ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Όλοι ΣΕΦ!

Όλοι ΣΕΦ!

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
Αυτή η ομάδα, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2012, πρέπει να στηριχτεί από τον φίλαθλο κόσμο. Το αξίζει για τους τίτλους και τις χαρές που προσέφερε. Το ΣΕΦ πρέπει να γεμίζει στη νέα σεζόν. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.
Σχολίασα στο προηγούμενο editorial πως η "μεταγραφή της χρονιάς" φέτος είναι το γεγονός πως η διοίκηση διατήρησε ακέραιο τον βασικό κορμό της ομάδας. Το... κερασάκι στην τούρτα έμενε, αλλά και αυτό ακόμη τοποθετήθηκε με την ανανέωση της συνεργασίας και με τον Τζόι Ντόρσεϊ. Πολύ σημαντική η παραμονή του Αμερικανού σέντερ, καθώς ο Ολυμπιακός διατήρησε στο ρόστερ του ένα "5άρι" φόβητρο μέσα στην ρακέτα του, έναν δυναμικό σέντερ ο οποίος είναι καταπληκτικός στα αμυντικά του καθήκοντα και ικανότατος στο κομμάτι των ριμπάουντ. Δεν είναι τυχαίο πως όταν ήρθε στον Πειραιά μαζί με τον Έισι Λο τον περασμένο χειμώνα η ομάδα από το TOP-16 και μετά μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περισσότερο το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως η πειραϊκή ΚΑΕ διατήρησε ακέραιο τον βασικό κορμό της ομάδας των Πρωταθλητών. Πρόκειται για το κύριο συστατικό για την δημιουργία κυριαρχίας στην Ελλάδα και παραμονής στην ελίτ της Ευρώπης. Τα έχουμε πει και το έχετε καταλάβει. Όμως, εγώ, αν και είναι νωρίς ακόμη, θα ήθελα να σταθώ σε ένα άλλο κομμάτι.

Σε αυτό της προσέλευσης του κόσμου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θυμάμαι πως όταν ξεκίνησε η περασμένη ονειρική σεζόν (2011-2012) οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν μπάσκετ σε άδειο γήπεδο. Και δεν μιλάμε μόνο για ματς κανονικής περιόδου στο ελληνικό πρωτάθλημα που τα παιχνίδια δεν έχουν και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αναφέρομαι και σε παιχνίδια που έδωσαν οι Πειραιώτες στην πρώτη φάση της Euroleague, στα οποία οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς αγωνιζόντουσαν μπροστά σε μόλις 2.500 (!) φιλάθλους τους.

Θυμάμαι πως τα πατήματα των καλαθοσφαιριστών στο παρκέ (αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος) και οι φωνές των ανθρώπων των ομάδων από τον πάγκο, έφταναν έως και τα δημοσιογραφικά θεωρία, δημιουργώντας σου την εντύπωση πως παρακολουθείς... φιλική αναμέτρηση. Έριχνες ματιές στις εξέδρες και έβλεπες χιλιάδες κενά καθίσματα. Πολύ άσχημη και "ψυχρή" εικόνα, με τους λίγους-τίμους πιστούς "μπασκετικούς" φιλάθλους του Ολυμπιακού να προσπαθούν να "ζεστάνουν" την ατμόσφαιρα.

Εν μέρει δικαιολογούσες αυτή την αποχή, είτε λόγω των οικονομικών προβλημάτων, είτε λόγω των αποτυχιών της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο από το 1998 έως το 2011, καθώς είχαν συμπληρωθεί ήδη δεκατέσσερις σεζόν δίχως Πρωτάθλημα, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ήταν και γεμάτο από άγχος και ανασφάλεια για το μέλλον. Ασχέτως με το πόσο ονειρικά τελείωσε η χρονιά, όταν ξεκίνησε τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, γεμάτα από αμφισβήτηση και δυσπιστία. Το θυμάστε πολύ καλά. Αλλά και πάλι, Ολυμπιακός είσαι, ο λαοφιλέστερος σύλλογος στην Ελλάδα. Δεν γίνεται να μαζεύεις τόσο λίγο κόσμο στο ΣΕΦ, ειδικά στην Euroleague.

Και δεν γίνεται βρε αδερφέ το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να μαζεύει 27.000 φιλάθλους για ματς (ας πούμε) κόντρα στην Ξάνθη και σε επίπεδο Ευρωλίγκας το ΣΕΦ σε ματς (για παράδειγμα) κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ με το ζόρι να φτάνει 3.000 κόσμο. Σύμφωνοι πως πως η κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος στο μπάσκετ έχει χάσει το ενδιαφέρον της, αλλά στην Euroleague δεν γίνεται να γυρνάς την πλάτη στην ομάδα, ειδικά όταν υπάρχει ποιότητα, υψηλό επίπεδο και ανταγωνισμός. Μακάρι να είναι πάντα γεμάτα τόσο το γήπεδο ποδοσφαίρου, όσο και το στάδιο στο μπάσκετ, αλλά να υπάρχει τέτοια διαφορά πληρότητας στις εξέδρες είναι ένα θέμα.

Θα μου πείτε, βέβαια, στο χορτάρι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετρούν, πλέον, 14 στα 16 Πρωταθλήματα από το 1997 έως και σήμερα, ενώ οι μπασκετμπολίστες στην ίδια χρονική διάρκεια 2 στα 16. Η απάντηση μου σε αυτό, όμως, είναι, πως και στα λεγόμενα εννέα "πέτρινα" χρόνια στην μπάλα ο κόσμος γέμιζε το τότε "Γ. Καραϊσκάκης". Τέλος, πάντων, ό,τι έγινε-έγινε.

Σημασία έχει η επόμενη μέρα και πιστεύω πως ο φίλαθλος κόσμος των ερυθρόλευκων αξίζει να αγκαλιάσει όσο ποτέ άλλοτε τη νέα προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. Της Πρωταθλήτριας Ελλάδας και Ευρώπης! Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος διατήρησαν τον βασικό κορμό της ομάδας ως έχει, με μόνη σημαντική αλλαγή στο πόστο του προπονητή, όπου ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας αντικατέτστησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αυτή η ομάδα, η Πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ευρώπης για το 2012, πρέπει να στηριχτεί από τον φίλαθλο κόσμο. Το αξίζει για τους τίτλους, για την χαρά, για τις συγκινήσεις, για την υπερηφάνεια και την αίγλη που έδωσε στον σύλλογο. Με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους οι ερυθρόλευκοι έκαναν το όνομα του Ολυμπιακού να ακουστεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εκτιμώ, λοιπόν, πως οι εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ενόψει της νέας σεζόν, ειδικά στους αγώνες της Euroleague, θα πρέπει να φτάνουν σε πληρότητα, τουλάχιστον, το 60 με 70%. Να έχει το γήπεδο πάντα 7.000 με 8.000 κόσμο, από την στιγμή που χωράει περίπου 12.000.

Δεν γίνεται η Πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρώπης να δίνει αγώνα στο γήπεδο της και να βλέπεις το ΣΕΦ άδειο. Αν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παρουσιάσει στην Euroleague παρόμοια εικόνα με πέρσι στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, με 2.5000 και 3.000 κόσμο, τότε θα είναι ντροπή! Θα είναι απαράδεκτο, θα είναι "φάουλ" ειδικά για τους μπασκετμπολίστες της ομάδας, οι οποίοι οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ίδια ομάδα θα είναι, η ίδια υπέροχη παρέα ( Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Ντόρσεϊ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σλούκας, Κατσίβελης). Αξίζουν, λοιπόν, με το παραπάνω, τουλάχιστον, την παρουσία σας και το χειροκρότημα σας στο γήπεδο. Όλοι ΣΕΦ! Είστε οι φίλαθλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης και η ομάδας σας παρέμεινε ως έχει. Τι άλλο θέλετε; Απολαύστε το! Τα εισιτήρια διαρκείας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν 2012-2013 έχουν κυκλοφορήσει. Και για όσους δεν είναι ενήμεροι, απ' την επόμενη χρονιά οι αγώνες στην Euroleague, πλέον, θα διεξάγονται Πέμπτη και Παρασκευή, με τα παιχνίδια στο TOP-16, πλέον, να φτάνουν τα 14 ματς από τις 6 αναμετρήσεις που ίσχυσε μέχρι πέρσι.

Και αν ακόμη δεν το έχετε καταλάβει, δείτε ξανά ολόκληρη την διάρκεια του τελικού:


Euroleague Basket 2011-12 Final Four FINAL CSKA... από VideoStars

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου