ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Tρίκαλα - Ολυμπιακός 70-84

Tρίκαλα - Ολυμπιακός 70-84

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τα Τρίκαλα εκτός έδρας με σκορ 70-84, με τους Πειραιώτες να παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ ανά διαστήματα και τον Μπαρτζώκα να κάνει ροτέισον ενόψει Αναντολού Εφές. Έλαμψε ο Πέτγουεϊ στην επίθεση (21π, 4/6τρ), εξαιρετικό ματς από τους Λοτζέσκι (10π, 7ασ) και Σλούκα (9π, 8ασ), ομαδικό μπάσκετ από τους ερυθρόλευκους με 26 ασίστ.
Για την 23η αγωνιστική της Basket League, ο Ολυμπιακός έκανε... μεσημεριανό περίπατο στα Τρίκαλα, κερδίζοντας την τοπική ομάδα με σκορ 70-84, σε ένα ματς που οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν χωρίς τους Σπανούλη (ξεκούραση), Πρίντεζη (τραυματίας), Περπέρογλου (τραυματίας) και Σερμαντίνι (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής).


Οι Πειραιώτες έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ μετρώντας 26 ασίστ (έκαναν και 15 λάθη), είχαν εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα (20/30-67%) και τρίποντα (11/23-48%), χάνοντας όμως αρκετές βολές (11/18-61%), ενώ κυριάρχησαν και στο κομμάτι των ριμπάουντ (25-33).  Ξεχώρισε ο φορτσάτος Πέτγουεϊ στην επίθεση (21π, 4/5δ, 4/6τρ), καλό παιχνίδι από τον Λοτζέσκι (10π, 7ασ), εξαιρετικό ματς από τον Σλούκα που έπαιξε περισσότερο απ' όλους (28λ, 9π, 8ασ, 4κλ, 4λ), ουσιαστικός στο σκορ ο Παπαπέτρου (12π, 3/3δ, 2/4τρ), ενώ έκανε 5 λάθη ο Κόλινς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει ροτέισον στην ομάδα, ξεκουράζοντας τους βασικούς του παίκτες ενόψει Εφές, χρησιμοποιώντας και τους 12 παίκτες του στην αναμέτρηση.

Ο ΜVP του αγώνα

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, καθώς σε 16 λεπτά σημείωσε 21 πόντους (4/5δ, 4/6τρ), όντας δραστήριος και αποτελεσματικός στην επίθεση, βγάζοντας ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη παιχνίδι έπαιξε ομαδικό μπάσκετ, έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, παίρνοντας σωστές αποφάσεις στην επίθεση, κάτι που αποτυπώνεται στις 26 ασίστ που μοίρασε. Ο Σλούκας μοίρασε 8 τελικές πάσες και ο Λοτζέσκι 7.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" το ματς ουσιαστικά στην δεύτερη περίοδο, με τα τρίποντα των Παπαπέτρου και Αγραβάνη να εκτοξεύουν την διαφορά στο +17 (26-43) στο 19'.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, ο Πέτγουεϊ ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, ενώ ο Σλούκας στον αιφνιδιασμό έκανε το σκορ 3-9 στο 4'. Ο Λοτζέσκι με βολές έφερε τους φιλοξενούμενους στο +6 (6-12) αλλά ο Πέρουντσιτς μείωσε με τρίποντο (9-12). Ο Μπαρτζώκας στη συνέχεια έβαλε στο "5" τον Σίμονς και τον Ντάνστον στο "4", ο Λοτζέσκι "πυροβολούσε" από την περιφέρεια (11-18), ενώ ο Ντάνστον με βολές έφερε τους Πειραιώτες στο +9 (11-20), με τους ερυθρόλευκους να παίζουν ομαδικό μπάσκετ, ελέγχοντας και τα ριμπάουντ, με το 14-20 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο δραστήριος Πορτίνι με ντράιβ μείωσε σε 19-24, με τον Ολυμπιακό να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και να τροφοδοτεί τους ψηλούς του, με τον Σίμονς με έμμεσο τρίποντο να φέρνει τους φιλοξενούμενους στο +10 (19-29). Ο Λοτζέσκι δεν έχανε σουτ από μέση απόσταση, με τους Πειραιώτες να βγάζουν άμυνες και να λειτουργούν αρμονικά στον αιφνιδιασμό, βγάζοντας και συνεργασίες στο παιχνίδι του μισού γηπέδου, με τον Λοτζέσκι να ανεβάζει την διαφορά στο +14 (21-35). Στο 8-0 σερί των Πρωταθλητών Ευρώπης έδωσε τέλος με έμμεσο τρίποντο ο Δεληγιάννης (24-37), αλλά τα τρίποντα των Παπαπέτρου-Αγραβάνη έφεραν τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο +17 (26-43) στο 19', με το σκορ του ημιχρόνου να "γράφει" 29-46.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε φορτσάτος, ο εξαιρετικός Πέτγουεϊ με τρίποντο ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά στο +20 (29-49), η οποία έφτασε στο +24 (29-53) στο 22' με τον δραστήριο Πέτγουεϊ. Τα Τρίκαλα άρχισαν να πιέζουν σε ολόκληρο το γήπεδο και να ρίχνουν... ξύλο στην άμυνα, ο Σλούκας ευστόχησε σε τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Περούνινιτς (40-58). Ακολούθησε το.. .σόλο του Κόλινς, καθώς αφού ευστόχησε από την περιφέρεια, στην άμυνα πήρε το ριμπάουντ και στον αιφνιδιασμό έδωσε ασίστ για γκολ-φάουλ στον Πέτγουεϊ (40-64). Οι Πειραιώτες έκανα ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με τον "καυτό" Πέτγουεϊ να βάζει ένα ακόμη τρίποντο ανεβάζοντας την διαφορά στο +27 (40-67). Ο Κόλινς ακολούθως υπέπιπτε σε λάθη, Κατσίβελης-Πέτγουεϊ έβρισκαν στόχο από τα 6.75 μέτρα, με το σκορ στο 30' να βρίσκει τους Πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται με 51-75.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνέχισε το ροτέισον του και στην τελευταία περίοδο, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Χριστοδούλου, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στις προσπάθειες τους. Μετά από έξυπνη ασίστ του Λοτζέσκι ο Καββαδάς με επιβλητικό κάρφωμα έκανε το σκορ 56-77, Αγραβάνης και Παπαπέτρου έκαναν το σκορ 60-82 στο 34', με την πεντάδα του Ολυμπιακού να απαρτίζεται στα τελευταία λεπτά από τους νεαρούς Έλληνες παίκτες του ρόστερ (Χριστοδούλου, Σλούκας, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Καββαδάς). Το παιχνίδι εδώ και ώρα είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να κερδίζουν τα Τρίκαλα με σκορ 70-84, δείχνοντας χαλάρωση στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο ήταν καλύτεροι (19-9) οι γηπεδούχοι.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-46, 51-75, 70-84
Ανά δεκάλεπτο: 14-20, 15-26, 22-29, 19-9

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 17 (2), Περούνισιτς 12 (3), Γιούινγκ 9, Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς 3, Πορίνι 2, Σαπ 3 (1), Δεληγιάννης 14, Ματαλόν 3, Φουντάς, Πάνος 5

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 21 (4), Ντάνστον 6, Παπαπέτρου 12 (2), Σλούκας 9 (1), Κόλινς 5 (1), Σίμονς 6, Λοτζέσκι 10 (1), Αγραβάνης 3 (1), Μάντζαρης, Καββαδάς 2.

Αναλυτικά τα στατιστικά των Τρικάλων στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

 

MVP ο Πέτγουεϊ

MVP ο Πέτγουεϊ! (pic)
H εξαιρετική εμφάνιση από τον Αμερικανό, στον αγώνα του Ολυμπιακού με τα Τρίκαλα είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης!
21 πόντοι, με 1/1 βολές, 4/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 16' 20'' αγώνα ήταν τα διαπιστευτήρια του Μπρεντ στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού που ανεβάζει στροφές!

Έξαλλος ο Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου

Έξαλλος ο Μπαρτζώκας

Όπου κι αν παίζει ο Ολυμπιακός μακριά από την Αθήνα, υπάρχει «γιορτή». Είτε στην Χαλκίδα, είτε στο τελευταίο παιχνίδι με την Μάλαγα, όπου οι Ισπανοί χειροκρότησαν τον Σπανούλη και στο τέλος παραδέχθηκαν την ανωτερότητα των Πειραιωτών. Στα Τρίκαλα, όμως, μια μικρή μερίδα οπαδών των γηπεδούχων, χάλασαν το σκηνικό, καθώς στο ξεκίνημα του αγώνα τραυμάτισαν τον φυσιοθεραπευτή Μάριο Τσαγγαρά, ενώ στο τέλος έφτυσαν τους παίκτες. Γι' αυτό το λόγο, ο Μπαρτζώκας ήταν έξαλλος στη συνέντευξη Τύπου.
«Ο Ολυμπιακός πάντα χαίρεται να παίζει στην επαρχία, σήμερα, όμως, όπως είχε πει και ο Κώστας Φλεβαράκης ήταν μια γιορτή αυτό το παιχνίδι, αλλά στις γιορτές εγώ δεν έχω δει να φτύνουν παίκτες και προπονητές στο τέλος του ματς, να πετάνε αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας μας, αλλά και να υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές», ανέφερε σχετικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε. «Προχθές στη Μάλαγα τέλειωσε το παιχνίδι, σε ένα οριακό ματς για την ομάδα τους που τελείωσε με ήττα, παρόλα αυτά περίμεναν τους παίκτες μας για να φωτογραφηθούν οι φίλοι της Μάλαγα. Αν εδώ ο σύνδεσμος φιλάθλων Σακαφλιά κρίνουν ότι πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα, τότε πάω πάσο».
Από κει και πέρα, δεν είχε πολλά να πει για το ματς, το οποίο κρίθηκε εύκολα, αν κι εξέφρασε παράπονα για την παρουσία των νεαρών παικτών στην τελευταία περίοδο. «Συγχαρητήρια στον κόουτς και τα Τρίκαλα για την ομάδα που έχουν δημιουργήσει φέτος. Έχουν φυσιογνωμία ως ομάδα και σκληρή έδρα. Χαίρομαι όταν το επαρχιακό μπάσκετ πηγαίνει καλά. Όταν η διαφορά πήγε στους 19 πόντους, οι νέοι μας παίκτες κινήθηκαν λάθος σε άμυνα και επίθεση. Τώρα εμείς κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι μας. Είναι σημαντικό ότι δεν κουράσαμε τους βασικούς παίκτες».

"Κρατάμε τα τρία πρώτα δεκάλεπτα"

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» από την τρίτη περίοδο το ματς με τα Τρίκαλα και στη συνέχεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Σε αυτό ακριβώς στάθηκε και ο Κώστας Σλούκας

Αναλυτικά τα όσα είπε ο γκαρντ του Ολυμπιακού:
«Κρατάμε τα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Το θέμα μας σήμερα ήταν να ξεκουραστούν τα παιδιά που έχουν τραβήξει το μεγάλο κουπί μέσα στην χρονιά», τόνισε αρχικά ο Κώστας Σλούκας και συνέχισε: «Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Είχαμε και εμείς σκαμπαναβέσματα, όπως έχουν όλες οι ομάδες. Όμως, τώρα τα πάμε καλά και παλεύουμε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε». 

KAE Τρίκαλα BC : «Ζητάμε συγνώμη στον Ολυμπιακό»

Τη συμπεριφορά των λίγων «κακών φιλάθλων» -όπως τους χαρακτηρίζει- προς τον Ολυμπιακό καταδικάζει η ΚΑΕ Τρίκαλα που δεσμεύεται πως θα απομονώσει αυτή την μερίδα οπαδών.

«Ζητάμε συγνώμη στον Ολυμπιακό»
 Θέση για την άσχημη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της προς τον Ολυμπιακό, στο μεταξύ τους παιχνίδι, πήρε η ΚΑΕ Τρίκαλα.

Οι νεοφώτιστοι καταδίκασαν αυτές τις ενέργειες και ζήτησαν συγνώμη απ' τους πρωταθλητές Ευρώπης, ξεκαθαρίζοντας πως τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν στις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύουν, ενώ ενημέρωσαν πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να απομονωθούν.

Η ανακοίνωση:

«H KAE Τρίκαλα BC Aries καταδικάζει απερίφραστα τους λίγους κακούς φιλάθλους που με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους προσπάθησαν να αμαυρώσουν την εικόνα της γιορτής που παρατηρείται σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας. Το χειροκρότημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων στην ομάδα του Ολυμπιακού και οι δεκάδες φίλαθλοι που περίμεναν στο τέλος έξω από το γήπεδο για να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα από τους Πρωταθλητές Ευρώπης δείχνει πως ο κόσμος των Τρικάλων και αγαπά το μπάσκετ και σέβεται τις αξίες.

Ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Μπαρτζώκα, τους συνεργάτες του και τους παίκτες του Ολυμπιακού που ταλαιπωρήθηκαν από τους λίγους αυτούς «φιλάθλους» τους οποίους και θα φροντίσουμε να απομονώσουμε από την οικογένειά μας. Το μπάσκετ στα Τρίκαλα είναι γιορτή, το κατακτήσαμε αυτό όλοι μαζί με μεγάλο αγώνα και προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και σε αυτή τη γιορτή είναι ανεπιθύμητοι όσοι δεν σέβονται τον αντίπαλο και δεν αντιλαμβάνονται ότι αθλητισμός και πολιτισμός είναι έννοιες ταυτόσημες».
ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου