ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Champions League:Αποτελεσματα δευτερης ημερας( videos)

 Champions League:Αποτελεσματα δευτερης ημερας( videos)

04/04/2013

Βασίλισσα, η μεγαλοπρεπής!

Υποκλίθηκε και η Γαλατάσαραϊ! Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-0 των Τούρκων στο «Μπερναμπέου», μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό και το μυαλό ταξιδεύει ήδη στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Βασίλισσα, η μεγαλοπρεπής!
Ακόμη ένα θρίαμβος μέσα στο «Μπερναμπέου» για την Ρεάλ Μαδρίτης!

Η «βασίλισσα» δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Γαλατάσαραϊ, της οποίας επιβλήθηκε 3-0 για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και πάει στην Τουρκία για... βόλτα ενόψει του επαναληπτικού.

Πρώτος σκόρερ στην φετινή διοργάνωση ο Ρονάλντο που βρήκε δίχτυα κι έφτασε τα 9. Μπενζεμά και Ιγκουαΐν τα άλλα δύο τέρματα των Μαδριλένων.

Δεν δόθηκε πέναλτι στο 78’ στους φιλοξενούμενους σε ανατροπή του Μπουράκ Γιλμάζ από τον Σέρχιο Ράμος, που πιθανώς έδινε ελπίδες στην Γαλατά, ενώ ο Τούρκος άσος δέχθηκε και κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να χάσει το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας.

Για τον ίδιο λόγο θα απουσιάζουν και οι Σέρχιο Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Νουνκό.

Το ματς


Με όρεξη και διάθεση ξεκίνησε τον αγώνα η Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας από την μία σε «κέφια» τον Εζίλ και από την άλλη την Γαλατά απέναντί της που δεν σκόπευε να στήσει... πούλμαν στην άμυνα. Και το «πλήρωσαν» νωρίς-νωρίς αυτό οι Τούρκοι. Αφού στο 9’ ο Γερμανός άσος βρήκε εξαιρετικά με κάθετη τον Ρονάλντο κι αυτός στην... τρύπα της άμυνας εκτέλεσε εξίσου άψογα, ανοίγοντας το σκορ για την «βασίλισσα». Το τέμπο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, με τις δύο ομάδες να... ψάχνονται. Η μεν γηπεδούχος για το δεύτερο τέρμα, η δε φιλοξενούμενη για την ισοφάριση.

Αφού λοιπόν, οι παίκτες του Τερίμ «πολιορκούσαν» με δυνατά σουτ εκτός περιοχής με τους Ντρογκμπά και Σνάιντερ, που δεν έβρισκαν στόχο, ήρθαν ξανά οι Μαδριλένοι για να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά των αντιπάλων τους. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Εσιέν σέντραρε από τα δεξιά, οι Καγιά και Εμπουέ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχής τους κι αυτή στρώθηκε σαν... λουκούμι στον Μπενζεμά, με τον Γάλλο φορ να «γράφει» από κοντά και μέσα σε αποθέωση το 2-0. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε στους Τούρκους, με τους Ντρογκμπά και Εμπουέ να παίζουν το 1-2, όμως ο Ντιέγκο Λόπεθ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του τελευταίου.

Κάτι το προβάδισμα δύο γκολ, κάτι το πιο αμυντικογενές σχήμα του Φατίχ Τερίμ στο δεύτερο μέρος (ο Ζαν στην θέση του κακού Σνάιντερ), το τέμπο «έπεσε» στα πρώτα λεπτά. Ο χρόνος περνούσε, με τις δύο ομάδες να μην δείχνουν ιδιαίτερα «ζεστές» για πίεση και περισσότερα γκολ. Χρειάστηκε να συμπληρώσουμε μια ώρα αγώνα για να δούμε μια καλή στιγμή, με τον Ντι Μαρία να βγαίνει τετ-α-τετ, όμως επιχείρησε πολύ κακό σουτ και ο Μουσλέρα μπλόκαρε. Στον αγώνα πέρασε ο Ιγκουαΐν, η «βασίλισσα»... ανέβασε στροφές για να «τελειώσει» την πρόκριση και εν τέλει δικαιώθηκε. Ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε το φάουλ, ο Αργεντινός έπιασε την γυριστή κεφαλιά και το 3-0 στο 73’ ήταν γεγονός για τους Μαδριλένους!

Τα πάντα πλέον είχαν πάρει τον... δρόμο τους. Η Ρεάλ ήταν «αγκαλιά» με την νίκη και την σχεδόν σίγουρη πρόκριση ενόψει της ρεβάνς. Βέβαια, η Γαλατάσαραϊ θα μπορούσε να είχε ξαναμπει στο κόλπο, ωστόσο ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη. Κι αυτό γιατί στο 78’ ο Μπουράκ Γιλμάζ ανετράπη στην περιοχή από τον Σέρχιο Ράμος, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε λανθασμένα, ενώ -μάλιστα- ο Τούρκος δέχθηκε και κίτρινη κάρτα για θέατρο, κάτι που του στερεί την ρεβάνς! Ουσιαστικά εκεί εκμηδενίστηκαν οι ελπίδες των φιλοξενούμενων, με τα τελευταία δέκα λεπτά να κυλούν χωρίς συγκινήσεις, με πολλές αλλαγές εκατέρωθεν και τους Ισπανούς στις κερκίδες να αποθεώνουν την ομάδα τους για το εμφατικό 3-0!

szólj hozzá: R3-0G www.fasthighlights.com

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Εσιέν, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Εζίλ (80’ Μόντριτς), Ντι Μαρία (85’ Πέπε), Ρονάλντο, Μπενζεμά (65’ Ιγκουαΐν)

Στον πάγκο: Αδάν, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Κακά

Γαλατάσαραϊ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Νουνκό, Καγιά, Εμπουέ, Άλντιτοπ (78’ Μπουλούτ), Ινάν, Φελίπε Μέλο, Ριέρα (83' Αμραμπάτ), Σνάιντερ (46’ Ζαν), Ντρογκμπά, Μπουράκ Γιλμάζ

Στον πάγκο: Ισκάν, Μπαλτά, Σανόγλου, Κουρτουλούς

Ανδαλ-ουσία… μηδέν

Εξαιρετικό παιχνίδι, «μπαλάρα», αλλά Μάλαγα και Ντόρτμουντ στην Ανδαλουσία δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, έμειναν στο 0-0 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

Ανδαλ-ουσία… μηδέν
Το παιχνίδι απίστευτο.

Ο ρυθμός εξαιρετικός.

Ευκαιρίες; Με το… τσουβάλι.

Ωστόσο, όσο απίστευτο κι αν… ακούγεται, Μάλαγα και Ντόρτμουντ στο πρώτο τους… ραντεβού στα προημιτελικά δεν έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα και έμειναν στο 0-0.

Οι Γερμανοί ωστόσο, ήταν η ομάδα που έδειχνε ότι θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, καθώς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να… αντεπεξέλθουν στον ρυθμό των Βεστφαλών και τελικά πήραν την ισοπαλία που τους κρατάει στο… παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στην Γερμανία.

Πώς έπαιξαν


Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει την Μάλαγα ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Καμπαγιέρο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας να αποτελούν ο Γκάμεζ δεξιά, ο Αντούνιες αριστερά, με τους Ντεμικέλις, Ουέλιγκτον αμυντικό δίδυμο. Στο κέντρο δεξιά ο Χοακίν, αριστερά ο Ίσκο και τους Τουλαλάν, Ιτούρα στον άξονα. Στην επίθεση θα αγωνιστούν ο Σαβιόλα και ο Μπαπτίστα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ για την αναμέτρηση με την Μάλαγα επέλεξε το 4-2-3-1. Ο Βαϊντερφέλερ θα υπερασπιστεί την εστία της Ντόρτμουντ, με την τετράδα της άμυνας να αποτελούν, δεξιά ο Πίστσεκ, αριστερά ο Σμέλτσερ, με τους Σαντάνα και Σούμποτιτς κεντρικό δίδυμο. Ο Κελ και ο Γκούντογκαν θα παίξουν ως αμυντικοί μέσοι. Στην επίθεση δεξιά θα είναι ο Ρόις, αριστερά ο Γκροσκρόιτς, με τον Γκέτσε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λεβαντόφσκι.

Το ματς


Ουσιαστικά κανείς δεν περίμενε την αναμέτρηση με την Μάλαγα για να καταλάβει ότι η Ντόρτμουντ είναι μία εξαιρετική ομάδα. Οι Γερμανοί από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα έδειχναν και ήταν η ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Κλοπ άλλαζαν την μπάλα ταχύτατα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται διαρκώς με παραπάνω παίκτη στην επίθεση και να απειλούν σε κάθε τους κατεβασιά.

Στον αντίποδα η Μάλαγα προσπαθούσε να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό, χωρίς όμως επιτυχία. Ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο Καμπαγέρο, ο οποίος σταμάτησε τον Γκέτσε δύο φορές σε ισάριθμα τετ α τετ. η Ντόρτμουντ για να 40 λεπτά πίεζε τους Ισπανούς, αλλά το σκηνικό άλλαξε στο τελευταίο 5λεπτο, με τον Χοακίν να κάνει ό,τι θέλει από τα δεξιά και την ομάδα του να προσπαθεί να απειλήσει. Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο πολύ δυνατά, με τον ρυθμό της αναμέτρησης να είναι εξαιρετικός. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να πιέσουν και να φτάσουν σε ένα γκολ, αλλά η Μάλαγα κατάφερε να κλείσει τους χώρους και να μπορέσει να περιορίσει την κινητικότητα των παικτών του Κλοπ. Μεταξύ 50’ και 60’ ο ρυθμός είχε… παγώσει, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο, να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Μετά το 75ο λεπτό η κούραση έκανε την εμφάνισή της και στις δύο ομάδες και όσο περνούσαν τα λεπτά καμία από τις δύο δεν φάνηκε να θέλει να ρισκάρει, καθώς ένα γκολ στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να αποβεί καταδικαστικό για την πρόκριση. Οι άμυνες έγιναν πιο δυνατές και η ταχύτητα έδωσε την θέση της στο κοντρόλ παιχνίδι. Το 0-0 παρέμεινε και οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στην Γερμανία.

szólj hozzá: M0-0B www.fasthighlights.com

Οι συνθέσεις των ομάδων


Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Γκάμεζ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Αντούνιες, Χοακίν, Τουλαλάν, Ιτούρα, Ίσκο (87’ Ντούντα), Σαβιόλα (68’ Πορτίγιο), Μπαπτίστα (76’ Σάντα Κρουζ)

Στον πάγκο: Καμενί, Λουγκάνο, Σάντσες, Καμάτσο

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντερφελερ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Κελ (80’ Μπέντερ), Γκούντογκαν, Γκέτσε, Ρόις (69’ Σίμπερ), Γκροσκρόιτς, Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Λάγκερακ, Κιρχ, Λάιτνερ, Σαχίν, Μπιτενκουρτ

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου