ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τα συμβόλαια και οι ανανεώσεις


Τα συμβόλαια και οι ανανεώσεις

Το κείμενο δημιουργήθηκε με αφορμή τα μηνύματα σας, καθώς αρκετοί από εσάς μας ρωτάτε για το πότε λήγουν τα συμβόλαια συγκεκριμένων παικτών, ενώ μας σχολιάζετε πως θα ήταν καλό η διοίκηση να ανανεώσει από τώρα ορισμένα από αυτά.

Το συμβόλαιο του Περπέρογλου που λήγει φέτος, εκείνο του Μάντζαρη που ολοκληρώνεται του χρόνου και το "καυτό" καλοκαίρι του 2015. Η φιλοσοφία της διοίκησης στις πρόωρες ανανεώσεις, αλλά και η επιθυμία της να διατηρήσει ακέραιο τον βασικό ελληνικό κορμό.





Κουμάντο σε αυτά τα θέματα κάνει αποκλειστικά η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και τις αποφάσεις σε αυτά τα ζητήματα τις παίρνουν οι Πρόεδροι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, συν τον αντιπρόεδρο των Πρωταθλητών Ευρώπης, Γιώργο Σκινδήλια.

Με βάσει τον τρόπο που κινούνται χρόνια τώρα στις μεταγραφές, τακτική της διοίκησης είναι να μην ανανεώνει πρόωρα τα συμβόλαια των παικτών. Στα σχεδόν 10 χρόνια που βρίσκονται στην ηγεσία της ομάδας μπάσκετ, στον μόνο παίκτη που επέκτειναν πρόωρα το συμβόλαιο ήταν του Άντριαν Ζίζιτς. Με κανέναν άλλο μπασκετμπολίστα. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η φιλοσοφία τους.

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τα συμβόλαια των παικτών και η κρίσιμη αγωνιστική περίοδο στην οποία βρίσκεται η ομάδα απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο, ο οποίος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague.

Επειδή μας ρωτάτε, όμως, άποψη μας πως είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να διατηρήσει τον βασικό-ελληνικό κορμό που διαθέτει, πάνω στον οποίο στηρίχτηκε κατακτώντας δύο σερί Πρωταθλήματα Ευρώπης. Άλλωστε, η διατήρηση του βασικού κορμού αποτελεί το κύριο συστατικό για την δημιουργία δυναστείας-κυριαρχίας στην Ελλάδα, αλλά και παραμονής στην ελίτ της Ευρώπης.

Άποψη μας πως θα ήταν σοφή κίνηση η διοίκηση να ανανεώσει πρόωρα τα συμβόλαια συγκεκριμένων παικτών της ομάδας, αλλά κουμάντο σε αυτά τα θέματα κάνει αποκλειστικά η διοίκηση. Διάθεση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, πάντως, είναι να κρατήσουν τον ελληνικό-βασικό κορμό της ομάδας. Άλλωστε, σε αυτόν ποντάρουν και έχουν επενδύσει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας στον Πειραιά ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν στο ρόστερ τους την ραχοκοκαλιά τόσο της υπάρχουσας εθνικής μας ομάδας, όσο και εκείνης του μέλλοντος.

Ο Βασίλης Σπανούλης ανανέωσε πέρσι το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό έως το 2016, επιλέγοντας ουσιαστικά να ολοκληρώσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, αλλά υπάρχουν και οι άλλοι παίκτες. Το συμβόλαιο που "καίει" περισσότερο είναι εκείνο του Στράτου Περπέρογλου, το οποίο ολοκληρώνεται φέτος, το ερχόμενο καλοκαίρι. Φέτος πραγματοποιεί την καλύτερη και πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του (10.7π, 48.5%δ, 46%τρ, 84.2%β, 3ρ, στην Ευρωλίγκα), παρουσιάζοντας και ηγετική στοιχεία στο παιχνίδι του. Διάθεση του παίκτη δεν είναι μοναχά να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους, αλλά και να ολοκληρώσει (και εκείνος με την σειρά του) τη καριέρα του στον Πειραιά.

Επειδή ρωτάει αρκετός κόσμος, το συμβόλαιο του Βαγγέλη Μάντζαρη δεν λήγει φέτος, αλλά το καλοκαίρι του 2015! Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2011, υπογράφοντας μαζί του τετραετές συμβόλαιο. Το 2015, επίσης, ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα που ανανέωσαν το καλοκαίρι του 2012 ύστερα από τα Πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ το 2015 ολοκληρώνονται και τα συμβόλαια των Μπράιαντ Ντάνστον, Μπρεντ Πέτγουεϊ και Ματ Λοτζέσκι, με την πειραϊκή ΚΑΕ να έχει φέτος και την επιλογή για οψιόν ανανέωσης. Το 2015 λήγει και το συμβόλαιο του Δημήτρη Κατσίβελη.

Το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, θα είναι... ήσυχο από πλευράς λήξης συμβολαίων. "Καυτό" όμως αναμένεται να είναι εκείνο του 2015, καθώς τότε είναι που λήγουν τα περισσότερα συμβόλαια. Εκτός και αν η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός ξαφνιάσει τους πάντες ευχάριστα, ανανεώνοντας πρόωρα ορισμένα από αυτά, περνώντας "χειροπέδες" στα χέρια αντιπάλων που ορέγονται μελλοντικά κάποιους από τους παίκτες των ερυθρολεύκων. Σαφώς, βέβαια, και μπορεί να κρατήσει όποιον θέλει αφήνοντας τις υποθέσεις στην ώρα τους, δηλαδή για το καλοκαίρι του 2015, αλλά τότε είναι που θα υπάρχει κίνδυνος πλειστηριασμού (όπως συνέβη με την περίπτωση του Χάινς) αφού οι παίκτες θα μένουν ελεύθεροι.

Αυτά επειδή μας ρωτάτε, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει λόγος να γίνεται σπέκουλα για τα συμβόλαια των παικτών. Τόσο ο φίλαθλος κόσμος, όσο και οι άνθρωποι της ομάδας, οφείλουν και πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στα αγωνιστικά θέματα του Ολυμπιακού. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η διοίκηση. Το γεγονός πως οι Πρόεδροι έχουν την επιθυμία να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού τον ελληνικό βασικό κορμό των Πειραιωτών, στον οποίο πίστεψαν, πόνταραν και επένδυσαν με τεράστια επιτυχία, είναι αρκετό ώστε τόσο οι οπαδοί των ερυθρολεύκων, όσο και οι παίκτες, να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον τους στο μεγάλο λιμάνι.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου