ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων

02/04/2013

Μπαρτζώκας: "Το ομαδικό θέμα μας καίει"

Ο Μπαρτζώκας σχολίασε πως δεν υπάρχουν περιθώρια ώστε να σταθεί κάποιος στην απόδοση που έχει ένας παίκτης, καθώς όπως επεσήμανε αυτόν που τον καίει είναι το ομαδικό θέμα του Ολυμπιακού. Δήλωσε πως δεν υπάρχει ζήτημα κούρασης, αλλά αυτοπεποίθησης, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν πολύ καλοί κόντρα στη Χίμκι
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για αρκετή ώρα στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στο Ρέθυμνο, ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να κέρδισε με +15 (88-73), αλλά στο 27' είχε βρεθεί να χάνει με δέκα πόντους και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στις τρεις πρώτες περιόδους προβλημάτισε. Στις δηλώσεις του ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε πως αυτό που τον απασχολεί είναι το ομαδικό θέμα και όχι απόδοση συγκεκριμένων παικτών, είπε πως στο ματς θέλησε να δοκιμάσει κάποιες άμυνες ενόψει Χίμκι που δεν βγήκαν, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν πολύ καλοί κόντρα στους Ρώσους, ενώ επεσήμανε πως δεν υπάρχει ζήτημα κούρασης στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, αλλά ζήτημα αυτοπεποίθησης. Τα λεγόμενα του έχουν ενδιαφέρον.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας τα εξής: "Συγχαρητήρια με κάθε ειλικρίνεια στο Ρέθυμνο. Έχουν τεράστια ικανότητα στο ένας ένας. Παίζουν με δύο φόργουορντ και χωρίς σέντερ, πηγαίνουν στο ριμπάουντ με πρόσωπο. Η κατάσταση έχεις ως εξής. Έχουν μείνει τέσσερα ματς ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός ποτέ ξανά δεν εξασφάλισε τόσο εύκολα την πρώτη θέση. Ασθενεί το κίνητρο έτσι. Είχαμε ταξίδι, συνεχόμενα ματς, επαναλαμβάνεται και πάλι αυτό. Κακό ματς με τη Μακάμπι, κακό πρώτο διάστημα με τη Φενέρ. Αμυντικά ήμασταν κακοί απόψε, επιθετικά ήμασταν καλοί. Από το -9 βρεθήκαμε στο +15.

Το πρώτο διάστημα δεν είναι καλό, αλλά το δεύτερο η ομάδα κάνει αυτό που πρέπει.

Εμείς δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ τον Κάιλ, θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τον  Γκιόργκι και τον Τζος. Αλλά επειδή το ματς δυσκόλεψε, αναγκαστήκαμε να παίξουμε με αλλαγές στα σκριν. Θέλαμε να παίξουμε όπως με την Κίμκι, αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στο τέλος.  Είναι θετικό ότι βρίσκει ρυθμό ο Πρίντεζης και αναπνοές. Μπράβο του για το ματς με τη Φενέρ, χωρίς ανάσες το παιδί έκανε το κάτι παραπάνω. Αναγκαστικά έπαιξε τόσο λόγω ενοχλήσεων του Άνιτς στη μέση. Το Ρέθυμνο μας έδωσε τη δυνατότητα να παίξουμε καλά. Συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί κέρδισαν έναν ικανότατο αντίπαλο. Αλλά και λόγω των πολλών προβλημάτων τραυματισμών".

Για το ματς με την Χίμκι είπε το εξής: "Στο μυαλό μας είναι το ματς με την Κίμκι. Νομίζω θα είμαστε πολύ καλοί και δεν θα ξεκινήσουμε όπως με τη Μακάμπι και τη Φενέρ. Αλλά φαίνεται πως είναι στο πεπρωμένο μας να δεχόμαστε τρελά καλάθια όπως με Μακάμπι και Φενέρ όπως έγινε σήμερα. Καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο. Θέλει μια μεγάλη νίκη όσον αφορά την κρισιμότητα και τη βαρύτητα της. Αυτή είναι την Πέμπτη με την Κίμκι. Ακόμη και με ήττα, όμως, που δεν θέλω καν να το σκέφτομαι και να το λέω μπορούμε να περάσουμε. Ομάδες όπως ο ΟΣΦΠ θέλουν νίκες και τίτλους. Το ΤOP-16 το φετινό είναι προϊόν ανάλυσης για τα επόμενα χρόνια. Ομάδες όπως η Ρεάλ, Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα προσέθεσαν παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν. Γιατί χρειάζεται μεγαλύτερο ρόστερ. Χρειάζονται νίκες καθώς μετά από καιρό θα ξεχαστεί κακή εμφάνιση.

Δεν θέλω να επικαλεστώ την κούραση. Είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης. Είχαμε χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο, εκτός από την σωματική κόπωση έφερε και πνευματική, αλλά όταν βρήκαμε τα δύσκολα, αναγκαστήκαμε να παίξουμε με κοντό σχήμα και αλλαγές στα σκριν. 100% βοηθάει το Ρέθυμνο. Παίζουν τελείως διαφορετικό μπάσκετ, η Κίμκι παίζουν με δύο πεντάρια, πασάρουν καλά. Βοήθησε πολύ το ανταγωνιστικό παιχνίδι, χρειάστηκε πολύ ταχύτητα από τους παίκτες μας. Δεν θέλω να πω ότι χρησιμοποιούμε τους αντιπάλους σαν προπόνηση, σε καμία περίπτωση δεν είναι υποτίμηση του Ρεθύμνου. Μπορώ να πω ειλικρινά απόλαυσα κάποιες φάσεις που έβγαλαν".

Για την απόδοση του Πέρκινς, τόνισε: "Φυσικά και με προβληματίζει η εικόνα του Πέρκινς. Έχει συνηθίσει να παίζει  διαφορετικά. Καμία σχέση με αυτό που είναι η εικόνα, θα έλεγα πως σήμερα δεν ήταν κακός. Φαίνεται πως η ομάδα δεν έχει ρυθμό με τον Πέρκινς μέσα. Ακόμη και όταν δεν κάνει λάθη, ο Ολυμπιακός χάνει τον ρυθμό του. Δεν πρέπει να επικεντρωθεί σε έναν παίκτη, υπάρχουν και άλλοι παίκτες ποθυ δεν παίζουν καλά, αυτό που μετράει είναι να κερδίζει η ομάδα. Δεν υπάρχουν περιθώρια να επικεντρωθείς σε ένα παιδί. Το ομαδικό θέμα μας καίει. Το θέμα είναι αυτό, οι συνεργάτες μου κάνουν πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι".

Γιαπλές: "Περήφανος για τους παίκτες μου"

Ο προπονητής του Ρεθύμνου δήλωσε δικαιολογημένα περήφανος για τους παίκτες του, καθώς η ομάδα του δυσκόλεψε για 35 λεπτά τον Ολυμπιακό, αντιμετωπίζοντας τον στα ίσα. "Κάναμε εξαιρετικό ματς", δήλωσε ο Πέτγουεϊ.
Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Θανάσης Γιαπλές, δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς οι Κρητικοί κατάφεραν να δυσκολέψουν τους Πειραιώτες μέσα στο ΣΕΦ για 35 λεπτά, αντιμετωπίζοντας τους Πρωταθλητές Ευρώπης στα ίσα.
Ο Θανάσης Γιαπλές είπε τα εξής: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και του εύχομαι καλή συνέχεια. Θα είναι ευχάριστο να έχουμε δύο ομάδες στο Final Four και μάλιστα με Έλληνες προπονητές. Οι παίκτες σου δείχνουν με την ενέργεια τους το πώς θα έρθεις να παίξεις ένα παιχνίδι.

Αν δείτε τα παιδιά πως προετοιμάζονταν όλη την εβδομάδα, θα καταλαβαίνατε πως ήρθαν εδώ για τη νίκη. Ίσως ομάδες όπως το Ρέθυμνο θα πρέπει να  παίζουν τέτοιου είδους ματς παθητικά. Παίξαμε έτσι, όμως, αρκετά επιθετικά και  με πολλά τρίποντα κόντρα στον Ολυμπιακό γιατί είναι το παιχνίδι που μας αρέσει, αλλά και επειδή δεν είναι εύκολο να πας κοντά στο καλάθι  με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Είναι ξεκάθαρο πως σε τέτοιο επίπεδο, δύσκολα αντέχεις τέσσερα δεκάλεπτα. Αντέξαμε 3,5 εμείς και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Πραγματικά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου.  Σίγουρα στα play off θα παλέψουμε για το κάτι παραπάνω".

Πέτγουεϊ: "Μας είχε προετοιμάσει σωστά ο κόουτς"

Ο φόργουορντ του Ρεθύμνου, Μπρεντ Πέτγουεϊ, είπε τα εξής: "Μας είχε προετοιμάσει καλά ο κόουτς για το παιχνίδι, ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε και όχι απλά για να παίξουμε και να βγάλουμε ένα ματς από το πρόγραμμα. Ο κόουτς μας είχε ετοιμάσει εξαιρετικά για το ματς, αλλά δυστυχώς φεύγουμε απογοητευμένοι. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε και τώρα κοιτάμε το ματς του Σαββάτου με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Πιστεύω πως κάναμε όμως ένα εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός".

Παπανικολάου: "STOP στο κακό ξεκίνημα"

Ο Παπανικολάου κρατάει την θετική αντίδραση του Ολυμπιακού στο ματς όταν έχανε με 9 πόντους διαφορά στο 32', φτάνοντας τελικά η ομάδα στη νίκη, αλλά επεσήμανε πως θα πρέπει επιτέλους οι ερυθρόλευκοι να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το κακό συνήθειο, στο οποίο οι Πειραιώτες δεν ξεκινούν καλά στα παιχνίδια τους. "Η άμυνα είναι αυτή που μας έφερε πέρσι ψηλά", τόνισε.
Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε θετική εμφάνιση κόντρα στο Ρέθυμνο στο ΣΕΦ, όντας καταπληκτικός ειδικά στην 4η περίοδο, καθώς με τα μεγάλα καλάθια του λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον Κάιλ Χάινς. Ο Έλληνας σμολ-φόργουορντ, ο οποίος στο ματς σημείωσε 24 πόντους (8/10δ) μαζεύοντας και 6 ριμπάουντ, στις δηλώσεις του τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να δώσουν ένα τέλος στο να ξεκινούν άσχημα στα παιχνίδια τους, ενώ σχολίασε πως η άμυνα είναι αυτή που έφερε ψηλά τους ερυθρόλευκους πέρσι.
Ο Κώστας Παπανικολάου είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πολύ καλή στο ένας εναντίον ενός και στα τρίποντα. Δεν τους περιορίσαμε στην άμυνα και τους δώσαμε αυτοπεποίθηση καθώς ευστόχησαν σε πολλά τρίποντα. Έχουν αρκετούς παίκτες που εκτελούν και για τρεις, παίζουν καλά το ένας εναντίον ενός και φάνηκε ότι θα είναι δύσκολα.

Στο 32’ χάναμε εννιά πόντους και η ομάδα έκανε μεγάλο σερί και έφτασε στη νίκη. Αυτό είναι το θετικό. Όπως είπε και ο κόουτς είναι καλό για εμάς ενόψει Κίμκι αυτό που έγινε. Σ

Σίγουρα το κακό ξεκίνημα στα ματς είναι ένα κομμάτι που δεν πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει από εδώ και πέρα. Φτάσαμε στο τελευταίο δίμηνο όμως.

Από την Πέμπτη και μετά κρίνονται τα πάντα για εμάς. Οι στόχοι που ήταν να περάσουμε στους οκτώ και να πάρουμε το πρωτάθλημα φυσικά είναι μπροστά μας. Χρειάζεται λοιπόν παραπάνω συγκέντρωση σε κάθε προπόνηση και από εδώ και πέρα θα πρέπει να δίνουμε το 110% των δυνάμεων μας.

Η άμυνα που μας έφτασε εκεί που μας έφτασε πέρσι, αν και δεν πρέπει να μιλάμε για τα περσινά, θα πρέπει να γίνει και πάλι το όπλο μας. Θα πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην άμυνα, να δίνουμε τα πάντα σε κάθε προπόνηση και να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς".

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπανικολάου

Δείτε στο βίντεο το εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπανικολάου στο ΣΕΦ κόντρα στο Ρέθυμνο. Αφού πήρε πρώτα το επιθετικό ριμπάουντ, όντας γεμάτος αυτοπεποίθηση κάρφωσε με επιβλητικό τρόπο στο αντίπαλο καλάθι, κερδίζοντας και το φάουλ, φάση την οποία πανηγύρισε έντονα.
Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Ρέθυμνο στο ΣΕΦ, ο Κώστας Παπανικολάου προσέφερε θέαμα, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Συγκεκριμένα, ύστερα από άστοχο τρίποντο του Σλούκα, ο 23χρονος φόργουορντ ερχόμενος με φόρα πήρε στον αέρα το επιθετικό ριμπάουντ εκμεταλλευόμενος τις αλτικές του δυνατότητες και κάρφωσε με επιβλητικό τρόπο την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, κερδίζοντας και το φάουλ. Δείτε το παρακάτω βίντεο.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου