ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012

5/8/2012


*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις για τους Ολυμπιακους αγωνες


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd2bXnYq3WG_MbnS9HZgXQFY0MPdVBBwj4tGU3W-2tAao-FY7eVLsBxOuEikfoifucwe9ibo9NG_TCW2igMmMtg1V9kRUOy8CWoXCjEWLkhOgCIGqm6AEGREi2yDjlHPME6ftJr9Iqi7k/s1600/imageslondon.jpg

Απόλυτη κυρίαρχος η Κίνα

5/8/2012
Απόλυτη κυρίαρχος η Κίνα
Δεν χάνει με τίποτα στο χώρο του μπάντμιντον η Κίνα και το επιβεβαίωσε και στο μονό στους άνδρες. Ο Νταν Λιν επικράτησε στον τελικό του Τσονγκ Γουέι Λι με 2-1 σετ (15-21, 21-10, 21-19) και στέφθηκε νέος «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο.

Έτσι, ο εκπρόσωπος της Μαλαισίας αρκέστηκε στο αργυρό μετάλλιο, ενώ τρίτος με το χάλκινο κατέληξε ο επίσης Κινέζος Λονγκ Τσεν, καθώς στον μικρό τελικό του αγωνίσματος νίκησε 2-1 σετ τον Χουάν Λι από την Κορέα.

Στην 16η θέση η Σκαρλάτου

5/8/2012

Στην 16η θέση η Σκαρλάτου

Κατά μία θέση κατάφερε να ανέβει στην κατηγορία RSX η ιστιοπλόος Αγγέλικη Σκαρλάτου, η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, που βρισκόταν χθες στην 17η θέση, ανέβηκε 16η καθώς πραγματοποίησε καλές κούρσες στην ένατη και δέκατη ιστιοδρομία, τερματίζοντας 15η και 7η αντίστοιχα.

Την πρωτιά στο αγώνισμα έχει η Ισπανία, ενώ ακολουθούν Ισραήλ και Φινλανδία.

Την Τρίτη, 7 Αυγούστου στις 16:00, θα πραγματοποιθεί ο αγώνας μεταλλίων (medal race) οπότε και θα αναδειχθούν οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου.

Ασταμάτητη Κίνα

5/8/2012

Ασταμάτητη Κίνα

Χωρίς αντίπαλο παίζει στο άθλημα του μπάντμιντον η Κίνα.

Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο πήγε σε κινέζικα χέρια καθώς το δίδυμο των Γιουν/Χάιφενγκ επικράτησε στον μεγάλο τελικό του διπλού στο ολυμπιακό τουρνουά των Μποέ και Μόγκενσεν από τη Δανία με 2-0 σετ, με τους τελευταίους να αρκούνται στο αργυρό μετάλλιο.

Το χάλκινο πήγε στο Κορεάτικο δίδυμο των Τσουνγκ/Λι, καθώς στον μικρό τελικό νίκησαν σχετικά εύκολα τους Κου/Ταν από την Μαλαισία με 2-0 σετ.

God save the King

5/8/2012

God save the King

«Βασιλιάς» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ΔΕΝ είναι ο Ρότζερ Φέντερερ!

Ένας εκπληκτικός Άντι Μάρεϊ έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στο κεντρικό κορτ του Λονδίνου και επικράτησε 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) του Ελβετού νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και μπροστά στους συμπατριώτες του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τένις.

Από το μακρινό 1908 και τον Τζόσια Ρίτσι είχε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου Βρετανός τενίστας στο μονό του αθλήματος.

Η κούραση του «βασιλιά των κορτ» φαινόταν εξ’ αρχής, μετά τον μαραθώνιο στον ημιτελικό και ο Άντι Μάρεϊ κάνοντας ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι έφτασε στην… πηγή. Για χρόνια ο Βρετανός βρισκόταν στη… σκιά των «big three» του τένις, όμως είχε έρθει πλέον η ώρα να πάρει το… αίμα του πίσω. Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Φέντερερ να μπει στο κλαμπ των Αγκάσι και Ναδάλ, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τόσο τα τέσσερα μεγάλα Grand Slam, όσο και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό.

Στο πρώτα γκέιμ του παιχνιδιού φαινόταν ότι θα έχουμε μεγάλο… ντέρμπι όσον αφορά τον τελικό νικητή. Οι δύο τενίστες πήγαν συντηρητικά στο ξεκίνημα, ωστόσο ο Άντι Μάρεϊ ήταν… σεληνιασμένος. Με δύο συνεχόμενα μπρέικ, ολοκλήρωσε το πρώτο σετ με 6-2 υπέρ του μόλις σε 37λεπτά και έδειχνε ότι είχε έρθει η… ώρα του να κάνει επιτέλους το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ο Φέντερερ έκανε άσχημα χτυπήματα και σίγουρα ήταν κουρασμένος από τον μαραθώνιο του ημιτελικού κόντρα στον Ντελ Πότρο.

Ο Βρετανός ήταν ασταμάτητος. Με το… καλημέρα έκανε μπρέικ στο δεύτερο σετ και πλέον τα δύσκολα για τον Ελβετό νούμερο ένα είχαν έρθει. Στο τρίτο γκέιμ και ενώ ο Μάρεϊ ήταν ήδη μπροστά με 2-0 γκέιμ, ο Φέντερερ έχασε έξι ευκαιρίες να κάνει μπρέικ και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του χρυσού. Τελικά η… αύρα που είχε ο Μάρεϊ φαινόταν ώρες-ώρες εξωπραγματική. Προηγήθηκε με 2-0 σετ, «ισοπεδώνοντας» τον Φέντερερ με 6-1 γκέιμ και πλέον βρισκόταν μια… ανάσα από την πρώτη του σπουδαία επιτυχία.

Δεν μπορούσε να το χάσει αυτό το χρυσό ο Άντι Μάρεϊ! Αφού είχε βάλει τα… θεμέλια στα δύο πρώτα σετ, ήρθε και η ολοκλήρωση στο τρίτο. Όπως και στο πρώτο σετ, ο Βρετανός έκανε μπρέικ και πάλι στο 5ο γκέιμ, όπου σέρβιρε ο Φέντερερ. Ο Ελβετός δεν είχε δυνάμεις να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση, είχε μπει το «νερό στο αυλάκι» και με απλή συντήρηση ο Μάρεϊ, έκανε το 3-0 με 6-4 γκέιμ, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Παράλληλα, πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στο πρόσφατο Wimbledon από τον Φέντερερ.

«Χρυσό» για Ιζμπάσα

5/8/2012

«Χρυσό» για Ιζμπάσα

Η Σάντρα Ιζμπάσα πανηγυρίζει από την Κυριακή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η 22χρονη Ρουμάνα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 15.091 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος και γνώρισε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της.

«Ασημένια» ήταν η Αμερικανίδα Κάιλα Μαρόνεϊ με 15.083 βαθμούς και «χάλκινη» ήταν η Ρωσίδα Μαρία Πασέκα με 15.050 βαθμούς.

Το «τσίμπησε» ο Ντελ Πότρο

05/08/2012
Το «τσίμπησε» ο Ντελ Πότρο
Μπορεί να μην προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του μονού στο τένις ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ωστόσο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δεν θα φύγει με «άδεια» χέρια.

Στον μικρό τελικό, επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-4) του Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, την ώρα που ο «Νόλε» αποχωρεί από το ολυμπιακό τουρνουά απογοητευμένος και χωρίς να βρεθεί στο βάθρο.

Ο Σέρβος τενίστας… επιβεβαίωσε ότι δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση στο ολυμπιακό τουρνουά και ο Αργεντινός το επωφελήθηκε στο έπακρο. Από ένα μπρέικ σε κάθε σετ ο Ντελ Πότρο και το χάλκινο είναι γεγονός.

Το «έκλεψε» από τον Βρετανό

5/8/2012

Το «έκλεψε» από τον Βρετανό

Μπορεί ο Λούις Σμιθ να ισοβάθμησε στην κορυφή του πλάγιου ίππου με τον Κρίστιαν Μπέρκι, ωστόσο ο τελευταίος ήταν αυτός που στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης, καθώς παρά το γεγονός ότι είχε μικρότερο συντελεστή δυσκολίας στο πρόγραμμά του, η εκτέλεση του βαθμολογήθηκε καλύτερα.

Ο Ούγγρος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 16.066 βαθμούς, ενώ το αργυρό πήρε ο «γηπεδούχος» Σμιθ με την ίδια βαθμολογία. Το χάλκινο πήγε εξίσου σε έναν Βρετανό, τον Μαξ Γουίτλοκ, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 15.600 βαθμούς. Τα δύο αυτά μετάλλια για την Μεγάλη Βρετανία ήταν τα πρώτα στην ενόργανη γυμναστική.


Θετικό ντεμπούτο για Σολωμού/Πλατανιώτη

5/8/2012

Θετικό ντεμπούτο για Σολωμού/Πλατανιώτη

Στην πρώτη τους εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το ελληνικό δίδυμο της συγχρονισμένης κολύμβησης, Δέσποινα Σολωμού/Ευαγγελία Πλατανιώτη πλασαρίστηκαν στην 8η θέση του τεχνικού μέρους με 89.200 βαθμούς και απέκτησαν μεγάλες ελπίδες για πρόκριση στον τελικό.

Την ερχόμενη Δευτέρα (6/8) οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος και αν πραγματοποιήσουν ανάλογη εμφάνιση, έχουν σπουδαίες ελπίδες να βρίσκονται στην τελική 12αδα, που θα αγωνιστεί στον τελικό της Τρίτης (7/8).

Τα τρία δίδυμα που προηγούνται μετά το πρώτο «κομμάτι» είναι ι Ρωσίδες Ιστσένκο/Ρομάσινα με 98.200, οι Κινέζες Ξουάνγκ/Λιου με 96.100, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Καρμπονέλ/Φουέντες από την Ισπανία με βαθμολογία 96.000.

Έμειναν τελευταίοι…

5/8/2012

Έμειναν τελευταίοι…

Στην 20η και τελευταία θέση στα 49er ανδρών της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου βρίσκονται οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης. Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν στη 16η θέση της κατάταξης στη 12η και 13η ιστιοδρομία που έγιναν την Κυριακή και βρέθηκαν στην 20η θέση της κατάταξης με 237 βαθμούς ποινής.

Οι Έλληνες πρωταθλητές θα αγωνιστούν τη Δευτέρα στη 14η ιστιοδρομία στις 17:00 και στη 15η στις 17:45.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Νεοζηλανδοί, στη δεύτερη οι Αυστραλοί και στην τρίτη οι Βρετανοί.

Παγκόσμια Λουλού

5/8/2012

Παγκόσμια Λουλού

Σε άθλημα των μεγάλων ρεκόρ και επιδόσεων έχει μετατραπεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η άρση βαρών.

Στην κατηγορία των 75 κιλών στις γυναίκες, η Ζου Λουλού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ, σηκώνοντας 333 κιλά στο σύνολο (328 το προηγούμενο).

Η αρσηβαρίστρια από την Κίνα σήκωσε 146 κιλά στο αρασέ και 187 στο επολέ- ζετέ, το οποίο αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ.

Ωστόσο, τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ, καθώς η Ρωσίδα Τατιάνα Κασιρίνα, μπορεί να περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο με 332 κιλά στο σύνολο, έκανε, όμως, νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο αρασέ με 151 κιλά, ενώ στο ζετέ σήκωσε 181.

Πριν την τελευταία προσπάθεια της Λουλού η αθλήτρια από τη Ρωσία με τα 332 στο σύνολο είχε εκείνη το νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Χριπσίμε Κχουρσχουντιάν από την Αρμενία με 294 κιλά στο σύνολο (128 αρασέ- 166 ζετέ).

Δεύτερο χρυσό για Δανία

5/8/2012

Δεύτερο χρυσό για Δανία

Με τον Λάσε Νόρμαν Χάνσεν να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Omnium της ποδηλασίας, η Δανία πανηγύρισε το δεύτερο της χρυσό μετάλλιο. Ασημένιο μετάλλιο για τον Γάλλο Μπράιαν Κοκιάρ και χάλκινο για τον Βρετανό Έντουαρντ Κλάνσι.


Με άνεση ο Σοριάν

5/8/2012

Με άνεση ο Σοριάν

Επίδειξη δύναμης έκανε στον τελικό των 55 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης ο Χαμίντ Μοχάμεντ Ρεϊχανπούρ Σοριάν, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Ιρανός παλαιστής επικράτησε άνετα με 3-0 στα σημεία του Ροβσάν Μπαϊράμοφ, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, χωρίς να μπορέσει να αντισταθεί στην ανωτερότητα του Σοριάν.

Τα χάλκινα μετάλλια στο ρεπεσάζ στην κατηγορία των 55 κιλών στην ελληνορωμαϊκή πάλη ανδρών κατέκτησαν ο Πίτερ Μόντος από την Ουγγαρία επικρατώντας του Έρικ Χάακαν Νίμπλομ από τη Δανία και ο Ρώσος Μινγκιγιάν Σεμένοφ, ο οποίος νίκησε τον Γκιουτζίν Τσόι από τη Νότιο Κορέα.

Έδειξαν τα «δόντια» τους

5/8/2012

Έδειξαν τα «δόντια» τους

Γεύση τελικού που θα γίνει στις 23:50 το βράδυ, έδωσαν στα ημιτελικά των 100μ. των ανδρών οι Μπολτ, Μπλέικ και Γκάτλιν που τερμάτισαν πρώτοι στις σειρές τους και πήραν άνετα το «εισιτήριο» για την κούρσα της «μίας ανάσας».

Τον καλύτερο χρόνο τον έκανε ο Τζάστιν Γκάτλιν από τις ΗΠΑ με 9.82, στην πρώτη σειρά που προκρίθηκε μαζί με τον Ολλανδό, Τσουράντι Μαρτίνα. Στην δεύτερη σειρά, ο Γιουσέιν Μπόλτ πήρε διαφορά και στο τέλος… έριξε ταχύτητα για να τερματίσει πρώτος σε 9.87 και να πάρει την πρόκριση μαζί με τον Ράιαν Μπέιλι που έκανε 9.96.

Στην τρίτη σειρά, ο Μπλέικ από την Τζαμάικα ήρθε πρώτος με 9.85 και τον ακολούθησε ο Τάισον Γκέι με 9.90. Τα άλλα δύο εισιτήρια, με τους καλύτερους χρόνους, μετά από εκείνους των δύο πρώτων θέσεων των σειρών, πήραν ο Ασάφα Πάουελ με 9.94 και ο Ρίτσαρντ Τόμπσον με 10.02.

Αναλυτικά όσοι προκρίθηκαν με τους χρόνους τους:

1. Γκάτλιν 9.82
2.Μπλέικ 9.85
3.Μπολτ 9.87
4.Γκέι 9.90
5.Μαρτίνα 9.91
6.Μπέιλι 9.96
---------------------
7.Πάουελ 9.94
8.Τόμπσον 10.02

Ανατολικό ζήτημα…

5/8/2012
Ανατολικό ζήτημα…
Ρωσία, Αρμενία, Λιθουανία και Αζερμπαϊτζάν μοιράστηκα τα… τέσσερα μετάλλια της ελληνορωμαϊκής πάλης στα 74 κιλά. Ο Ρομάν Βλασόφ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου νικώντας με 3-0 στον μεγάλο τελικό τον Αρμένιο Αρσέν Γιουλφαλακιάν.

Ο Λιθουανός Αλεξάντρ Καζακέβιτς επιβλήθηκε στον έναν από τους δύο μικρούς τελικούς (όπως ισχύει στο άθλημα) του Δανού Μάντσεν με 3-0 και κατέκτησε το ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια.

Ιταλική υπόθεση

5/8/2012

Ιταλική υπόθεση

Το τρίτο της χρυσό μετάλλιο και έβδομο συνολικά (πρώτη στην σχετική λίστα) στην ξιφασκία πανηγυρίζει η Ιταλία. Οι «ατζούρι» νίκησαν στον τελικό του ομαδικού ξίφους ασκήσεως (άντρες) τους Ιάπωνες με 45-39 υποχρεώνοντας τους στο ασημένιο μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανία που επιβλήθηκε με 45-27 των ΗΠΑ στον μικρό τελικό του αγωνίσματος.

Εκτός τελικού ο Μπανιώτης

5/8/2012

Εκτός τελικού ο Μπανιώτης

Δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ύψος των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Κώστας Μπανιώτης. Ο Έλληνας πρωταθλητής απέτυχε τρεις φορές στα 2.26 (όριο για τον τελικό στα 2.32) και έμεινε στα 2.21 που ξεπέρασε με την τρίτη του προσπάθεια, έχοντας ξεπεράσει νωρίτερα και τα 2.16 με την πρώτη. Έτσι, κατέλαβε τη 12η θέση στο πρώτο γκρουπ.

O Κυριάκος Ιωάννου κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, ξεπερνώντας τα 2.26 με την πρώτη προσπάθεια, όμως, παρά την αποτυχία του και στα τρία άλματα στα 2.29, ο Κύπριος ήταν στη 12άδα που θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, αφού κανένας από τους φιναλίστ δεν ξεπέρασε τα 2.32.

Οι υπόλοιποι που προκρίθηκαν είναι: Από το πρώτο γκρουπ, ο Ερικ Κίναρντ, ο Ντέρεκ Ντρούιν, ο Μουτάζ Μπαρσίμ, ο Μπόχνταν Μπονταρένκο, ο Μίκαελ Ανανί και ο Αντρέι Σιλνόφ. Από το δεύτερο γκρουπ, ο πρωταθλητής Ευρώπης Ρόμπερτ Γκράμπαρζ, ο Ιβάν Ούκοφ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέσε Ουίλιαμς, ο Αντριγι Προτσένκο, ο Τζέιμι Νιέτο, ο Μίκαελ Μέισον και ο Βάνερ Μίλερ.

Άλμα χρυσού

5/8/2012

Άλμα χρυσού

Η τρίτη της προσπάθεια στον τελικό του τριπλούν γυναικών για την Όλγα Ριπάκοβα, ήταν αρκετή για να της χαρίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το άλμα στα 14.98 μέτρα ήταν η καλύτερη επίδοση για φέτος της αθλήτριας από το Καζακστάν και αυτή που τη έφερε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Κατρίν Ιμπαργκέν από την Κολομβία με άλμα στα 14.80 μέτρα στην τελευταία της προσπάθεια, με αποτέλεσμα να ρίξει στην τρίτη θέση την Όλια Σαλαντούχα από την Ουκρανία με επίδοση στα 14.79 μέτρα.

Πρώτη στα 400 η Ρίτσαρντς

5/8/2012

Πρώτη στα 400 η Ρίτσαρντς

Το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα γυναικών πανηγυρίζει η Σάνια Ρίτσαρντς-Ρος. Η Αμερικανή αθλήτρια έτρεξε τα 400 μέτρα σε 49.55’’ και κατέκτησε το πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (είχε προηγηθεί το χάλκινο στο ίδιο αγώνισμα στους αγώνες του Πεκίνου).

Αργυρό μετάλλιο για την χρυσή ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Κριστίν Οχουρουόγκου (Αγγλία) με χρόνο 49.70’’ ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε σε αμερικανικά χέρια και στην Ντίντι Τρότερ με χρόνο 49.72’’

«Άρχοντας» ο Κεμπόι

5/8/2012

«Άρχοντας» ο Κεμπόι

Ο Εζεκίελ Κεμπόι είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 3.000 μέτρα στιπλ των ανδρών. Ο Κενυάτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων, δυο φορές «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα, επανέλαβε τον θρίαμβο της Αθήνας και πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 8.18.56, φεύγοντας με καταπληκτικό σπριντ στα τελευταία 300 μέτρα και μην αφήνοντας περιθώρια σε κανέναν να τον πλησιάσει.

Δεύτερος ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης, οι Γάλλος Μαχιεντί Μεκισσί-Μπεναμπάντ με χρόνο 8.19.08 και εκπληκτικό σπριντ στα τελευταία 100 μέτρα και τρίτος ήταν ο, επίσης, Κενυάτης, ο Αμπελ Κίπροπ με χρόνο 8.19.73.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

1. Εζεκίελ Κεμπόι (Κένυα) 8:18.56
2. Μαχιεντί Μεκισί-Μπεναμπάντ (Γαλλία) 8:19.08
3. Αμπέλ Κίπροπ (Κένυα) 8:19.73
4. Ρόμπα Γκάρι (Αιθιοπία) 8:20.00
5. Μπρίμιν Κιπρούτο (Κένυα) 8:23.03
6. Έβαν Τζάγκερ (ΗΠΑ) 8:23.87
7. Αμίντ Εζίν (Μαρόκο) 8:24.90
8. Ντόναλντ Καμπράλ (ΗΠΑ) 8:25.91
9. Ταρίκ Λάνγκατ Ακντάγκ (Τουρκία) 8:27.64
10. Ιόν Λουκιάνοφ (Μολδαβία) 8:28.15
11. Μπραΐμ Ταλέμπ (Μαρόκο) 8:32.40
12. Νάχομ Μέσφιν (Αιθιοπία) 8:35.12
13. Γιούρι Φλοριάνι (Ιταλία) 8:40.07
14. Μπέντζαμιν Κίπλαγκατ (Ουγκάντα) 8:47.85
Γιούκα Κεσκίσαλο (Φινλανδία) δεν τερμάτισε

«Γίγας» ο Παρς

5/8/2012

«Γίγας» ο Παρς

Ο Κρίστιαν Παρς είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της σφυροβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Ούγγρος, πρωταθλητής Ευρώπης στο Ελσίνκι, κατέκτησε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του, ρίχνοντας βολή στα 80.59 στην τρίτη του προσπάθεια, έχοντας από την αρχή δείξει τις προθέσεις του με 79.14 στην πρώτη του βολή, αφού «έκοψε τα πόδια» των αντιπάλων του.

Δεύτερος ήταν ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, ο Σλοβένος Πρίμοζ Κόζμους με 79.36, που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση και τρίτος ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011, ο Ιάπωνας Κόζι Μουροφούσι με 78.71, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία του φετινή.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

1. Κρίστιαν Παρς (Ουγγαρία) 80.59
2. Πρίμοζ Κόζμους (Σλοβενία) 79.36
3. Κόζι Μουροφούσι (Ιαπωνία) 78.71
4. Αλεξέι Σοκίρσκι (Ουκρανία) 78.25
5. Κιρίλ Ικονίκοφ (Ρωσία) 77.86
6. Λούκας Μέλιτς (Τσεχία) 77.17
7. Σίμον Ζιολκόφσκι (Πολωνία) 77.10
8. Νίκολα Βιτσόνι (Ιταλία) 76.07
9. Κίμπουι Τζόνσον (ΗΠΑ) 74.95
10. Ντίλσοντ Ναζάροφ (Τατζικιστάν) 73.80
11. Βαλέρι Σβιάτοτσα (Λευκορωσία) 73.13
12. Αλεξάντερ Σμιθ (Μεγάλη Βρετανία) 72.87

Μεθυσμένος πέταξε μπουκάλι στον τελικό των 100μ.

5/8/2012

Μεθυσμένος πέταξε μπουκάλι στον τελικό των 100μ.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την εκκίνηση του τελικού των 100μ που βρήκε τον Γιουσέιν Μπολτ να κερδίζει με 9.63, κάποιοι παρατηρητικοί θα πρόσεξαν στην τηλεοπτική κάλυψη ένα μπουκάλι να εκτοξεύεται από τις πίσω θέσεις και να φτάνει λίγα μέτρα πριν τους αθλητές.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό αμέσως εντός σταδίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο «δράστης», που ήταν μεθυσμένος και πέταξε ένα μπουκάλι μπύρας, συνελήφθη αφού πρώτα εξουδετερώθηκε από την από την Έντιθ Μπος, την αθλήτρια του Τζούντο από την Ολλανδία, που λίγες ημέρες πριν κέρδιζε το χάλκινο μετάλλιο στα 70κ.

Τους έκανε πλάκα ο Μπολτ

5/8/2012

Τους έκανε πλάκα ο Μπολτ

Είναι ο καλύτερος. Είναι ο γρηγορότερος. Απλά, δεν χάνει… Ο μεγάλος Γιουσέιν Μπολτ απέδειξε και στο Λονδίνο ότι υπάρχει μόνο μία «αστραπή» από την Τζαμάικα. Με 9.63 στον τελικό των 100μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έκανε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Αργυρό ο συμπατριώτης του, Μπλέικ με 9.75 και χάλκινο για τον Γκάτλιν με 9.79.

Άκουσε διάφορα… Ότι έρχεται ο Μπλέικ που δεν είχε χάσει φέτος να τον «αποκαθηλώσει», ότι ο Γκάτλιν τον απειλεί και άλλα τέτοια. Ο Γιουσέιν Μπολτ έδωσε τις απαντήσεις του στην «κούρσα της μίας ανάσας». Με εκπληκτικό σπριντ στα τελευταία 40μ. άφησε πίσω τους… διώκτες του και άφωνο το στάδιο, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά ότι είναι ο καλύτερος.

Με 9.63 που αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ και την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μετά το 9.58, ο Τζαμαϊκανός άφησε στην δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του, Μπλέικ που έκανε 9.75 και τρίτο τον Γκάτλιν από τις ΗΠΑ με 9.79. Επιπλέον, ο Μπολτ έγινε ο δεύτερος, μετά τον Καρλ Λιούις, που διατηρεί σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό μετάλλιο στα 100μ.

Τραυματίστηκε αλλά με μεγάλη… δύναμη και θέληση τερμάτισε ο Ασάφα Πάουελ (11.99) σε μία κούρσα που οι εφτά από τους οκτώ έκαναν κάτω από 10΄΄.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Μπολτ 9.63
2. Μπλέικ 9.75
3. Γκάτλιν 9.79
4. Γκέι 9.80
5. Μπέιλι 9.88
6. Μαρτίνα 9.97
7. Τόμσον 9.98
8. Πάουελ 11.99



ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου