ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 78-83 (video)

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 78-83 (video)


Ο Ολυμπιακός σημείωσε την τρίτη σερί νίκη του στο TOP-16, κερδίζοντας την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 78-83. Ξεχώρισαν οι Σπανούλης (17π, 4ασ), Ντάνστον (13π, 6ρ) και Λοτζέσκι (13π), θετική εμφάνιση από Κόλινς. Επόμενο ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Ο νικητής του ματς τερματίζει στην τρίτη θέση.
Για την 13η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague ο Ολυμπιακός σημείωσε την τρίτη σερί νίκη του στον όμιλο (7 νίκες και 6 ήττες ρεκόρ) χωρίς τους Γιώργο Πρίντεζη και Στράτο Περπέρογλου, κερδίζοντας την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 78-83, δίχως να αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στους Τούρκους. Οι Πειραιώτες επέβαλαν τον ρυθμό τους στην αναμέτρηση, έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ ανά διαστήματα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (32-38), είχαν καλό ποσοστό από την περιφέρεια (9/20τρ-45%) και θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (20/12), λειτουργώντας με ομαδικότητα, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας. Επόμενο ματς στο γκρουπ για τους ερυθρόλευκους εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στις 10 Απριλίου (Πέμπτη, 21:45). Και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά όποια νικήσει στον "εμφύλιο", πέρα από το γόητρο, θα τερματίσει και στην τρίτη θέση στον όμιλο, αντιμετωπίζοντας (κατά πάσα πιθανότητα) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μειονέκτημα έδρας. Όποιος χάσει τερματίζει τέταρτος και θα παίξει (πάλι με μειονέκτημα) απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.


Ο κόουτς Μπαρτζώκας έκανε ροτέισον μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ο Σπανούλης με 17 πόντους (3/7δ, 3/8τρ, 2/2β) και 4 ασίστ, καλό παιχνίδι ξανά από τον μαχητικό Ντάνστον (13π, 5/10δ, 7ρ, κέρδισε 8 φάουλ), παίζοντας εξαιρετικά τόσο στο "4", όσο και στο "5". Έδωσε βοήθειες στην επίθεση ο Λοτζέσκι (13π), θετική εμφάνιση από τον... μαέστρο Κόλινς (19 λεπτά, 4π, 5ασ, 5ρ) που έδωσε ρυθμό στην ομάδα, ήταν αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι ο Σερμαντίνι (10π, 5ρ), έβαζε τρίποντο και έβγαζε άμυνες ο Πέτγουεϊ (6π, 2/2τρ, 3 μπλοκ), λίγα πράγματα από τους Μάντζαρη, Σλούκα, Σίμονς και Καββαδά, ενώ ο μόνος που δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση ήταν ο Κατσίβελης.

Το BuzzerBeater του Σλούκα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Ντάνστον (στο "4") και Σερμαντίνι, με τον "καυτό" Παπαπέτρου με σερί πόντους να κάνει το σκορ 0-5. Ο Σπανούλης έβρισκε με υπέροχες ασίστ τον Σερμαντίνι, ο οποίος τελείωνε με υποδειγματικό τρόπο τις φάσεις (3-9), με τους Πειραιώτες να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Μάντζαρης στη συνέχεια με κλέψιμο έδωσε ασίστ στον αιφνιδιασμό στον Ντάνστον που κάρφωσε με επιβλητικό τρόπο, κάνοντας το σκορ 5-11 στο 5'.

Ο Βασιλειάδης με τρίποντο μείωσε σε 8-11, ο Σπανούλης απάντησε άμεσα με λέι-απ, με τους Τούρκους να παίρνουν... φωτιά από την περιφέρεια, μειώνοντας στον πόντο (14-15). Οι δύο ομάδες ακολούθως "κόλλησαν" στο σκορ για ορισμένα λεπτά, με τον Λούκας να δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στην Εφές με 16-15. Στην τελευταία επίθεση ο Σλούκας πήρε την επίθεση πάνω του, ευστοχώντας σε BuzzerBeater μακρινό σουτ (πάταγε γραμμή), με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται με 18-19 στο δεκάλεπτο.

Πήρε διαφορά στο προβάδισμα του σκορ ο Ολυμπιακός

Στην δεύτερη περίοδο ο Σλούκας συνέχισε να "πυροβολάει" από μακρινή απόσταση (18-22), ενώ ο Πέτγουεϊ μοίραζε μπλοκ στην άμυνα και ευστοχούσε σε δύσκολα τρίποντα, φέρνοντας τον Ολυμπιακό στο +7 (18-25). Ο Μπιέλιτσα "εκτέλεσε" από την περιφέρεια (23-27), ο Κόλινς έβγαλε ασίστ για τον Σερμαντίνι (23-29), ενώ ο Λοτζέσκι βρήκε στόχο από τα 6.75 μέτρα, κάνοντας το σκορ 26-32 στο 15'.

Ακολούθως ο Κόλινς χάρισε μία highlight στιγμή στο ματς, καθώς τελείωσε την φάση με ένα εντυπωσιακό ντράιβ, ενώ ο Σπανούλης που επέστρεψε στο παρκέ έφερε τον Ολυμπιακό στο +10 (26-36). Η άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης είχε βελτιωθεί, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ριμπάουντ και να αξιοποιούν στην επίθεση τον Καββαδά, ο οποίος και ανέβασε την διαφορά στο +11 (28-39). Στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου ο Σπανούλης... χορεύοντας "έγραψε" το 32-43.


 
Τα τρίποντα του Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Σερμαντίνι, με τον Αμερικανό φόργουορντ να ευστοχεί για δεύτερη φορά από την περιφέρεια (37-46). Οι Τούρκοι όμως εκμεταλλεύθηκαν την δυστοκία των Πρωταθλητών Ευρώπης και ακολούθως μείωσαν με τον Γκονλούμ σε 43-48 , αλλά και με τον Γκόρντον σε 48-50 στο 15', με τους Τούρκους να παίρνουν θάρρος στο παιχνίδι.

Ο Λοτζέσκι με έμμεσο τρίποντο έδωσε... ανάσα στους ερυθρόλευκους (48-53), ο Σίμονς που πέρασε στο ματς βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι (48-55), με τον Ντάνστον να παίζει στο "4" και από την γραμμή των βολών να διαμορφώνει το 51-57. Ο Σπανούλης στην εκπνοή της επίθεσης ευστόχησε με τρίποντο από την γωνία, με τους Πειραιώτες να τρέχουν με ιδανικό τρόπο στον αιφνιδιασμό και τον Κόλινς να δίνει ασίστ στον Ντάνστον που κάρφωσε (53-62). Οι ερυθρόλευκοι κυκλοφορούσαν την μπάλα με αστραπιαίο τρόπο, με τον Σπανούλη να ευστοχεί σε τρίποντο από την άλλη γωνία, με το σκορ στο 30' να βρίσκει τους Πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται με 67-60, με το σκορ της τρίτης περιόδου να "γράφει" 28-24.

Τυπική διαδικασία

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ροτέισον, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, με τον θετικό στην αναμέτρηση Κόλινς να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι, ενώ ακολούθως ο Λοτζέσκι με τρίποντο έφερε τον Ολυμπιακό στο +12 (62-74) στο 32'. Ο Σπανούλης που ξεκίνησε από τα 6.75 μέτρα με 0/4 τρίποντα απάντησε με 3/3 σερί σουτ από τα 6.75 μέτρα "γράφοντας" το 68-77. Οι Πειραιώτες συνέχισαν με τους Κόλινς, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Ντάνστον και Σερμαντίνι, με τον Αμερικανό με κάρφωμα να κάνει το σκορ 70-79.

Ο Σλούκας δεν έχανε σουτ από μακρινή απόσταση (70-81), η Εφές άρχισε να πιέζει και μείωσε σε 76-82, αλλά τίποτα στο παιχνίδι δεν μπορούσε να αλλάξει, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει την τρίτη σερί νίκη του στο TOP-16, κερδίζοντας την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 78-83.

Τα δεκάλεπτα:18-19, 32-43, 60-67, 78-83
Ανά δεκάλεπτο: 18-19, 14-24, 28-24, 18-16

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Οσμάν 4, Βασιλειάδης 16 (4), Μπατούκ 8 (1), Γκονλούμ 7, Κιλιτσλί 2, Σαβάνοβιτς 3, Γκόρντον 16, Πλάνινιτς 8 (2), Μπιέλιτσα 14 (2).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 6 (2), Σερμαντίνι 10 (5ριμπ, 1λαθ, 1ασ), Ντάνστον 13 (7ριμπ), Σπανούλης 17 (3τριπ, 4ασ), Παπαπέτρου 5 (1τριπ, 2ριμπ), Σλούκας 7 (1), Κόλινς 4 (5ριμπ, 5ασ), Σίμονς 6 (2ριμπ), Μάντζαρης (3ριμπ), Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 13 (2τριπ, 3ριμπ, 3ασ).

Αναλυτικά τα στατιστικά της Εφές:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού:

Tα highlights της αναμέτρησης

 


Highlights: Anadolu Efes Istanbul-Olympiacos... από Euroleague_Basketball


Οι 250 τρελοί γαύροι στο Αμπντι Ιπεχτσι

Ανταπέδωσαν την αποθέωση (video)
Από την τηλεόραση οι φωνές και τα συνθήματα τους ακούγονταν συνεχώς, αλλά στο γήπεδο η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 250 τρελοί γαύροι ήταν ακόμα πιο έντονη.
Γι' αυτό, λοιπόν, με το τέλος του αγώνα στο "Αμπντί Ιπεχτσί", οι παίκτες του Θρύλου έσπευσαν να ανταποδώσουν την αποθέωση στους πιστούς που παρακολούθησαν από κοντά την νίκη επί της Εφές. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Μπαρτζώκας: "Μυαλό και σώμα ενόψει Παναθηναϊκού"

Ο κόουτς Μπαρτζώκας σχολίασε πως ο Ολυμπιακός δεν έδωσε το 100% των δυνατοτήτων κόντρα στην Εφές και στρέφει την προσοχή του στο ερχόμενο ευρωπαϊκό ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Στη συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε τόσο στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές, όσο και στο ερχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι των Πειραιωτών απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (10/4).


Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης είπε τα εξής: "Σήμερα ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι γιατί ξέραμε από χθες ότι είχαμε προκριθεί. Σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν δώσαμε το 100% που μπορούσαμε να δώσουμε.

 Καταλαβαίνω τους παίκτες, είναι φυσιολογικό, ελέγξαμε ρυθμό και σκορ και φτάσαμε στη νίκη. Στο τέλος αυτό που θέλαμε ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι και το καταφέραμε.

Καλή τύχη στον κόουτς Αγγέλου και την Αναντολού Εφές. Έχουμε μπροστά μας ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, πρέπει να προετοιμάσουμε το μυαλό μας και το σώμα μας γι’ αυτό το παιχνίδι".

Λοτζέσκι: "Η αυτοπεποίθηση μας ψηλά"

Ο Λοτζέσκι σχολίασε πως η αυτοπεποίθηση της ομάδας βρίσκεται ψηλά και επεσήμανε πως κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός οφείλει να κερδίσει.
Οι δηλώσεις του Ματ Λοτζέσκι μιλώντας τόσο για τη νίκη επί της Εφές, όσο και για το ερχόμενο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό.





Ο Αμερικανός φόργουορντ είπε τα εξής: "Λοτζέσκι: "Θέλαμε να κρατήσουμε την αυτοπεποίθηση μας ψηλά. Μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα αλλά σημασία έχει ότι πήραμε τη νίκη.

Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην άμυνα αλλά στην επίθεση ήμασταν παραγωγικοί. Στο ματς μ3ε τον ΠΑΟ οφείλουμε τη νίκη. Δεν έχει σημασία το ποιος θα είναι 3ος ή 4ος. Το περιμένουμε για να δώσουμε μια απάντηση στον αντίπαλό μας".
 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου