ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-0 (pics+video)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-0 (pics+video)


Για την 27η αγωνιστική της Super League, ο ήδη Πρωταθλητής Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με 0-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", σε ένα βαρετό ματς που είχε φτωχό θέαμα και λίγες φάσεις. Οι Πειραιώτες είχαν την υπεροχή αλλά και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα έδιναν βαρύτητα στην άμυνα ώστε να μην δεχτούν γκολ. Ο Μίτσελ στο 80' χρησιμοποίησε δύο σέντερ-φορ, ρίχνοντας στην μάχη τον Μήτρογλου αντί του Αμπντούν, αλλά και πάλι οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αυτή είναι η πρώτη "λευκή" ισοπαλία για τον Ολυμπιακό στην τρέχουσα σεζόν.

Το ματς


Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Μέγκιερι ξανά κάτω από τα γκολπόστ. Οι Παπάζογλου, Κοντρέρας (έκπληξη από τον Ισπανό τεχνικό), Μανωλάς και Χολέμπας συνέθεσαν την τετράδα της αμυντικής γραμμής, από δεξιά προς αριστερά. Στην τριάδα του άξονα των χαφ αγωνίστηκαν οι Φέισα, Μανιάτης και Μασάντο, με τους Βλαχοδήμο (δεξιά) και Αμπντούν (αριστερά) να παίρνουν θέση στις πτέρυγες της επίθεσης. Για την θέση του καθαρόαιμου επιθετικού, ο Μίτσελ προτίμησε και πάλι τον Τζεμπούρ.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2, τοποθετώντας τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια.

Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ και Λίνο αποτέλεσαν την τετράδα της αμυντικής γραμμής, με τους Κάτσε και Λόρενς να είναι το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ολίσε και Καμαρά αγωνίστηκαν στις πτέρυγες των χαφ, ενώ ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη πήραν θέση στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Είχε καλό ρυθμό αλλά όχι το γκολ ο Ολυμπιακός, σε παθητικό ρόλο ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με σαφή διάθεση να επιτεθεί, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να έχει όλους τους παίκτες του πίσω από την μπάλα. Στο 5ο λεπτό ο Αμπντούν είχε μια καλή ατομική ενέργεια όμως το σουτ που επιχείρησε από μακριά πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βλαχοδήμος έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά και το δεξί σουτ που εξαπέλυσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ ο Ιτάνζ.
 
Ένα ακόμη σουτ του Χολέμπας από μακριά στο 13', μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, που στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Στο 16' ο Μανωλάς ενεργώντας επιπόλαια έχασε την μπάλα από τον Σαλπιγγίδη λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, όμως ο Χολέμπας ενήργησε έγκαιρα κόβοντας την κάθετη πάσα προς τον Ολίσε. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός επιχείρησε να βγει στην κόντρα, ο Σίλντεφελντ κάλυψε σωστά τον Τζεμπούρ, ο οποίος τροφοδότησε τον Αμπντούν με το πλασέ του Αλγερινού από το ημικύκλιο της περιοχής να μπλοκάρει σταθερά ο Ιτάνζ.

Μια ασυνεννοησία των Μανιάτη και Φέισα στο 24', έφερε το λάθος διώξιμο του πρώτου με το κεφάλι. Η μπάλα έφτασε στον Ολίσε ο οποίος είχε ένα καλό δεξί σουτ που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μέγκιερι, στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στα καρέ των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη ένα σουτ εκτός περιοχής με τον Ολίσε στο 35' που όμως δεν ανησύχησε τον Ούγγρο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.
 
Δύο λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Τζεμπούρ που πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Μασάντο αλλά είδε τον Ιτάνζ να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Στο 39' ο Καμερουνέζος πορτιέρο του ΠΑΟΚ είχε μια ακόμη πολύ καλή επέμβαση, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία για να διώξει το απευθείας χτύπημα φάουλ του Χολέμπας από τα 20 περίπου μέτρα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0.


 
Ξεκίνημα στο ίδιο μοτίβο

Παρόμοια με του πρώτου ημιχρόνου ήταν η εικόνα της αναμέτρησης στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 53' ο Χολέμπας έκλεψε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και αριστερά, προχώρησε λίγα μέτρα αλλά το σουτ που επιχείρησε πρόλαβε να κοντράρει σε κόρνερ ο Κατσουράνης. Τέσσερα λεπτά αργότερα ένα σουτ από μακριά του Λόρενς εξουδετέρωσε εύκολα ο Μέγκιερι, ενώ στην επόμενη φάση ο Καμαρά δοκίμασε να απειλήσει εκτός περιοχής δίχως επιτυχία. Παρόμοια τύχη είχε μια προσπάθεια του Φέισα στο 59', με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει το σουτ του Σέρβου μέσου. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα αλλά ο Μανωλάς πρόλαβε τον Σαλπιγγίδη διώχνοντας σε κόρνερ.
 
Φετφατζίδης αντί Βλαχοδήμου δεξιά

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Φετφατζίδη αντί του Βλαχοδήμου. Στο 61' ο Μέγκιερι με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Λόρενς και ένα λεπτό μετά ο "Φέτφα" έκανε ωραία ατομική προσπάθεια αλλά η κάθετη πάσα του στον Αμπντούν ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο θα έπρεπε. Στο 65' ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Δώνη από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει ανεξήγητα προκλητική συμπεριφορά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Με τον Φετφατζίδη να έχει δώσει πνοή στην δεξιά πτέρυγα, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει. Στο 68' οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην κόντρα με τον "Φέτφα" να τροφοδοτεί τον Αμπντούν από αριστερά, το σουτ του οποίου έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ ο Ιτάνζ. Στην επόμενη φάση οι Πειραιώτες βγήκαν ξανά με παίκτη παραπάνω στην επίθεση αλλά ο Αμπντούν καθυστέρησε και προσπάθησε σε λάθος χρόνο να δώσει στον Τζεμπούρ.

Έγινε της... αλλαγής αλλά τίποτα δεν άλλαξε

Στο 70' ο Φουστέρ αντικατέστησε τον Μασάντο και δύο λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης άφησε τη θέση του στον Φωτάκη, σε μια προσπάθεια του ΠΑΟΚ να "δέσει" κι άλλο τη μεσαία του γραμμή. Δεύτερη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους στο 76' με τον Βούκιτς να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ολίσε. Ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του βάζοντας τον Μήτρογλου αντί του Αμπντούν στο 78'.
 

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά, καθώς ο Ολυμπιακός έμοιαζε να στερεύει από ιδέες και δυνάμεις ενώ ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του αγώνα και το μηδέν στην άμυνα του. Στο 88' οι φιλοξενούμενοι βγήκαν επικίνδυνα στην επίθεση με τον Καμαρά αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε ψηλά άουτ. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου με το στείρο 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Μέγκιερι, Μανιάτης, Παπάζογλου, Φέισα, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (60' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Μανωλάς, Αμπντούν, Μασάντο (70' Φουστέρ).

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Παπαδόπουλος, Φουστέρ, Μοδέστο, Γκρέκο.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίντεφελντ, Λίνο, Κάτσε, Ολίσε (76' Βούκιτς), Λόρενς, Καμαρά (90+4' Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης (72' Φωτάκης), Αθανασιάδης.

Αναπληρωματικοί: Γλύκος, Έτο, Βούκιτς, Ρομπέρ, Ιντζίδης, Κίτσιου, Φωτάκης.
 


 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου