ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Μαρμαρινός: "Στις ΗΠΑ μου έδιναν συγχαρητήρια"

Μαρμαρινός: "Στις ΗΠΑ μου έδιναν συγχαρητήρια"

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
Το μέλος του τεχνικού-τιμ του Ολυμπιακού, Χρήστος Μαρμαρινός, επέστρεψε από το Summer League στο Λας Βέγκας. "Στις ΗΠΑ μου έδιναν συνέχεια συγχαρητήρια για το Ευρωπαϊκό", είπε μεταξύ άλλων.
Ο Χρήστος Μαρμαρινός βρίσκεται στο προπονητικό-τιμ του Ολυμπιακού εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας βοηθητικό ρόλο. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ο 35χρονος (31/1/1977) κόουτς βρέθηκε στο Summer League του Λας Βέγκας, δεχόμενος πρόσκληση από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο νέος βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα μίλησε στο αθηναϊκό ραδιόφωνο για την εμπειρία που έζησε. Μεταξύ άλλων τόνισε πως οι Αμερικανοί του έδιναν συνέχεια συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μαρμαρινού:

"Αυτές οι μέρες στο Σαν Αντόνιο και στο σάμερ-λιγκ του Λας Βέγκας ήταν μια εκπληκτική εμπειρία για μένα, καθώς είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι ομάδες του ΝΒΑ και δη οι Σπερς", ανέφερε ο βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα και συνέχισε. "Πλέον όμως οι Ευρωπαικές ομάδες δεν απέχουν τόσο πολύ από τις ομάδες του ΝΒΑ, σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος.

Θα έλεγα μάλιστα πως σε ειδικές καταστάσεις βρισκόμαστε μπροστά. Ακόμα είμαστε πίσω σε θέματα αρχών. Στο Σαν Αντόνιο κάναμε μεγάλο debate με τον κόουτς Πόποβιτς και τον Ζακ Βον για το αν πρέπει να γίνεται φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα από μια ομάδα που έχει προβάδισμα τριών πόντων, ώστε να αποφύγει τρίποντο ισοφάρισης.

Στέκομαι σε θέματα αριθμών και ποσοστών και τους είπα ότι βάσει αυτών μια ομάδα έχει καλύτερες πιθανότητες να πάρει το παιχνίδι, εφ' όσον κάνει φάουλ. Όμως ο κόουτς Πόποβιτς στέκεται πολύ σε θέματα αρχών και έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην άμυνα της ομάδας του. Μου εξήγησε, λοιπόν, ότι γι' αυτόν είναι θέμα αρχής και οι αρχές του είναι πάνω από νούμερα και ποσοστά".

-Τι σας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στον Γκρεγκ Πόποβιτς;

"Ότι είναι πολύ σκληρός, αλλά απολύτως δίκαιος. Τόσο σε εμένα όσο και στους αθλητές που αγωνίσθηκαν στο σάμερ-λιγκ εξήγησε πως μας θεωρεί μέλη της οικογένειας των Σπερς και ότι πρέπει να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό. Το θέμα είναι αυτά που λέει τα εννοεί και τα κάνει πράξη. Όντως, όλοι νιώθαμε ότι είμαστε μέλη των Σπερς, έστω κι αν οι περισσότεροι γνωρίζαμε ότι είμαστε εκεί μόνο για το σάμερ-λιγκ. Ο κόουτς Πόποβιτς είναι αληθινός και ξέρεις τι να περιμένεις από αυτόν. Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο μοιάζει πολύ με τον κόουτς Ίβκοβιτς που επίσης είναι σκληρός και δίκαιος".

-Ο κόουτς Πόποβιτς διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ήταν έκπληξη γι' αυτόν ότι ο Ντούντα έφυγε από τον πάγκο του Ολυμπιακού;

"Όχι δεν ήταν έκπληξη, γιατί ο κόουτς Πόποβιτς θεωρούσε ότι μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής σεζόν με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και του Ελληνικού πρωταθλήματος, θα ήταν δύσκολο για τον κόουτς Ίβκοβιτς να πετύχει κάτι ανάλογο. Οπότε θεωρούσε ότι ήταν καλό να κάνει κάτι διαφορετικό".

-Στην Αμερική οι άνθρωποι του ΝΒΑ γνώριζαν για την επιτυχία του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης;

"Γνώριζαν και με την παραμικρή λεπτομέρεια! Ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μένα, αφού αρκετός κόσμος με πλησίασε και πέραν των συγχαρητηρίων που μου έδωσαν, διαπίστωσα ότι γνώριζαν τι είχε συμβεί τόσο στο φάιναλ-φορ όσο και στους τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό δείχνει τον μεγάλο σεβασμό που έχουν για το Ελληνικό μπάσκετ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και πόσο υπολογίζουν το μπάσκετ στην χώρα μας. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό, που μου προκάλεσε και έκπληξη, αλλά και μεγάλη χαρά".

-Πλέον ο Ολυμπιακός με την παραμονή του Ντόρσεϊ κράτησε ολόκληρο τον κορμό της περσινής σεζόν. Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα για τη νέα σεζόν;

"Φυσικά. Ο κόουτς Μπαρτζώκας, οι κύριοι Αγγελόπουλοι και όλα τα μέλη της διοίκησης δούλεψαν πολύ για να πετύχουν αυτό το πράγμα. Τα προηγούμενα χρόνια στον Ολυμπιακό εκ των πραγμάτων προχωρούσαμε σε αλλαγές στο ρόστερ και βλέπαμε τον Παναθηναϊκό ότι διατηρούσε τον αγωνιστικό κορμό. Πλέον αυτό το πλεονέκτημα περνάει στην δική μας ομάδα και θέλω να ζήσω το συναίσθημα από την άλλη πλευρά".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου