ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στήριξη και εμπιστοσύνη σε Σιόβα

Στήριξη και εμπιστοσύνη σε Σιόβα

Ο Σιόβας θα αποτελέσει τον βασικό κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού, τουλάχιστον, μέχρι να επιστρέψει ο Αβραάμ. Ο Ζαρντίμ τον στηρίζει. Το μεγάλο του τεστ βέβαια θα είναι κόντρα στη Σάλκε.
Στα 24 (16/9/1988) του χρόνια ο Δημήτρης Σιόβας πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό από τον Πανιώνιο. Και έχει μεγάλη διαφορά από εκεί που αγωνιζόταν σε μία μικρομεσαία ομάδα της Super League να συνεχίζει την καριέρα του στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας, σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Και πόσο μάλιστα όταν με το "καλημέρα" παίρνει θέση βασικού στην ενδεκάδα των Πειραιωτών.

Στα 24 του χρόνια επίσης, πριν τέσσερα χρόνια (2008), είχε έρθει και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στον Ολυμπιακό, ο οποίος τότε είχε πάρει (και εκείνονς) κατευθείαν θέση βασικού στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας.

Βέβαια τώρα ο Δημήτρης Σιόβας έγινε "ενδεκαδάτος" κυρίως λόγω συγκυρίας, καθώς ο υπαρχηγός υπέστη σοβαρό τραυματισμό, οπότε, ουσιαστικά, ο νεαρός στόπερ τον αντικαθιστά.

Δεν θα μπούμε στη σύγκριση ανάμεσα στους δύο σέντερ-μπακ. Θέλει τον χρόνο του και ο Δημήτρης Σιόβας ώστε να αποδείξει πως μπορεί να αποδώσει το καλύτερο δυνατό και σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Το σίγουρο πάντως είναι πως έχει αυτοπεποίθηση, πιστεύει στον εαυτό του και δεν φοβάται την πρόκληση που έχει δοθεί στην καριέρα του.

Όχι μόνο το να βρίσκεται στην ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και να έχει θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας, έναν ρόλο στον οποίο θα χρειαστεί να αντεπεξέλθει σύντομα και σε επίπεδο Champions League.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, πάντως, έχει σχηματίσει αρκετά καλή γνώμη για τις δυνατότητες του Δημήτρη Σιόβα. Τον στηρίζει και τον εμπιστεύεται. Ακόμη και αν δεν είχε χτυπήσει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, είναι πιθανό να βλέπαμε ένα ελληνικό δίδυμο στα στόπερ αυτή τη περίοδο με τους δύο εν λόγω σέντερ-μπακ. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Πανιωνίου, πλέον, έγινε και διεθνής (καθώς τον κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος) και το γεγονός αυτό του τόνωσε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία.

Σαν στόπερ διαθέτει καλά στοιχεία. Είναι δυνατός στην άμυνα, έχει αντοχές και παίζει με πάθος και αυτοπεποίθηση. Στην επίθεση, και κυρίως στα στημένα, είναι σχεδόν πάντα μέσα στις φάσεις. Το μπόι του (1.92μ) και η σωματοδομή του άλλωστε τον βοηθούν όχι μόνο στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και στο να επιβάλλεται επί του αντιπάλου όταν η μπάλα βρίσκεται στο χορτάρι. Για κεντρικός αμυντικός διαθέτει, σχετικά, καλή τεχνική κατάρτιση, έχει σωστή πάσα και σε συνδυασμό το γεγονός πως είναι ικανός στα ανασταλτικά του καθήκοντα οι προπονητές τον έχουν δοκιμάσει ακόμη και ως αμυντικό χαφ στην καριέρα του, ρόλο στον οποίο έχει αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της θέσης. Μειονέκτημα του πως δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά δεν είναι και αργός.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League τα έχει πάει καλά. Δεν παρουσιάζει άγχος και έχει κάνει ελάχιστα λάθη. Παίζει δυναμικά, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία. Άλλη όμως η ποιότητα της Βέροιας, του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ που ακολουθεί και (πολύ) διαφορετική εκείνης της Σάλκε. Το μεγάλο τεστ για τον Δημήτρη Σιόβα θα είναι η πρεμιέρα του Champions League, όταν θα κληθεί να αντιμετωπίσει, αλλά και να παρουσιαστεί πανέτοιμος, απέναντι σε μία ομάδα, αλλά και σε μία επιθετική γραμμή, υψηλού επιπέδου. Τότε  θα πρέπει να διαχειριστεί και την πίεση. Με την εμπειρία του ο Πάμπλο Κοντρέρας σίγουρα θα τον βοηθήσει, αλλά θα χρειαστεί να βρουν και την απαιτούμενη χημεία μεταξύ τους.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου