ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Mε το μυαλο στο Κυπελλο-Ολυμπιακός - Άρης 1-0 (pics+videos)

Mε το μυαλο στο Κυπελλο-Ολυμπιακός - Άρης 1-0 (pics+videos)

Ο Ολυμπιακός με το μυαλο στο επομενο αγωνα Κυπελλου με τον ΠΑΟΚ κανοντας αδιαφορη και κακη εμφανιση θα μπορουσαμε να πουμε.. αγγαρεία, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς και για τις δύο ομάδες, κέρδισε τον Άρη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με 1-0, χάρη στο γκολ του Βαλντές στο 84'για την 32η αγωνιστική της Super League.
Σε αυτό μπορεί να έπαιξε ρόλο η έλλειψη κινήτρου, αλλά οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να σοβαρευτούν και ανεβάσουν ρυθμό ενόψει των αναμετρήσεων που ακολουθούν στο Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ.


 ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ....

Πριν την εναρξη του αγωνα κρατηθηκε ενος λεπτου σιγη προς τιμην στην μνημη του ενος απο τους μεγαλυτερους Προεδρους του Ολυμπιακου Σταυρου Νταιφα.

Συγκινητικο το video που παιχτηκεστα matrix του Γ.Καραισκακης και ολοι οι οπαδοι του Θρυλου το παρακολουθησαν συγκινημενοι και χειροκροτωντας παρατεταμενα.

 Ο αγωνας

Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν ίσως το χειρότερο φετινό τους πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Άρης θα μπορούσε να προηγηθεί αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Ρομπέρτο που σε δύο περιπτώσεις του στέρησε το γκολ.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τους γηπεδούχους, ο Άρης συνέχιζε να στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο, όμως ο Βαλντές στο 84' εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Χολέμπας και σκόραρε για το τελικό 1-0.

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την απόδοση του σε όλο το 90λεπτο, εκνεύρισε σε πολλές περιπτώσεις τους οπαδούς του, όπως και τον Μίτσελ.

Ανασκόπηση αγώνα:

Παρά το 75% (!) σε κατοχή μπάλας που παρουσίασε κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έμοιαζε ασύνδετος και δίχως ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα ελέω Ρομπέρτο και... οριζόντιου δοκαριού, ο Άρης θα μπορούσε να έχει φτάσει στην επίτευξη παραπάνω του ενός τερμάτων, με τον Παπαδόπουλο να έχει προβλήματα απέναντι στον Μανιά.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους, με τους Πέρες, Βαλντές και Ντομίνγκες να αλλάζουν υπέροχα την μπάλα στο 18', αλλά τον Γιαννίτση να βάζει σωτήρια κόντρα στον Αργεντίνο.

Ο Μπακασέτας τρία λεπτά αργότερα βρήκε κάθετα τον Μανιά, αυτός πέρασε τον Παπαδόπουλο αλλά ο Ρομπέρτο επενέβη εντυπωσιακά στην βολίδα του φορ των "κιτρίνων". Ο Διούδης στο 27' δεν αιφνιδιάστηκε στο μακρινό σουτ του Χολέμπας και στο 30' ο Μανιάς βγήκε στην πλάτη του Παπαδόπουλου αλλά η προβολή του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.

Ένα λεπτό μετά, ο Ρομπέρτο... απογειώθηκε και είπε "όχι" στο σουτ του Βαγκέλι από πλάγια θέση. Στο 40' ο Μανιάς κακώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, την στιγμή που θα έβγαινε απέναντι στον Ισπανό γκολκίπερ, με την άμυνα των Πειραιωτών να έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Σκορ ημιχρόνου 0-0, με τους φιλοξενούμενους να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ο Μίτσελ άλλαξε στην ανάπαυλα δύο παίκτες (Μανιάτης και Κάμπελ πήραν τις θέσεις των Σάμαρη και Βέργου αντίστοιχα), ωστόσο η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα για τους Πειραιώτες, που συνέχιζαν να παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες στην δημιουργία φάσεων.

Αντίθετα ο Άρης στεκόταν πολύ καλά στο γήπεδο και εξακολουθούσε να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, εκθέτοντας την αντίπαλη άμυνα, δίχως όμως να φτάνει στην επίτευξη κάποιου τέρματος. Στο 77' ο Εντινγκά με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό παραθυράκι του Διούδη, με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει τρόπο να απειλήσει εντός περιοχής.

Την μοναδική φορά που το πέτυχε, βρήκε το γκολ με τον Βαλντές σκόρερ στο 84'. Ο Χολέμπας από αριστερά, στην μοναδική ίσως καλή του ενέργεια σε όλο το 90λεπτο, σέντραρε δυνατά στην περιοχή και ο Παραγουανός υπό πίεση και με προβολή νίκησε τον Διούδη για το 1-0. Στο επόμενο λεπτό ο Ηρακλής αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μανιάτη.

Τα highlights του αγώνα


 

Ο MVP της αναμέτρησης


Ο Ρομπέρτο. Αν δεν ήταν ο Ισπανός τερματοφύλακας με τις δύο καταπληκτικές επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο, ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να είχε συναντήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τον Άρη.

Η απογοήτευση


Ο Ολυμπιακός. Με εξαίρεση τους Ρομπέρτο, Σαλίνο και τον φιλότιμο (πλην αναποτελεσματικό) Πέρες, κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν έφτασε σε αποδεκτά επίπεδα αγωνιστικής συμπεριφοράς. Ούτε καν ο σκόρερ Βαλντές.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Τέταρτος: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (46' Μανιάτης), Εντινγκά, Πέρες, Ντομίνγκες (61' Στσέποβιτς), Βέργος (46' Κάμπελ), Βαλντές.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μαρκάνο, Μανιάτης, Στσέποβιτς, Κάμπελ, Πελέ, Μπονγκ.

Άρης (Κάκογλου): Διούδης, Γιαννίτσης, Καραγκούνης (87' Νταμαρλής), Σουνάς (74' Καμινιώτης), Τριανταφυλλάκος, Μπακασέτας (79' Ψυχογιός), Βαγκέλι, Μανιάς, Βλάχος, Ηρακλής, Μπουγαΐδης.

Αναπληρωματικοί: Γουναρίδης, Οικονομόπουλος, Αγγελούδης, Γκόλιας, Καμινιώτης, Νταμαρλής, Ψυχογιός.

Γκολ: 84' Βαλντές


 
Κίτρινες κάρτες: 81' Παπαδόπουλος / 30' Σουνάς, 62' Διούδης

Κόκκινες κάρτες: 85' Ηρακλής


Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Η συνεντευξη Τυπου του Μιτσελ

"Θα είμαστε διαφορετικοί την Τετάρτη"

Την υπόσχεση ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο στην αναμέτρηση με τον Μπάοκ, για το Κύπελλο, έδωσε ο Μίτσελ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός του Θρύλου:
Για το όχι τόσο κολακευτικό πρόσωπο του Ολυμπιακού απέναντι στον ουραγό Άρη:
«Είναι σαφές πως δεν έχουμε παίξει στο επίπεδο που θέλαμε. Όταν μας λείπει η αποφασιστικότητα η συγκέντρωση και η συμπεριφορά που θέλουμε δεν είμαστε τόσο καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο. Πάντα επιμένω και λέω σε κάθε προπόνηση και αγώνα ότι δεν είναι ο αντίπαλος αλλά εμείς που πρέπει να πάρουμε την απόφαση.
Σήμερα λοιπόν δεν πήραμε τις αποφάσεις που έπρεπε και οι αποφάσεις που πήραμε δεν ήταν οι σωστές και για αυτό υποφέραμε πολύ μέχρι να νικήσουμε την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας.
Την Τετάρτη υπάρχει τελείως διαφορετικό κίνητρο και η ομάδα θα είναι διαφορετική».

Για το καμπανάκι διαρκείας που χτυπάει στα τελευταία ματς για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ:
«Ναι είμαι σίγουρος γιατί όταν υπάρχει κίνητρο η ομάδα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις
Από τότε που μαθηματικά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα έχουμε χάσει την συγκέντρωσή μας, όμως η ομάδα έχει δείξει πως ξέρει να επαναφέρει την συγκέντρωση στο επίπεδο που πρέπει όπως το κάναμε και με την Μάντσεστερ.
Πάντα όταν υπάρχουν υποψίες ότι η ομάδα έχει χάσει το κίνητρό της και επειδή σήμερα υπάρχει αυτή η υποψία θα προσπαθήσουμε να το επαναφέρουμε στις προπονήσεις.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουν και να συνειδητοποιήσουν οτι σε αυτή την ομάδα δεν αρκεί να κερδίζεις πρέπει να παίζεις και καλά
Πρέπει να παίζεις αποφασιστικά με δύναμη όταν έχεις και όταν δεν έχεις την μπάλα γιατί αυτό απαιτεί η φανέλα που φοράς.
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο να ισορροπήσουμε.
Ούτε καν να είχα δώσει τις αντίθετες εντολές από αυτές που έδωσα».

Για το ότι παρά τις παρατηρήσεις του στα τελευταία ματς, η ομάδα δεν ήταν καλή και σήμερα:
«Ότι έχω να πω στους παίκτες μου το λέω πάντα ιδιαιτέρως και όχι δημοσίως.
Δημοσίως λέω μόνον ευχαριστώ για την προσπάθεια και δουλειά που κάνουν.
Είναι πολύ σημαντικό να απαιτεί πράγματα ο προπονητής από τους παίκτες αλλά και οι παίκτες για τους εαυτούς τους.
Ποτέ δεν θα κάνω δημοσίως κριτική για τους παίκτες μου γιατί θα αποδεικνυόταν ότι εγώ είμαι ο υπεύθυνος.
Αν οι παίκτες κάνουν λάθος είναι ένδειξη ότι και εγώ κάνω λάθος.
Αλλά την Τετάρτη σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα κάνω λάθος ούτε οι παίκτες μου».

Για το γεγονός ότι η φετινή ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αλλά ο Μάρτιος από τους χειρότερους μήνες:
«Πιστεύω ότι η χρονιά ήταν πολύ καλή. Όντως έχουμε ένα μήνα κακό αλλά και εννιά μήνες εξαιρετικής πορείας. Άρα είμαστε ευχαριστημένοι γιατί το σκορ είναι 9-.1
Αυτή η διαφορά στην εικόνα μας δεν μου αρέσει γιατί έχω μάθει να ζω σε απαιτητικές συνθήκες όπως είναι και στον Ολυμπιακό.
Η χρονιά θα τελειώσει καλά γιατί θα προκριθούμε στο τελικό και θα κερδίσουμε το κύπελλο.
Οπότε θα έχουμε 10 μήνες καλούς και έναν κακό».

Για το αν είναι έτοιμος ο Σαβιόλα:
«Θα μπορούσε να είναι από σήμερα διαθέσιμος όπως και ο Φουστέρ αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω.
Σήμερα το ματς ήταν τόσο απαιτητικό και τρέξαμε τόσο όσο και με την Μάντσεστερ.
Όμως όταν τρέχεις και δεν είσαι καλός δείχνεις την εικόνα ότι έχεις χάσει την οργάνωση στο παιχνίδι σου και αυτό πάθαμε σήμερα».



Νίκος Παπαδόπουλος:«Δεν μπορούσαμε κάτι καλύτερο με Ολυμπιακό» 

Η τύχη έλειψε από τον Άρη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση των «κίτρινων» στο Καραϊσκάκη.

 «Δεν μπορούσαμε κάτι καλύτερο με Ολυμπιακό»

 Πίεση υπήρχε στον Άρη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, λόγω της κατάσταση που υπάρχει στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο βοηθός προπονητή του Γιώργου Φοιρού. Ο Νίκος Παπαδόπουλος σχολίασε πως αν η ομάδα του είχε τύχη θα πετύχαινε γκολ κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και φανέρωσε την ικανοποίηση του για την εικόνα των φιλοξενούμενων στο αποψινό ματς, όπου ηττήθηκαν με 1-0. «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας για πολλούς λόγους. Πέραν ότι παίζαμε με την πρωταθλήτρια ομάδα είχαμε και τα δικά μας προβλήματα. Λόγω της κρίσης που έχει βρεθεί η ομάδα, υπήρχε και μεγάλη ψυχολογική πίεση. Προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας του Άρη και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και κατέληξε, αναφερόμενος στην κακή χρονιά για τον Άρη. «Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι από τα όσα συνέβησαν όλη τη χρονιά. Έχουμε μια μικρή ικανοποίηση για την εμφάνιση και κυρίως του πρώτου ημιχρόνου. Παίζαμε με την πρωταθλήτρια ομάδα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Υπήρχε διάθεση και θέληση για κάτι καλό», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας μετά τον αγώνα απέναντι στον Άρη.
Τάσος Παπάζογλου:
«Δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση. Ο Άρης ήταν κλεισμένος πίσω και δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε την άμυνα του. Καταφέραμε και βάλαμε ένα γκολ στο τέλος και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς είναι αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Θέλουμε να κερδίσουμε στην έδρα μας, για να έχουμε πιο εύκολο έργο στον επαναληπτικό», δήλωσε αρχικά ο Παπάζογλου.
Για την αγωνιστική κάμψη του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Σε κάθε αγωνιστική υπάρχουν πάρα πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, ο προπονητής θέλει να δει διάφορα σχήματα, είναι κι αυτός ένας λόγος που δεν έχουμε τόσο καλή απόδοση. Παρόλα αυτά, περιμένουμε πως και πως τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, θέλουμε να περάσουμε και να πάμε στον τελικό, αυτός είναι ο στόχος μας».

Για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, είπε: «Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ξέρουμε τι ευθύνες έχουμε και ξέρουμε πως πρέπει να περάσουμε στον τελικό. Θα είναι ένα δύσκολο ματς κι ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για τη φάση του φερ πλέι με τον Δελφάκη και την αποβολή του Ηρακλή, σχολίασε: «Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, δεν θέλει ο ένας να χτυπάει τον άλλον. Σωστός ήταν και ο Κάμπελ και ο παίκτης του Άρη. Επαγγελματίες είμαστε, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είμαστε αντίπαλοι μόνο για ενενήντα λεπτά».

Για το κίνητρο που είχε ο υποβιβασμένος Άρης, επεσήμανε: «Όλοι έχουν ένα παραπάνω κίνητρο όταν παίζουνε με τον Ολυμπιακό, αφού είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Γι' αυτό βγήκε κι αυτή η εικόνα προς τα έξω, λόγω του κινήτρου του. Ο Άρης έχει πέσει, δεν ήρθε όμως με κατεβασμένα χέρια. Σίγουρα θα μπορούσαν να αποφύγουν κάποιες φάσεις, μπήκαν πολύ δυνατά, γι' αυτό κι ο διαιτητής απέβαλλε τον παίκτη του Άρη στο τέλος».

Τέλος, για τη θέση που του αρέσει να παίζει, είπε: «Όπου κρίνει ο προπονητής, είτε δεξιά είτε στο κέντρο της άμυνας, εγώ θα δώσω το 100%. Προσωπική μου άποψη είναι πως είμαι πιο άνετος όταν παίζω στο κέντρο της άμυνας. Μπορώ να βοηθήσω και δεξιά, ο Ολυμπιακός είναι και επιθετική ομάδα, γι' αυτό φαίνομαι και περισσότερο όταν παίζω εκεί. Όμως, αποκτήθηκα για τη θέση του κεντρικού αμυντικού κι εκεί νομίζω πως παίζω καλύτερα».

Λεάντρο Σαλίνο:
«Πιστεύω ότι σαν ομάδα έχουμε παίξει πολύ καλύτερα παιχνίδια. Πιστεύω ότι τα καλά παιχνίδια η ομάδα τα έχει κάνει στα μεγάλα ματς του πρωταθλήματος και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσπαθούμε όλοι σε κάθε ματς να βελτιωνόμαστε και να παρουσιάζουμε καλύτερη εικόνα», δήλωσε αρχικά ο Λεάντρο Σαλίνο.

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ναι μεν νίκησε αλλά δύσκολα: «Με όλο το σεβασμό το να παίζεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες είναι πάντα δύσκολο γιατί είναι ομάδες που κλείνονται πίσω, προσπαθούν να επιτεθούν με αντεπιθέσεις και εμείς αυτό που έχουμε σκεφτεί να κάνουμε είναι δύσκολο να το πραγματοποιήσουμε. Πάντα αυτά τα παιχνίδια φαίνονται εύκολα αλλά δεν είναι».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο εν όψει του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ: «Αυτό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε. Θέλουμε το γήπεδο μας γεμάτο και την υποστήριξη του κόσμου γιατί αυτοί είναι που μας βοηθούν να πάρουμε τις νίκες».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου