ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλει πίεση ψηλότερα ο Ζαρντίμ

Θέλει πίεση ψηλότερα ο Ζαρντίμ

Μία διαφορά ανάμεσα σε Βαλβέρδε και Ζαρντίμ είναι στο κομμάτι της πίεσης. Ο Ισπανός ήθελε πίεση ψηλά, ο Πορτογάλος θέλει στο μισό γήπεδο. Ο Λεονάρντο, όμως, θα πλησιάσει τον Ερνέστο.
Το βλέπετε και στο γήπεδο, στα παιχνίδια της ομάδας. Τόσο στα φιλικά, όσο και στα επίσημα, ήταν εμφανής η διαφορά, σε έναν συγκεκριμένο τομέα, ανάμεσα στον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε, και σε εκείνον του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Ισπανός ήθελε πίεση πολύ ψηλά, στο ύψος της μεγάλης περιοχής του αντιπάλου. Ο Πορτογάλος επιθυμεί στο μισό γήπεδο. Από την σέντρα και πίσω δηλαδή.

Αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δείχνει να επιθυμεί να... πλησιάσει την φιλοσοφία του Ερνέστο Βαλβέρδε, όσον αφορά στο θέμα της πίεσης. Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος βέβαια, από τα dvd που έχει δει με τους αγώνες των ερυθρολεύκων από την περσινή σεζόν, πως τα τελευταία δύο χρόνια οι Πειραιώτες είχαν μάθει να λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο στην άμυνα. Πίεζαν ψηλά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής του αντιπάλου, καθώς ο Ισπανός  ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να πιάσουν τους παίκτες της άλλης ομάδας από τον... λαιμό. Να μην τους αφήσουν να πάρουν ανάσα. Να τους κουράσουν και να επιδιώκουν να κλέβουν την μπάλα. "Μαέστρος" σε αυτό το κομμάτι (έχοντας κομβικό ρόλο σε αυτή την τακτική) είναι φυσικά ο Νταβίδ Φουστέρ. Προς το παρόν, βέβαια, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν τον εμπιστεύεται ακόμη στην ενδεκάδα του.

Και η ομάδα είχε συνηθίσει και είχε μάθει να έχει στην ενδεκάδα της τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως αν του δώσει ξανά ενεργό και βασικό ρόλο στην ενδεκάδα οι ερυθρόλευκοι θα πιέσουν ψηλά και πάλι, όπως επί Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ασχέτως όμως το πως θα διαχειριστεί στη συνέχεια τον Νταβίδ Φουστέρ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο Πορτογάλος τεχνικός θα δουλέψει αρκετά τις επόμενες ημέρες στο κομμάτι της πίεσης. Θα θελήσει ο Ολυμπιακός να πιέζει ψηλότερα. Όχι τόσο ψηλά όπως επί "Βάσκου", αλλά κάπου ενδιάμεσα, στα 40 με 50 μέτρα περίπου απόσταση από τα δοκάρια του αντιπάλου.

Ίσως να καταλαβαίνει σιγά-σιγά πως δεν χρειάζεται να αλλάξει την ταυτότητα της ομάδας σε αυτό το κομμάτι, ίσως επειδή συνειδητοποιεί πως οι ερυθρόλευκοι (ειδικά στην έδρα τους) θα πρέπει να "δαγκώνουν" στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του αγώνα και να μην περιμένουν τον αντίπαλο στην εστία τους.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου