ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δηλωσεις Χαινς,Σπανουλη, Παπανικολαου

Δηλωσεις Χαινς,Σπανουλη, Παπανικολαου

 25/5/2012

Χάινς: "Έχουμε χαρακτήρα και χημεία ως ομάδα"

Ο Κάιλ Χάινς μέσω του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε στην κατάκτηση της διοργάνωσης από τον Ολυμπιακό και το πώς το αουτσάιντερ έγινε πρωταθλητής Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας ως "κλειδί" αυτής της επιτυχίας τον χαρακτήρα και τη χημεία που "έχτισαν" οι ερυθρόλευκοι ως ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας μίλησε ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό.
Ο Αμερικανός σέντερ των Πειραιωτών ανέλυσε πώς το αουτσάιντερ έγινε πρωταθλητής Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας ως "κλειδί" αυτής της επιτυχίας τον χαρακτήρα και τη χημεία που "έχτισαν" οι ερυθρόλευκοι ως ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

"Γεια σας φίλοι του μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο. Σας γράφω για όλα για τελευταία φορά αυτή τη σεζόν στην Ευρωλίγκα. Είμαι ο Κάιλ Χάινς ο φόργουορντ/σέντερ του πρωταθλητή Ευρώπης 2012 Ολυμπιακού. Ναι, σωστά διαβάσατε! Πετύχαμε κάτι που στην αρχή της σεζόν φαινόταν αδύνατο. Ταξιδέψαμε στην Κωνσταντινούπολη ως το αουτσάιντερ του φάιναλ-φορ και επιστρέψαμε ως ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!!!!

Αυτή τη σεζόν πραγματικά κάναμε ένα εκπληκτικό ταξίδι. Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι στην αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός δεν ήταν από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Μας αποκαλούσαν πολύ νέα ομάδα χωρίς εμπειρία. Έλεγαν ότι δεν έχουμε μεγάλα ονόματα και ότι αν καταφέρναμε να περάσουμε στο "Top-16" θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Το χρησιμοποιήσαμε αυτό ως κίνητρο για να φτάσουμε εκεί όπου κανένας δεν πίστευε ότι είμαστε ικανοί να πάμε.

Κοιτάζω τώρα το τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μία από τις λίγες φορές μετά την κατάκτηση του τροπαίου. Με όποιους και αν έχω μιλήσει λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν δει και όχι μόνο στο μπάσκετ! Ήμασταν ικανοί να γυρίσουμε στο παιχνίδι από το -19 και να φτάσουμε στη νίκη. Αυτό το παιχνίδι έδειξε ότι ήμασταν ομάδα σε ολόκληρη τη σεζόν. Ο χαρακτήρας που διαθέτουμε ως ομάδα ήταν το "κλειδί" για να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία.

Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Πάντα ήταν ένας στόχος - που είμαστε σίγουρος ότι έχουμε πολλοί παίκτες στην Ευρώπη - να κατακτήσω την Ευρωλίγκα. Αλλά δεν περίμενα ότι θα συμβεί τόσο νωρίς στην καριέρα μου. Πριν από δύο χρόνια αγωνιζόμουν στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας και τώρα είμαι μέρος της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω!

Είμαι πραγματικά χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να φτάσω σε αυτόν τον στόχο με τα παιδιά της ομάδας μου. Πιστεύω ότι από τους βασικούς λόγους που είμαστε τόσο πετυχημένοι είναι διότι διαθέτουμε την χημεία και έχουμε "χτίσει" τη σχέση μας κατά την διάρκεια της σεζόν. Μπορώ ειλικρινά να πω, ότι ποτέ δεν είχα βρεθεί σε μία τέτοια ομάδα, όπου και οι 16 παίκτες, προπονητές και το υπόλοιπο επιτελείο απολαμβάνουν το να βρίσκονται μαζί μέσα και έξω από το γήπεδο. Ακόμα και αν δεν φτάναμε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας αυτή θα ήταν η πιο απολαυστική σεζόν της μπασκετικής μου ζωής.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός ολόκληρη τη σεζόν. Όταν επιστρέψαμε στο αεροδρόμιο, ήταν χιλιάδες οπαδοί που περίμεναν να γιορτάσουν μαζί μας. Τότε μας ακολούθησαν όλο τον δρόμο μέχρι το γήπεδο μας. Έμεινα έκπληκτος πόσος κόσμος ήταν εκεί να γιορτάσει. Δεν είχα δει ξανά κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Όλο αυτό από το αεροδρόμιο μέχρι το σπίτι ήταν κάτι που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη οι οπαδοί μας ήταν εξαιρετικοί. Ένιωθα λες και παίζουμε στην έδρα μας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού άξιζε το τρόπαιο. Ήταν 15 χρόνια από την τελευταία φορά που πανηγύρισαν τον τίτλο. Είμαι χαρούμενος που ήμασταν η ομάδα που έφερε το τρόπαιο πίσω στον Πειραιά.

Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στους φίλους της Ευρωλίγκας σε ολόκληρο τον κόσμο να που διάβασαν το μπλογκ μου σε όλη τη σεζόν και επίσης για την υποστήριξη που έδειξαν στην ομάδα μου και στους συμπαίκτες μου. Αποδείξαμε αυτή τη σεζόν ότι δεν είναι σημαντικό να έχεις το μεγαλύτερο μπάτζετ ή τα μεγαλύτερα αστέρια για να κερδίσεις. Αν έχεις μία δυνατή ομάδα με πίστη και επιθυμία για διάκριση, τότε όλα είναι πιθανά. Τώρα δεν μας αποκαλούν νέους ή ότι δεν διαθέτουμε εμπειρία. Όλοι μπορούν να μας αποκαλούν τώρα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!".

Παπανικολάου: "Αβίαστα λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο"

Τα λάθη του τρίτου δεκαλέπτου στοίχισαν στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος υποστήριξε πως πλέον οι ερυθρόλευκοι πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμοι στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ (24/5, 81-79) στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος και ο Κώστας Παπανικολάου στις δηλώσεις του τόνισε τα λάθη του τρίτου δεκαλέπτου στοίχισαν στους ερυθρόλευκους.
"Ξεκινήσαμε καλά και ελέγξαμε τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Φαινόταν και στο αποτέλεσμα. Είχαμε ένα καλό ρυθμό, ένα καλό σκορ. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν βγήκαμε συγκεντρωμένοι. Κάναμε αβίαστα λάθη και βιαστήκαμε στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρη ομάδα και το εκμεταλλεύτηκε με ένα σερί 16-0.

Στο τέλος κυνηγήσαμε αλλά πάλι κάναμε λάθη και δεν εκτελέσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας, όπως μας τις είχε πει. Τώρα η σειρά γυρνάει στο ΣΕΦ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο διεθνής φόργουορντ των Πειραιωτών.

Σπανούλης:Ήταν ευκαιρία, πάμε για το επόμενο

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήρθε στις λεπτομέρειες, στάθηκε στα λάθη του τρίτου δεκαλέπτου και έδωσε το σύνθημα για νίκη στον τρίτο τελικό του ΣΕΦ την Κυριακή (27/5).
Λίγο μετά το τέλος του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ, κατά την έξοδο της ομάδας του Ολυμπιακού από τα αποδυτήρια του γηπέδου, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το παιχνίδι. Ο αρχηγός των Πειραιωτών τόνισε πως ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός στις λεπτομέρειες που έκριναν το παιχνίδι και νίκησε στο ματς, ενώ τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι τώρα θα πρέπει να ανασυνταχθούν ενόψει της συνέχειας των τελικών.

Ο Βασίλης Σπανούλης, αρχικά, σχολίασε: "Πιστεύω πως ελέγξαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην τρίτη περίοδο χάσαμε το μυαλό μας, με αποτέλεσμα να κάνει ένα μεγάλο σερί ο Παναθηναϊκός. Στη συνέχεια, όμως, καταφέραμε να ανασυνταχθούμε, είχαμε πολύ ενέργεια, κάναμε σωστές επιλογές στην επίθεση και μπορέσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σε ένα σουτ, σε μία διεκδικούμενη φάση. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο τυχερός και για αυτό κέρδισε".

Στη συνέχεια, δήλωσε: "Ήταν μία ευκαιρία για να κερδίσουμε το ΟΑΚΑ, αλλά εντάξει κάθε ματς είναι μία ευκαιρία ώστε να βγεις νικητής. Ό,τι έγινε-έγινε. Πάμε στο επόμενο. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Η σειρά τελειώνει στις τρεις νίκες και αυτό μετράει. Τώρα η σειρά μεταφέρεται στο γήπεδο μας, στο ΣΕΦ, και ο τρίτος τελικός είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Χρειάζεται να αναλύσουμε τι συνέβη στο δεύτερο ματς, να εξηγήσουμε το τι συνέβη, να δούμε τι πήγε καλά και τι άσχημα και να προετοιμαστούμε σωστά για το επόμενο.Δεν θεωρώ πως από τον τρόπο που κρίθηκε το ματς κάποια από τις δύο ομάδες έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, αλλά σίγουρα οι έδρες παίζουν ρόλο.

Πρέπει να αναλύσουμε καλά το τι πήγε στραβά για εμάς στην τρίτη περίοδο και το τι κάναμε σωστά στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν και γυρίσαμε το ματς. Πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στον τρίτο τελικό, ώστε να κάνουμε το 2-1.  Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν αρκετά καλή και βελτιωμένη σε σχέση με άλλες φορές. Και από αυτό κερδίζει το μπάσκετ. Σε σχέση με άλλες χρονιές δεν έγινε το παραμικρό. Έτσι ας συνεχιστούν και τα επόμενα παιχνίδια και ο καλύτερος ας κερδίσει".

Σε βίντεο οι δηλώσεις του Σπανούλη:

RedPlanet.gr - Σπανούλης στο ΟΑΚΑ (24/5/12) από redplanetgr

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου