ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Χωρίς προβλήματα έτοιμος για τον τελικό

Χωρίς προβλήματα έτοιμος για τον τελικό

Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός για τον "τελικό" κόντρα στη Χίμκι. Συζήτησαν μεταξύ τους παίκτες με τους προπονητές. Σκέφτεται τον Κατσίβελη αντί του Γκετσεβίτσιους ο Μπαρτζώκας. Δείτε τα βίντεο του RedPlanet.gr από την προπόνηση στο ΣΕΦ.
Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το σημαντικό και κρίσιμο ματς της Πέμπτης (4/4, 21:45, ΕΤ-1), στο οποίο οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στο ΣΕΦ την Χίμκι, για την τελευταία αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο χαρακτήρισαν και βλέπουν την αναμέτρηση ως τελικό, καθώς το αποτέλεσμα του παιχνιδιού θα κρίνει το αν και πως (με ποια θέση) θα προκριθούν οι Πρωταθλητές Ευρώπης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Ολυμπιακού έκανε ανάλυση του αντιπάλου, κατά την οποία ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως χρειάζεται αμυντικά οι παίκτες του να προσέξουν την επιθετική ικανότητα της Χίμκι στο χαμηλό ποστ καθώς διαθέτει επικίνδυνους ψηλούς, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο η δραστηριότητα του Πλάνινιτς, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό δημιουργό ο οποίος φτιάχνει το παιχνίδι των Ρώσων μοιράζοντας πολλές ασίστ. Άπαντες γνωρίζουν την σημασία αλλά και την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Έχουν καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και παρουσιάζονται αισιόδοξοι στο ότι θα καταφέρουν να πάρουν τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Δεν σκέφτονται τα σενάρια (καθώς μπορούν να περάσουν και με ήττα) και το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το να κερδίσουν στο ΣΕΦ.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση φυσικά τους γνωστούς τραυματισμούς με τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Μαυροειδή. Ο Πέρο Άντιτς προπονήθηκε κανονικά έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στην πλάτη και θα παίξει κόντρα στη Χίμκι (είχε προφυλαχθεί κόντρα στο Ρέθυμνο), ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος δεν αισθάνεται πόνους στη μέση. Η προπόνηση της Πέμπτης (4/4) πραγματοποιήθηκε με ένταση στο εσωτερικά "διπλό", από πλευράς πως οι παίκτες έβγαλαν στο παρκέ τον καλύτερο τους εαυτό κάνοντας καλή προπόνηση και οι Πειραιώτες εμφανίζονται πανέτοιμοι για τον "τελικό" κόντρα στους μαχητικούς Ρώσους, οι οποίοι θα έρθουν για το "διπλό" στο ΣΕΦ καθώς διεκδικούν και εκείνοι την πρόκριση (δείτε εδώ αναλυτικά τα σενάρια πρόκρισης).

Οι ερυθρόλευκοι, μεταξύ άλλων, τόνισαν πως θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στο ματς κόντρα στη Χίμκι, παίζοντας καλό μπάσκετ από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης και να μην "πετάξουν" ημίχρονα και δεκάλεπτα, όπως έκαναν σε προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Διότι κόντρα στην Μακάμπι στο ΣΕΦ τους κόστισε το "νεκρό" διάστημα στο πρώτο ημίχρονο και παραλίγο να "πλήρωναν" στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε την αδράνεια τους στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ζητούμενο, λοιπόν, η διάρκεια σε καλή απόδοση, η αποτελεσματικότητα σε άμυνα και επίθεση, ο έλεγχος του ρυθμού και φυσικά η σοβαρότητα και η συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του αγώνα.

Όσον αφορά την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού, σε αυτή αναμένεται να έχουμε μία αλλαγή. Δηλαδή, να πάρει την θέση του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους στην δωδεκάδα ο Δημήτρης Κατσίβελης. Μία κίνηση καθαρά τακτικής, από πλευράς πως ο νεαρός Έλληνας γκαρντ διακρίνεται τόσο για τις αμυντικές του ικανότητες, όσο και για τα αθλητικά του προσόντα , και διαθέτει τις δυνατότητες ώστε να περιορίσει όσο καλύτερα γίνεται τον "δαιμόνιο" Κροάτη πλέι-μέικερ, Ζόραν Πλάνινιτς (12.4 πόντους, 6.4 ασίστ)

Δείτε βίντεο από την ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ενόψει Χίμκι:

RedPlanet.gr - Προπόνηση ενόψει Χίμκι (1) από redplanetgr
RedPlanet.gr - Προπόνηση ενόψει Χίμκι (2) από redplanetgr


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου