ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Έτσι ονειρεύεται τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ

Έτσι ονειρεύεται τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ

04/04/2013
 Έναν Ολυμπιακό που θα πιέζει περισσότερο και θα κυκλοφορεί πιο γρήγορα την μπάλα θέλει να παρουσιάσει ο Μίτσελ την επόμενη περίοδο, όπως τόνισε σε συνέντευξή του.

Έτσι ονειρεύεται τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ
Ο Μίτσελ μίλησε στην κάμερα της NOVA και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της τρέχουσας «ερυθρόλευκης» επικαιρότητας. Ιδιάιτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις του Ισπανού τεχνικού αναφορικά με την ομάδα της επόμενης σεζόν. Ο προπονητής των Πειραιωτών αποκάλυψε τις σκέψεις του, ενώ αναφέρθηκε στον Φετφατζίδη και τις μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ:

Κύριε Μίτσελ, κάνοντας μία σύγκριση των δύο αγώνων της ομάδας σας μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, συμφωνείτε πως βελτιώθηκε η εικόνα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τον αγώνα με την Κέρκυρα;

«Είναι δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Όμως σίγουρα, η εικόνα και η απόδοση των παικτών με ικανοποίησε περισσότερο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, από ότι με την Κέρκυρα. Όμως είναι διαφορετικοί αγώνες και δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στην ίδια ζυγαριά. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία για το αν η ομάδα θα κρατήσει το επίπεδο της μετά την κατάκτηση του τίτλου. Πιστεύω ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ διατηρήσαμε τη συγκέντρωσή μας. Προσπάθησαν οι παίκτες μας. Και αυτό είναι μία καλή είδηση. Αντιμετωπίσαμε μία πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Η ομάδα μας χωρίς να έχει την επιτυχία που θέλαμε, δεν έχασε το ρυθμό της στη διάρκεια του αγώνα».

Στον Ολυμπιακό που σχεδιάζετε ενόψει την νέας περιόδου, θα είναι η ταχύτητα ο ακρογωνιαίος λίθος του παιχνιδιού του;

«Ναι, θέλουμε να αυξήσουμε λίγο την ταχύτητά μας. Όχι, όμως, με την έννοια πως θέλουμε να είμαστε πιο γρήγοροι στην επίθεση, αλλά να είμαστε πιο καλοί και στην άμυνα με τη συνεχή πίεση του αντιπάλου και το συνεχές γρήγορο παιχνίδι. Θέλουμε να βελτιωθούμε και να είμαστε κάπως διαφορετικοί, πάντα μέσα στο πλαίσιο την εικόνας που έχουμε για τον Ολυμπιακό. Σχεδόν δύο μήνες δουλειάς, είναι πραγματικά πολύ μικρό το διάστημα για να δούμε αποτελέσματα, να δούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε. Είναι όπως στην προετοιμασία. Μετά από δύο εβδομάδες περιμένεις να τα δεις όλα τέλεια. Αλλά ξεκινώντας το πρωτάθλημα, διαπιστώνεις πως υπάρχουν πράγματα πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψεις».

Επειδή κάνετε την προεργασία με τους συνεργάτες σας για τις μεταγραφές, μπορείτε να μας διευκρινίσετε το πλαίσιο στο οποίο κινείστε στην αγορά του εξωτερικού; Θέλετε έμπειρους παίκτες με προσωπικότητα, η μικρότερους ηλικιακά;

«Θα προσπαθήσω να σας δώσω εσάς προσωπικά μία μυστική λίστα για να ξέρετε. Όμως δημόσια δε θέλω να πω τίποτα. Σίγουρα, δε μπορώ να διαβάζω τις ελληνικές εφημερίδες. Ακόμη δεν διαβάζω ελληνικά. Όμως είναι καλό που γράφονται τόσα πράγματα, γιατί θα μας δώσουν κάποιες ιδέες. Σε κάποια από αυτά τα ονόματα θα πέσουν μέσα. Η αλήθεια είναι πως ψάχνουμε πολλούς ποδοσφαιριστές, σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Όμως, αυτή τη στιγμή οι μεταγραφές δεν είναι η προτεραιότητά μας, ούτε αυτό που κυρίως μας απασχολεί. Πιο πολύ θέλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα μας και να βάλουμε τις βάσεις στην ομάδα μας ενόψει της επόμενης χρονιάς».

Ισχύει η θέση σας πως μέσα απ' τα παιχνίδια που απομένουν θα λάβετε τις οριστικές αποφάσεις σας αναφορικά με τους παίκτες που βρίσκονται τώρα στο ρόστερ του Ολυμπιακού;

«Τα παιχνίδια, κυρίως όμως οι προπονήσεις, η συμπεριφορά των παικτών, αυτό που βλέπω και εισπράττω κάθε μέρα απ' τις προπονήσεις και την καθημερινότητα, η προσαρμογή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι κάθε ημέρα ένα καινούργιο μάθημα για εμένα, που μου χρησιμεύει πάρα πολύ. Πριν από μία εβδομάδα σας είπα πως θα αντιμετωπίζαμε μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Αυτό μας έκανε να πρέπει να δουλέψουμε διαφορετικά. Είδαμε πως ο ΠΑΟΚ θα είναι την επόμενη χρονιά ένας πολύ μεγάλος αντίπαλος».

Δεν ξέρω αν θέλετε να κάνετε μία ιδιαίτερη αναφορά για τον Φετφατζίδη, ο οποίος και στην Κέρκυρα, αλλά και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έπαιξε ως αλλαγή, δίνοντας ώθηση και ενέργεια στην ομάδα σας.

«Χωρίς καμία αμφιβολία, η προσφορά του ήταν πάρα πολύ μεγάλη σε αυτό που του ζητήσαμε να κάνει. Έδειξε πως είναι ο παίκτης που ακριβώς ψάχνουμε και θέλουμε για την ομάδα. Η μόνη αμφιβολία που έχουμε είναι αν αυτό μπορεί να το κάνει απ' το πρώτο λεπτό. Πιστεύουμε πως ναι. Πάντα οι προπονητές χρησιμοποιούν ως δικαιολογία ότι χρειάζονται χρόνο οι παίκτες. Όμως, η περίπτωση του Φετφατζίδη δείχνει πως όταν παίρνει χρόνο, τον χρησιμοποιεί σωστά. Αν είχαμε γνωρίσει τον Φετφατζίδη ερχόμενοι στην ομάδα τον Ιούλιο, δε θα είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε να παίζει και να σχηματίσουμε την άποψη που έχουμε τώρα, γιατί δε θα του είχαμε δώσουμε αυτό το χρόνο συμμετοχής. Για αυτό το λόγο ήρθαμε νωρίτερα. Για να γνωρίσουμε παίκτες όπως είναι ο Φετφατζίδης. Και δε θα ήταν παράξενο σύντομα να ξεκινήσει στην ενδεκάδα».

Την Κυριακή παίζετε με τον Πλατανιά στα Χανιά. Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας;

«Είναι μία ομάδα η οποία παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ξεκινώντας απ' τους δύο κεντρικούς παίκτες, αλλά και απ' την πολύ καλή οργάνωση που έχει η άμυνά της, θα λέγαμε πως είναι μία ομάδα με πολλές δυνατότητες. Μία ομάδα η οποία όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, δείχνει πάντα τις προθέσεις της και τις ικανότητές της. Είναι μία ομάδα η οποία έχει πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού, που περιστρέφεται γύρω απ' την κατοχή της μπάλας, την καλή επίθεση και την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας».

Ξέρετε ότι στα Χανιά είναι εντονότατο το στοιχείο των φίλων του Ολυμπιακού; Είναι απ' τις περιοχές της Ελλάδας που υπάρχουν πάρα πολλοί φίλοι της ομάδας.

«Ναι, το ξέρω. Γιατί ήδη πήγαμε στην Κρήτη. Στο αεροδρόμιο μας υποδέχθηκαν πάρα πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού. Και επίσης μου έδωσαν και λουλούδια. Δεν είναι καινούργιο, ότι σε πολλά απ' τα μέρη που πηγαίνουμε, έχουμε δει ότι υπάρχουν πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού. Γι' αυτό δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τον πήχη, αν και έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα».

Σε περίπτωση που προκριθείτε στον τελικό του κυπέλλου, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα δύο εβδομάδων χωρίς επίσημα ματς. Πως σκοπεύετε να κρατήσετε σε εγρήγορση τους παίκτες σας; Μήπως έχετε κατά νου κάποιο φιλικό ματς;

«Θα μεσολαβήσει μόνο ένα κενό Σαββατοκύριακο, γιατί το προηγούμενο θα είναι ο ημιτελικός του κυπέλλου. Ελπίζουμε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση, γιατί αυτό θα σημαίνει πως θα έχουμε προκριθεί στον τελικό. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να παίξουμε ένα φιλικό εκείνο το Σαββατοκύριακο. Ελπίζω να το καταφέρουμε. Όπως και να 'χει, το γεγονός πως ίσως θα βρεθούμε σε έναν τελικό με οποιονδήποτε απ' τους δύο αντιπάλους, τον ΠΑΟΚ ή τον Αστέρα Τρίπολης, θα πρέπει να είναι αρκετά απαιτητικό από μόνο του για τους ποδοσφαιριστές, ώστε να ανυπομονούν και να είναι έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Έτσι ώστε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να ξεσηκώσουν τον προπονητή τους. Πάντα πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές για να βελτιωθούν στο επάγγελμά τους, πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση. Να έχουν πάντα κίνητρα στο μυαλό τους. Να μην περιμένουν την πλευρά του προπονητή για να τους δίνει διαρκώς κίνητρα. Γιατί ο προπονητής θα ξεμείνει κάποια στιγμή από ιδέες. Και ο παίκτης θα είναι αυτός που θα πρέπει να ξεσηκώσει τον εαυτό του. Ο τελικός του κυπέλλου είναι μία καλή ευκαιρία για να αποκτήσεις κίνητρο. Όπως και το να παίζεις σε αυτήν την ομάδα. Είναι πάντα μία αρκετά μεγάλη προσδοκία».

Πώς είναι το πρόγραμμά σας για τους παίκτες μετά τον τελικό; Προπονήσεις έως να αρχίσουν οι διακοπές ή μήπως και κάποια φιλικά ματς;

«Ψάχνουμε για παιχνίδια. Έχουμε σχεδόν καταλήξει σε ένα. Ψάχνουμε για τέτοιες λύσεις. Θα είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μόνο με προπονήσεις. Ψάχνουμε λύσεις για την προετοιμασία μας για μία - δύο εβδομάδες. Είναι κάποιες μέρες διακοπές για τους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να σχεδιάσουμε το μέλλον. Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να τους δώσω κίνητρο για να κάνουν τις διακοπές τους. Ελπίζω να πάρουν πρωτοβουλίες και να έχουν ιδέες για τις διακοπές τους».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου