ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πάρτε τώρα τον Εϊντσον! (video)

Πάρτε τώρα τον Εϊντσον!

06/06/2011
Σαφέστατα, το σοκ από τη νέα απώλεια του τίτλου για τον Ολυμπιακό, το ’’μούδιασμα’’ του κόσμου, οι φωνές διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις του αίσχους στη φισούνα του ΟΑΚΑ είναι τα θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της μέρας. Ας μου επιτραπεί να πάω ένα βήμα πιο κάτω διότι πέρα από όλα αυτά προέχει μια ομάδα να διατηρήσει το καθαρό μυαλό της και να σχεδιάσει το επόμενο βήμα της.

Όλα δείχνουν ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα παραμείνει και του χρόνου και στην ουσία θα έχει την ευθύνη ενός δικού του σχεδιασμού χωρίς τα….βαρίδια του παρελθόντος. Τι εννοώ; Πέρσι, παρέλαβε μια ομάδα με πολλά συμβόλαια σε ισχύ, με παίκτες που ενδεχόμενα ο ίδιος δεν ήθελε και στην ουσία οι κινήσεις του ήταν αυστηρά περιορισμένες με βάση το μπάτζετ. Φέτος, δεν υπάρχουν ούτε ’’δανεικοί’’ παίκτες (πλην του Σλούκα), ούτε δύσκολα συμβόλαια, ενώ λήγουν και αρκετά από όσα είχε φέτος η ομάδα.

Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν και παρότι δεν το συνηθίζω νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πριν σκεφτεί οτιδήποτε άλλο οφείλει να κάνει μια γρήγορη κίνηση και να αποκτήσει ένα παίκτη που για λίγο ακόμη θα είναι ελεύθερος στην αγορά. Τον παίκτη που αποτελεί αυτή τη στιγμή ότι πιο κοντινό στον Διαμαντίδη κυκλοφορεί στην αγορά και μάλιστα σε αμερικάνικη εκδοχή. Τον Τσακ Εϊντσον που έπαιξε φέτος στη Μακάμπι και έχει μείνει ελεύθερος. Εκτός από τη Μακάμπι που τον θέλει ξανά ενδιαφέρεται και όχι άδικα η Μπαρτσελόνα, ενώ δεν αποκλείεται να του κτυπήσουν την πόρτα και άλλες ομάδες (από Τουρκία μεριά) καθώς το συμβόλαιο του κινείται ακόμη σε λογικά επίπεδα. Πέρσι έπαιρνε 1,2 εκατομμύρια δολάρια και παρότι η αξία του έχει εκτοξευθεί δεν αποτελεί απαγορευτικό μέγεθος για τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ και για προϋπολογισμούς 20-25 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Εϊντσον είναι το απόλυτο πολυεργαλείο, ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Σούπερ αμυντικός, πολύ καλός σκόρερ, πασέρ και ριμπάουντερ, ο ορισμός του all around παίκτη. Ανακαλύφθηκε μάλλον αργά αφού στο ξεκίνημα του στην Ευρώπη έπαιξε σε μικρές ομάδες από όπου τον ψάρεψε και μας τον σύστησε η Λιέτουβος Ρίτας πριν από τρία χρόνια. Τη σεζόν που τελείωσε ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Μακάμπι και κόντραρε στον τελικό της Βαρκελώνης ολομόναχος για πολύ ώρα τον Παναθηναϊκό. Με τον Εϊντσον ο Ολυμπιακός δημιουργεί μια σούπερ περιφέρεια.

Δεν είναι της λογικής μου να κάνω προτάσεις παικτών αλλά η περίπτωση του αμερικάνου είναι….οφθαλμοφανής και επαναλαμβάνω για την ώρα προσιτή. Μπορεί από μόνος του να αποτελέσει ραχοκοκαλιά για οποιαδήποτε κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη και είναι ελεύθερος. Για τα υπόλοιπα έχουμε χρόνο και ώρα…

O Τσακ Eϊντσον εν δράσει

www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου