ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τα κυριοτερα νεα ολης της ποδοσφαιρικης Ευρωπης

Τα κυριοτερα νεα ολης της ποδοσφαιρικης Ευρωπης
10/8/2012
KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TVΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.ε30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

Μένει στη Μάλαγα ο Πελεγκρίνι

10/8/2012
Μένει στη Μάλαγα ο Πελεγκρίνι

Στον πάγκο της Μάλαγα μέχρι νεωτέρας θα κάθεται ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής ομάδας.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Champions League αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ο Χιλιανός τεχνικός φέρεται να έχει αποδεχθεί μείωση της τάξεως του 50%.

Οι ετήσιες απολαβές του 59χρονου προπονητή θα αγγίζουν πλέον τα 2 εκατ. ευρώ.

«Θα συνεχίσω να βοηθάω τη Μάλαγα, είμαστε χαρούμενοι με τη δουλειά στη Μάλαγα και όλοι είμαστε, πλέον, συγκεντρωμένοι στο στόχο του Champions League», ανέφερεε αρχικά ο Πελεγκρίνι και πρόσθεσε:

«Η σκέψη μας είναι μόνο στο πως θα περάσουμε στους ομίλους».


Πικέ: «Σε καλό επίπεδο η Μπαρτσελόνα»

10/8/2012
Πικέ: «Σε καλό επίπεδο η Μπαρτσελόνα»
Ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα της Μπαρτσελόνα στα φιλικά που έχει δώσει κατά την προετοιμασία για τη νέα σεζόν εμφανίστηκε ο Ζεράρ Πικέ σε συνέντευξη Τύπου. Ο διεθνής στόπερ τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν έχουν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, όμως ακόμα είναι αρκετά νωρίς και στη συνέχεια θα είναι περισσότερο καλοί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζεράρ Πικέ στη συνέντευξη Τύπου

Για τα σημαντικά φιλικά ματς που έδωσε η Μπαρτσελόνα

«Ήταν ένα φιλικό, και δεν κανείς δεν μπορεί να κάνει υποθέσεις, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαμε καλή απόδοση και θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει, αφού απωλέσαμε πολλές ευκαιρίες. Ήμασταν ισχυροί επιθετικά και νομίζω ότι αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα για τη σεζόν που έρχεται»

Για τον Λιονέλ Μέσι

«Η ομάδα προσπαθεί να έχει υψηλή απόδοση. Το γεγονός ότι έχουμε τον Λιονέλ Μέσι αποτελεί βασικό κομμάτι της ομάδας μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ολόκληρη η ομάδα έχει παίξει μόλις δύο αγώνες και νομίζω ότι είναι σε καλά επίπεδα η ισορροπία της ομάδας».

Για τον εαυτό του

«Κάθε φορά αισθάνομαι καλύτερα και οι εκτός έδρας αγώνας κόντρα σε ομάδες, όπως η Σίτι, μας προετοιμάζουν καλύτερα για τη σεζόν που έρχεται. Πάντως, είναι σύνηθες να πονάς για δύο ή τρεις μέρες μετά από κάποιον αγώνα αυτή την περίοδο. Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης».

Για τον Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος διαδέχθηκε τον Πεπ Γκουαρντιόλα

«Οι σχέσεις μας με τον Τίτο Βιλανόβα είναι πολύ καλά. Μοιάζει αρκετά με τον Πεπ, όμως είναι ταυτόχρονα σαφές ότι θέλει να αφήσει το δικό του σημάδι στην ομάδα. Κάτι που είναι βέβαια πολύ σημαντικό. Ολόκληρη η ομάδα προσπαθεί να τον στηρίξει».

Αλ… Μουρίνιο

10/8/2012
Αλ… Μουρίνιο

Συνάντηση κορυφής στη Φιλαδέλφεια. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που βρίσκεται στις ΗΠΑ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για προετοιμασία και σειρά φιλικών αγώνων, είχε την τύχη να βρεθεί στον ίδιο χώρο με τον Αλ Πατσίνο και δεν έχασε την ευκαιρία να τον γνωρίσει από κοντά. Ο Πορτογάλος προπονητής εξέφρασε στον πολυβραβευμένο ηθοποιό τον θαυμασμό του και του ανέφερε πως «Ο Σημαδεμένος» («Scarface») είναι μία από τις αγαπημένες του ταινίες.

Ο 72χρονος Πατσίνο, που είχε υποδυθεί τον προπονητή ράγκμπι στην ταινία «Κάθε Κυριακή» («Any Given Sunday») ευχαρίστησε τον Μουρίνιο, τον οποίο φάνηκε να γνωρίζει αρκετά καλά, παρότι το ποδόσφαιρο δεν είναι το πλέον δημοφιλές άθλημα στις ΗΠΑ.


Πίσω στο «σπίτι» του ο Μπέλαμι

10/8/2012
Πίσω στο «σπίτι» του ο Μπέλαμι
Στην ομάδα της γενέτειράς του θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Κρεγκ Μπέλαμι! Η Κάρντιφ, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ουαλό ποδοσφαιριστή, ο οποίος επιστρέφει «σπίτι» του, μετά τη θητεία του με τη μορφή δανεισμού τη σεζόν 2010-2011.

Έπειτα από το «come-back» στη Λίβερπουλ - έπειτα από τέσσερα χρόνια - το περσινό καλοκαίρι, ο έμπειρος επιθετικός δεν άντεξε… μακριά από την πατρίδα του.

Έχοντας φορέσει τη φανέλα των «κόκκινων» αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι, με μοναδικές εμπειρίες και πλέον με ασύγκριτη αγωνιστική ωριμότητα, στα 33 του χρόνια ανήκει και επίσημα στην Κάρντιφ! Ο σύλλογος της γενέτειράς του, είχε εκφράσει από πολύ νωρίς το φετινό καλοκαίρι, τις προθέσεις του για νέα συνεργασίας μετά τη σεζόν 2010-2011 και ο Μπέλαμι άφησε το συναίσθημα να νικήσει.

Με την επίσημη κρούση των «bluebirds» στη Λίβερπουλ, είπε το «ναι» αμέσως και ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έδωσε τη συγκατάθεσή του για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή. Ο 33χρονος άσος είχε περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή έβαλε την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο με την Κάρντιφ, η οποία «βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει κι επίσημα την απόκτησή του», όπως αναφερόταν στην ιστοσελίδα της ομάδας!

Ετοιμάζουν το έδαφος για Φαν Πέρσι στη Γιουνάιτεντ

10/8/2012
Ετοιμάζουν το έδαφος για Φαν Πέρσι στη Γιουνάιτεντ
Η προοπτική να έχει συμπαίκτη τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι ενθουσιάζει τον Γουέιν Ρούνεϊ, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μιλά για το θέμα των ημερών, το οποίο δεν είναι άλλο από τη μεταγραφή του Ολλανδού άσου στο «Old Trafford». «Τον θαυμάζω» το χαρακτηριστικό σχόλιο του στράικερ των «κόκκινων διαβόλων».

Όσο περνούν οι ημέρες, τόσο μειώνονται και τα …μέτρα που χωρίζουν τον Φαν Πέρσι από το «Old Trafford», αφού η Γιουνάιτεντ δείχνει αποφασισμένη να κάνει δικό της τον αρχηγό της Άρσεναλ.

Μάλιστα, ο Ρούνεϊ δεν δίστασε να πάρει θέση για την υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε σίριαλ, τονίζοντας πως θαυμάζει τον Ολλανδό επιθετικό.

«Φυσικά είναι ένας παίκτης που θαυμάζω, είναι φανταστικός παίκτης και η περυσινή σεζόν που έκανε πρέπει να ήταν η καλύτερη της καριέρας του. Ήταν εξαιρετικός», δήλωσε ο Ρούνεϊ για να αναφερθεί στην προοπτική συνεργασίας τους: «Εάν έρθει σε μας, θα είναι μία εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα μας».

Ιστορική ημέρα για τη Γιουνάιτεντ

10/8/2012
Ιστορική ημέρα για τη Γιουνάιτεντ
Στις 16:30 της Παρασκευής θα διαπραγματευτεί για πρώτη φορά η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους πάντες στον αγγλικό σύλλογο να περιμένουν πως και πως την ιστορική στιγμή.

Χαμηλότερα από την αναμενόμενη η τιμή πώλησης, καμία ανησυχία στην οικογένεια Γκλέιζερ.

Το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), σηματοδοτεί και το άνοιγμα των «κόκκινων διαβόλων» στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και …με τη βούλα.

Στις 16:30, ώρα Ελλάδας, θα διαπραγματευτεί για πρώτη φορά η μετοχή της Γιουνάιτεντ, με το σύλλογο του Μάντσεστερ να θέλει να κεφαλαιοποιήσει το ενδιαφέρον που δείχνει η όλο και αυξανόμενη βάση των φίλων του παγκοσμίως. Ωστόσο, η τιμή της μετοχής δεν θα αρχίσει από τις 16 λίρες, όπως είχε ανακοινωθεί πριν εβδομάδες.

«Δεν πάει πουθενά ο Μπέιλ»

10/8/2012
«Δεν πάει πουθενά ο Μπέιλ»

Τις φήμες που θέλουν τον Γκάρεθ Μπέιλ να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων προσπαθεί να «προσγειώσει» η διοίκηση της Τότεναμ.

Μάχη για τον Ουαλό μπακ χαφ φέρονται να δίνουν οι Ιντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα, παρότι απαιτούνται περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Πάντως, οι διοικούντες την βρετανική ομάδα τονίζουν ότι δεν αλλάζει κάτι τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν και θα συνεχίσει κανονικά σε αυτούς.

«Ο Γκάρεθ ό,τι και να γίνει θα μείνει στην Τότεναμ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Λονδρέζων.

Γκαλιάνι: «Είμαι εκνευρισμένος»
10/8/2012
Γκαλιάνι: «Είμαι εκνευρισμένος»
Εκνευρισμένος από την βαριά ήττα (5-1) που γνώρισε η Μίλαν από την Ρεάλ Μαδρίτης στις ΗΠΑ, όπου και οι δύο ομάδες πραγματοποιούν τις περιοδείες τους, δήλωσε ο Αντριάνο Γκαλιάνι στην «Gazzetta dello Sport». Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής ομάδας δεν μπορεί να δεχθεί ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα το συγκεκριμένο παιχνίδι και έτσι οι «ροσονέρι» έφτασαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

«Όταν παίζεις κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρέπει να το αντιμετωπίζεις σα να πρόκειται για φιλικό. Είμαστε στη Νέα Υόρκη, μπροστά σε 60.000 οπαδούς, ένα γεμάτο γήπεδο και όλα τα βλέμματα είναι πάνω σου. Εκατομύρια μάτια είδα αυτό το παιχνίδι μέσα από την τηλεόραση. Μίλαν δεν μπορεί να παίζεις όπως μία ομάδα τέταρτης κατηγορίας», ανέφερε αρχικά το δεξί χέρι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πρόσθεσε:

«Είδατε τον Μουρίνιο να κάνει αλλαγές; Έπαιξαν ο Κακά, ο Ιγκουαΐν και ο Αρμπελόα. Δεν έκανε πολλές αλλαγές. Ήταν ένα σοβαρό λάθος και δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους στοιχεία. Είμαι εκνευρισμένος».

Τέλος ο Χάιντσε, πάει Νιούελς

10/8/2012
Τέλος ο Χάιντσε, πάει Νιούελς

Παρελθόν από τη Ρόμα αποτελεί ο Γκαμπριέλ Χάιντσε. Το συμβόλαιο του 34χρονου αμυντικού, που απασχόλησε και τον Ολυμπιακό, λύθηκε κοινή συναινέσει, και θα επιστρέψει στην πατρίδα του και τη Νιούελς Ολντ Μπόις, όπως ανακοινώθηκε από το σύλλογο της Αργεντινής.

Ο Χάιντσε έκανε τα πρώτα του βήματα στη συγκεκριμένη ομάδα και παρέμεινε εκεί μέχρι τα 19 του.


Στηρίζει Κόντε η Γιουβέντους

10/8/2012
Στηρίζει Κόντε η Γιουβέντους
Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον Αντόνιο Κόντε και τον βοηθό του εξέδωσε η διοίκηση της Γιουβέντους, ύστερα από την απόφαση για δεκάμηνο αποκλεισμό του προπονητή των «μπιανκονέρι» από το χώρο του ποδοσφαίρου. «Στηρίζουμε τον Κόντε και τον Αλέσιο, ενώ περιμένουμε την απόφασή τους μετά την έφεση που θα καταθέσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση

«Η διοίκηση της Γιουβέντους, σχετικά με την απόφαση που εκδόθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, δέχεται με χαρά την αθώωση των Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Μπέλε και εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον Αντόνιο Κόντε και τον Άντζελο Αλέσιο με την ελπίδα ότι μετά την έφεση θα φανεί η αθωότητα και εκείνων».

Δέκα μήνες σε Κόντε!

10/8/2012
Δέκα μήνες σε Κόντε!

Με δεκάμηνο αποκλεισμό από το χώρο του ποδοσφαίρου τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ο Αντόνιο Κόντε για την εμπλοκή του στο νέο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Αντίθετα απαλλάχθηκαν των κατηγοριών οι Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε, όπως και η Ουντινέζε, ενώ με πρόστιμο τιμωρήθηκε η Μπολόνια. Η Λέτσε και η Γκροσέτο τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στη Lega Pro. Δικαίωμα έφεσης ως τις 20 Αυγούστου έχουν όσοι τιμωρήθηκαν.

Ο προπονητής της Γιουβέντους κατηγορείτο πως είχε πλήρη γνώση για χειραγώγηση αποτελέσματος σε δύο αγώνες της Σιένα της σεζόν 2010/11 για τη Serie B, όταν βρισκόταν στον πάγκο της. Αρχικά είχε έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι, προκειμένου να τιμωρηθεί μόνο με τρίμηνο αποκλεισμό (και πρόστιμο 200.000 ευρώ) με αντάλλαγμα τη… συνεργασία του, ωστόσο η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας απέρριψε τη συγκεκριμένη συμφωνία και τον υποχρέωσε να παραστεί σε δίκη. Τον Κόντε «έκαψε» η κατάθεση του τότε παίκτη του στη Σιένα, Φίλιπο Καρόμπιο, η κατάθεση του οποίου θεωρείται αξιόπιστη. Πέραν του Κόντε (η τιμωρία του οποίου λήγει στις 9 Ιουνίου του 2013), τιμωρήθηκε και ο βοηθός του, τότε στη Σιένα και τώρα στη Γιουβέντους, Άντζελο Αλέσιο, με οκτάμηνο αποκλεισμό.

Οι Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε, που αγωνίζονται στη Γιουβέντους, απαλλάχθηκαν για την εμπλοκή τους ως παίκτες της Μπάρι και της Ουντινέζε σε «ύποπτο» ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Ο πρώτος αντιμετώπιζε κατηγορίες για απόπειρα χειραγώγησης ενός αγώνα της Μπάρι το Μάιο του 2010. Ο δεύτερος κατηγορείτο πως είχε γνώση για τη χειραγώγηση του εν λόγω αγώνα, όσο αγωνιζόταν στην Ουντινέζε. Η ομοσπονδία έκρινε πως η κατάθεση του Αντρέα Μασιέλο σε βάρος τους είχε πολλά «κενά». Ο εισαγγελέας, πάντως, είχε εισηγηθεί ποινή αποκλεισμού 3,5 ετών για τον Μπονούτσι και 1 χρόνου για τον Πέπε.

Η Λέτσε και η Γκροσέτο τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στη Lega Pro (τρίτη κατηγορία της Ιταλίας) για την εμπλοκή τους σε στοιχηματισμό αγώνων που συμμετείχαν. Στην πρώτη, που την περασμένη σεζόν υποβιβάστηκε από τη Serie A, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφαίρεση 6 βαθμών από το προσεχές πρωτάθλημα, ενώ από τη δεύτερη, που συμμετείχε στη Serie B, αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί. Η Ουντινέζε απέφυγε την ποινή, η Μπολόνια τιμωρήθηκε με πρόστιμο, ενώ απαλλάχθηκε ο Μάρκο Ντι Βάιο.


Σοκ με Μάκο!

10/8/2012
Σοκ με Μάκο!

Δύο μήνες εκτός δράσης θα μείνει ο Γρηγόρης Μάκος. Ο 25χρονος μεσοαμυντικός αποχώρησε με τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο από τη χθεσινή προπόνηση της Μόναχο 1860 και οι εξετάσεις έδειξαν ρήξη συνδέσμων! Ο πρώην άσος της ΑΕΚ θα λείψει τόσο από το φιλικό της Εθνικής με τη Νορβηγία στο Όσλο στις 15 Αυγούστου, όσο και από τα δύο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014, απέναντι σε Λετονία και Λιθουανία στις 7 (εκτός έδρας) και 11 (εντός έδρας) Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Γρηγόρη Μάκου, πάνω είχε εξασφαλίσει θέση βασικού στη Μόναχο 1860 και λίγο μετά την άφιξη της συντρόφου του, Αθηνάς, στη Γερμανία. «Είναι κρίμα για τον Μάκο», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Ράινερ Μάουρερ.


«Χρυσώνει» Οκάμπος η Μονακό

10/8/2012
«Χρυσώνει» Οκάμπος η Μονακό

Μπορεί να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας η Μονακό, ωστόσο η επιθυμία της επιστροφής στη Ligue 1 την έχει κάνει να μην… λυπάται τα έξοδα για την ενίσχυσή της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την «Equipe» οι Μονεγάσκοι αναμένεται να αποκτήσουν τον Λούκας Οκάμπος απο τη Ρίβερ Πλέιτ, με το κόστος της μεταγραφής του να αγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 18χρονος μέσος αναμένεται την Κυριακή (12/8) στο πριγκιπάτο, όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα ισχύει μέχρι το 2018.

Το φαβορί Παρί και οι «μνηστήρες»

10/8/2012
Το φαβορί Παρί και οι «μνηστήρες»
Καλοκαίρι και διακοπές τέλος!

Τα... «κεφάλια μέσα» για τους ποδοσφαιριστές των γαλλικών συλλόγων, καθώς την Παρασκευή ανοίγει η αυλαία στο πρωτάθλημα, με την σέντρα να γίνεται στην έδρα της Πρωταθλήτριας Μονπελιέ απέναντι στην πρώην του... «ερυθρόλευκου», πλέον, Πάολο Μασάδο, Τουλούζ.

Οι πρωταθλητές καλούνται να διατηρήσουν τα... σκήπτρα τους, ωστόσο μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι αυτό. Έχουν χάσει τον ηγέτη, Ζιρού, ο οποίος «μετακόμισε» στην Άρσεναλ, ενώ δεν έχουν κινηθεί και ιδιαίτερα «ζεστά» στις καλοκαιρίνες μεταγραφές. Και μπορεί πέρυσι να πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, όμως φέτος η Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει τουλάχιστον ένα... σκαλί πάνω.

Είχε ήδη από την περασμένη περίοδο πολύ δυνατή ομάδα η «πρωτευουσιάνα», πήρε φέτος και τους Τιάγκο Σίλβα (θα χάσει την πρεμιέρα), Ιμπραΐμοβιτς, Βεράτι, Λαβέτσι και έχει γίνει-κακά τα ψέμματα-υπερδύναμη, ενώ από... χειμώνα έρχεται και ο Μόουρα. Και της «έκατσε» καλά η κλήρωση, καθώς θα κάνει πρεμιέρα στο «Παρκ Ντε Πρενς» κόντρα στην αδύναμη Λοριάν -όπου αγωνίζεται πλέον, ο Λουντοβίκ Ζιουλί- ώστε να μπει με το... δεξί στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Μπορεί πέρυσι Λιόν και Μαρσείγ να απογοήτευσαν, όμως είναι κλασικές δυνάμεις του γαλλικού ποδοσφαίρου και αν μη τι άλλο θα «πουλήσουν ακριβά το τομάρι» τους. Βέβαια και οι δύο ομάδες δεν έχουν κινηθεί στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι» και πιθανώς να είναι ανησυχητικό, κάτι τέτοιο, για τους οπαδούς τους. Οι «λιονέ», που κατέκτησαν ήδη το Σούπερ Καπ απέναντι στη Μονπελιέ, ξεκινούν με εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην πάντα υπολογίσημη Ρεν, ενώ οι Μασσαλοί αντιμετωπίζουν επίσης εκτός έδρας την νεοφώτιστη Ρεμς.

Η Λιλ, του «δικού» μας, Βίκτορα Κλωναρίδη είχε πολύ αξιόλογη πορεία πέρυσι και με τις μεταγραφές που έκανε-αν μη τι άλλο- δείχνει ότι... βαδίζει στο σωστό δρόμο. Πέραν του Έλληνα, αποκτήθηκαν ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, Καλού και φυσικά ο Μαρτέν, που «έβγαλε μάτια» με τη Σοσό την περασμένη σεζόν, την ώρα που στην τελευταία θα αγωνίζεται πλέον ο Σεντρίκ Καντέ. Πρεμιέρα για τους τρίτους του προηγούμενου πρωταθλήματος στη δύσκολη έδρα της Σεντ Ετιέν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/8

Μονπελιέ-Τουλούζ (21:45)

Σάββατο 11/8

Τρουά-Βαλενσιέν (22:00)
Εβιάν-Μπορντό
Νανσί-Μπρεστ
Νις-Αζαξιό
Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν
Ρεν-Λιόν
Σοσό-Μπαστιά
Σεντ Ετιέν-Λιλ

Κυριακή 12/8

Ρεμς-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Παρασκευή 17/8

Λιλ-Νανσί (21:45)

Σάββατο 18/8

Λιόν-Τρουά (18:00)
Μπαστιά-Ρεμς (21:00)
Λοριάν-Μονπελιέ
Μπρεστ-Εβιάν
Τουλούζ-Σεντ Ετιέν
Βαλενσιέν-Νις

Κυριακή 19/8

Μαρσέιγ-Σοσό (15:00)
Μπορντό-Ρεν (18:00)
Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

πηγη:www.sport-fm.gr
ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEXWEBRADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου