ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Champions League:Preview δευτερης ημερας

Champions League:Preview δευτερης ημερας

03/04/2013

Preview: Ρεάλ Μαδρίτης-Γαλατάσαραϊ

Η Ρεάλ θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Γαλατάσαραϊ στα προημιτελικά του Champions League.
Preview: Ρεάλ Μαδρίτης-Γαλατάσαραϊ
Ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί συνθέτουν Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλατάσαραϊ, αλλά οι εκπλήξεις παραμονεύουν. Η «βασίλισσα» στοχεύει στο δέκατο τρόπαιό της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και δεν σκοπεύει να επιτρέψει στους φιλόδοξους Τούρκους να της φράξουν το δρόμο.

Έχοντας χάσει προ πολλού το πρωτάθλημα (η διαφορά παρέμεινε στο -13 από την Μπαρτσελόνα μετά το 1-1 του Σαββάτου στη Σαραγόσα), η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν αρκείται σε πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό με τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, καθώς γνωρίζει πως δεν θα αρκεί για να χαρακτηριστεί επιτυχής η χρονιά. Ο Πορτογάλος προπονητής, που έχει έξι προκρίσεις σε ισάριθμες συμμετοχές στα προημιτελικά της διοργάνωσης (μία με Πόρτο, δύο με Τσέλσι, μία με Ίντερ και δύο με Ρεάλ Μαδρίτης) δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πέραν του Ίκερ Κασίγιας, που πλέον προπονείται κανονικά αλλά αποκλείστηκε από την αποστολή.

Η Γαλατάσαραϊ μετά το 2-0 επί της Ισταμπούλσπορ διατηρεί διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Φενέρμπαχτσε και θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική της σεζόν στη διοργάνωση. Ματς με ιδιαιτερότητες θα είναι αυτό για τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, που έκανε θαύματα με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι, αλλά και τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ που το 2010 πανηγύρισε με τον Πορτογάλο προπονητή στην Ίντερ το Champions League. Ξεχωριστή είναι και η μονομαχία του Μπουράκ Γιλμάζ, που μοιράζεται την πρωτιά στους σκόρερ της διοργάνωσης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο έχοντας από 8 γκολ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, όλες τη σεζόν 2000/01. Η Γαλατάσαραϊ είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με 2-1 στην παράταση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μονακό, ενώ συναντήθηκαν στα προημιτελικά του Champions League, όπου οι Τούρκοι είχαν επικρατήσει με 3-2 στο πρώτο ματς στην Πόλη, αλλά στη ρεβάνς η «βασίλισσα» έκανε περίπατο με 3-0. Η Ρεάλ πέραν των αναμετρήσεων με τη «Γαλατά» έχει αντιμετωπίσει άλλη μία φορά ομάδα από την Τουρκία, την Μπεσίκτας για το Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1958/59, όταν είχε επικρατήσει 2-0 στη Μαδρίτη. Η τουρκική ομάδα στην Ισπανία έχει δυσμενή παράδοση, με 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός Σβέιν Όντβαρ Μουν. Ο επαναληπτικός θα γίνει την Τρίτη 9/4 στην Κωνσταντινούπολη.

Πιθανές συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Λόπεθ, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Κεντίρα, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Εζίλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Καγιά, Νουνκέ, Ριέρα, Μέλο, Ινάν, Σνάιντερ, Αλτιντόπ, Γιλμάζ, Ντρογκμπά.

Preview: Μάλαγα-Ντόρτμουντ

Τα δύο αουτσάιντερ του Champions League μονομαχούν για να δώσουν συνέχεια σε μία ήδη πετυχημένη σεζόν στην Ευρώπη.

Preview: Μάλαγα-Ντόρτμουντ
Η πορεία στο φετινό Champions League είναι μέχρι στιγμής ονειρεμένη για Μάλαγα και Ντόρτμουντ. Μία από αυτές, ωστόσο, θα πρέπει να… ξυπνήσει μετά τα προημιτελικά, αφού η τετράδα έχει χώρο μόνο για ένα από τα δύο αουτσάιντερ. Και το πρώτο βήμα για έναν από τους δύο θα πρέπει να γίνει το βράδυ της Τετάρτης στο «Ροσαλέδα».

Οι Ανδαλουσιάνοι στην παρθενική τους συμμετοχή στη διοργάνωση εντυπωσιάζουν. Η ήττα από την Πόρτο στο «Ντραγκάο» στον προηγούμενο γύρο ήταν η πρώτη τους φετινή στην Ευρώπη. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει καταφέρει να διατηρήσει την ομάδα του ψηλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς μετά την εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ράγιο Βαγεκάνο παραμένει στο -1 από την τέταρτη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Χιλιανός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ελισέου και ποντάρει στην άμυνα που έχει κρατήσει το μηδέν στα 9 από τα 12 ευρωπαϊκά της παιχνίδια εντός έδρας.

Η Ντόρτμουντ προέρχεται από νίκη με 2-1 στη Στουτγκάρδη, που απλώς ανέβαλε τη στέψη της Μπάγερν. Οι Βεστφαλοί απέχουν 20 βαθμούς από τους Βαυαρούς, στους οποίους θα παραδώσουν το στέμμα που είχαν την προηγούμενη διετία, ενώ έχοντας αποκλειστεί και από το Κύπελλο, ασχολούνται αποκλειστικά με το Champions League. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αρκετά προβλήματα, καθώς νοκ άουτ έχει τεθεί ο Ματς Χούμελς, ο Μαρσέλ Σμέλτσερ υπέστη κάταγμα στη μύτη, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί με μάσκα, ενώ Σβεν Μπέντερ και Κέβιν Γκρόσκροϊτς έχουν πρόβλημα στον αστράγαλο και είναι αμφίβολο αν θα προλάβουν.

Η Μάλαγα δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην Ευρώπη ομάδα από τη Γερμανία, ενώ η Ντόρτμουντ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 9/4 στη Βεστφαλία.

Πιθανές συνθέσεις:

Μάλαγα: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Γουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Αντούνες, Τουλαλάν, Ιτούρα, Χοακίν, Μπαπτίστα, Ίσκο, Σάντα Κρουζ.

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πιστσέκ, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου