ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...


H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ... 
4/9/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ερωπη

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρονάλντο: «Η διοίκηση ξέρει…» (video) 

3/9/2012

Ρονάλντο: «Η διοίκηση ξέρει…» (vid)
Καθαρά επαγγελματικοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε από τον Φλορεντίνο Πέρεθ την προηγούμενη Παρασκευή να αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δήλωσε ότι δεν είναι εκνευρισμένος επειδή το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη από την UEFA κατέληξε στον Ινιέστα και όχι σε εκείνον.

«Είμαι στεναχωρημένος και οι άνθρωποι της διοίκησης γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο δεν πανηγύρισα τα γκολ. Το θέμα είναι καθαρά επαγγελματικό. Δεν μπορώ να πω περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και όταν ρωτήθηκε αν είναι κάτι παροδικό: «Θα δούμε…».

Στη συνέχεια, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός διέψευσε ότι ο εκνευρισμός του οφείλεται στο γεγονός ότι το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη από την UEFA πήγε στα χέρια του Ινιέστα και όχι στα δικά του: «Δεν θα με εξέπληττε αν έπαιρνα το βραβείο ή όχι. Ο Ινιέστα, πάντως, το άξιζε…».

Ο Ρονάλντο αναγκάζεται να συγκεντρωθεί τώρα στους προσεχείς αγώνες της εθνικής Πορτογαλίας για την προκριματική φάση του Μουντιάλ κόντρα στο Λουξεμβούργο (7 Σεπτεμβρίου) και το Αζερμπαϊτζάν (10 του μήνα): «Είμαι καλά, αλλά θα πάω στην Πορτογαλία για να δω αν μπορώ να συνέλθω μέσα σε λίγες μέρες. Γιατί θέλω να παίξω στα δύο αυτά παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικά για την εθνική».

Καταλήγοντας, ο Πορτογάλος σχολίασε το γεγονός ότι ξεπέρασε τα 150 γκολ ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτές τις επιδόσεις, αλλά είναι πιο σημαντικές για την ομάδα. Κάναμε μία νίκη και αρχίσαμε σήμερα το πρωτάθλημα».

Δείτε το σχετικό βίντεο


Κακά: «Αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια;» 

3/9/2012

Κακά: «Αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια;»
Πικραμένος από την αντιμετώπιση που τυγχάνει στη Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε ο Κακά, μιλώντας στην Globoesporte. Παρόλα αυτά, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δηλώνει αποφασισμένος να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο για να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα της «βασίλισσας».

«Είναι σαν να αρχίζω ξανά το ποδόσφαιρο στα 30, παρότι έχω πετύχει τα πάντα. Αναρωτιέμαι ακόμα, αν αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια; Δεν θα ήταν καλύτερα να πάω αλλού, ακόμη και σε ένα πρωτάθλημα που είναι λιγότερο ανταγωνιστικό; Η απάντηση είναι ναι, θέλω ακόμα να παίξω για τη Ρεάλ Μαδρίτης», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή, δεν θα είμαι βασικός και θέλω ακόμα να επιστρέψω στο αρχικό σχήμα. Ποτέ δεν ήρθα εδώ με την πρόθεση να φύγω. Δεν θέλω να είμαι ένα βάρος για τον σύλλογο. Δεν υπήρξε καμία προσφορά για μένα, οπότε δεν υπήρξε καμία συμφωνία για να φύγω».

Καταλήγοντας, ο Κακά σχολίασε τη σχέση του με τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Είναι μία άκρως επαγγελματική σχέση. Πρόκειται για αμοιβαίο σεβασμό. Δεν τον έχω αμφισβητήσει. Νομίζω ότι μέσα σε μία ομάδα ένας προπονητής έχει περισσότερη εμπιστοσύνη σε ορισμένους παίκτες σε σχέση με άλλους. Θα προσπαθήσω να κερδίσω αυτή την εμπιστοσύνη. Προπονούμαι περισσότερο από άλλους για να κερδίσω τη θέση μου».

Μπιέλσα: «Πολύτιμη νίκη, εάν…» 

3/9/2012

Μπιέλσα: «Πολύτιμη νίκη, εάν…»
Πολύτιμη θα είναι η χθεσινή νίκη (2-0) της Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της Ράγιο Βαγεκάνο, μόνο αν είναι η αφετηρία της νέας σεζόν, όπως δήλωσε ο Μαρσέλο Μπιέλσα μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Οι Βάσκοι μετρούσαν δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές της Primera Division και χθες έβαλαν τους πρώτους τρεις βαθμούς στο «σακούλι».

«Αυτή η νίκη θα είναι πολύτιμη, αν είναι μία αφετηρία από σήμερα που αντιπροσωπεύει τη διακοπή των άσχημων αποτελεσμάτων που είχε η ομάδα. Υπήρξε η τάση στην ομάδα που συνδέθηκε με ακανόνιστες εμφανίσεις από την αστάθειά της. Δεν ήταν ένα κανονικό καλοκαίρι εδώ και αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία», ανέφερε αρχικά ο Αργεντινός τεχνικός και στη συνέχεια απάντησε εάν η διοίκηση κατέθεσε πρόταση για τον Νάτσο Μονρεάλ της Μάλαγα:

«Ενημερώνομαι για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, αλλά μερικές φορές απαντώ ότι δεν ξέρω γιατί η διοίκηση δεν δίνει τις σχετικές πληροφορίες. Είδα ότι η διοίκηση ασχολήθηκε με την ενίσχυση της ομάδας».

«Στην Αγγλία ο Φαλκάο μέχρι τον Ιανουάριο» 

3/9/2012

«Στην Αγγλία ο Φαλκάο μέχρι τον Ιανουάριο»
Τα «όργια» που έκανε ο Ρανταμέλ Φαλκάο στο Σούπερ Καπ κόντρα στην Τσέλσι, τον έφεραν στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής υφηλίου και αναζωπύρωσαν την φημολογία για μετακίνησή του σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Κι αν η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος τελείωσε χωρίς αλλαγή επαγγελματικής στέγης για τον Κολομβιανό επιθετικό, ο πατέρας του θεωρεί πολύ πιθανό τον Ιανουάριο ο γιος του να αγωνίζεται στην Αγγλία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περήφανου Ρανταμέλ του πρεσβύτερου στα αγγλικά μέσα, παρότι ο 26χρονος στράικερ αποτελεί τον διακαή πόθο πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, εκείνος θέλει να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.

«Είναι πολύ πιθανό», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ο γιος του θα παίζει στο αγγλικό πρωτάθλημα τον Γενάρη. «Υπάρχουν τρεις ομάδες που ενδιαφέρονται, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και μία ρωσική. Πάντα ήθελε να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ και από τότε που ήταν παιδί αγαπούσε την Τσέλσι», αποκάλυψε ο μπαμπάς Φαλκάο.

Βιλανόβα: «Χρειάζεται βελτίωση η Μπαρτσελόνα» 

3/9/2012

Βιλανόβα: «Χρειάζεται βελτίωση η Μπαρτσελόνα»
Μέτρια ικανοποιημένος από τη νίκη (1-0) της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Βαλένθια στο «Καμπ Νου» δήλωσε ο Τίτο Βιλανόβα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Παρότι οι «μπλαουγκράνα» έχουν το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Καταλανός τεχνικός θεωρεί ότι η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση και στα επόμενα παιχνίδια θα εμφανιστεί καλύτερη.

«Ήταν σημαντικό να μην δεχθούμε γκολ και να ελέγχουμε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την κούραση από το μεσοβδόμαδα παιχνίδι στο “Μπερναμπέου”, αλλά είναι ωραίο που έχουμε εννιά βαθμούς. Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που χρειάζεται να βελτιώσουμε, αν και είναι λογικό ότι τον Μάρτιο θα παίζουμε καλύτερα από ό,τι κάνουμε τώρα», ανέφερε αρχικά ο 42χρονος παίκτης και σχολίασε την απόδοση κάποιων από τους ποδοσφαιριστές του:

«Ο Σεσκ (Φάμπρεγας) είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά δεν ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα συνεχίσω το ροτέισιον ή όχι, αλλά σήμερα ήθελα φρέσκους παίκτες. Ο Σονγκ τα πήγε και εκείνος καλά, τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα και με την μπάλα, και ήταν σημαντική η παρουσία του στο πρώτο του παιχνίδι στην έδρα μας. Ο Πέδρο δημιουργεί συνέχεια ευκαιρία και δουλεύει σκληρά, έτσι είναι σημαντικός για εμάς και ελπίζουμε να συνεχίσει να πραγματοποιεί αυτές τις εμφανίσεις».
Μάλιστα έχει ακουστεί πως ο Κολομβιανός επιθετικός έχει υπογράψει προσύμφωνο με τους Λονδρέζους, όμως ο πατέρας του αρνήθηκε ότι ο παίκτης και η ομάδα έχουν καταλήξει σε κάποιου είδους συμφωνία: «Δε θέλω να μιλήσω για προσύμφωνα. Η ρήτρα πώλησης στο συμβόλαιό του με την Ατλέτικο είναι περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ, όμως ο Φαλκάο δε θέλει να κάνει τέτοια κουβέντα ακόμα».

«Λυπημένος ο Ρονάλντο; Και εγώ είμαι…» 

3/9/2012

«Λυπημένος ο Ρονάλντο; Και εγώ είμαι…»
Πολύ δυσαρεστημένος δήλωσε ο Νταβίντ Αλμπέλδα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την είδηση ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι στεναχωρημένος με κάποιες καταστάσεις στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αρχηγός της Βαλένθια εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και τόνισε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

«Καθένας στον κόσμο είναι διαφορετικός και δεν θα ήθελα να σχολιάσω άλλους ποδοσφαιριστές», ήταν η απάντησή του 36χρονου παίκτη, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού των πρωταθλητών Ισπανίας.

Στη συνέχεια, ο Αλμπέλδα τόνισε: «Η ομάδα έπαιξε καλά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, όμως έχουν δουλέψει πολλά χρόνια με τις ίδιες ιδέες και φιλοσοφία, έτσι είναι δύσκολο να έρθουμε εδώ σε σχέση με άλλα γήπεδα. Είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που παίζουμε, αλλά όχι με τον αριθμό των βαθμών που έχουμε. Είναι αλήθεια ότι είχαμε δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για να ξεκινήσουμε τη σεζόν αυτά. Είχαμε τριάντα άσχημα λεπτά κόντρα στην Λα Κορούνια και δεν έπρεπε να χάσουμε βαθμούς, αλλά κόντρα στην Μπαρτσελόνα δημιουργήσαμε ευκαιρίες και αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό». 

Ελαφρύς ο τραυματισμός του Λόπεζ 

3/9/2012

Ελαφρύς ο τραυματισμός του Λόπεζ
Καθησύχασε τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Άντριαν Λόπεζ, που μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανακοίνωσε πως ο τραυματισμός που υπέστη στον τελικό του Σούπερ Καπ δεν είναι σοβαρός. Ο Λόπεζ δήλωσε αισιόδοξος πως σύντομα θα επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, ανάμεσα στην Τσέλσι και την Ατλέτικο Μαδρίτης, βρήκε τους Ισπανούς να θριαμβεύουν με 4-1, χάρη στο χατ τρικ που πέτυχε ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Τη χαρά, όμως, των οπαδών των «ροχιμπλάνκος» επισκίασε ο τραυματισμός του Άντριαν Λόπεζ, που αποχώρησε 10 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, κουτσαίνοντας.

Ο τραυματισμός αυτός αποδείχτηκε πιο ελαφρύς από αυτό που αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ο Λόπεζ έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και με ανακούφιση ανακοίνωσε τα αποτελέσματά τους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Πήγα για τις εξετάσεις και βγήκα από την κλινική ευτυχισμένος. Ο τραυματισμός μου στον τελικό αποδείχτηκε ελαφρύς. Δεν διαγνώστηκε κάποιο κάταγμα, ούτε κάποιος άλλος σοβαρός τραυματισμός στο πόδι μου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, παρά τον αρχικό μου φόβο. Ελπίζω να είμαι κοντά στους συμπαίκτες μου σύντομα και να μπορέσω να τους βοηθήσω», έγραψε ο Λόπεζ.

Άτσα ο… Τσάβι! (video) 

3/9/2012

Άτσα ο… Τσάβι! (video)
Αυτός είναι ο εγκέφαλος.

Το «κομπιούτερ».

Η απόδειξη πως κάποιος μπορεί να πασάρει σωστά ακόμα και σε συμπαίκτη που βρίσκεται εκτός γηπέδου.

Στην ομάδα που παίζει ο Μέσι, όμως, πώς να μην επηρεαστείς;

Ο Τσάβι, λοιπόν, βρήκε μπόσικο τον έρμο Γκουαρδάδο και αποφάσισε ν’ αποδείξει πάνω του (ή κάτω απ’ τα πόδια του τελοσπάντων) ότι μαγικά κάνουν κι άλλοι στο «Καμπ Νου»!



ΑΓΓΛΙΑ

Βενγκέρ: «Όλο και πιο αποτελεσματικοί» 

3/9/2012

Βενγκέρ: «Όλο και πιο αποτελεσματικοί»
Απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα της Άρσεναλ στη νίκη με 2-0 επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» εμφανίστηκε ο Αρσέν Βενγκέρ.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή μας, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Είχαμε μία πολύ πειστική εικόνα σαν ομάδα. Ήμασταν πολύ συμπαγείς σήμερα και κυριαρχήσαμε στο χώρο του κέντρου. Εξακολουθώ να πιστεύω πως η Λίβερπουλ είναι καλή ομάδα κι αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε και πιο αποτελεσματικοί», δήλωσε.

Παράλληλα ο Αλσατός τεχνικός εξήρε την απόδοση των νέων αποκτημάτων. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον Καθόρλα, τον Ποντόλσκι και τον Ζιρού. Είναι πρόκληση για κάθε παίκτη όταν έρχεται σε μια ομάδα σαν την Άρσεναλ. Ο κόσμος έχει δει πολλούς σπουδαίους παίκτες να αγωνίζονται με τη φανέλα της και πιστεύω πως τα νέα μας αποκτήματα θα πείσουν τους φιλάθλους πως είναι αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές για να αγωνίζονται στην ομάδα μας».


Ρότζερς: «Θέλαμε ενίσχυση, αλλά…» 

3/9/2012

Ρότζερς: «Θέλαμε ενίσχυση, αλλά…»
Η ήττα της Λίβερπουλ από την Άρσεναλ με 2-0 στο «Άνφιλντ» ανέδειξε τις αδυναμίες της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Ο προπονητής των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς, δεν δίστασε να πει πως η ομάδα του δεν ενισχύθηκε δεόντως, αλλά τόνισε πως θα παλέψει με το υπάρχον υλικό για το καλύτερο δυνατό.

«Οι παίκτες μου έδωσαν τα πάντα, δεν μπορώ να τους κατηγορήσω. Η ομάδα μου έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Δεν μπορώ να κακολογήσω τους παίκτες, είναι αφοσιωμένοι και παίζουν με πάθος», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά ήμασταν αναποτελεσματικοί. Πάντως πιστεύω πως θα βελτιωθούμε κι έχουμε να δούμε πολλά καλά πράγματα από αυτή την ομάδα. Περίμενα πως θα έχουμε δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν. Έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο που δουλεύω και πιστεύω πως σύντομα θα παρουσιάσουμε το πρόσωπο που πρέπει».

Όσο για τη μη επαρκή μεταγραφική ενίσχυση, ανέφερε: «Ξέραμε πως θέλαμε ενίσχυση, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια. Θα επανεξετάσουμε τα πράγματα τον Ιανουάριο. Πλέον δεν έχει σημασία, η μεταγραφική περίοδος τελείωσε και κοιτάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα. Δεν είμαι εδώ για να κλαφτώ, είμαστε αυτοί που είμαστε».

Εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι! 

3/9/2012

Εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι!
Στη σύλληψη του νεαρού άσου της Μάντσεστερ Σίτι, Κόρτνι Μέπεν Γουόλτερ, προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου, η αστυνομία!

Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα των «πολιτών», φέρεται να προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς!

Ο Μέπεν Γουόλτερ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις Αρχές, οδηγούσε μια Mercedes που συγκρούστηκε με ένα κόκκινο Nissan Micra, στη διασταύρωση των δρόμων Bury New Road και Sherborne Street στο Μάντσεστερ.

Δύο άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στον τόπο του τροχαίου. Ένας άντρας 32 ετών, μια γυναίκα 37 ετών, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά δύο νεαροί, ηλικίας μεταξύ 15 και 17 χρόνων.

Στο τροχαίο, βέβαια, «συμμετείχε» και ένα γκρι Volkswagen Golf, ο οδηγός του οποίου κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση. 

Φαν Πέρσι: «Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν» 

3/9/2012

Φαν Πέρσι: «Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν»
Πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε τη Μαν. Γιουνάιτεντ σε μεγάλη ανατροπή και νίκη με 3-2 επί της Σαουθάμπτον, αλλά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι είχε… παράπονα από τον εαυτό του. Ο λόγος; Το πέναλτι που έχασε όταν η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ.

«Ευτυχώς πήραμε τους τρεις βαθμούς. Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν στην εκτέλεση του πέναλτι. Ήθελα να σουτάρω δυνατά, όπως κάνω πάντα, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη. Η εκτέλεσή μου δεν ήταν καλή και απογοητεύτηκα που δεν πέτυχα γκολ. Έχω υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου και δεν μπορείς να εκτελείς έτσι ένα πέναλτι, όταν η ομάδα σου χάνει με 2-1. Ανακουφίστηκα που πήραμε τη νίκη στο τέλος», δήλωσε ο Ολλανδός επιθετικός.

Η αποθέωση της μετριοπάθειάς του συνεχίστηκε, καθώς αποποιήθηκε τον τίτλο του MVP. «Πιστεύω πως ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Σκόουλς. Όταν μπήκε άλλαξε όλο το παιχνίδι και πρέπει να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», τόνισε.

Φέργκιουσον: «Φανταστικός Φαν Πέρσι, τη διαφορά ο Σκόουλς» 

3/9/2012

Φέργκιουσον: «Φανταστικός Φαν Πέρσι, τη διαφορά ο Σκόουλς»
Τα εύσημα στον Ρόμπι Φαν Πέρσι για τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει σε δύο παιχνίδια αλλά και στους Σκόουλς, Ερνάντεζ, απένειμε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης απέναντι στην Σάουθαμπτον. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε την μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν παρέλειψε να επισημάνει τα κακώς κείμενα της ομάδας του.

«Ο Φαν Πέρσι σκόραρε ένα φανταστικό γκολ στο 1-1 και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε μέσα γα να τελειώσει ην δουλειά» ήταν τα πρώτα λόγια του Φέργκι ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στο κακό δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο:

«Ότι είχαμε πει στην προετοιμασία για το παιχνίδι, είχε να κάνει με τις σέντρες της Σάουθαμπτον στην πλάτη της άμυνας, από όπου τελικά προήλθαν τα δύο γκολ που δεχθήκαμε. Είναι σίγουρα απογοητευτικό αυτό αλλά πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους αντιπάλους γιατί εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά αυτό το ατού τους» τόνισε.

«Ήμασταν πολύ κακοί μέχρι την είσοδο του Πολ Σκόουλς. Η σιγουριά του στις πάσες μας εξασφάλισε καλή κυκλοφορία και βελτίωσε την εικόνα μας. Ο Τσιτσαρίτο βοήθησε επίσης πολύ, γιατί έκανε κάποια φανταστικά τρεξίματα πιέζοντάς τους πάρα πολύ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του».

Mήνυμα Χένρι προς τους φίλους της Λίβερπουλ 

3/9/2012

Mήνυμα Χένρι προς τους φίλους της Λίβερπουλ
Ανοιχτή επιστολή με παραλήπτες τους οπαδούς της Λίβερπουλ σε όλο τον κόσμο έστειλε ο Τζον Χένρι, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου. Ο ιδιοκτήτης των «κόκκινων» κάνει λόγο για λάθη της διοίκησης, μιλά για την εποχή του Κένι Νταλγκλίς και δίνει υποσχέσεις για συνετές, αλλά αποτελεσματικές, επενδύσεις.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίες αντιλαμβάνεται πως ο κλοιός γύρω του στενεύει, αφού τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας, φέρνουν τη διοίκηση σε δύσκολη θέση, κυρίως λόγω της μη πραγματοποίησης μεταγραφών.

Η ανοιχτή επιστολή του Χένρι προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ έρχεται για να φέρει ηρεμία στο σύλλογο, αφού μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος και ο ιδιοκτήτης της ομάδας προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα κάνοντας αυτοκριτική.

«Βρισκόμαστε ακόμη στη διαδικασία της διόρθωσης των λανθασμένων επιλογών του παρελθόντος», αναφέρει ο Χένρι –με σαφείς αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση- ενώ δεν παραλείπει να μιλήσει και για τις δικές του επιλογές: «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τα δικά μας λάθη, στα 2 πρώτα χρόνια. Ήταν πολύ δύσκολα και δεν έπρεπε να είχαμε κινηθεί έτσι».

Ο ιδιοκτήτης των «reds» μιλά για τη νοοτροπία της ομάδας, η οποία «πρέπει να είναι συνεχώς εναρμονισμένη με τις νίκες» και υπόσχεται επενδύσεις για το μέλλον: «Θα χτίσουμε νέα ομάδα και θα τη μεγαλώσουμε. Θα επενδύσουμε, αλλά δεν πρόκειται να ρισκάρουμε με μεγάλα ποσά, εάν δεν είμαστε σίγουροι, όπως έγινε στο παρελθόν».

Κλείνοντας, ο Χένρι τονίζει πως «δεν έχει σκοπό το κέρδος», παραδέχεται πως η φιλοδοξία του «δεν σχετίζεται με μία θέση στο μέσο της βαθμολογίας» και δηλώνει αποφασισμένος να μην αφήσει το σύλλογο «να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν πριν την ανάληψη της ηγεσίας από το Fenway Sports Group». 

Διαπόμπευσε τον γκολκίπερ του ο Ντι Κάνιο

3/9/2012

Διαπόμπευσε τον γκολκίπερ του ο Ντι Κάνιο (video)
Ο Πάολο Ντι Κάνιο δεν είναι ένας συνηθισμένος προπονητής. Λίγες μέρες αφότου συνεχάρη έναν παίκτη του με κλωτσιά στον πισινό για γκολ που πέτυχε, δεν δίστασε να διαπομπεύσει τον τερματοφύλακα της ομάδας του. Η Σουίντον ηττήθηκε με 4-1 από την Πρέστον και ο Ιταλός τεχνικός αντικατέστησε μόλις στο 21ο λεπτό τον Γουές Φοντέρινγκαμ που ήταν υπεύθυνος για το πρώτο γκολ.

Ο 21χρονος γκολκίπερ έφυγε εμφανώς εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια κλωτσώντας ένα μπουκάλι και ο Ντι Κάνιο τον περιέλαβε στις δηλώσεις του. «Ήταν ένας από τους χειρότερους παίκτες που έχω δει ποτέ μου σε αγώνα. Γιατί να μην μπορείς να αντικαταστήσεις τον τερματοφύλακά σου. Ο Γουές ήταν σκ… ακόμη και απέναντι στη Στόουκ. Το λάθος που έκανε αυτή τη φορά μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όμως η αλαζονεία που επέδειξε μετά, όταν άρχισε να γκρινιάζει στους συμπαίκτες του, ήταν το χειρότερο για μένα γιατί δείχνει ότι δεν αναγνωρίζει το λάθος του. Συμπεριφέρθηκε σαν ο χειρότερος επαγγελματίας. Αν δεν βγει να απολογηθεί θα τεθεί εκτός ομάδας. 

«Ο Γιορίς θα πρέπει να παλέψει» 

3/9/2012

«Ο Γιορίς θα πρέπει να παλέψει»
Όταν αποκτάς έναν από τους θεωρούμενους ως καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο η λογική λέει ότι θα πάρει τη φανέλα σπίτι του. Ειδικά αν είναι 25 χρονών και ο ανταγωνιστής του 41. Αυτός όμως δεν είναι ο τρόπος που σκέφτεται ο Αντρέ Βίλας Μπόας.

Ο προπονητής της Τότεναμ με δηλώσεις του στον αγγλικό Τύπο ξεκαθάρισε ότι εξακολουθεί να υπολογίζει ως βασικό τον Μπραντ Φρίντελ ,διαμηνύοντας στον νεοαποκτηθέντα Ούγκο Γιορίς ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να βρει θέση στο αρχικό του σχήμα.

Τα 15 ζεστά εκατομμύρια που δαπάνησαν οι Λονδρέζοι για να κάνουν δικό τους τον Γάλλο πορτιέρο δε φαίνεται να επηρεάζουν ιδιαίτερα τον Πορτογάλο τεχνικό στις επιλογές του.

«Όταν παίρνεις μεταγραφή δεν γράφει πουθενά το συμβόλαιο ότι θα παίζεις κιόλας», δήλωσε ο Βίλας-Μπόας.

Άλλωστε ο Φρίντελ δεν έχει δώσει δικαιώματα για να αμφισβητηθεί. Ο Αμερικανός κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 14 ματς την περσινή σεζόν, ενώ και στο σαββατιάτικο παιχνίδι απέναντι στη Νόριτς οι εξαιρετικές του επεμβάσεις περιέσωσαν το βαθμό της ισοπαλίας για τους «Spurs».

Πιθανότατα όταν ο Γιορίς έβαζε πλώρη για του «White Heart Lane» να φανταζόταν διαφορετικά τα πράγματα, ως αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και επιλεγμένος ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της περσινής χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα θα πρέπει να δείξει υπομονή, αφού ο προπονητής του φαίνεται να τον υπολογίζει ως αντικαταστάτη του Φρίντελ, όταν ο τελευταίος αποφασίσει να κρεμάσει τα γάντια του. Ενδεχόμενο που δε φαίνεται μακρινό μιας και βαδίζει ήδη στα 41 του.

«Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ιδιαίτερο πρωτάθλημα και χρειάζεται να χτίσουμε για το μέλλον» πρόσθεσε ο Βίλας-Μπόας. «Φέραμε τον Ούγκο καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ο τερματοφύλακάς μας για το μέλλον, όμως για τώρα ο Μπραντ αξίζει να είναι βασικός καθώς δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα και τα πηγαίνει εξαιρετικά». 

Αλλάζει «εταιρεία» η εθνική Αγγλίας 

3/9/2012

Αλλάζει «εταιρεία» η εθνική Αγγλίας
Τη συμφωνία με τη ΝΙΚΕ για την κατασκευή της νέας φανέλας της εθνικής Αγγλίας ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχα διαρρεύσει στον Τύπο, το προηγούμενο διάστημα. Τέλος στη συνεργασία με την UMBRO, η οποία κρατούσε από το 1950! Από τα τέλη Αυγούστου είχε γίνει γνωστό πως η FA θα τερματίσει τη συνεργασία της με την UMBRO, η οποία πηγαίνει πίσω στο 1950.

Η αγγλική εταιρεία έχει περάσει στα χέρια της NIKE, η οποία θα είναι και η νέα εταιρεία που θα ντύνει τα «τρία λιοντάρια».

Η αγγλικό ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως η ΝΙΚΕ θα παρέχει την πρώτη νέα φανέλα της εθνικής ομάδας, την ερχόμενη Άνοιξη, ενώ η συνεργασία των δύο πλευρών λήγει στο τέλος Ιουλίου του 2018. 

Πρόβλημα με Κόουλ 

3/9/2012

Πρόβλημα με Κόουλ
Η «κατάρα» των τραυματισμών στην εθνική ομάδα της Αγγλίας δεν σταματάει στη γραμμή κρούσης.

Ο Άσλεϊ Κόουλ τέθηκε νοκ – άουτ για την αναμέτρηση με τη Μολδαβία, την προσεχή Παρασκευή, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι με την Ουκρανία, στις 11 του μήνα.

Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Τσέλσι παραπονέθηκε για έντονες ενοχλήσεις στον αστράγαλο και αποφασίστηκε από το ιατρικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να παραμείνει στο Λονδίνο και στις τάξεις της Τσέλσι.

Βέβαια, όλη αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση για το ενδεχόμενο να προλάβει τουλάχιστον το παιχνίδι με τους Ουκρανούς, για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ωστόσο, σίγουρα χάνει το ματς με τους Μολδαβούς, την Παρασκευή. 

Μιραλάς: «Όλα είναι καλύτερα εδώ» 

4/9/2012

Μιραλάς: «Όλα είναι καλύτερα εδώ»
Ενθουσιασμένος με τα πάντα στην Αγγλία εμφανίζεται ο Κέβιν Μιραλάς. Μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του, ο Βέλγος φορ που ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής του ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ, δεν έκρυψε πως νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να μετακομίσει στην Premiership. «Όλα είναι καλύτερα εδώ: τα γήπεδα, τα σπίτια… φυσικά και το ποδόσφαιρο παίζεται πολύ πιο γρήγορα», τόνισε.

Για την ιστορία της μεταγραφής του από τον Ολυμπιακό στα «ζαχαρωτά» είπε: «Ήρθε ο ίδιος ο Ντέιβιντ Μόγες στην Ελλάδα για να μου μιλήσει και αυτό σίγουρα ήταν κάτι που μου έδειξε πως με εμπιστεύεται. Τη μια μέρα έκανα προπόνηση με τον Ολυμπιακό και την επόμενη ήμουν σε ένα αεροπλάνο ταξιδεύοντας για το Λίβερπουλ. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ακόμη μένω σε ξενοδοχείο, αλλά ελπίζω πως με την επιστροφή μου από τις υποχρεώσεις μου με την εθνική ομάδα θα είναι όλα έτοιμα για να πάω στο νέο μου σπίτι».

Όσο για τη θέση που θα χρησιμοποιείται από τον Ντέιβιντ Μόγες, ανέφερε: «Γίνεται πολύς λόγος για τη θέση που παίζω. Μπορώ να παίξω σαν επιθετικός, αλλά και πίσω από τον φορ. Πιστεύω πως θα χρησιμοποιηθώ πίσω από τον σέντερ φορ. Για μένα είναι το ίδιο, απλώς θέλω να παίζω».

ΙΤΑΛΙΑ



Ευτυχισμένος στη Φιορεντίνα ο Γιόβετιτς 

3/9/2012

Ευτυχισμένος στη Φιορεντίνα ο Γιόβετιτς
Την ικανοποίησή του που αγωνίζεται στη Φιορεντίνα εξέφρασε ο Στέβαν Γιόβετιτς, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τη Νάπολι. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός, αν και βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, τελικά παρέμεινε στους «βιόλα» και δείχνει να το απολαμβάνει.

Η δεύτερη αγωνιστική του Καμπιονάτο δεν έφερε τύχη στη Φιορεντίνα, που ηττήθηκε με 2-1 από τη Νάπολι στο Σαν Πάολο. Σκόρερ των «βιόλα» για άλλη μια φορά ήταν ο Στέβαν Γιόβετιτς, το όνομα του οποίου ακούστηκε έντονα κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Τελικά και παρά τις προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της Φιορεντίνα, ο Μαυροβούνιος άσος παρέμεινε στην ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα και δείχνει να είναι ικανοποιημένος από αυτό. «Έμεινα στην ομάδα, παρά τις προτάσεις που είχα. Έμεινα γιατί είμαι ευτυχισμένος στη Φιορεντίνα. Αν δεν ήμουν θα είχα ζητήσει να φύγω. Μίλησα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Ντέλα Βάλε, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως η Φιορεντίνα θα δυναμώσει και θα γίνει μεγάλη ομάδα. Θέλω να παίζω για σημαντικούς στόχους και βλέπω πως η ομάδα είναι καλύτερη από πέρσι και αυτό μου αρέσει. Πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα φέτος», τόνισε ο Γιόβετιτς.

Το ματς, όμως, κόντρα στη Νάπολι δεν πήγε καλά. Τι λέει ο Γιόβετιτς για αυτό; «Αξίζαμε καλύτερης τύχης. Από την αρχή παίζαμε καλύτερα από τη Νάπολι, τη δυσκολέψαμε πολύ και νομίζω πως δικαιούμασταν τουλάχιστον ένα βαθμό. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για το παιχνίδι που έκαναν και γιατί δεν τα παράτησαν ούτε στιγμή. Κρίμα γιατί το γκολ που πέτυχα δεν μας πρόσφερε κάτι ουσιαστικό», απάντησε ο Γιόβετιτς. 

Δίνει το «παρών» ο Ντε Ρόσι 

3/9/2012

Δίνει το «παρών» ο Ντε Ρόσι
Κανονικά με τους υπόλοιπους διεθνείς που έχουν κληθεί από τον Τσέζαρε Πραντέλι στην αποστολή της εθνικής Ιταλίας θα δώσει το παρών ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την σπουδαία νίκη (3-1) της Ρόμα επί της Ίντερ.

Ο 29χρονος μέσος, ο οποίος τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού αρνήθηκε να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι, τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο «Μεάτσα».

Χθες ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας ανακοίνωσε την αποστολή των «ατζούρι» και ο Ντε Ρόσι ήταν ένας από τους 25 εκλεκτούς για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ με Βουλγαρία και Μάλτα.

«Πώς αισθάνομαι; Είμαι έτσι και έτσι», ανέφερε αρχικά ο διεθνής χαφ και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, θα δώσω το παρών στις υποχρεώσεις της εθνικής». 

Σε ένα μήνα θα θυμίζει… γήπεδο 

3/9/2012

Σε ένα μήνα θα θυμίζει… γήπεδο
Τη διαβεβαίωσή του πως ο αγωνιστικός χώρος του Σαν Πάολο θα είναι αξιοπρεπής μέσα σε ένα μήνα έδωσε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Ο πρόεδρος της Νάπολι μίλησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε στα προβλήματα του γηπέδου, τονίζοντας, όμως, πως δεν είναι διατεθειμένος να ανακατασκευάσει μόνος του την έδρα της ομάδας του.

Ο αγώνας ανάμεσα στη Νάπολι και τη Φιορεντίνα, που έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 2-1, είχε έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή. Τον αγωνιστικό χώρο, που ήταν σε κακή κατάσταση, θυμίζοντας ελάχιστα γήπεδο ποδοσφαίρου. Όσοι βρέθηκαν στο Σαν Πάολο αναγνώρισαν πως τέτοιο «θέαμα» δεν αρμόζει σε καμία ομάδα της Serie A.

Της ίδιας άποψης είναι και ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος μίλησε για τις εργασίες που αναμένονται να γίνουν στο γήπεδο. «Το πρόβλημα είναι μία ίωση του χορταριού, όπως μας εξήγησαν οι γεωπόνοι. Με την κατάλληλη θεραπεία, που έχει ήδη ξεκινήσει, σε ένα μήνα το γήπεδο θα είναι τέλειο. Όλοι οι υπεύθυνοι εργάζονται χωρίς διακοπή, ώστε να παραδώσουν τον αγωνιστικό χώρο σε άψογη κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος.

Μετά το παιχνίδι οι άνθρωποι της Νάπολι τόνισαν πως το γήπεδο είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Ο Ντε Λαουρέντις δεν διαφωνεί. «Πρόκειται για επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους προστατέψουμε. Το γήπεδο είναι, πράγματι, επικίνδυνο και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Για αυτό κινηθήκαμε γρήγορα, για να παρουσιαστεί βελτιωμένο μετά την διακοπή του πρωταθλήματος. Αλλά μην μου ζητάτε να κατασκευάσω από την αρχή το Σαν Πάολο. Δεν μου περισσεύουν 85 εκατ. ευρώ», σημείωσε με νόημα ο Ντε Λαουρέντις.

«Μας εξέθεσε ο Πατσίνι» 

3/9/2012

«Μας εξέθεσε ο Πατσίνι»
Απόλυτα φίλαθλη συμπεριφορά επέδειξε ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, μιλώντας για τα τρία γκολ που πέτυχε ο Τζαμπάολο Πατσίνι με τη φανέλα της Μίλαν. Ο ισχυρός άντρας των «νερατζούρι» αναγνώρισε την αξία του πρώην άσου της ομάδας του και ομολόγησε πως είναι χαρούμενος για την επιστροφή του παίκτη στις επιτυχίες.

Η επίτευξη του χατ τρικ από τον Τζαμπάολο Πατσίνι στη Μπολόνια, πρέπει να προκάλεσε, τουλάχιστον, αμηχανία στις τάξεις της Ίντερ, που αντιμετώπισε τον διεθνή φορ σαν τελειωμένο ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και τον έδωσε, με τη γνωστή ανταλλαγή του με τον Κασάνο, στη Μίλαν. Ο πρώην παίκτης της Σαμπντόρια απέδειξε πως ακόμα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αρκεί να βρεθεί σε μια ομάδα που τον εμπιστεύεται.

Ο πρόεδρος της Ίντερ, όμως, Μάσιμο Μοράτι, μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky» δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος για την επιτυχία του Πατσίνι. «Είμαι χαρούμενος για εκείνον. Είχε ζωγραφισμένη την ευτυχία στο πρόσωπό του. Για τον Πατσίνι πρέπει να ήταν σαν να ξυπνούσε από έναν εφιάλτη», είπε χαρακτηριστικά ο Μοράτι.

Τα τρία γκολ που σημείωσε, όμως, δεν δείχνουν πως η Ίντερ ίσως έκανε λάθος εκτίμηση για τον Πατσίνι; «Είναι αλήθεια πως αυτά τα γκολ δεν αποτελούν και την καλύτερη διαφήμιση για τις επιλογές μας. Μάλλον μας εκθέτουν», απάντησε γελώντας ο Μοράτι. Για να συνεχίσει. «Μιλώντας σοβαρά, είναι ευχάριστο που επέστρεψε ένας επιθετικός ικανός και σημαντικός για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Αυτό με ικανοποιεί. Αλλά ως εδώ. Πρέπει να σκεφτώ για τη δική μου ομάδα και τους παίκτες μας», ολοκλήρωσε ο πρόεδρος.

Ημέρα πένθους και μνήμης για τη Γιουβέντους 

3/9/2012

Ημέρα πένθους και μνήμης για τη Γιουβέντους
Τη μνήμη του Γκαετάνο Σιρέα τίμησε η Γιουβέντους, με ένα μήνυμα που «ανέβηκε» στο επίσημο σάιτ της ομάδας. Ο πρώην άσος των «μπιανκονέρι» σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 3 Σεπτεμβρίου του 1989, πηγαίνοντας να «κατασκοπεύσει» τη Γκόρνικ Ζάμπρζε.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας. Το 1982 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τη «σκουάντρα ατζούρα». Με τους «μπιανκονέρι» κατέκτησε τα πάντα. 7 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 1 Διηπειρωτικό. Ο λόγος για τον Γκαετάνο Σιρέα, που σαν σήμερα, στις 3 Σεπτεμβρίου το 1989 άφηνε την τελευταία του πνοή στους δρόμους της Πολωνίας.

Η Γιουβέντους θέλοντας να θυμίσει στους οπαδούς της τη «μαύρη» αυτή μέρα, εξέδωσε ανακοίνωση που «ανέβηκε» στο σάιτ της ομάδας. «Η 3η Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα που κάθε οπαδός της Γιουβέντους κάθεται, έστω και για λίγο και σκέφτεται, θυμάται, προσεύχεται. Γιατί σαν σήμερα η οικογένεια της Γιουβέντους έχανε ένα σύμβολο της ιστορίας της: τον Γκαετάνο Σιρέα. Ο Σιρέα δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ήταν ένας ευαίσθητος σύζυγος και ένας στοργικός πατέρας. Ένας άντρας τίμιος, ηθικός, που τον εκτίμησαν όσοι τον γνώρισαν. Σήμερα κλείνουν 23 χρόνια από το χαμό του και η Γιουβέντους προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά στη Μαριέλα και τον Ρικάρντο, που έχασαν τον άνθρωπό τους», αναφέρει η Γιουβέντους.

Ο Σιρέα βρισκόταν στην Πολωνία για να «κατασκοπεύσει» τη Γκόρνικ, με την οποία θα έπαιζε η Γιουβέντους για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και βρήκε τραγικό θάνατο όταν ενεπλάκη σε δυστύχημα με το αυτοκίνητό του.

«Να αλλάξει ο χαζός κανονισμός» 

3/9/2012

«Να αλλάξει ο χαζός κανονισμός»
Την αντίθεσή του στην αποβολή του τελευταίου παίκτη, αν αυτός είναι ο τερματοφύλακας, εξεδήλωσε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, μιλώντας μετά το τέλος του εκτός έδρας αγώνα της Γιουβέντους με την Ουντινέζε. Στο παιχνίδι αυτό ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Μπρκιτς αποβλήθηκε και αυτό, σύμφωνα με τον Μπουφόν, αποτέλεσε αφορμή για αλλοίωση του ποδοσφαιρικού θεάματος.

Η δεύτερη αγωνιστική του Καμπιονάτο αποδείχτηκε εύκολη για τη Γιουβέντους, που με άνεση πέρασε από την έδρα της Ουντινέζε επικρατώντας με 4-1. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Τορίνο παρέμεινε στην πρώτη θέση, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζίτζι Μπουφόν μίλησε και ξάφνιασε πολλούς με αυτά που είπε. «Αν και σήμερα μας βοήθησε ο κανονισμός, η αποβολή του τερματοφύλακα όταν κάνει φάουλ και είναι τελευταίος παίκτης, δεν μου αρέσει. Κατ’ αρχήν ο τερματοφύλακας είναι σχεδόν πάντα ο τελευταίος παίκτης, άρα σε κάθε φάουλ κινδυνεύει να αποβληθεί. Μετά, όταν ένας γκολκίπερ κάνει έξοδο, ποτέ δεν σκέφτεται να κάνει φάουλ, την μπάλα προσπαθεί να μπλοκάρει. Και έπειτα, μια αποβολή, ειδικά αν έρχεται νωρίς, αλλοιώνει το ματς και μειώνει το θέαμα. Κάτι που έγινε και στο δικό μας παιχνίδι με την Ουντινέζε», δήλωσε με θάρρος ο Μπουφόν.

Ο διεθνής τερματοφύλακας, πάντως, δεν απαξιώνει τη νίκη της ομάδας του. «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη, που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Η Ουντινέζε μπορεί να αδικήθηκε, όπως προείπα, από έναν χαζό κανονισμό, ωστόσο εμείς δείξαμε πως είχαμε το ματς στα χέρια μας. Ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», τόνισε ο Μπουφόν. 

Επιστρέφει σε 15 ημέρες ο Μπόατενγκ 

3/9/2012

Επιστρέφει σε 15 ημέρες ο Μπόατενγκ
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εγχείρηση στο δεξί χέρι στην οποία υποβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ.

Όπως έκανε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας της η Μίλαν, ο ποδοσφαιριστής θα αρχίσει άμεσα θεραπεία και εκτιμάται ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Αντίστοιχα, η Μίλαν έκανε γνωστό ότι ο Μοντολίβο θα απουσιάζει για περίπου 2-3 εβδομάδες.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παράπονα για τη διαιτησία ο Κλοπ 

3/9/2012

Παράπονα για τη διαιτησία ο Κλοπ
Στη διαιτησία ρίχνει τις ευθύνες για την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Νυρεμβέργη ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο προπονητής της Ντόρτμουντ θεωρεί ότι ο ρέφερι της αναμέτρησης ήταν αυτός ο οποίος διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα στεκόμενος και στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

«Αυτό που δεν είναι αποδεκτό ήταν η διαιτησία του αγώνα. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Τα τελευταία τρία χρόνια ήμασταν η λιγότερο σκληρή ομάδα στο πρωτάθλημα και στον αγώνα με τη Νυρεμβέργη πήραμε περισσότερες κίτρινες κάρτες από τον αντίπαλο μας.

Κανείς δεν ήθελε να παίξει αντιαθλητικά αλλά υπήρξε καταλογισμός φάουλ που δεν υπήρχαν καν
», τόνισε.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Πέκχαρτ στο 31ο λεπτό της συνάντησης για να ισοφαρίσει λίγα λεπτά αργότερα ο Μπλατσικόφσκι.

Έκτοτε το παιχνίδι έγινε πολύ ανταγωνιστικό και ο νεαρός τεχνικός κατηγορεί τη διαιτησία του αγώνα, που επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι της Νυρεμβέργης.

«Οι αντίπαλοι μας έπαιξαν αρκετά σκληρά με πολλά προσωπικά μαρκαρίσματα και κατάφεραν να θέσουν εκτός παιχνιδιού τόσο τον Χούμελς όσο και τον Ρόις» ανέφερε ο Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

Αυτή η ισοπαλία είναι το πρώτο φετινό «στραβοπάτημα» για την πρωταθλήτρια Γερμανίας, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης. 

Νευράκια;

3/9/2012

Νευράκια; (video)
Πώς να μην είναι έξαλλος ο Βεντάντ Ιμπίσεβιτς; Όταν η Στουτγκάρδη προηγείται με 1-0 στην «Αλιάντς Αρένα» και μετά δέχεται έξι γκολ από την Μπάγερν, υπάρχουν νεύρα.

Έτσι όταν ο Ζερόμ Μπόατενγκ του έκανε ένα δυναμικό παρκάρισμα στο 74ο λεπτό ο Βόσνιος επιθετικός αντέδρασε με κουτουλιά και πήρε την κόκκινη κάρτα που μάλλον τραβούσε ο οργανισμός του. 

Ήρθα και θα μείνω 

3/9/2012

«Ήρθα και θα μείνω»
Την πεποίθηση ότι το Αμβούργο θα αφήσει πίσω του τις υποτονικές εμφανίσεις και θα καταφέρει να πανηγυρίσει νίκες εξέφρασε ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φαρτ.

Ακόμη, ο 29χρονος μέσος τόνισε πως υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και πως θα μείνει στον σύλλογο σε όποια κατηγορία αγωνίζονται.

«Έχω υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα αγωνιζόμαστε. Δεν νομίζω ότι η ομάδα θα υποβιβαστεί, έχουμε ένα καλό σύνολο, θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί, δεν μπορώ να τα κάνω όλα από μόνος μου», ήταν τα λόγια του 29χρονου μέσου.

Το Αμβούργο μετρά δύο ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος.


 ΓΑΛΛΙΑ


«Καλώς ήρθες, γλυκέ χούλιγκαν» 

3/9/2012

«Καλώς ήρθες, γλυκέ χούλιγκαν»
Έναν πρωτότυπο τρόπο για να καλωσορίσουν τον Τζόι Μπάρτον στην ομάδα τους βρήκαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ. Στην αναμέτρηση με τη Ρεν (3-1) σήκωσαν στο «Βελοντρόμ» ένα μεγάλο πανό που αποκαλούσε τον ιδιόρρυθμο Άγγλο μέσο… χούλιγκαν, με την καλή έννοια.

«Καλώς ήρθες γλυκέ και τρυφερέ χούλιγκαν», ήταν το μήνυμα των φίλων της Μαρσέιγ, που δεν κακοφάνηκε στον Μπάρτον, ο οποίος είχε χθες τα τριακοστά του γενέθλια. Ο ίδιος λίγες ώρες αργότερα ευχαρίστησε το κοινό μέσω Twitter.

«Σας ευχαριστώ για τις ευχές. Ήταν πολύ καλό δώρο οι τρεις σημαντικοί βαθμοί που πήρε η ομάδα. Ευχαριστώ και τον κόσμο για τα πανό του στο γήπεδο», έγραψε ο Μπάρτον.

Ιμπραΐμοβιτς: «Θα βελτιωθούμε» 

3/9/2012

Ιμπραΐμοβιτς: «Θα βελτιωθούμε»
Την άποψη ότι όσο περνάει ο καιρός η Παρί Σεν Ζερμέν θα έχει καλύτερη απόδοση εξέφρασε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός μετά την πρώτη νίκη της Παρί (2-1 κόντρα στη Λιλ) στο φετινό πρωτάθλημα τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

«Βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Αρχίζουμε και βρίσκουμε ο ένας τον άλλον, έτσι τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα. Μετά τις τρεις ισοπαλίες η κατάσταση ήταν δύσκολη, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση.

Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα μετά από τη νίκη μας. Ακόμη έχουμε περιθώρια βελτίωσης για να πάμε καλύτερα
», ανέφερε ο 30χρονος επιθετικός.

Τέλος ο Κορέα από Εβιάν 

3/9/2012

Τέλος ο Κορέα από Εβιάν
Μόλις στην τέταρτη αγωνιστική ήρθε η πρώτη απόλυση προπονητή στη Ligue 1. Ο Πάμπλο Κορέα απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Εβιάν πληρώνοντας το μάρμαρο για το κακό ξεκίνημα της ομάδας, που έχει τρεις ήττες και είναι 18η στη βαθμολογία της Ligue 1.

Η Εβιάν έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Ligue 1 πέρυσι και τερμάτισε ένατη εξασφαλίζοντας σχετικά εύκολα την παραμονή της. Τη θέση του απολυθέντος προπονητή θα πάρει ο Πασκάλ Ντουπράζ, μέχρι τώρα αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, που ήταν στον πάγκο της ομάδας από το 2000 μέχρι το 2009.

Επισκέφτηκε τη Λιόν ο Αμπιντάλ 

3/9/2012

Επισκέφτηκε τη Λιόν ο Αμπιντάλ
Μία ευχάριστη έκπληξη είχαν στην προπόνηση της Δευτέρας (3/9) οι παίκτες της Λιόν.

Το «Τόλα Βολόγκ», όπου προπονούνται οι παίκτες των «λιονέ», επισκέφτηκε ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος επέστρεψε στα παλιά του λημέρια, καθώς φορούσε τη φανέλα της ομάδας για τρία χρόνια (2004-2007).

Ο Γάλλος αριστερός μπακ, ο οποίος αναρρώνει από τη μεταμόσχευση ήπατος που έκανε πρόσφατα, είχε μία ολιγόλεπτη συνομιλία με τον προπονητή της Λιόν, Ρεμί Γκαρντ αλλά και με παίκτες των «λιονέ».

Στηρίζει Μπουντεμπού η Σοσό 

3/9/2012

Στηρίζει Μπουντεμπού η Σοσό
Την απόλυτη στήριξή της στον Ριάντ Μπουντεμπού εξέφρασε η Σοσό, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός έγινε αποδέκτης ρατσιστικών συνθημάτων κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στο «Μπονάλ» κόντρα στη Μονπελιέ, από οπαδούς της ομάδας του, με τη διοίκηση του συλλόγου να καταδικάζει το γεγονός και να είναι προτίθεται να πάρει τα μέτρα της, προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Φαν ντερ Βιλ και επίσημα 

3/9/2012

Φαν ντερ Βιλ και επίσημα
Την απόκτηση του Γκρέγκορι Φαν ντερ Βιλ ανακοίνωσε η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ολλανδός δεξιός μπακ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Άγιαξ, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τους πρωτευουσιάνους.

Την περσινή χρόνια, ο 24χρονος διεθνής είχε 19 συμμετοχές και δύο τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος έχει πάρει μέρος σε τρία παιχνίδια με τον «Αίαντα».



 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 

Έβαλε δύο, πήγε στα αποδυτήρια 

3/9/2012

Έβαλε δύο, πήγε στα αποδυτήρια
Δεύτερη γκέλα για τον Άγιαξ μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην Ολλανδία. Ο «Αίαντας» αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 εκτός έδρας με την Χέρενφεν και έμεινε στην τέταρτη θέση της Eredivisie. Σκόρερ δύο τερμάτων αλλά και μοιραίος ο Σερέρο, ο οποίος αποβλήθηκε έξι λεπτά (53’) μετά το τέρμα της ισοφάρισης.

Ο 22χρονος Νοτιοαφρικανός άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό για να απαντήσει με δύο γκολ ο Φινμπόγκασον μέσα σε 15 λεπτά (30’, 45’) και να κάνει την (προσωρινή) ανατροπή για την Χέρενφεν. Ο Σερέρο ξαναχτύπησε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο 47ο λεπτό φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Έξι λεπτά μετά όμως, ο σκόρερ του Άγιαξ αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, μένοντας χωρίς νίκη τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. 

Έμεινε με δέκα, έφαγε πέντε (vid)

Έμεινε με δέκα, έφαγε πέντε (vid)
Στους… πέντε ανέμους σκόρπισε την Άλκμααρ η Αιντχόφεν στο Φίλιπς Στάντιον, στο σημαντικότερο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στην Eredivisie. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την γρήγορη αποβολή του Ράινεν και ισοπέδωσαν με 5-1 τους αντιπάλους τους. Πρώτο γκολ για τον Φαν Μπόμελ μετά την επιστροφή του, νίκη στις καθυστερήσεις και κορυφή για Τβέντε.

Ο Ράινεν δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε δύο λεπτά (7ο, 8ο) και τρία λεπτά αργότερα ο Μάταβζ άνοιξε το σκορ. Η Άλκμααρ είχε σφυγμό και απάντησε στο 28’ με τον Μάχερ στέλνοντας τις ομάδες ισόπαλες στο ημίχρονο.

Η καταιγίδα ξεκίνησε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο με τον Μαρκ Φαν Μπόμελ να σκοράρει για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στο Αϊντχόφεν στο 54’. Ο Μαρσέλο έκανε το 3-1 στο 68ο λεπτό με τον Μάταβζ να σκοράρει ξανά για το 4-1 στο 83’. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Χάτσινσον στο 90’.

Μεγάλη νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για την Τβέντε που επιβλήθηκε με 1-0 της Φένλο με πέναλτι του Φερ και έτσι έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δείτε τα γκολ:

PSV 1-0 AZ από jimbrasalonso

PSV 1-1 AZ από jimbrasalonso

PSV 2-1 AZ από jimbrasalonso

PSV 3-1 AZ από jimbrasalonso
PSV 4-1 AZ από jimbrasalonso
PSV 5-1 AZ από jimbrasalonso Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 31/8


Ντεν Χάαγκ-Γκρόνινγκεν 0-1
(34’ Σπάρβ)

Σάββατο 1/9

Ρόντα-Βίλεμ 3-0
(Μαλκί 40’, Νέμεθ 74’, Ραμζί 81’)

Τσβόλε-Ναϊμέγκεν 0-4
(Κούλβαϊκ 18’, 31’, Σνο 56’, Πλατιέ 61’)

Βάαλβαϊκ-Χέρακλες 1-1
(Γιόζεφζουν 39’ - Όβερτουμ 1’)

Μπρέντα-Ουτρέχτη 1-1
(Σαλκ 7’ - Γκερντ 73’)

Κυριακή 2/9

Φίτεσε-Φέγενορντ 1-0
(90’+1’ Μπόνι)

Αϊντχόφεν-Άλκμααρ 5-1
(Μάταβζ 11’, 83’, Φαν Μπόμελ 54’, Μαρσέλο 68’, Χατσινσον 90’-Μάχερ 28')

Τβέντε-Φένλο 1-0
(Φερ 90’+1’)

Χέρενφεν-Άγιαξ (17:30)


Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Σάββατο 15/9

Άγιαξ-Βάαλβαϊκ 19:45
Χέρενφεν-Ντεν Χάαγκ 20:45
Φένλο-Ναϊμέγκεν 20:45
Βίλεμ-Τβέντε 20:45
Φέγενορντ-Τσβόλε 21:45

Κυριακή 16/9

Χέρακλες-Μπρέντα 13:30
Άλκμααρ-Ρόντα 15:30
Ουτρέχτη-Αϊντχόφεν 15:30
Γκρόνινγκεν-Φίτεσε 17:30



ΒΕΛΓΙΟ



Ο ένας κερνούσε και ο άλλος έπινε 

3/9/2012

Ο ένας κερνούσε και ο άλλος έπινε
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ζόλα Ματουμόνα και Άλοϊς Νονγκ η Μονς νίκησε 4-2 εκτός έδρας τη Ζούλτε Βάρεγκεμ στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Ένζο Σιφο ήταν σε μεγάλη βραδιά, αφού ο πρώτος έβγαζε ασίστ και ο δεύτερος τις μετουσίωνε σε γκολ.

Αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς ήταν οι φιλοξενούμενοι, με αποτέλεσμα στο 16’ ο Μοντέγιε να κάνει το 0-1, ύστερα από ασίστ του Ματουμόνα. Το δεύτερο γκολ για λογαριασμό της Μονς σημείωσε στο 49’ ο Νονγκ, ύστερα από πάσα του Ματουμόνα. Ο Καμερουνέζος στράικερ στο 70’ έκανε το 0-3. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ένζο Σιφο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Έτσι, ο Ματάις στο 75’ έκανε το 0-4. Το σκορ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Λέγιε, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90’ ο Ινοστράθα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής η Μπέβερεν νίκησε στην έδρα της 2-0 την Σερκλ Μπριζ, ενώ 1-1 ήρθε η Λιρς με τη Λέουβεν και η Σαρλερουά απέναντι στη Γάνδη.

Ποιο ντέρμπι; Περίπατος! 

3/9/2012

Ποιο ντέρμπι; Περίπατος!
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Κλαμπ Μπριζ νίκησε στην έδρα της 4-2 την Στανταρ Λιέγης στο ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος.

Έτσι, μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα το σύνολο του Ζορζ Λέεκενς φιγουράρει μόνο πρώτο στη κορυφή της Jupier League με 16 βαθμούς, ενώ η Άντερλεχτ έχει 11 με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα με αποτέλεσμα στο 5’ ο Μπάκα να νικήσει τον πορτιέρο της Σταντάρ Λιέγης, Ίτζι Καβασίμα, κάνοντας το 1-0. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έφεραν γρήγορα το παιχνίδι στα ίσια με τον Γκονζάλεζ στο 9’, ο οποίος ήταν εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι. Αυτό όμως δεν επηρέασε τους ποδοσφαιριστές της Κλαμπ Μπριζ που συνέχιζαν να πιέζουν, ώστε να πάρουν ξανά το προβάδισμα. Τελικά αυτό έγινε στο 22’ με τον Ρεφαέλοφ, ο οποίος δεν λάθεψε και από την «εσχάτη των ποινών» κα έτσι έκανε το 2-1. Το 3-1 έκανε στο 35’ ένας παίκτης που φόραγε μέχρι πέρυσι τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης, ο Μοχάμεντ Τσιτέ. Οι φιλοξενούμενοι στο 90’ με τον Μπίτον έκαναν το 3-2, ενώ ο Μπάκα ένα λεπτό αργότερα, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η Άντερλεχτ ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στη Γκενκ, προκειμένου να μην μεγαλώσει η διαφορά με την Κλαμπ Μπριζ, όμως αυτό δεν έγινε, αφού οι περσινοί πρωταθλητές ήρθαν 2-2 απέναντι στο σύνολο του Μάριο Βέεν.

Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Κλαμπ Μπριζ είναι πρώτη στη βαθμολογία με 16 βαθμούς, ενώ η Άντερλεχτ δεύτερη με 12 ύστερα από έξι αγωνιστικές.

Τώρα όσον αφορά στο ματς οι παίκτες της Γκενκ ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ στο 11’ με τον Ντε Κλερ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι από εκεί και πέρα είχαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού δημιούργησαν πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του τερματοφύλακα της Γκενκ, Λάζλο Κέτελες. Τελικά αυτός που έφερε το ματς στα ίσια για την Άντερλεχτ ήταν ο Γιοβάνοβιτς στο 42’. Αυτό δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 46’ έκαναν το 1-2 με τον Μονρο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 51’ ο Μπρούνο, μετά από ασίστ του Γιοβάνοβιτς.

Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους 

3/9/2012

Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους
Η Άντερλεχτ ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στη Γκενκ, προκειμένου να μην μεγαλώσει η διαφορά με την Κλαμπ Μπριζ, όμως αυτό δεν έγινε, αφού οι περσινοί πρωταθλητές ήρθαν 2-2 απέναντι στο σύνολο του Μάριο Βέεν.

Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Κλαμπ Μπριζ είναι πρώτη στη βαθμολογία με 16 βαθμούς, ενώ η Άντερλεχτ δεύτερη με 12 ύστερα από έξι αγωνιστικές.

Τώρα όσον αφορά στο ματς οι παίκτες της Γκενκ ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ στο 11’ με τον Ντε Κλερ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι από εκεί και πέρα είχαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού δημιούργησαν πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του τερματοφύλακα της Γκενκ, Λάζλο Κέτελες. Τελικά αυτός που έφερε το ματς στα ίσια για την Άντερλεχτ ήταν ο Γιοβάνοβιτς στο 42’. Αυτό δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 46’ έκαναν το 1-2 με τον Μονρο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 51’ ο Μπρούνο, μετά από ασίστ του Γιοβάνοβιτς.

Έχει αντοχή στο… ξύλο η Κόρτραϊκ 

3/9/2012

Έχει αντοχή στο… ξύλο η Κόρτραϊκ
Σε ένα ματς με πολλά νεύρα, πολλές δυνατές «μονομαχίες» και πολλές κίτρινες κάρτες, οκτώ συνολικά, η Κόρτραϊκ κατάφερε να νικήσει 1-0 εκτός έδρας την Λόκερεν στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος.

Τώρα όσον αφορά στο ματς οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του τερματοφύλακα της Λόκερεν, Μπουμπακάρ Μπάρι. Ωστόσο, αυτός που σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για λογαριασμό της Κόρτραϊκ ήταν στο 58΄ο Ζουκάνοβιτς. Οι παίκτες του Βαν Χάζερμπορουκ, όμως συνέχισαν να πιέζουν, προκειμένου να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η (6η ) αγωνιστική

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

Μαλίν-Γκέρμιναλ 0-2
(Όχο 14’, Λοσάντα 90’+1’)

Σαρλερουά-Γάνδη 1-1
(78’ Μπόγιοβιτς- 47’ Κόντε)

Λιρς-Λέουβεν 1-1
(45’ Καζούροφ- 94’ Πούγκα)

Μπέβερεν-Σερκλ Μπριζ 2-0
(70’ Μπάντας, 89’ Λαντριέρ)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μονς 2-4
(76’ Λέγιε, 87’ Ινοστρόθα- 16’ Μοντέγιε, 49’, 70’, Νόνγκ, 75’ Ματάις)

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Κλαμπ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης (15:30)
Άντερλεχτ-Γκενκ (19:00)
Λόκερεν-Κόρτραϊκ (21:30)

Επόμενη (7η) αγωνιστική

Σάββατο 15/9

Γκέρμιναλ-Σταντάρ Λιέγης (22:00)
Σερκλ Μπριζ- Λόκερεν
Γκενκ- Μπέβερεν
Γάνδη-Μαλίν
Κόρτραϊκ-Κλαμπ Μπριζ
Λιρς- Άντερλεχτ
Μονς- Σαρλερουά
Λέουβεν- Ζούλτε Βάρεγκεμ 

Όλες οι μεταγραφές της Ευρωπης

4/9/2012

Η Ζενίτ έδωσε 100.000.000 ευρώ και πήρε τον Χουλκ από την Πόρτο και τον Αξέλ Βιτσέλ από την Μπενφίκα. Στην Φενέρμπαχτσε ο Ραούλ Μεϊρέλες, στην Παρί Σεν-Ζερμέν ο Φαν ντερ Βιλ, στην Γαλατάσαράι ο Κρις, επίσημα Ανζί ο Λασανά Ντιαρά
Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κατάφερε να κλέψει την παράσταση στην Ευρώπη λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος στην Ρωσία, με την απόκτηση των Χουλκ και Αξέλ Βιτσέλ, για τους οποίους έδωσε συνολικά 100.000.000 ευρώ!
Ο Χουλκ είναι λοιπόν ουσιαστικά η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού, καθώς δόθηκαν στην Πόρτο 40.000.000 ευρώ για τον 26άχρονο διεθνή Βραζιλιάνο επιθετικό, αλλά για το 85% των δικαιωμάτων του.
Συνολικά το κόστος ανέρχεται στα 60 εκ., καθώς τα άλλα 20 εκ. δόθηκαν στην εταιρία που έχει το άλλο 15% των δικαιωμάτων του, στους διαμεσολαβητές, σε ταμείο αλληλεγγύης, αλλά και στον ίδιο τον παίκτη και τον μάνατζέρ του. 
Περίπου μία ώρα μετά την ανακοίνωση του Χουλκ, η Ζενίτ ανακοίνωσε επίσημα και την απόκτηση του Αξέλ Βιτσέλ, δίνοντας στην Μπενφίκα 40.000.000 ευρώ, ποσό της ρήτρας του συμβολαίου του 23άχρονου διεθνή Βέλγου μέσου.
Φυσικά, αμφότεροι Χουλκ και Βιτσέλ δηλώθηκαν στην λίστα για το Champions League (όμιλο με Μίλαν Άντερλεχτ και Μάλαγα η Ζενίτ).
Επίσημα Λασανά Ντιαρά σε Ανζί
Σε μία ακόμη μεταγραφή στην Ρωσία, όπου η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται την Παρασκευή, η Ανζί ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Λασανά Ντιαρά από την Ρεάλ Μαδρίτης με 5.000.000 ευρώ.
Ραούλ Μεϊρέλες η Φενέρμπαχτσε
Η Φενέρμπαχτσε ολοκλήρωσε μια σπουδαία μεταγραφή, καθώς με 10.000.000 ευρώ απέκτησε τον Ραούλ Μεϊρέλες από την Τσέλσι (την Κυριακή τελειώνει η μεταγραφική περίοδος στην Τουρκία).
 Κρις η Γαλατάσαράι
Μετά τον τραυματισμό του Ουιφαλούσι η Γαλατάσαράι κινήθηκε άμεσα και απέκτησε από την Λιόν τον Κρις, δίνοντας 1.500.000 ευρώ για τον 35άχρονο Βραζιλιάνο στόπερ.

Έμερσον η Τράμπζονσπορ
Η Τράμπζονσπορ απέκτησε με 1.600.000 ευρώ τον 26άχρονο Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, Έμερσον, από την Μπενφίκα.
 Φαν ντερ Βιλ η Παρί Σεν-Ζερμέν
Η Παρί Σεν-Ζερμέν ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 24άχρονου Ολλανδού δεξιού μπακ, Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, δίνοντας 6.000.000 ευρώ στον Άγιαξ (φτηνά διότι είχε μόνο έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμη).
Η μεταγραφή είχε κλείσει και δηλωθεί από τις 31 Αυγούστου που ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος στην Γαλλία.
 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σε αυτό το κομμάτι ενημερώνεστε καθημερινά για κάθε μεταγραφική κίνηση, ενώ έχετε πάντα στην διάθεσή σας αναλυτική λίστα με όλες τις κινήσεις.
Σε αυτήν την λίστα αναφέρονται όλες οι ομάδες από τα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Γαλλίας, όπως και οι σημαντικότερες ομάδες από Πορτογαλία, Ολλανδία, Τουρκία, Βέλγιο, Κύπρο και Σκωτία.
Πέραν από το αρχικό κείμενο στο οποίο θα γίνεται μια γενική αναφορά στην δραστηριότητα της ημέρας, στην αναλυτική λίστα θα ξεχωρίζουν εύκολα οι σημερινές μεταγραφές, καθώς θα έχουν κόκκινο χρώμα, ενώ αστεράκι (*) έχουν όσοι αποκτήθηκαν δανεικοί.

Αναλυτικά η λίστα με τις μεταγραφές:


ΑΓΓΛΙΑ


Μάντσεστερ Σίτι
Χάβι Γκαρθία (Μπενφίκα) [20.000.000€]
Τζακ Ρόντγουελ (Έβερτον) [15.200.000€]
Ματίγια Νάστασιτς (Φιορεντίνα) [15.000.000€ + Στέφαν Σάβιτς]
Σκοτ Σινκλέρ (Σουόνσι) [10.000.000€]
Μάικον (Ίντερ) [6.500.000€]
Ρίτσαρντ Ράιτ (Πρέστον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)  [30.360.000€]
Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ) [15.000.000€]
Νικ Πάουελ (Κρου) [7.500.000€]
Αλεξάντερ Μπούτνερ (Φιτέσε) [5.000.000€]

Άρσεναλ
Σάντι Καθόρλα (Μάλαγα) [19.000.000€]
Ολιβιέ Ζιρού (Μονπελιέ) [16.000.000€]
Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία) [14.000.000€]

Τότεναμ
Ουγκό Λορίς (Λιόν) [10.000.000€ + 5.000.000€ bonus]
Κλιντ Ντέμπσεϊ (Φούλαμ) [7.500.000€]
Μουσά Ντεμπελέ (Φούλαμ) [19.000.000€]
Γιαν Βερτόνχεν (Άγιαξ) [12.000.000€]
Γκίλφι Σίγκουρτσον (Χόφενχαϊμ) [9.000.000€] (ήταν δανεικός Σουόνσι)
Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Μάντσεστερ Σίτι) [6.300.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Νιούκαστλ
Φούρνον Ανίτα (Άγιαξ) [8.500.000€]
Ρομέν Αμαλφιτανό (Ρεμς)
Γκαέλ Μπιγκιριναμά (Κόβεντρι) [1.500.000€]
Κέρτις Γκουντ (Melbourne Heart)

Τσέλσι
Εντέν Αζάρ (Λιλ) [40.000.000€]
Οσκάρ (Ιντερνασιονάλ) [32.000.000€]
Βίκτορ Μόουζες (Γουίγκαν) [11.300.000€]
Μάρκο Μαρίν (Βέρντερ) [9.300.000€]
Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Μαρσέιγ) [9.000.000€]
Τοργκάν Αζάρ (Λανς) (πήγε δανεικός σε Ζούλτε-Βάρεχεμ)

Έβερτον
Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός) [7.600.000€]
Στίβεν Πίνααρ (Τότεναμ) [5.800.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Μπράιαν Οβιέδο (Κοπεγχάγη) (ήταν δανεικός Νόρτζελαντ)
Στίβεν Νέισμιθ (Ρέιντζερς)
Μπεν ΜακΛάφλιν (Ντούνταλκ)
Μάθιου Κένεντι (Κιλμάρνοκ)
Βάντις Οτζίτζα-Οφόε (Μπριζ)*

Λίβερπουλ
Τζο Άλεν (Σουόνσι) [19.000.000€]
Φάμπιο Μπορίνι (Ρόμα) [13.300.000€]
Ουσαμά Ασαϊντί (Χέρενφεν) [4.000.000€]
Νουρί Σαχίν (Ρεάλ)*
Σαμέντ Γεσίλ (Λεβερκούζεν)

Φούλαμ
Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) [6.300.000€]
Κίραν Ρίτσαρντσον (Σάντερλαντ) [3.000.000€]
Άσκαν Ντεζάγκα (Βόλφσμπουργκ)
Μλάντεν Πέτριτς (Αμβούργο)
Ούγκο Ρονταγέγκα (Γουίγκαν)
Τζορτζ Γουίλιαμς (MK Dons)
Σάσα Ρίτερ (Κολωνία)*
Κρις Ντέβις (Τβέντε)

Γουέστ Μπρομ
Ρομελού Λουκακού (Τσέλσι)*
Γκόραν Ποπόβ (Ντινάμο Κιέβου)*
Μάρκους Ρόζενμπεργκ (είχε μείνει ελεύθερος από Βέρντερ)
Γιασίν Ελ Γκανασί (Γάνδη)*
Κλαούντιο Γιάκομπ (Ράσινγκ Κλουμπ)
Μπεν Φόστερ (Μπέρμιγχαμ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Σουόνσι
Πάμπλο Ερνάντεθ (Βαλένθια) [7.000.000€]
Κι Σουνγκ-Γουένγκ (Σέλτικ) [6.300.000€]
Μίτσου (Ράγιο Βαγεκάνο) [3.000.000€]
Κάιλ Μπάρτλεϊ (Άρσεναλ)
Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (Βιγιαρεάλ)*
Τσίκο - Χοσέ Μανουέλ Φλόρες (Τζένοα) [3.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μαγιόρκα)
Τζέιμι Πρόκτορ (Πρέστον)

Νόριτς
Σεμπαστιάν Μπασόνγκ (Τότεναμ) [7.000.000€]
Άλεξάντερ Τετέι (Ρεν)
Στίβεν Γουίτακερ (Ρέιντζερς)
Ρόμπερτ Σνόντγκρας (Λιντς) [2.000.000€]
Μάικλ Τέρνερ (Σαουθάμπτον)
Τζέικομπ Μπάτερφιλντ (Μπάρνσλεϊ)
Χάρι Κέιν (Τότεναμ)*
Χαβιέρ Γκαρίδο (Λάτσιο)*
Μαρκ Μπαν (Μπλάκμπερν)

Σάντερλαντ
Άνταμ Τζόνσον (Μάντσεστερ Σίτι) [12.700.000€]
Στίβεν Φλέτσερ (Γουλβς) [15.000.000€ + 3.000.000€ bonus]
Ντάνι Ρόουζ (Τότεναμ)*
Λουί Σαά (Τότεναμ)
Κάρλος Κουέγιαρ (Άστον Βίλα)

Στόουκ
Τσάρλι Άνταμ (Λίβερπουλ) [5.000.000€]
Στιβέν Ν'Ζονζί (Μπλάκμπερν) [4.500.000€ + 2.000.000€ bonus]
Μόρις Εντού (Ρέιντζερς)
Μάικλ Κάιτλι (Γουλβς)
Τζέιμι Νες (Ρέιντζερς)
Τζέοφ Κάμερον (Houston Dynamo)
Μπεν Γκλάσκοου (Άρσεναλ)

Γουίγκαν
Ιβάν Ράμις (Μαγιόρκα) [6.000.000€]
Αρουνά Κονέ (Λεβάντε) [3.500.000€]
Ρίο Μιγιάτσι (Άρσεναλ)*
Φρέιζερ Φάιβι (Αμπερντίν) [650.000€]

Άστον Βίλα
Κριστιάν Μπεντέκ (Γκενκ) [8.800.000€]
Ρον Φλάαρ (Φέγενορντ) [4.000.000€]
Μπρετ Χόλμαν (Άλκμααρ)
Καρίμ Ελ Αχμαντί (Φέγενοορντ) [4.000.000€]
Ματ Λόουτον (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) [4.000.000€]
Τζο Μπένετ (Μίντλεσμπρο) [4.000.000€]
Τζόρνταν Μπόουερι (Τσέστερφιλντ)
Άσλεϊ Γουέστγουντ (Κρου)

ΚΠΡ
Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ)
Εστέμπαν Γκρανέρο (Ρεάλ) [8.000.000€]
Ζοζέ Μποζίνγκουα (Τσέλσι)
Γι-Σουνγκ Παρκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) [3.000.000€]
Στεφάν Μ'Μπιά (Μαρσέιγ)
Ράιαν Νέλσεν (Τότεναμ)
Άντριου Τζόνσον (Φούλαμ)
Ρόμπερτ Γκριν (Γουέστ Χαμ)
Ντέιβιντ "Τζούνιορ" Χόιλετ (Μπλάκμπερν)
Σαμ Μάγκρι (Πόρτσμουθ)
Φάμπιο ντα Σίλβα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)*
Σαμπά Ντιακιτέ (Νανσί) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρέντινγκ
Στιούαρτ Τέιλορ (Μάντσεστερ Σίτι)
Πάβελ Πογκρεμπνιάκ (Φούλαμ)
Ντάνι Γκάθρι (Νιούκαστλ)
Νίκι Σόρεϊ (Γουέστ Μπρομ)
Άντριαν Μαριάπα (Γουότφορντ)
Κρις Γκάντερ (Νότιγχαμ Φόρεστ)
Γκάραθ ΜακΚλίρι (Νότιγχαμ Φόρεστ)
Πιρς Σουέινι (Μπρέι)

Σαουθάμπτον
Γκαστόν Ραμίρες (Μπολόνια) [15.000.000€]
Ναθάνιελ Κλάιν (Κρίσταλ Πάλας) [3.200.000€]
Μάγια Χοσίντα (Φένλο) [2.500.000€]
Στίβεν Ντέιβις (Ρέιντζερς)
Τζέι Ροντρίγκεθ (Μπέρνλεϊ)
Πάουλο Γκατσανίγκα (Τζίλιγχαμ)
Εμάνουελ Μαγιούκα (Γιουνγκ Μπόις)

Γουέστ Χαμ
Άντι Κάρολ (Λίβερπουλ)*
Ματ Τζάρβις (Γουλβς) [13.600.000€]
Αλού Ντιαρά (Μαρσέιγ) [3.000.000€]
Γιόσι Μπεναγιούν (Τσέλσι)*
Τζέιμς Κόλινς (Άστον Βίλα)
Μποντιμπό Μαϊγκά (Σοσό)
Στίβεν Χέντερσον (Πόρτσμουθ)
Γιούσι Γιαασκελάινεν (Μπόλτον)
Μοαμέντ Ντιαμέ (Γουίγκαν)
Τζορτζ ΜακΚάρτνεϊ (Σάντερλαντ)
Ράφαελ Σπίγκελ (Γκρασχόπερς)

*Championship
Τζέι Σπίρινγκ (Μπόλτον από Λίβερπουλ)*
Σάιμον Κοξ (Νότιγχαμ Φόρεστ από Γουέστ Μπρομ)
Ελ Χατζί Ντιούφ (Λιντς από Ντόνκαστερ)
Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς (Μπλάκμπερν από Γαλατάσαραϊ)*
Κρεγκ Μπέλαμι (Κάρντιφ από Λίβερπουλ)
Στιβ Μπελέκ (Γουότφορντ από ΑΕΚ)
Μανουέλ Αλμούνια (Γουότφορντ από Άρσεναλ)
Ντάνιελ Πούντιλ (Γουότφορντ από Γρανάδα)*
Λίον Μπεστ (Μπλάκμπερν από Νιούκαστλ) [3.800.000€]
Νούνο Γκόμες (Μπλάκμπερν από Μπράγκα)
Ντάνι Μέρφι (Μπλάκμπερν από Φούλαμ)
Ντίκσον Ετούχου (Μπλάκμπερν από Φούλαμ)
Τζόναθαν Γούντγκεϊτ (Μίντλεσμπρο από Στόουκ)
Γουέιν Μπριτζ (Μπράιτον από Μάντσεστερ Σίτι) (ήταν δανεικός Σάντερλαντ)
Πέτερ Λόβεκραντς (Μπέρμιγχαμ από Νιούκαστλ)


ΙΤΑΛΙΑ


Γιουβέντους
Νίκλας Μπέντνερ (Άρσεναλ)*(ήταν δανεικός σε Σάντερλαντ)
Λούσιο (Ίντερ)
Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Σεμπάστιαν Τζοβίνκο (Πάρμα) [11.000.000€] (αποκτήθηκε το υπόλοιπο 50%)
Κουάντουο Ασαμόα (Ουντινέζε) [9.000.000€ / 50%]
Μαουρίσιο Ίσλα (Ουντινέζε) [9.400.000€ / 50%]
Νικόλα Λεάλι (Μπρέσια) [3.800.000€]
Ρουμπίνιο (Παλέρμο)
Αλμπέρτο Μάζι (Προ Βερτσέλι) (με συνιδιοκτησία)
Εμανουέλε Τζακερίνι (Τσεζένα) (αποκτήθηκε το υπόλοιπο 50%)
Μαρτίν Κάσερες (Σεβίλλη) [8.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Τζέιμς Τροΐσι (Κάισερισπορ) (δόθηκε δανεικός σε Αταλάντα)
Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Αταλάντα) (δόθηκε δανεικός σε Μπολόνια)
Ρίτσμοντ Μποάκι (Τζένοα) [4.000.000€ / 50%] (ήταν δανεικός Σασουόλο, έμεινε εκεί)

Μίλαν
Τζαμπάολο Πατσίνι (Ίντερ) [7.000.000€ + Κασάνο]
Ρικάρντο Μοντολίβο (Φιορεντίνα)
Νάιτζελ ντε Γιονγκ (Μάντσεστερ Σίτι) [5.000.000€]
Μ'Μπαγ Νιάνγκ (Καέν)
Μπόγιαν Κρκιτς (Ρόμα)*
Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Τζένοα) [4.000.000€] (έπαιζε Κιέβο με συνιδιοκτησία)
Μπακάγ Τραορέ (Νανσί)
Γκαμπριέλ (Κρουζέιρο) [500.000€]
Κριστιάνο Σαπάτα (Βιγιαρεάλ)*
Κεβίν Κονστάν (Τζένοα)*
Σάλεϊ Μουντάρι (Ίντερ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ουντινέζε
Μαϊκοζουέλ (Μποταφόγκο) [5.500.000€]
Αλάν (Βάσκο ντα Γκάμα) [3.000.000€]
Αντρέα Λάτζαρι (Φιορεντίνα)
Ματίας Ρεναζί (Μάλμε)
Μάρκο Φαραόνι (Ίντερ) (με συνιδιοκτησία)
Τομάς Ερτό (Καέν)
Ουίλιανς (Φλαμένγκο)
Βόιτσιεχ Παβλόβσκι (Λέγκια Γκντάνσκ)
Ντανιέλε Παντέλι (Σαμπντόρια)
Κρίστιαν Πασκουάτο (Γιουβέντους) [1.500.000 / 50%] (δόθηκε δανεικός σε Μπολόνια)

Λάτσιο
Έντερσον (Λιόν)
Μικαέλ Σιανί (Μπορντό) [2.000.000€]
Αντόνιο Καντρέβα (Ουντινέζε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Νάπολι
Βάλον Μπεχράμι (Φιορεντίνα)
Αλεσάντρο Γκαμπερίνι (Φιορεντίνα)
Ομάρ Ελ Καντουρί (Μπρέσια) (με συνιδιοκτησία)
Μπρούνο Ουβίνι (Σάο Πάουλο)
Τζαντομένικο Μέστο (Τζένοα)
Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ) [7.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ίντερ
Αντόνιο Κασάνο (Μίλαν)
Άλβαρο Περέιρα (Πόρτο) [10.000.000€ + 3.500.000€ bonus]
Ροντρίγκο Παλάσιο (Τζένοα) [11.000.000€]
Σαμίρ Χαντάνοβιτς (Ουντινέζε) [11.000.000€]
Βάλτερ Γκαργκάνο (Νάπολι)*
Ματίας Σιλβέστρε (Παλέρμο)*
Γκαμπριέλ Μουντιγκαγί (Μπολόνια)*
Φρέντι Γκουαρίν (Πόρτο) [11.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρόμα
Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τζένοα) [2.500.000€] (ήταν δανεικός σε Βερόνα)
Ματία Ντέστρο (Σιένα / Τζένοα) [16.000.000€]
Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι (Παλέρμο) [4.500.000€]
Ντοντό (Κορίνθιανς)
Λεάντρο Καστάν (Κορίνθιανς) [5.000.000€]
Μάικλ Μπράντλεϊ (Κιέβο) [3.500.000€]
Μαρκίνιος (Κορίνθιανς)*
Ζόναταν Λούκα (Ιντερνασιονάλ) [700.000€]
Ιβάν Πίρις (Σάο Πάουλο)*
Μάουρο Γκοϊκοετσέα (Ντανούμπιο)*
Τόμας Σβεντκάουσκας (Σουντούβα)
Μαρκίνιο (Φλουμινένσε) [3.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Πάρμα
Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός)
Αμαουρί (Φιορεντίνα)
Ισάκ Μπελφοντίλ (Λιόν) [2.500.000€]
Ντόρλαν Παμπόν (Ατλέτικο Νασιονάλ)
Φαμπιάνο Σαντακρότσε (Νάπολι) (με συνιδιοκτησία)
Αλεάντρο Ρόζι (Ρόμα)
Μανουέλ Αρτεάγκα (Σούλια)
Γιοχάν Μπεναλουάν (Τσεζένα)*
Ινάσιο Φιντέλεφ (Νάπολι)*
Μάρκο Παρόλο (Τσεζένα)*
Αλφρίνε Άκουα (Παλέρμο)*
Μίρκο Πιλιατσέλι (Ρόμα)
Ζονατάν Μπιαμπιανί (Σαμπντόρια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Χάιμε Βαλντές (Σπόρτινγκ) [1.800.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ζαρντίμ Γκονσάλο Μπραντάο (Σιένα) (με συνιδιοκτησία) (δόθηκε δανεικός σε Τσεζένα)

Μπολόνια
Παναγιώτης Κονέ (Μπρέσια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Τζένοα)*
Αλεσάντρο Ντιαμάντι (Μπρέσια) [3.360.000€] (από συνιδιοκτησία)
Μικέλε Πατζιέντζα (Γιουβέντους)
Ματίας Αρμπέρο (Νασιονάλ Μοντεβιδέο)
Μαρτί Ριβερόλα (Μπαρτσελόνα)
Τσέζαρε Νατάνι (Φιορεντίνα)
Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Γιουβέντους)* (μόλις αποκτήθηκε από Αταλάντα)
Τιμπέιρο Γκουαρέντε (Σεβίλλη)*
Μάρκο Μότα (Γιουβέντους)* (ήταν δανεικός Κατάνια)
Κρίστιαν Πασκουάτο (Ουντινέζε)* (μόλις αποκτήθηκε από Γιουβέντους)
Τζανλούκα Κούρτσι (Ρόμα)*
Ρόζερ Καρβάλιο (Τομπένσε)* (ήταν δανεικός σε Τζένοα)

Κιέβο
Ντάριο Νταϊνέλι (Τζένοα)
Νταβίντ Ντι Μικέλε (Λέτσε)
Μαμαντού Σαμασά (Βαλανσιέν)
Πάβολ Φάρκας (Βασλούι)
Λορέντζο Μαρκιόνι (Άσκολι)
Σεμπαστιάν Πίρις (Ντανούμπιο)
Μάρκο Ριγκόνι (Νοβάρα)*
Ισαάκ Κόφι (Τζένοα) (με συνιδιοκτησία)
Αντριάν Στόιαν (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Νικόλα Μπελόμο (Μπάρι) (με συνιδιοκτησία)
Αλμπέρτο Παλόσκι (Μίλαν)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)
Ραφαέλε Πουτσίνο (Βαρέζε) (πήρε το 50%, μένει στη Βαρέζε δανεικός)

Κατάνια
Αλέξις Ρολίν (Νασιονάλ Μοντεβιδέο) [5.000.000€]
Λούκας Κάστρο (Ράσινγκ Κλουμπ) [2.900.000€]
Αλμπέρτο Φρίζον (Βιτσέντζα) (με συνιδιοκτησία)
Αμιντού Σαλιφού (Φιορεντίνα)*
Σουλεϊμάν Ντουκαρά (Βιμπονέζε)
Σάντμιρ Ζέκοβιτς (Μάλμε)
Τακαγιούκι Μοριμότο (Νοβάρα) (από συνιδιοκτησία)
Μίρκο Αντενούτσι (Τορίνο) (από συνιδιοκτησία)

Αταλάντα
Φακούντο Πάρα (Ιντεπεντιέντε)*
Ντάβιντε Μπιοντίνι (Τζένοα)*
Τζέιμς Τροΐσι (Γιουβέντους)* (μόλις αποκτήθηκε από Κάισερισπορ)
Λούκα Τσιγκαρίνι (Νάπολι)* (ήταν ήδη δανεικός και έμεινε ως δανεικός)

Φιορεντίνα
Αλμπέρτο Ακουιλάνι (Λίβερπουλ) [7.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μίλαν)
Φακούντο Ρονκάγλια (Μπόκα Τζούνιορς)
Μουνίρ Ελ Χαμνταουί (Άγιαξ) [4.000.000€]
Μπόρχα Βαλέρο (Βιγιαρεάλ) [7.000.000€]
Γκονσάλο Ροντρίγκες (Βιγιαρεάλ) [1.500.000€]
Ματίας Φερνάντες (Σπόρτινγκ) [4.000.000€]
Νταβίντ Πισάρο (Ρόμα)
Λούκα Τόνι (Αλ Νασρ)
Στέφαν Σάβιτς (Μάντσεστερ Σίτι)
Νέναντ Τόμοβιτς (Τζένοα)
Τζούλιο Μιλιάτσο (Παλέρμο)*
Κριστιάν Λάμα (Κατάνια)*
Εμιλιάνο Βιβιάνο (Παλέρμο)*
Φραντσέσκο Ντέλα Βάλε (Παλέρμο)*
Χουάν Κουαντράδο (Ουντινέζε)*
Αχμέντ Χεγκαζί (Ισμαϊλί)
Κριστιάνο Λουπατέλι (Τζένοα)
Ματία Κασάνι (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Χουσεϊν Καρζά (Τζένοα) (από συνιδιοκτησία)

Σιένα
Ζε Εντουάρντο (Τζένοα)*
Αλεσάντρο Ροζίνα (Ζενίτ)
Ματίας Μαρτίνες (Ράσινγκ Κλουμπ)
Μάσιμο Πάτσι (Νοβάρα)
Αντρέα Καμπανιόλο (Κατάνια)
Ζοέλσον (Ρετζίνα)
Ριμπάιρ Ροντρίγκες (Μπελγκράνο)
Ματίας Κάμπος (Γρανάδα)*
Φελίπε νταλ Μπέλο (Φιορεντίνα)*
Φραντσέσκο Βαλιάνι (Πάρμα)*
Ματέο Ρουμπίν (Τορίνο) (με συνιδιοκτησία)
Πάμπλο Ερνάν Ντελαφιόρε (Πάρμα) (με συνιδιοκτησία)
Φραντσέσκο Μπολτζόνι (Τζένοα) (από συνιδιοκτησία)

Κάλιαρι
Λούκα Ροσετίνι (Σιένα)
Ντανίλο Αβελάρ (Καρπάτι Λβιβ)* (ήταν δανεικός Σάλκε)
Βιντσέντζο Καμιλιέρι (Ρετζίνα)*
Ντανιέλε Ντεσένα (Σαμπντόρια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Μαουρίσιο Πινίγια (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Παλέρμο
Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος (Τιχουάνα)
Πάουλο Ντιμπάλα (Ινστιτούτο)
Σεμπαστιάν Σόσα Σάντσες (Σέρο Λάργκο)
Στιβ βον Μπέργκεν (Τζένοα)
Φράνκο Μπριέντζα (Σιένα)
Σαμίρ Ουικάνι (Νοβάρα)
Μίτσελ Μοργκανέλα (Νοβάρα) (από συνιδιοκτησία)
Ματέο Νταρμιάν (Μίλαν) (από συνιδιοκτησία, ήταν δανεικός σε Τορίνο)

Τζένοα
Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο)
Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)* (πέρσι δανεικός Γιουβέντους)
Χουάν Μανουέλ Βάργκας (Φιορεντίνα)*
Ντάνιελ Τόζερ (Γκενκ)
Χάρα Μαρτίνες (Παλέρμο)
Μικέλε Κανίνι (Κάλιαρι)
Χουλιάν Βελάσκες (Ιντεπεντιέντε) [1.800.000€]
Φεντερίκο Ροντρίγκες (Μπολόνια) (με συνιδιοκτησία)
Ανσέλμο Ντε Μοράες (Παλμέιρας)
Λεονάρντο Μελάτσι (Ντανούμπιο)
Νταμιάνο Φερονέτι (Ουντινέζε)
Αντόνιο Ντοναρούμα (Μίλαν)
Αντρέα Μπερτολάτσι (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Τζανμάρκο Πιστσιτέλα (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Βαλέριο Βέρε (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Αχμέντ Μπαρούσο (Ρόμα) (ήταν δανεικός σε Νοτσερίνα)

Τορίνο
Αλέσιο Τσέρτσι (Φιορεντίνα) [2.500.000€] (με συνιδιοκτησία)
Ζαν-Φρασουά Ζιλέ (Μπολόνια) [1.700.000€]
Αλεσάντρο Αγκοστίνι (Κάλιαρι)
Βάλτερ Μπίρσα (Τζένοα)
Μάριο Σαντάνα (Νάπολι)
Γκιγέρμο Ροντρίγκες (Τσεζένα)
Αλεσάντρο Γκάτσι (Σιένα)
Νταμιάνο Φερονέτι (Ουντινέζε)
Τζανλούκα Σανσόνε (Σασουόλο)
Πάμπλο Κάσερες (Μαγιόρκα)
Ματέο Μπρίγκι (Ρόμα)*
Ματέο Νταρμιάν (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε με συνιδιοκτησία)
Ρικάρντο Μετζορίνι (Τζένοα) (ήταν δανεικός σε Νοβάρα)
Μάρκο Μαλιορίνι (Κιέτι)
Μάρκο Μπάκιτς (Μόγκρεν)

Πεσκάρα
Άντε Βούκουσιτς (Χάιντουκ Σπλιτ) [3.000.000€]
Τζουζέπε Κολούτσι (Τσεζένα)
Ζόνατας (Μπρέσια)
Φραντσέσκο Μοντέστο (Πάρμα)
Γκαστόν Μπρούγκμαν (Έμπολι)*
Μπίρκιρ Μπιάρνασον (Σταντάρ Λιέγης)*
Βλαντιμίρ Βάις (Μάντσεστερ Σίτι)* (ήταν δανεικός Εσπανιόλ)

Σαμπντόρια
Μάξι Λόπες (Κατάνια) [8.000.000€] (ήταν δανεικός στην Μίλαν)
Σίμον Πόουλσεν (Άλκμααρ)
Έντζο Μαρέσκα (Μάλαγα) [1.500.000€]
Λορέντζο Ντε Σιλβέστρι (Φιορέντινα)*
Μαρσέλο Εστιγκαρίμπια (Ντεπορτίβο Μαλδονάδο)*
Έντερ (Έμπολι) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ρενάν (Κλουζ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Αντρέα Κόστα (Ρετζιάνα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Πάολο Καστελίνι (Πάρμα) (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

*Serie B
Σάββας Γκέντσογλου (Λιβόρνο από Σαμπντόρια)*
Χοσέ Ερνέστο Τσεβαντόν (Λέτσε από Κολόν Σάντα Φε)
Βαγγέλης Μόρας (Ελλάς Βερόνα από Τσεζένα)


ΙΣΠΑΝΙΑ


Ρεάλ
Λούκα Μόντριτς (Τότεναμ) [30.000.000€ + 5.000.000€ bonus]
Μικαέλ Εσιέν (Τσέλσι)*

Μπαρτσελόνα
Αλέξ Σονγκ (Άρσεναλ) [19.000.000€]
Τζόρντι Άλμπα (Βαλένθια) [14.000.000€]

Βαλένθια
Σέρχιο Κανάλες (Ρεάλ) [7.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Φερνάντο Γκάγκο (Ρεάλ) [3.500.000€]
Αλί Σισοκό (Λιόν) [6.000.000€]
Αντρές Γκουαρδάδο (Ντεπορτίβο)
Ζοάο Περέιρα (Σπόρτινγκ) [3.700.000€]
Χόναταν Βιέρα (Λας Πάλμας) [2.500.000€]
Νέλσον Βαλντές (Ρουμπίν Καζάν)*

Μάλαγα
Χαβιέρ Σαβιόλα (Μπενφίκα)*
Ρόκε Σάντα Κρους (Μάντσεστερ Σίτι)* (ήταν Μπέτις δανεικός)
Ογκούτσι Ονιέγου (Σπόρτινγκ)
Μανουέλ Ιτούρα (Λεϊρία)

Ατλέτικο
Κριστιάν Ροντρίγκες (Πόρτο)
Εμρέ Μπελόζογλου (Φενέρμπαχτσε)
Κάτα Ντίας (Χετάφε) [1.000.000€]
Ντομίνγκο Θίσμα (Σανταντέρ)*
Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι) (ήταν δανεικός και έμεινε δανεικός)

Λεβάντε
Φανης Γκέκας (Σάμσουνσπορ)
Νίκος Καράμπελας (ΑΕΚ)
Ντάριους Ντούτκα (Οσέρ)
Κρίστιαν Λελ (Χέρτα)
Πέδρο Ρίος (Χετάφε)
Μίτσελ (Βαλένθια)
Παπακουλί Ντιόπ (Σανταντέρ)
Άνχελ Ροντρίγκεθ (Έλτσε)
Μάσιμο Βόλτα (Σαμπντόρια)*
Κέιλορ Νάβας (Αλμπαθέτε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Οσασούνα
Νάνο (Νουμάνθια)
Σίσι (Βαγιαδολίδ)
Εμιλιάνο Αρμεντέρος (Σεβίλλη)
Αλεχάντρο Αρίμπας (Ράγιο Βαγεκάνο)
Χοσέμπα Γιορέντε (Σοθιεδάδ)*
Άντονι Ανάν (Σάλκε)*

Μαγιόρκα
Ζιοβάνι ντος Σάντος (Τότεναμ)
Άντερσον Κονσεϊσάο (Φιγκεϊρένσε)
Χάβι Μάρκεθ (Εσπανιόλ) [1.200.000€]
Αντόνιο Λόπεθ (Ατλέτικο)
Χαβιέρ Αριθμέντι (Χετάφε)
Ρουμπέν Μίνιο Περάλτα (Μπαρτσελόνα)
Πέδρο Ζερομέλ (Κολωνία)*

Σεβίλλη
Αλμπέρτο Μποτία (Χιχόν) [2.500.000€]
Χένβιχες Μαντούρο (Βαλένθια)
Ντιέγκο Λόπεθ (Βιγιαρεάλ) [3.000.000€]
Σισίνιο (Παλμέιρας) [2.000.000€]
Ζοφρουά Κοντογκμπιά (Λανς)
Μπρίαν Ραμπέγιο (Κόλο-Κόλο)
Χάβι Ερβάς (Κόρντομπα) (από Ιανουάριο, αλλά είχε μείνει δανεικός)

Μπιλμπάο
Αρίτθ Αντούριθ (Βαλένθια)
Ισμαέλ Λόπεθ (Ντεπορτίβο Λούγκο)
Ιάγκο Ερερίν (Ατλέτικο) (δόθηκε δανεικός σε Νουμάνθια)

Χετάφε
Πέδρο Λεόν (Ρεάλ)*
Αλέξις Ρουάνο (Σεβίλλη)*
Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια)*
Άλβαρο Βάθκεθ (Εσπανιόλ)
Νταβίντ Άμπρααμ (Βασιλεία)
Άνχελ Λαφίτα (Σαραγόσα)
Χάβι Τόρες (Μάλαγα) (ήταν δανεικός σε Λεβάντε) [900.000€]
Μιγκέλ Άνχελ Μογιά (Βαλένθια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Σοθιεδάδ
Γκονσάλο "Τσόρι" Κάστρο (Μαγιόρκα)
Χοσέ Άνχελ (Ρόμα)*
Κάρλος Βέλα (Άρσεναλ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Γιούρι Μπερτσίτσε (Ρεάλ Ουνιόν) (δόθηκε δανεικός σε Εϊμπάρ)

Μπέτις
Νταμιέν Περκίς (Σοσό)
Παουλάο (Σεντ-Ετιέν)
Σαλβαδόρ Άγκρα (Ολιανένσε)
Νόσα Ιγκιέμπορ (Χαποέλ Τελ Αβίβ)
Χοέλ Κάμπελ (Άρσεναλ)* (ήταν δανεικός στην Λοριάν)
Ρουμπέν Πέρεθ (Ατλέτικο)*
Χουάν Κάρλος (Μπράγκα)*

Εσπανιόλ
Σιμάο Σαμπρόσα (Μπεσικτάς)
Τζουάν Καπντεβίλα (Μπενφίκα)
Κριστιάν Στουάνι (Ρετζίνα) (ήταν δανεικός σε Σανταντέρ)
Βακάσο Μουμπάρακ (Βιγιαρεάλ) [300.000€]
Ντιέγκο Κολότο (Ντεπορτίβο)
Σέρχιο Τεχέρα (Μαγιόρκα)
Ιβάν Μόγια (Έθιχα)
Σαμουέλε Λόνγκο (Ίντερ)*

Ράγιο Βαγεκάνο
Αλεχάντρο Ντομίνγκεθ (Βαλένθια)
Άλεξ Γκάλβεθ (Χιχόν)
Μοχάμεντ Άμπου (Μάντσεστερ Σίτι)*
Φράνκο Βάσκες (Παλέρμο)*
Τζόρντι Αμάτ (Εσπανιόλ)*
Ρουμπέν Μαρτίνεθ (Μάλαγα)*
Μανουέλ Αράνα (Σανταντέρ)
"Ρόντρι" Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Σπαρτάκ Μόσχας)

Σαραγόσα
Κριστιάν Σαπουνάρου (Πόρτο)
Ρομαρίκ (Σεβίλλη) (ήταν δανεικός Εσπανιόλ)
Απόνιο (Μάλαγα) [500.000€]
Γκλεν Λούβενς (Σέλτικ)
Πάκο Μοντανιές (Αλκορκόν)
Άλβαρο Γκονθάλεθ (Σανταντέρ) [1.000.000€]
Χάβι Άλαμο (Ουέλβα) [500.000€]
Στέφαν Μπάμποβιτς (Παρτίζαν)
Χοσέ Μάρι (Ρεάλ Χαέν)
Λούκας Βίλτσες (Κόλο-Κόλο)*
Ρέθιο (Μάλαγα)*
Λούκας Πορκάρ (Βιγιαρεάλ Β)

Γρανάδα
Γιουσέφ Ελ-Αραμπί (Αλ-Χιλάλ) [5.000.000€]
Τόνιο (Σανταντέρ)
Μπόρχα Γκόμεθ (Καρπάτι Λβιβ)
Ιρινέι (Μπέτις)
Άλεξ Μπερνάλ (Μπέτις)
Χουάνμα Ορτίθ (Ρέιντζερς) (ήταν Αλμερία δανεικός)
Μπράιαν Άνγκουλο (Ατλέτικο Μπαλεάρες)
Αντόνιο Φλόρο Φλόρες (Ουντινέζε)*
Ντάνιελ Τόριε (Ουντινέζε)*
Αλάν Νιόμ (Ουντινέζε)*
Ντιέγκο Μάινθ (Ουντινέζε)*
Ντάνι Μπενίτεθ (Ουντινέζε)*
Ντάρβιν Ματσίς (Ουντινέζε)*
Όντιον Ιγκάλο (Ουντινέζε)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)
Γιασίν Μπραϊμί (Ρεν)*

Ντεπορτίβο
Κάρλος Μαρτσένα (Βιγιαρεάλ)
Χαβιέρ Καμούνιας (Βιγιαρεάλ)*
Νέλσον Ολιβέιρα (Μπενφίκα)*
Ρόντερικ (Μπενφίκα)* (πέρσι δανεικός Σερβέτ)
Πίτσι (Μπράγκα)*
Εβάλντο (Σπόρτινγκ)*
Αντρέ Σάντος (Σπόρτινγκ)*
Ντιόγκο Σαλομάο (Σπόρτινγκ)*
Αλμπέρτο Ροντρίγκες (Σπόρτινγκ)*
Αμπέλ Αγκιλάρ (Έρκουλες)*
Κριστιάν Στουάνι (Ρετζίνα)*
Τιάγκο Πίντο (Μπράγκα)

Θέλτα
Μίκαελ Κρον-Ντέλι (Μπρόντμπι) [1.000.000€]
Αουγκούστο Φερνάντες (Βέλες Σάρσφιλντ) [1.500.000€]
Γκουστάβο Καμπράλ (Αρσενάλ Σαραντί)
Παρκ Τσου-Γιουνγκ (Άρσεναλ)*
Χάβι Βάρας (Σεβίλλη)*
Σαμουέλ (Έρκουλες)

Βαγιαδολίδ
Λουίς Σάστρε (Ουέσκα)
Αντόνιο Ρουκάβινα (Μόναχο 1860)
Χουάν Άνχελ Νέιρα (Λανούς)*
Πάτρικ Χέμπερτ (Χέρτα)
Ενρίκε Σερένο (Πόρτο)*

* Segunda Division
Όλοφ Μέλμπεργκ (Βιγιαρεάλ από Ολυμπιακό)
Φερνάντο Καβενάγκι (Βιγιαρεάλ από Ρίβερ Πλέιτ)
Βάλτερ Παντιάνι (Βιγιαρεάλ από Εσπανιόλ)
Κάρλος Μποκανέγκρα (Σανταντέρ από Ρέιντζερς)*


ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Ντόρτμουντ
Μάρκο Ρόις (Γκλάντμπαχ) [17.500.000€]
Γιούλιαν Σίμπερ (Στουτγκάρδη)
Όλιβερ Κιρχ (Κάιζερσλαουτερν)
Λεονάρντο Μπίτενγκμουρτ (Ένεργκι Κότμπους)

Μπάγερν
Χάβι Μαρτίνεθ (Μπιλμπάο) [40.000.000€]
Μάριο Μάντζουκιτς (Βόλφσμπουργκ) [13.000.000€]
Τζέρνταν Σατσίρι (Βασιλεία) [13.000.000€]
Ντάντε (Γκλάντμπαχ) [3.000.000€]
Κλαούντιο Πισάρο (Βέρντερ)
Τομ Στάρκε (Χόφενχαϊμ)
Μίτσελ Βάιζερ (Κολωνία)

Σάλκε
Ιμπραχίμ Αφελάι (Μπαρτσελόνα)*
Τρανκίλο Μπαρνέτα (Λεβερκούζεν)
Ρόμαν Νόιστεντερ (Γκλάντμπαχ)

Γκλάντμπαχ
Λουκ ντε Γιονγκ (Τβέντε) [12.000.000€]
Γκρανίτ Τζάκα (Βασιλεία) [8.500.000€]
Άλβαρο Ντομίνγκεθ (Ατλέτικο)
Πενιέλ Μλαπά (Χόφενχαϊμ) [3.000.000€]
Βέγκαρ Έγκεν Χέντενσταντ (Στάμπαεκ) [500.000€]
Μπράνιμιρ Χργκότα (Γένκεπινκς Σέντρα)

Λεβερκούζεν
Κώστας Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ) (έμεινε ΠΑΟΚ δανεικός)
Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ) [5.000.000€]
Τζούνιορ Φερνάντες (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) [3.000.000€]
Φίλιπ Βόλσαϊντ (Νυρεμβέργη)
Μάικλ Ορτέγκα (ανανεώθηκε ο δανεισμός του από Άτλας)

Στουτγκάρδη
Τιμ Χούγκλαντ (Σάλκε)
Τουνάι Τορούν (Χέρτα)
Τζερόμ Κίσεσβετερ (Χέρτα ΙΙ)

Ανόβερο
Φελίπε (Σταντάρ Λιέγης)
Σάμπολτς Χούστι (Ζενίτ)
Άντριαν Νίκτσι (Ζυρίχη)
Χιρόκι Σακάι (Kashiwa Reysol)

Βόλφσμπουργκ
Ίβιτσα Όλιτς (Μπάγερν)
Μπας Ντοστ (Χέφενφεν) [9.000.000€]
Νάλντο (Βέρντερ) [5.000.000€]
Φάγκνερ (Βάσκο ντα Γκάμα) [4.000.000€]
Εμάνουελ Πόγκατετς (Ανόβερο)
Κέβιν Πάνεβιτς (Χάνσα Ρόστοκ)
Βάτσλαβ Πίλαρ (Χράντετς Καρλόβετς) (ήταν δανεικός σε Βικτόρια Πλζεν)

Βέρντερ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε) [4.000.000€]
Έλτζερο Έλια (Γιουβέντους) [5.500.000€]
Τέο Γκέμπρε Σελάσιε (Σλόβαν Λίμπερετς) [2.000.000€]
Τζόζεφ Ακπάλα (Μπριζ) [2.500.000€]
Κέβιν Ντε Μπράινε (Τσέλσι)* (έπαιζε Γκενκ δανεικός)
Νιλς Πέτερσεν (Μπάγερν)*
Γιόχανες Βουρτς (Σααρμπρίκεν)
Ασανί Λουκιμιά-Μουλονγκοτί (Φορτούνα Ντίζελντορφ)
Ρίσαρντ Στράιμπινγκερ (Χέρτα ΙΙ)
Ράφαελ Βολφ (Κάπφενμπεργκ)

Νυρεμβέργη
Τίμο Γκέμπχαρτ (Στουτγκάρδη)
Χιρόσι Κιγιοτάκε (Cesezo Osaka)
Μάρκος Αντόνιο (Ραπίντ Βουκουρεστίου)
Σεμπάστιαν Πόλτερ (Βόλφσμπουργκ)*
Ρουσέλ Νγκανκάμ (Χέρτα ΙΙ)

Χόφενχαϊμ
Χοσέλου (Ρεάλ Μαδρίτης) [6.000.000€]
Ερέν Ντερντιγιόκ (Λεβερκούζεν)
Ματιέ Ντελπιέρ (Στουτγκάρδη)
Τιμ Βίζε (Βέρντερ)
Στέφαν Σρεκ (Γκρόιτερ Φιρτ)
Φίλιπ Μάλμπασιτς (Ραντ)
Κρις (Βόλφσμπουργκ)
Πάτρικ Οχς (Χόφενχαϊμ)
Τακάσι Ουσάμι (Gamba Osaka)* (ήταν δανεικός στην Μπάγερν)

Φράιμπουργκ
Μαξ Κρούζε (Ζανκτ Πάουλι)
Μάρκο Τερατσίνο (Καρλσρσούη)
Εθεκιέλ Καλβέντε (Μπέτις)*

Μάιντς
Τζούνιορ Ντίας (Μπριζ)
Κινέντου Έντε (Ουνιόν Βερολίνου)
Νικίτα Ρουκαβίτσια (Χέρτα)

Άουγκσμπουργκ
Μίλαν Πετρζέλα (Βικτόρια Πλζεν)
Αντρέας Οτλ (Χέρτα)
Ράγκναρ Κλάβαν (Άλκμααρ) [1.500.000€]
Αριστίντ Μπανσέ (Αλ-Αχλί)
Γιαν Μοράβεκ (Σάλκε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Νόουλετζ Μουσόνα (Χόφενχαϊμ)*
Ζιοβανί Σιό (Βόλφσμπουργκ)*
Ρόνι Φιλπ (Γιαν Ρέγκενσμπουργκ)

Αμβούργο
Ραφαέλ φαν ντερ Φάαρτ (Τότεναμ) [12.500.000€]
Πετρ Γιράτσεκ (Βόλφσμπουργκ) [4.000.000€]
Μίλαν Μπάντελ (Ντίναμο Ζάγκρεμπ)
Πολ Σάρνερ (Γουέστ Μπρομ)
Ρενέ Άντλερ (Λεβερκούζεν)
Άρτομς Ρούντνεβς (Λεχ Πόζναν)

Γκρόιτερ Φιρτ
Θανάσης Πέτσος (Λεβερκούζεν) (ήταν δανεικός σε Νυρεμβέργη)
Εντου (Σάλκε)* (ήταν Μπεσικτάς δανεικός)
Μπαγ Τζιμπί Φαλ (Λόκερεν)
Τόμπιας Μίκελσεν (Νόρτζελαντ)
Ισά Ντοΐ (Βόλιν Λουτσκ)
Κέβιν Φογκτ (Μπόχουμ)
Μίχαελ Χέφελε (Ούντερχαχινγκ)
Βόλφγκανγκ Χεσλ (Ντινάμο Δρέσδης)
Τόμας Πλεντλ (Μόναχο 1860)
Μπάμπα Ράχμαν (Asante Kotoko F.C.)
Λάσε Σόμπιχ (Ντόρτμουντ)* (ήταν δανεικός σε Ζανκτ Πάουλι)
Φρανκ Οαντζά (Buriram United)*

Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βάντιμ Ντεμίντοβ (Σοθιεδάδ) [1.500.000€]
Κάρλος Σαμπράνο (Ζανκτ Πάουλι)
Μπάστιαν Οσίπκα (Λεβερκούζεν)
Στέφαν Άιγκνερ (Μόναχο 1860)
Στέφανο Τσελότσι (Στουτγκάρδη)
Κέβιν Τραπ (Κάιζερσλαουτερν)
Μάρτιν Λάνιγκ (Κολωνία)
Ολιβιέ Οσεάν (Γκρόιτερ Φιρτ)
Τακάσι Ινούι (Μπόχουμ)
Ντορζ Κουεμαά (Μπριζ)*
Έρβιν Χόφερ (Νάπολι)* (ήταν δανεικός και έμεινε δανεικός)
Άντερσον Μπάμπα (Γκλάντμπαχ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Φορτούνα Ντίσελντορφ
Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ) [450.000€]
Νίκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
Αντρέι Βορόνιν (Ντινάμο Μόσχας)*
Τσα Ντου-Ρι (Σέλτικ)
Νάντο Ραφαέλ (Άουγκσμπουργκ)
Φάμπιαν Γκίφερ (Λεβερκούζεν)
Άξελ Μπέλινχαουζεν (Άουγκσμπουργκ)
Λεόν Μπαλογκάν (Βέρντερ)
Ντάνι Σάχιν (Γκρόιτερ Φιρτ)
Ίβαν Παούρεβιτς (Ντόρτμουντ ΙΙ)
Ρόνι Γκαρμπουσέβσκι (Κέμνιτσερ)
Μπρούνο Σοάρες (Ντούισμπουργκ)
Αντρέ Φόμιτσχοβ (Βόλφσμπουργκ)
Στέφαν Ράιζινγκερ (Φράιμπουργκ)
Σαμουέλ Πιέτ (Μετζ)
Γκέριτ Βέγκαμπ (Όζναμπρικ)

*2. Fußball-Bundesliga
Γρηγόρης Μάκος (Μόναχο 1860 από ΑΕΚ) [465.000€]
Ισμαέλ Μπλάνκο (Μόναχο 1860 από Λέγκια Βαρσοβίας)


ΓΑΛΛΙΑ


Μονπελιέ
Εμανουέλ Ερέρα (Ουνιόν Εσπανιόλα)
Ντανιέλ Κοργκνέ (Τουλούζ)
Γκαετάν Σαρμπονιέ (Ανζέρ) [1.500.000€]
Αντονί Μουνιέ (Νις) [3.500.000€]

Παρί Σεν-Ζερμέν
Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν) [42.000.000€]
Εσεκιέλ Λαβέτσι (Νάπολι) [30.000.000€]
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν) [20.000.000€]
Μάρκο Βεράτι (Πεσκάρα) [12.000.000€]
Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ (Άγιαξ) [6.000.000€]
Φρανκ Ντουφρέν (Κολμάρ)
Λούκας Μόουρα (Σάο Πάουλο) [44.500.000€] (αποκτήθηκε για Ιανουάριο)

Λιλ
Βίκτωρ Ντοριάν Κλωναρίδης (ΑΕΚ) [800.000€]
Σαλομόν Καλού (Τσέλσι)
Μαρβέν Μαρτέν (Σοσό) [10.000.000€]
Ράιαν Μεντες (Χάβρη) [3.000.000€]
Στιβ Ελανά (Μπρεστ)
Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (Τρουά)

Λιόν
Μίλαν Μπίσεβατς (Παρί Σεν-Ζερμέν) [2.750.000€]
Στιντ Μαλμπράνκ (Σεντ-Ετιέν)
Φαμπιάν Μονσόν (Νις)

Μπορντό
Κιμ Κιουνγκ-Γιουνγκ (Ολίμπικ Ταλίν)*

Ρεν
Ζαν Μακούν (Άστον Βίλα)* (ήταν δανεικός σε Ολυμπιακό)
Ρομέν Αλεσαντρινί (Κλερμόν)
Σαντιό Ντιαλό (Μπαστιάν) (από Ιανουάριο αλλά είχε μείνει δανεικός)

Σεντ-Ετιέν
Μπραντάο (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Ρομέν Αμουμά (Καέν)
Ρενό Κοάντ (Βαλανσιέν)
Φρανσουά Κλερκ (Νις)

Τουλούζ
Ολιβιέ Μπλοντέλ (Τρουά)
Ζονατάν Ζεμπινά (Μπρεστ)
Γιανίκ Τζαλό (Μπενφίκα)*

Εβιάν
Ντάβιντ Γιαρόλιμ (Αμβούργο)
Τζακαριτζά Κονέ (Ντινάμο Βουκουρεστίου)
Ζουχέρ Ντχαουαντί (Κλουμπ Αφρικέν)
Ντάνιελ Βας (Μπενφίκα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ιχέμπ Μπαρκί (CA Bizertin)

Μαρσέιγ
Τζόε Μπάρτον (ΚΠΡ)*
Λούκας Μέντες (Κοριτίμπα)
Κασίμ Αμπνταλά (Σεντάν)
Φλοριάν Ρασπεντινό (Ναντ)

Νανσί
Βενσάν Μουρατορί (Μονακό)
Ρομέν Γκρανζ (Σατορού)
Αμπντού Νταμφά (Ξαμάξ)
Τομάς Αγιάς (Αρλ-Αβινιό)
Σίμον Ζένκε (Σάμσουνσπορ)
Γιοάν Μογιό (Γρανάδα) [2.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Τομάς Μανγκανί (Μονακό) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Σαλίφ Σανέ (Μπορντό) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Βαλανσιέν
Λορίς Νερί (Σεντ-Ετιέν)

Νις
Νταρίο Σβίτανιτς (Άγιαξ) [400.000€]
Ζερεμί Πιέ (Λιός)
Τιμοτί Κολοντζιεσάκ (Λιόν)
Ερίκ Μποτεάκ (Ντιζόν)
Γιορίς Ντελ (Μετζ)
Ρομέν Ζενεβουά (Τουρς)

Σοσό
Σεντρίκ Καντέ (Παναθηναϊκός)
Ροΐ Κοντού (Οσέρ)
Ομάρ Νταφ (Μπρεστ)
Καλιλού Τραορέ (Οντένσε)
Ισμαέλ Ιάρτε (Μπενφίκα) (ήταν δανεικός σε Σερβέτ) [2.000.000€]
Σιμόν Πουμπλέν (πέρσι ελεύθερος, πρόπερσι Φράιμπουργκ)
Τιερί Ντουμπαΐ (Ουντινέζε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Μπρεστ
Καμέλ Σαφνί (Οσέρ)
Τσάρλισον Μπένσχοπ (Άλκμααρ)
Μπερνάρ Μεντί (Οντένσε)
Ισμαέλ Τραορέ (Σεντάν)
Ζοφρουά Ντερνίς (Μονπελιέ)
Αλεξίς Τεμπό (Καέν)
Αμπνούλ Σισοκό (Ουντινέζε)*

Αζαξιό
Αντριάν Μούτου (Τσεζένα)
Ρικαρντό Φατί (Άρης)
Σιγκαμαρί Ντιαρά (Λοριάν)
Μπραντόν Ντεβίλ (Άντερλεχτ)
Ουμάρ Σισοκό (Μετζ)
Σακίρ Μπελγκαζουανί (Ζούλτε Βάρεχεμ)

Λοριάν
Αλέν Τραορέ (Οσέρ)
Λουντοβίκ Ζιουλί (Μονακό)

Μπαστιά
Αντονί Μοντέστ (Μπορντό)* (ήταν δανεικός Μπλάκμπερν)
Αραούζο Ιλάν (Αζαξιό)
Σιλβέν Μαρσάλ (Σεντ-Ετιέν)
Λαντρί Μπονεφουά (Αμιάν)
Ζουλιάν Παλμιερί (Ιστρ)
Σαμπού Γιαταμπαρέ (Μονακό)
Γκαετάν Βαρέν (Κουρνόν)
Σαντιό Ντιαλό (Ρεν) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρεμς
Αντουάν Ντεβό (Τουλούζ)
Ντιέγκο Ριγκονάτο (Τουρ)
Καμέλ Φατί Ζιλάς (Χαλ)
Φρανκ Σινιορινό (Λαβάλ)
Νικολά Φοβέργκ (Σεντάν)
Μοαμέντ Φοφανά (Τουλούζ)
Γκρέγκορζ Κριχόβιακ (Μπορντό)
Ζουλιάν Τουντίκ (Λανς)*

Τρουά
Ζερεμί Μπρεσέ (Σοσό)
Ζαν-Κριστόφ Μπαεμπέκ (Τρουά)
Γκραντί Ν'Γκοΐ (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Μπενζαμέν Νιβέ (Καέν)
Στεφάν Νταρμπιόν (Ξάνθη)
Ζορζ Γκοπ-Φενεπέζ (Μαγκεντά)

*Ligue 2
Γιώργος Τζαβέλλας (Μονακό από Άιντραχτ Φρανκφούρτης)
Εμίρ Μπαϊράμι (Μονακό από Τβέντε)*


ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Άγιαξ
Νίκλας Μοϊσάντερ (Άλκμααρ) [3.000.000€]
Ράιαν Μπάμπελ (Χόφενχαϊμ)
Κρίστιαν Πόουλσεν (Εβιάν)
Λάσε Σόσε (Νάιμεχεν)
Ιλάν Μποκαρά (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Ντάνι Χούσεν (Φούλαμ)
Λούκας Άντερσεν (Όλμποργκ)

Φέγενοορντ
Γιόρις Ματάισεν (Μάλαγα)
Γουέσλεϊ Φέρχουκ (Τβέντε)
Γκρατζιάνο Πελέ (Πάρμα)*
Λεξ Ίμερς (Ντεν Χάαχ)
Ρουντ Φόρμερ (Ρόντα)
Τζον Χούσενς (Νάιμεχεν)
Ντάριλ Γιάνμαατ (Χέρενφεν)
Μίτσελ τε Φρέντε (Εξέλσιορ)
Χαρμίτ Σινγκ (Βαλερένγκα)
Ομάρ Αλαμπντελαουΐ (Μάντσεστερ Σίτι)

Αϊντχόφεν
Μαρκ φαν Μπόμελ (Μίλαν)
Λουσιάνο Νάρσινχ (Χέρενφεν) [4.100.000€]
Ματίας "Ζάνκα" Γιόργκενσεν (Κοπεγχάγη)
Μπόι Βάτερμαν (Άαχεν)
Ρουντ Σβίνκελς (FC Αϊντχόφεν)

Άλκμααρ
Βίκτορ Ελμ (Χέρενφεν)
Στέφεν Μπέρχουις (Τβέντε) (ήταν δανεικός σε Φένλο)
Ντόνι Χόρτερ (Μπρέντα)
Ίβες Ντε Βίντερ (Ντε Χράαφσχααπ)
Μίχαϊλ Ροσέουφελ (Άλμερε Σίτι)

Χέρενφεν
Μαρκ Ουτ (Κολωνία)
Μάθιου Αμόα (Μερσίν)
Κρίστιαν Κουμ (Ντεν Χάαχ)
Γιούκα Ράιταλα (Χόφενχαϊμ)
Τζάνι Ζούιφερλουν (Μαγιόρκα)
Ντάνιελ ντε Ρίντερ (Γκρασχόπερς)
Μάρκο Πάπα (Chicago Fire)
Μάρτεν ντε Ρουν (Σπάρτα Ρότερνταμ)
Λούκας Μαρέτσεκ (Άντερλεχτ)*
Άλφρεντ Φιμπόγκασον (Λόκερεν) (ήταν δανεικός σε Χέλσινγκμποργκ)

Τβέντε
Λουκ Καστενιό (Ίντερ) [6.000.000€]
Ντμίτρι Μπουλίκιν (Άγιαξ)
Ντούσαν Τάντιτς (Χρόνινχεν) [7.700.000€]
Αντρέας Μπιέλαντ (Νόρντζελαντ) [3.000.000€]
Φελίπε Γκουτιέρες (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα) [2.800.000€]
Ρόμπερτ Σχίλντερ (Μπρέντα) [1.500.000€]
Έντσον Μπράαφχαιντ (Χόφενχαϊμ)*
Τζέρσον Καμπράλ (Φέγενοορντ)
Ντεντρίκ Μπογιάτα (Μάντσεστερ Σίτι)*
Τιμ Μπρέουκερς (Χεράκλες)
Έντβιν Χιάσι (Ντε Χράαφσχαπ)

*Κρίστιαν Νέμετ (Ρόντα από Ολυμπιακό) (ήταν Βάαλβαϊκ δανεικός)
*Τέο Γιάνσεν (Φιτέσε από Άγιαξ) [600.000€]
*Γκαέλ Κακουτά (Φιτέσε από Τσέλσι)*


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Πόρτο
Τζάκσον Μαρτίνες (Χαγκουάρες) [8.800.000€]
Ίγκορ Στεφάνοβιτς (Σάντα Κλάρα)
Σεμπά (Κρουζέιρο)*
Ντιόγκο (Ιντερνασιονάλ)
Έκτορ Κινιόνες (Τζούνιορ Μπαρανκίγια)
Φαμπιάνο (Ολιανένσε) (έμεινε Ολιανένσε δανεικός)

Μπενφίκα
Εντουάρντο Σάλβιο (Ατλέτικο) [13.500.000€]
Όλα Τζον (Τβέντε) [9.000.000€]
Λίμα (Μπράγκα) [4.500.000€]
Λουϊζίνιο (Πάσος Φερέιρα)
Ρικάρντο Βιγιάγκρα (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε)*

Μπράγκα
Ρούμπεν Μικαέλ (Ατλέτικο)* (ήταν δανεικός Σαραγόσα)
Έντερ (Ακαντέμικα)
Αντρέ Πίρες (Μπέιρα-Μαρ)
Ισμαΐλι (Ολιανένσε)
Φλοράν Ανέν (Λεϊσόες)
Μανοέλ (Πεναφιέλ)
Μαξιμίλιαν Χάας (Λεϊρία)
Μπέργκσον (Γκρέμιο)
Γκονσάλο Σίλβα (Γκιμαράες)
Αντερλάν Σάντος (Τροφένσε)
Μισέλ Σόουζα (Μπενφίκα / Πάσος Φερέιρα)

Σπόρτινγκ
Ντάνιελ Πράνιτς (Μπάγερν)
Καλίντ Μπουλαρούζ (Στουτγκάρδη)
Ζακαριά Λαμπιάντ (Αϊντχόφεν)
Μάρκος Ρόχο (Σπαρτάκ Μόσχας) [4.000.000€]
Βαλεντίν Βιόλα (Ράσινγκ Κλουμπ) [4.000.000€]
Ζέλσον Φερνάντες (Σεντ-Ετιέν) (ήταν δανεικός Ουντινέζε)
Λούκας Πατίνιο (Φλουμινένσε)*
Αμπντουλάχ Αλχαφίτ (Λεϊρία)
Σούνιλ Τσχέτρι (Μόχουν Μπάγκαν)
Ζούλιο Άλβες (Μπεσικτάς)*


ΤΟΥΡΚΙΑ


Γαλατάσαράι
Μπουράκ Γιλμάζ (Τράμπζονσπορ) [5.000.000€]
Χαμίτ Αλτιντόπ (Ρεάλ) [3.500.000€]
Νορντίν Αμραμπάτ (Κάισερισπορ) [8.000.000€]
Ουμούτ Μπουλούτ (Τουλούζ)*
Ντανί Νουνκό (Γκαζιάντεπσπορ) [4.400.000€]
Κρις (Λιόν) [1.500.000€]

Φενέρμπαχτσε
Ραούλ Μεϊρέλες (Τσέλσι) [10.000.000€]
Μίλος Κράσιτς (Γιουβέντους) [7.000.000€]
Ντιρκ Κάιτ (Λίβερπουλ)
Μεχμέτ Τοπάλ (Βαλένθια) [4.500.000€]
Εγκεμέν Κορκμάζ (Μπεσικτάς)
Χασάν Αλί Καλντιρίμ (Κάισερισπορ)
Σαλίχ Ουτσάν (Μπούτσασπορ)
Γιόζεφ Γιομπο (Έβερτον) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Τράμπζονσπορ
Μαρκ Γιάνκο (Πόρτο) [2.400.000€]
Έμερσον (Μπενφίκα) [1.600.000€]
Γιασίν Εζτεκίν (Γκεντσλερμπιρλιγί)
Εμρέ Γκιουράλ (Μπούτσασπορ)
Σολ Μπαμπά (Λέστερ)
Σονέρ Αϊντογκντού (Γκεντσλερμπιρλιγί)

Μπεσικτάς
Μπατουάν Καραντενίζ (Εσκίσεχισπορ)
Ζουλιάν Εσκουντέ (Σεβίλλη) [1.000.000€]
Άλαν ΜακΓκρέγκορ (Ρέιντζερς)
Ουγκούρ Μποράλ (Σάμσουνσπορ)
Ολτσάι Σαχάν (Κάιζερσλαουτερν)
Ογκουζχάν Εζιακούπ (Άρσεναλ)
Μεχμέτ Ακγκιούν (Γκεντσλερμπιρλιγί)
Μπεράτ Τσετινκαγιά (Σακάριασπορ)

*Φερναντο Μπελούστσι (Μπούρσασπορ από Πόρτο)
*Κλέιτον (Κάισερισπορ από Παναθηναϊκό)
*Μπομπό (Κάισερισπορ από Μπεσικτάς)
*Πάμπλο Μόουτσε (Κάισερισπορ από Μπόκα Τζούνιορς) [3.000.000€]
*Χαβιέρ Ουμπίδες (Όρντουσπορ από Άρη)
*Αντρέας Ίσακσον (Κασίμπασα από Αϊντχόφεν) [4.000.000€]
*Κάλου Ούτσε (Κασίμπασα από Εσπανιόλ) [1.500.000€]
*Φάμπιαν Ερνστ (Κασίμπασα από Μπεσικτάς)
*Τρεζόρ Λομανά ΛουάΛουά (Καράμπιουκσπορ από Μπλάκπουλ)


ΚΥΠΡΟΣ


ΑΕΛ
Μιχάλης Κωνσταντίνου (Ανόρθωση)
Ορλάντο Σα (Φούλαμ)
Ρουί Μιγκέλ (Άστρα Πλοϊέστι)
Μάικον Αραούζο (Λεϊρία)
Πάουλο Σέρζιο (Γκιμαράες)
Χρίστος Θεοφίλου (Απόλλων Λεμεσού)
Μάρκο Αϊρόζα (Νασιονάλ)*
Έμπο Άντο (Πόρτο)

Ομόνοια
Αντρέ Σκέμπρι (Πανιώνιος)
Τζόνι Λεόνι (Ζυρίχη)
Αντονί Σκαραμοζινό (Σατορού)
Σάβο Παβίτσεβιτς (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
Οχάντ Λεβίτα (Χαποέλ Μπιρ Σεβά)
Οζ Ράλι (Μπνέι Γεχούντα)
Μάρκο Σοάρες (Λεϊρία)
Ντανιέλσον (Νασιονάλ)
Χαμέρ Μπουαζά (Μίλγουολ)
Νούνο Ασίς (Γκιμαράες)
Ζοάο Άλβες (Γκιμαράες)
Ζοάο Πάουλο (Γκιμαράες)

ΑΠΟΕΛ
Αλέξανδρος Τζιόλης (Μονακό)*
Στάθης Αλωνεύτης (Ομόνοια)
Χρήστος Καρυπίδης (Ομόνοια)
Μάριο Μπούντιμιρ (Εργοτέλης)
Φρανσίσκο Ζουέλα (Κούμπαν)
Μάριο Σέρζιο (Μεταλούργκ Ντόνετσκ)
Αρίτθ Μπόρδα (Ουέλβα)
Σελίμ Μπενασούρ (Μαρίτιμο)
Μάικ Κλουκόβσκι (Μανίσασπορ)

Ανόρθωση
Γιάννης Σκοπελίτης (ΑΕΚ)
Τόνι Κάλβο (Λέφσκι Σόφιας)
Πάουλο Ζόρζε (ΑΠΟΕΛ)
Ουίλιαμ Μποαβεντούρα (ΑΠΟΕΛ)
Σρνταν Μπλάζιτς (Παναιτωλικός)
Ματιέ Βαλβέρντ (Λιόν)
Μόσε Οχαγιόν (Λουκέρνη)
Δημήτρης Οικονόμου (ΕΝΠ)
Χρίστος Μάστρου (Αναγέννηση Δερύνειας)
Γιώργος Σιέλης (ΑΕΠ)
Ζουλιάνο Σπαντάσιο (Άστρα Πλοϊέστι)
Νταν Αλέξα (Ραπίντ Βουκουρεστίου)
Πέδρο Αλμέιδα (Λεϊρία)
Εμίλ Ζούλα (Ντούισμπουργκ)*
Μπαράκ Γιτζάκι (Μακάμπι Τελ-Αβίβ)*
Μπράνκο Ίλιτς (Λοκομοτίβ Μόσχας το 2011, πέρσι ελεύθερος)
Γιαν Ρέζεκ (Βικτόρια Πλζεν) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

*Ιγκόρ Γκαμπιλόντο (ΑΕΚ από Μπιλμπάο)
*Φώτης Παπουλής (Απόλλων από ΟΦΗ)
*Γιώργος Θεοδωρίδης (Απόλλων από Παναιτωλικός)


ΒΕΛΓΙΟ


Άντερλεχτ
Γκοΐ Μπι Σιριάκ (Σταντάρ Λιέγης) [2.000.000€]
Τόμας Καμίνσκι (Λόιβεν)
Οσάμα Χαουασάουι (Αλ-Χιλάλ)
Μοαμέντ Αουλάντ (Βρυξέλλες)
Αμπντελακίμ Μπουνά (Ντιεγκέμ)
Μπραμ Νούιτινγκ (Νάιμεχεν)

Μπριζ
Μοαμέντ Τσιτέ (Σταντάρ Λιέγης)
Ίβαν Τρίτσκοβσκι (ΑΠΟΕΛ) [1.000.000€]
Γέσπερ Γιόργκενσεν (Γάνδη) [1.500.000€]
Μπαρτ Μπούισε (Τβέντε)
Γιμ Λάρσεν (Ρόζενμποργκ)

Γκενκ
Μπέναρντ Κουμόρτζι (Ντιζόν) [700.000€]
Ζουλιάν Γκοριούς (Μέχελεν)
Στιβέν Ζοσέφ-Μονρόζ (Κόρτραϊκ)
Εντομουόνι Μπράιτ (Βέστερλο)
Καλιντού Κουλιμπαλί (Μετζ)
Λουκάς Βαλμπρέκ (Σταντάρ Λιέγης)
Χλίνορ Πλετ (Τβέντε)*
Μπρίαν Χαμαλάινεν (Ζούλτε-Βάρεχεμ)

Γάνδη
Πάου Θεντρός (Μαγιόρκα)
Ζορντάν Ρεμάκλ (Λόιβεν)
Μάρτσελ Γκέτσοβ (Φούλαμ)
Μάγκνους Έρικσον (Ατβίνταμπεργκ)
Μοαμέντ Μεσουντί (Κόρτραϊκ)
Βάουτερ Κόρστραενς (Βέστερλο)
Ρότζερς Κόλα (Άσντοντ)
Τόμας Φόκετ (Ντίλμπικ)
Κρίστοφ Μάες (Μπίρσχοτ)

Σταντάρ Λιέγης
Μάρβιν Ογκουντζίμι (Μαγιόρκα)*
Ζέκι Φράιερς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Φρεντερίκ Μπουλό (Καέν) [1.500.000€]
Γκιγέρμο Μέντες (Νασιονάλ Μοντεβιδέο)
Ιβάν Μπούλος (Σπόρτινγκ Κριστιάλ)
Έιζι Καβασίμα (Λιρς)
Ντουντού Μπιτόν (Σαρλερουά)
Άστριτ Αϊντάρεβιτς (Νόρκεπινγκ)
Γιόαν Ταβάρες (Μπέιρα-Μαρ)
Λουίζ Σίλβα (Ντεσπορτίβο Μπραζίλ)*
Ντάνι Φέρμπικ (Ντεν Μποσχ) (πήγε δανεικός σε Μπρέντα)

*Μίλος Μάριτς (Λόκερεν από Μπριζ)


ΣΚΩΤΙΑ


Σέλτικ
Νικολάς Φεντόρ "Μίκου" (Χετάφε)*
Έφε Άμπροουζ (Άσντοντ)
Λούμπος Καμέναρ (Ναντ)
Φρέιζερ Φόρστερ (Νιούκαστλ) [3.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρέιντζερς (4η κατηγορία)
Κέβιν Κάιλ (Χαρτς)
Ίαν Μπλακ (Χαρτς)
Ντέιβιντ Τέμπλεντον (Χαρτς)
Φρανθίσκο Σαντάθα (Σεντ Τζόνστοουν)
Εμίλσον Κριμπάρι (Κρουζέιρο)
Ντιν Σιλς (Κιλμάρνοκ)
Σεμπαστιάν Φορ (Λιόν)


Υπόλοιπο Ευρώπης...

Χουλκ (Ζενίτ από Πόρτο) [40.000.000€ + 20.000.000€ λοιπά έξοδα]
Αξέλ Βιτσέλ (Ζενίτ από Μπενφίκα) [40.000.000€]
Λασανά Ντιαρά (Ανζί από Ρεάλ) [5.000.000€]
Ιβάν Μαρκάνο (Ρουμπίν από Βιγιαρεάλ) [5.000.000€] (ήταν Ολυμπιακό δανεικός)
Πάμπλο Ορμπάιθ (Ρουμπίν από Μπιλμπάο) (ήταν Ολυμπιακό δανεικός)
Γκιοκχάν Τερέ (Ρουμπίν από Ανόβερο)
Σάλομον Ρόντον (Ρουμπίν από Μάλαγα)
Νταμ Ν'Ντόι (Λοκομοτίβ Μόσχας από Κοπεγχάγη) [6.000.000€]
Βέντραν Τσόρλουκα (Λοκομοτίβ Μόσχας από Τότεναμ) [7.000.000€]
Ντάριο Κρέσιτς (Λοκομοτίβ Μόσχας από ΠΑΟΚ)
Αλεκσάντρ Σεμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας από Ντινάμο Μόσχας)
Κιμ Σέλστρεμ (Σπαρτάκ Μόσχας από Λιόν)
Ρόμουλο (Σπαρτάκ Μόσχας από Βάσκο ντα Γκάμα)
Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε (Σπαρτάκ Μόσχας από Μπόκα Τζούνιορς) [5.100.000€ / 75%]
Χουάν Μανουέλ Χουράδο (Σπαρτάκ Μόσχας από Σάλκε)*
Γκόρντον Σίλντενφελντ (Ντινάμο Μόσχας από Φρανκφούρτη)
Οτμάν Μπακάλ (Ντινάμο Μόσχας από Αϊντχόφεν) [3.500.000€] (ήταν δανεικός σε Φέγενοορντ)
Ράσμους Ελμ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας από Άλκμααρ) [6.000.000€]
Μάριο Φερνάντες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας από Γκρέμιο) [15.000.000€]
Μιγκέλ Βελόζο (Ντινάμο Κιέβου από Τζένοα)
Μάρκο Ρουμπέν (Ντινάμο Κιέβου από Βιγιαρεάλ)
Νίκο Κράνιτσαρ (Ντινάμο Κιέβου από Τότεναμ) [8.000.000€]
Τάγε Ταΐβο (Ντινάμο Κιέβου από Μίλαν)* (ήταν δανεικός ΚΠΡ)
Μάρκο Ντέβιτς (Σαχτιόρ Ντόνετσκ από Μεταλίστ Χάρκιβ)
Ουίλιαν (Μεταλίστ Χάρκιβ από Κορίνθιανς)
Κωνσταντίνος Μακρίδης (Μεταλούργκ Ντόνετσκ από Ομόνοια)
Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (ΑΙΚ Στοκχόλμης από Σέλτικ)
Αλιακσάνταρ Χλεμπ (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ από Κρίλια Σοβέτοβ)
Ντάνιελ Τσέζαρεκ (Ριέκα από Μακάμπι Χάιφα)
Τζενάρο Γκατούζο (Σιόν από Μίλαν)

Άφησαν την Ευρώπη...


Ραούλ (Αλ-Σαντ από Σάλκε)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Shanghai Shenhua από Τσέλσι)
Ντιέγκο Φορλάν (Ιντερνασιονάλ από Ίντερ)
Ζουάν (Ιντερνασιονάλ από Ρόμα)
Κλάρενς Ζέεντορφ (Μποταφόγκο από Μίλαν)
Νικολάς Λοδέιρο (Μποταφόγκο από Άγιαξ)
Αλεσάντρο Νέστα (Montreal Impact από Μίλαν)
Μάρκο Ντι Βάιο (Montreal Impact από Μπολόνια)
Νιλμάρ (Αλ-Ραγιάν από Βιγιαρεάλ) [8.000.000€]
Σεϊντού Κεϊτά (Dalian Aerbin από Μπάρτσελόνα)
Γκάμπριελ Χάιντσε (Νιούελς Ολντ Μπόις από Ρόμα)
Μάξι Ροντρίγκες (Νιούελς Ολντ Μπόις από Λίβερπουλ)
Πάολο Γκερέρο (Κορίνθιανς από Αμβούργο)
Τιμ Κέιχιλ (New York Red Bulls από Έβερτον)
Ντάρσι Νέτο (Μπαΐα από Άρη)
Νέρι Καστίγιο (Πατσούκα από Άρη)
Ραούλ Ταμούδο (Πατσούκα από Ράγιο Βαγεκάνο)
Λουίς Περέα (Κρους Ασούλ από Ατλέτικο)
Χέφερσον Μοντέρο (Μορέλια από Βιγιαρεάλ) [3.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μπέτις)
Ενρίκε (Παλμέιρας από Μπαρτσελόνα)
Σισίνιο (Σπορτ Ρεσίφε από Ρόμα)
Λούκας Μπάριος (Guangzhou Evergrande από Ντόρτμουντ) [8.500.000€]
Γιακούμπου Αγεγκμπένι (Guangzhou R&F από Μπλάκμπερν)
Σεαρά (Κρουζέιρο από Παρί Σεν-Ζερμέν)
Φρεντερίκ Κανουτέ (Beijing Guoan από Σεβίλλη)
Μάρκος Ανχελέρι (Εστουδιάντες από Σάντερλαντ)
Βινσέντ Ενιγιάμα (Μακάμπι Τελ Αβίβ από Λιλ)
Ασαμόα Γκιάν (Αλ Αΐν από Σάντερλαντ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ντενίλσον (Άρσεναλ από Σάο Πάουλο)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

*με αστεράκι αυτοί που αποκτήθηκαν ως δανεικοί
ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου