ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αποτελεσματα Champions League (videos)

Αποτελεσματα Champions League (videos)

03/04/2013


Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 2-2

Ούτε ο Θεός, ούτε ο διάβολος ήθελε να χάσει κάποιος αυτό το παιχνίδι. Μπαρτσελόνα και στο Παρίσι ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν προβάδισμα για την πρόκριση.

Oh mon dieu…
Λες και κάποιος δεν… ήθελε να χάσει κάποια από τις δύο ομάδες.

Σε ένα παιχνίδι που πραγματικά τα είχε όλα (πέναλτι, γκολ οφσάιντ, ανατροπή στο σκορ και τέρμα στις καθυστερήσεις), Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Παρίσι, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μέσι στο 39’ άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει στο 79’ ο Ιμπραΐμοβιτς (από θέση οφσάιντ).

Ο Τσάβι έκανε στο 90’ το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά οι Παριζιάνοι ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ματουιντί.

Πώς έπαιξαν


Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε την Παρί Σεν Ζερμέν ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός ξεκίνησε με τον Σιρίγου κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας δεξιά τον Ζαλέ, αριστερά τον Μάξουελ και κεντρικό δίδυμο τους Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ. Στη μεσαία γραμμή, δεξιά ο Λούκας, αριστερά ο Παστόρε, με τους Μπέκαμ και Ματουιντί στο κέντρο. Επιθετικό δίδυμο ο Ιμπραΐμοβιτς με τον Λαβέτσι.

Για την Μπαρτσελόνα ο Τίτο Βιλανόβα δεν άλλαξε το 4-3-3. Ο Βαλντέζ κάτω από τα δοκάρια, με τον Ντάνι Άλβες δεξιά, τον Ζόρντι Άλμπα αριστερά και τους Πικέ, Μασεράνο αμυντικό δίδυμο. Ο Μπούσκετς θα είναι ο αμυντικός χαφ, με τους Τσάβι και Ινιέστα ως εσωτερικούς μέσους. Ο Αλέξις δεξιά, ο Βίγια αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Μέσι.

Το ματς


Το άκρως επιθετικό σχήμα που επέλεξε ο Κάρλο Αντσελότι, με την ύπαρξη μόλις ενός αμυντικού μέσου του Ματουιντί, φαινόταν ότι θα αποτελούσε… παιχνίδι στα χέρια της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η Παρί ξεκίνησε αρκετά πιεστικά και μάλιστα στο 5ο λεπτό είχε και δοκάρι σε πλασέ του Λαβέτσι. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το κλασικό παιχνίδι κατοχής τους, αλλά έλειπε το νεύρο και το πάθος, στοιχεία που αναμφίβολα είχε η Παρί.

Οι γηπεδούχοι δεν επέτρεπαν στην Μπαρτσελόνα να… πατήσει μέσα στην περιοχή και απειλούσαν με αντεπιθέσεις, με τους ταχύτατους Λαβέτσι και Λούκας Μόουρα. Για 35 λεπτά η Παρί έδειχνε να είναι η πιο απειλητική ομάδα, ωστόσο, απέναντί της ήταν οι «μπλαουγκράνα» και με μία απίστευτη πάσα στο 38’ του Ντάνι Άλβες βρήκε τον Μέσι στην περιοχή και ο Αργεντινός έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα οι Καταλανοί έλεγξαν τον ρυθμό και πήγαν στον ημίχρονο με το σκορ υπέρ τους.

Με το σκορ υπέρ της η Μπαρτσελόνα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με κύριο στόχο της να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα και να μην επιτρέψει στην Παρί να την απειλήσει. Ωστόσο, τα άσχημα νέα για τους «μπλαουγκράνα» ήταν ο τραυματισμός του Μέσι, ο οποίος αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους από τον Φάμπρεγας. Οι Παριζιάνοι αν και πίεσαν δεν είχαν την φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που οφειλόταν και στην κούραση του Μπέκαμ στον χώρο του κέντρου.

Ο Αντσελότι ρίσκαρε και έριξε στο παιχνίδι τους Μενέζ και Γκαμεϊρό, ενώ στη θέση του Μπέκαμ πέρασε τον Βεράτι. Η Παρί άλλαξε εικόνα μετά το 70’, πίεσε και έφτασε στη ισοφάριση στο 79’ με τον Ιμπραΐμοβιτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, από θέση οφσάιντ, όμως. Στο τέλος έγινε ο… χαμός, με την Μπαρτσελόνα αρχικά να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσάβι στο 90’, αλλά την Παρί να ισοφαρίζει στο 93’ με τον Ματουιντί.

Δειτε τα γκολ

Οι συνθέσεις των ομάδων


Παρί Σεν Ζερμέν (Αντζελότι): Σιρίγου, Ζαλέ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Λούκας Μόουρα, Μπέκαμ (70’ Βεράτι), Ματουιντί, Παστόρε (76' Γκαμεϊρό), Λαβέτσι (67’ Μενέζ), Ιμπραΐμοβιτς.

Στον πάγκο: Ντουσέζ, Σακό, Φαν ντερ Βιλ, Σαντόμ.

Μπαρτσελόνα (Βιλανόβα): Βαλντέζ, Άλβεζ, Μασεράνο (84' Μπαρτρά), Πικέ, Άλμπα, Μπούσκετς, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια (80' Τέγιο), Μέσι (46’ Φάμπρεγας), Αλέξις.

Στον πάγκο: Πίντο, Μοντόγια, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σονγκ.

Μπάγερν-Γιουβέντους 2-0


Η Μπάγερν με τα γκολ των Αλάμπα(1’) και Μίλερ (63’- ήταν οφσάιντ) επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 της Γιουβέντους και πήρε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άσε μας… Κυρία μου
Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Μπάγερν που επικράτησε στο Μόναχο με 2-0 της Γιουβέντους. Ο Αλάμπα στο 23ο δευτερόλεπτο στάθηκε τυχερός αφού στο σουτ που έκανε η μπάλα βρήκε τον Βιντάλ και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του Μπουφόν και στο 63’ ο Μάντζουκιτς από θέση οφσάιντ έδωσε στον Μίλερ που από κοντά έκανε το 2-0 σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν και τόσο καλό.

Πως έπαιξαν:


Μπάγερν Μονάχου: Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Γιουπ Χάινκες την ομάδα του. Ο Νόιερ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, Λαμ, Φαν Μπούιντεν, Ντάντε και Αλάμπα από δεξία προς αριστερά στην άμυνα, Σβαϊνστάιγκερ-Γκουστάβο στον άξονα του κέντρου, Μίλερ, Κρος, Ριμπερί από δεξιά προς αριστερά στην μεσοεπιθετική τριάδα και Μάντζουκιτς στην κορυφή.

Γιουβέντους: Ο Κόντε δεν αποχωρίστηκε το αγαπημένο του 3-5-2 η 5-3-2 με τους εξής 11 να ξεκινούν. Ο Μπουφόν ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι στο κέντρο της άμυνας. Οι Λιχστάινερ(δεξιά) – Πελούζο(αριστερά) ήταν οι πλάγιοι μπακ-χαφ, δίπλα από τους Πίρλο(αμυντικό χαφ) και Βιντάλ-Μαρκίζιο(εσωτερικοί μέσοι), πίσω από τους επιθετικούς Μάτρι και Κουαλιαρέλα.

Το ματς:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από το 1ο λεπτό. Στο 23ο δευτερόλεπτο η Μπάγερν στάθηκε τυχερή αφού το σουτ του Αλάμπα κόντραρε στον Βιντάλ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην άλλη πλευρά του Μπουφόν. Το 1-0 τόσο νωρίς, άλλαξε κάπως τις ισορροπίες του ματς. Οι Ιταλοί μετά την αρχική… παγωμάρα, οργανώθηκαν και από το 5’ άρχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, πιέζοντας πολύ ψηλά τους Βαυαρούς που είχαν δώσει χώρο και κρυφοκοίταζαν τις αντεπιθέσεις. Και μέχρι το 15’, οι «μπιανκονέρι» έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.

Σε εκείνο το σημείο, ο Κρός που τραυματίστηκε έδωσε τη θέση του στον Ρόμπεν, με τον Ολλανδό να μπαίνει πολύ «ζεστός» και να δίνει πνοή στην ομάδα του. Όσο κυλούσε ο χρόνος η Μπάγερν ανέβαινε και στο 32’ θα μπορούσε να κάνει το 2-0, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι του Ρόμπεν αφού πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Μπουφόν. Ο ρυθμός στο υπόλοιπο πρώτο μέρος έπεσε και το 1-0 ήρθε φυσιολογικά με την λήξη αυτού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό. Και αυτοί που το κατάφεραν πρώτοι, ήταν οι γηπεδούχοι. Η πίεση που ασκούσαν βέβαια δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο όπως και οι αντεπιθέσεις που δοκίμαζε η Γιουβέντους. Οι Βαυαροί όμως, στάθηκαν (όπως και στο πρώτο γκολ) και πάλι τυχεροί. Αφού στο 63’ σκόραραν με τον Μίλερ, αλλά ο Μάντζουκιτς που του έδωσε την μπάλα ήταν από θέση οφσάιντ. Το 2-0 αφύπνισε τον Κόντε ο οποίος έριξε στη μάχη τους Βούτσινιτς και Τζιοβίνκο και η Γιουβέντους άρχισε να πιέζει και να κάνει ευκαιρίες. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τους Βαυαρούς να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά.

Δειτε τα γκολ


Ενδεκάδες:


Μπάγερν Μονάχου(Χάινκες): Νόιερ, Ντάντε, Φαν Μπούιντεν, Λαμ, Ριμπερί(91’Σακίρι), Μέλερ, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Κρός(16’Ρόμπεν), Μάντζουκιτς(90’Γκόμεζ)

Στον πάγκο: Στάρκε, Μπόατεγκ, Τίμοστσουκ, Πιζάρο

Γιουβέντους(Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Πελούζο(75’Πογκμπά), Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Λιχστάινερ, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιντάλ, Κουαλιαρέλα(65’Τζιοβίνκο), Μάτρι(65’Βούτσινιτς)

Στον πάγκο: Στοράρι, Πογκμπά, Παντουάν, Ασαμόα, Μαρόνε, Βούτσινιτς, Τζιοβίνκο



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου