ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Χωρίς φαβορί στο Europa League

Χωρίς φαβορί στο Europa League

03/04/2013
 Στους «8» του Europa League όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί στις ομάδες που έχουν φτάσει στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Χωρίς φαβορί στο Europa League
Δυνατά και αμφίρροπα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Europa League.

Τσέλσι-Ρουμπίν Καζάν, Φενερμπαχτσέ-Λάτσιο, Τότεναμ-Βασιλεία και Μπενφίκα-Νιούκαστλ είναι τα ζευγάρια των «8» της διοργάνωσης.

Τσέλσι-Ρουμπίν Καζάν

Η κάτοχος του Champions League, Τσέλσι, υποδέχεται την Ρουμπίν Καζάν, τρεις μέρες μετά την νίκη-πρόκριση (1-0) επί της Μάντσεστερ Γιουνάτεντ. Φαβορί παραμένει η λονδρέζικη ομάδα, αν και τη φετινή σεζόν έχει αποδείξει ότι είναι ικανή για όλα. Οι «μπλε» παραμένουν αήττητοι μέσα στο «Σάμφορντ Μπριτζ» τους τελευταίους έντεκα αγώνες, μετρώντας 9 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι δεν είναι το ίδιο δυνατοί με τα προηγούμενα χρόνια, όμως είναι μία ομάδα που αποτελεί «σκληρό καρύδι» για οποιανδήποτε αντίπαλο. Η Ρουμπίν έχει αποφύγει την ήττα σε πέντε εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη, έχοντας 2 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Ρομέου, ο Μπα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και τραυματίες παραμένουν ο Κόουλ και ο Κέιχιλ. Η ρωσική ομάδα έχει οχτώ παίκτες στο όριο των καρτών!

Φενερμπαχτσέ-Λάτσιο

Το «παρών» σε προημιτελικής φάσης κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης δίνει για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2002/03 δίνει η Λάτσιο, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Φενερμπαχτσέ. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο οι Ιταλοί είχαν φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση και αποκλείστηκαν από την μετέπειτα τροπαιούχο Πόρτο του Κυπέλλου UEFA.

Οι «λιατσάλι» τη φετινή σεζόν πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν στο Europa League, αφού δεν έχουν χάσει σε κανένα αγώνα της διοργάνωσης (12 ματς: 8 νίκες και 4 ισοπαλίες) και έχουν δεχθεί μόλις 7 γκολ. Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι φτάνουν για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε προημιτελικά, ύστερα από τη σεζόν 1963/64 (Κυπελλούχων, αποκλείστηκαν από την ΜΤΚ Βουδαπέστης) και εκείνη του 2007/08 (Champions League, αποκλείστηκαν από την Τσέλσι).

Οι γηπεδούχοι υπολογίζουν ξανά τον Γκιονούλ και τον Μεϊρέλες, ενώ ο Οτσάν είναι αμφίβολος και οι Τοπάλ και Μπελόζογλου δεν μπορούν να αγωνιστούν. Στο απέναντι στρατόπεδο, τραυματίες Ντίας, Κονκό, Μπρόκι και Φλόκαρι. Δεν είναι δηλωμένος στην UEFA o Σαχά.

Μπενφίκα-Νιούκαστλ

Ένα από τα φαβορί του φετινού Europa League είναι η Μπενφίκα, η οποία υποδέχεται την Νιούκαστλ. Οι «αετοί» παίζουν πάντα επιθετικά, έχοντας τη δυνατότητα να αλλάζουν πρόσωπα και σχήματα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγώνα. Ωστόσο, και οι Βρετανοί είναι μία ομάδα που δύσκολα ένας αντίπαλος μπορεί να τους πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Οι «καρακάξες» έχουν ως στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να προσπαθήσουν για το καλύτερο στην επίθεση για να έχουν ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό που θα γίνει στην έδρα τους.

Αμφίβολος για την πορτογαλική ομάδα είναι ο Σάλβιο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν τους Κρουλ, Κολοτσίνι, Μπεν Αρφά, Χαϊνταρά, Σαντόν και Τιοτέ.

Τότεναμ-Βασιλεία

Απέναντι σε έναν βατό αντίπαλο, όπως είναι η Βασιλεία, η Τότεναμ δεν έχει άλλο στόχο πέρα από την πρόκριση στα ημιτελική της διοργάνωσης. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έχει κατακτήσει το Europa League έχει κατακτήσει το τρόπαιο με την Πόρτο και ξέρει τον τρόπο για να οδηγεί τις ομάδες του σε επιτυχίες.

Οι Ελβετοί πηγαίνουν για ακόμη μία έκπληξη, έχοντας αποκλείσει στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης Ντνίπρο και Ζετίν με εξαιρετικές εμφανίσεις στους επαναληπτικούς αγώνες.

Οι Λονδρέζοι υπολογίζουν ξανά στις υπηρεσίες του Γκάρεθ Μπέιλ που εξέτισε την ποινή του με την Ίντερ, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Γουίλκερ. Εκτός δράσης για αρκετό καιρό έχουν μείνει ο Καμπούλ και ο Σάντρο. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους τιμωρημένους Παρκ (αμυντικός) και τον Ντίας (μέσος), ενώ αμφίβολος είναι ο Ντέγκεν.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Europa League

Πέμπτη 05 Απριλίου 2013

Τσέλσι-Ρουμπίν Καζάν (22:05)
Φενερμπαχτσέ-Λάτσιο (22:05)
Τότεναμ-Βασιλεία (22:05)
Μπενφίκα-Νιούκαστλ (22:05)

Οι επαναληπτικοί αγώνες της διοργάνωσης

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ρουμπιν Καζάν-Τσέλσι (19:00)
Βασιλεία-Τότεναμ (22:05)
Λάτσιο-Φενερμπαχτσέ (22:05)
Νιούκαστλ-Μπενφίκα (22:05)


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου