ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Νίκησε τη «φωτιά» με… φωτιά!

Νίκησε τη «φωτιά» με… φωτιά!

02/04/2013
 Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ πετούσε «φωτιές» για τον ΑΓΟΡ, μέχρι να κάνει πέντε φάουλ, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ως… αντίδοτο τον Κάιλ Χάινς και να νικά με σκορ 88-73, στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ.

Νίκησε τη «φωτιά» με… φωτιά!
Σε ένα ματς, στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, που θύμισε αρκετά αυτό με τον Κολοσσό Ρόδου, ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα 88-73 τον ΑΓΟΡ, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική της Α1. Οι Κρητικοί προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ωστόσο στην τελευταία περίοδο μίλησε ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στις δύο ρακέτες και συνέβαλε τα μέγιστα για το ροζ φύλλο των «ερυθρολεύκων», ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Χίμκι.

Πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 24 πόντους, με τον Κάιλ Χάινς να τελειώνει το ματς με 14 και 7 ριμπάουντ και τον Βασίλη Σπανούλη με 15 πόντους και 9 ασίστ. Από την ομάδα του Ρεθύμνου, κορυφαίος ήταν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με 21 πόντους.

Ούτε δευτερόλεπτο δεν χρησιμοποιήθηκε ο Πέρο Άντιτς, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας προτίμησε να τον προφυλάξει για το ματς της Πέμπτης (4/4) με τη Χίμκι, για την τελευταία αγωνιστική (14η) του TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Φορτσάτος και… ορεξάτος ξεκίνησε το ματς ο ΑΓΟΡ, ο οποίος προηγήθηκε 7-2 του Ολυμπιακού, μέσα σε δύο λεπτά. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποφάσισαν να τρέξουν στο παρκέ και με ένα σερί 8-0 πέρασαν μπροστά (10-7), ενώ από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισαν να βγάζουν τρομερή ενέργεια, κυρίως στην επίθεση. Αυτό, από τη μία τους έδωσε τη δυνατότητα να διατηρούν το προβάδισμά τους, αλλά από την άλλη οι Κρητικοί έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι (20-16), με την «αποθέωση» του επιθετικού μπάσκετ να αποτυπώνεται και στο σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο που ήταν το 31-25.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το ματς και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Ολυμπιακού εξακολουθούσαν να μην έχουν όρεξη για άμυνα και σε συνδυασμό με την απουσία του Σπανούλη, ο οποίος αποσύρθηκε στον πάγκο για να πάρει ανάσες, ο ΑΓΟΡ κατάφερε με ένα επιμέρους σκορ 11-2 –με διαδοχικά τρίποντα- να περάσει ξανά μπροστά (33-36). Στη συνέχεια, ο ρυθμός του ματς έπεσε, καθώς οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «έσφιξαν» κάπως την άμυνά τους, παίρνοντας παράλληλα και το προβάδισμα (40-38). Όμως, στα τελευταία δύο λεπτά οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη (9 συνολικά έναντι 5), με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι 43-42.

Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε όρεξη από την πλευρά του Ολυμπιακού για άμυνα, με τον ΑΓΟΡ όχι μόνο να παραμένει για τα καλά στο παιχνίδι, αλλά να διατηρεί το προβάδισμά του, το οποίο έφτασε ακόμα και στο +10 (51-61)! Και αυτό χάρη στα πολύ καλά ποσοστά που είχε έξω από τα 6,75μ., αφού μέχρι εκείνο το σημείο ήταν στο 37% (10/28), με τους γηπεδούχους από την άλλη να έχουν 21% (2/11). Όμως, κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» σοβαρεύτηκαν και αντιμετωπίζοντας πιο… ορθολογικά το παιχνίδι έκαναν ένα σερί 8-0, μειώνοντας σε 59-61, αλλά άλλο ένα τρίποντο από τον Αγγελόπουλο, διαμόρφωσε το 64-59 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε πως… έμαθε από τα πρώτα 30 λεπτά, με αποτέλεσμα ο ΑΓΟΡ να φτάσει στο +9 (59-68) με το ξεκίνημα. Αλλά, κάπου εκεί «μίλησε» ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ με δικούς του πόντους ύστερα από επιθετικά ριμπάουντ, μείωσε αρχικά σε 65-68, ενώ το τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου έφερε το ματς στα ίσα (68-68), περίπου στα μισά της τέταρτης περιόδου. Ο Χάινς συνέχισε να κυριαρχεί και στις δύο ρακέτες, με αποτέλεσμα το σερί των «ερυθρολεύκων» να φτάσει στο 14-0 (73-68). Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας δεν έχασαν το προβάδισμά τους και με τον Κώστα Παπανικολάου να παίρνει τη… σκυτάλη από τον συμπαίκτη του και τον Πέτγουεϊ να είναι στον πάγκο λόγω των πέντε φάουλ, έφτασαν στο ροζ φύλλο με το τελικό 88-73.
Τα δεκάλεπτα: 31-25, 42-43, 59-64, 88-73.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 14, Λο 6(1), Σπανούλης 15(1), Περπέρογλου 7(1), Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Παόυελ 7, Πέρκινς 1, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 24(2).

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Χορν 9(1), Καλλινικίδης, Κόλιμον, Αγγελόπουλος 8(2), Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 11(1), Κόμματος 10(2), Κάρτερ 7(1), Λάτοβιτς 5(1), Πέτγουεϊ 21(3), Σιζόπουλος.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου