ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πόσα θες να μας τρελάνεις;

Πόσα θες να μας τρελάνεις;
10/6/2011
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, με συνέντευξή που παραχώρησε στο Gazzetta.gr, τόνισε πως η διαιτησία φέτος ανέβηκε επίπεδο και πως οι νέοι διαιτητές ανταποκρίθηκαν… Όπως ο Ψαριανός ας πούμε;;; Επίσης μας ενημέρωσε πως το συμπέρασμα που έβγαλε από τις διαιτησίες των τελικών είναι ότι κάναμε βήματα μπροστά!!! Μας μίλησε και για θεσμικές καινοτομίες… Αντί για πέντε διαιτητές στην κληρωτίδα έμπαιναν από 8-12 στα play off, μόνο που όσοι περίσσευαν ξανάμπαιναν και αυτό ξέχασε να μας το πει… Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε για κάποιους ότι όταν τους φτύνουν νομίζουν ότι βρέχει… Μόνο έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί ότι το ο Ολυμπιακός δεν πήγε σε καμία κλήρωση και απαξίωσε γενικά την διαδικασία με την στάση του το ερμήνευσαν ότι δεν τους ενόχλησε με παράπονα… Και για να μη νομίζετε ότι είμαι κακοπροαίρετοι σας παραθέτουμε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη…


- Κύριε Συμεωνίδη, πως κρίνετε συνολικά την διαιτησία στην αγωνιστική περίοδο που μόλις τελείωσε;

"Ο απολογισμός της εφετινής απόδοσης της διαιτησίας στην Α1 Κατηγορία, αφορά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και τα πλέϊ-οφ... Όλη η χρονιά να πάει καλά, αν στους τελικούς αντιμετωπίσουμε προβλήματα, τότε όλη η προσπάθεια πάει στράφι! Φέτος, όμως, με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι η διαιτησία τα πήγε πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν!"

- Πως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;

"Θα σας εξηγήσω αμέσως... Από πρόπερσι προχωρήσαμε σε μία ανανέωση των πινάκων, λόγω της αποχώρησης πολλών και ικανών διαιτητών, τα κενά των οποίων ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθούν μέσα σε δύο χρόνια! Η επιτυχία μας, λοιπόν, συνίσταται κυρίως στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ίδιοι οι νέοι διαιτητές που μπήκαν στον χώρο, σε συνδυασμό με την διαχείριση που έγινε από την ΚΕΔ. Οι διαιτησίες που είχαμε ειδικότερα σε όλη τη διάρκεια της εφετινής χρονιάς, ήταν σε γενικές γραμμές καλές και αυτό είναι ένα γεγονός που μας χαροποιεί όλους..."

- Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξαν κακές διαιτησίες;

"Σε καμία περίπτωση! Και κακές διαιτησίες υπήρξαν και λάθη έγιναν σε πολλά παιχνίδια και αυτό θα γίνεται όσα χρόνια κι αν περάσουν... Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα νέα παιδιά βγήκαν μπροστά και σήκωσαν βαρύ φορτίο από τη στιγμή που κι εμείς σαν ΚΕΔ, εφαρμόσαμε κάποιες θεσμικές καινοτομίες, βάζοντας στην κληρωτίδα για κάθε ματς των πλεϊ-οφ από 8 έως και 12 διαιτητές, αντί για μάξιμουμ 5 που είχαμε μέχρι πέρυσι..."

- Η αλήθεια είναι ότι στους τελικούς είδαμε ονόματα διαιτητών που δεν είχαν καλά-καλά παίξει σε ντέρμπι “αιωνίων αντιπάλων” στην κανονική περίοδο, όπως ο Ψαριανός και ο Αφεντουλίδης...

"Αυτή την ερώτηση μου την έκανε κι ένας παράγοντας και του εξήγησα ότι αυτό δε γινόταν να συμβεί στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, γιατί τα παιχνίδια ήταν περισσότερα... Αυτά τα νέα παιδιά, όμως, κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους..."

- Την απόδοση των διαιτητών στη σειρά των τελικών και του μικρού τελικού, πως την κρίνετε;

"Βλέποντας τη διαιτησία με καθαρά αντικειμενικό μάτι και ξέχωρα από τα όποια παράπονα μπορεί να έχουν οι οπαδοί και οι παράγοντες οποιαδήποτε ομάδας, θεωρώ ότι κάναμε πολλά βήματα προς τα εμπρός! Τα όποια λάθη έγιναν, δεν επηρέασαν σε κανένα βαθμό ώστε να κρίνουν την έκβαση ενός αγώνα, όπως ενδεχομένως να είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια... Επειδή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, δεν προβλέπονται άλλες αποχωρήσεις, ελπίζουμε ότι με την εμπειρία που απέκτησαν στην εφετινή χρονιά, όλοι οι υπάρχοντες διαιτητές εγγυώνται ακόμη καλύτερα αποτελέσματα..."

- Απ’ ότι μας λέτε το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας, μόνο καλύτερο μπορεί να είναι...

"Με την εφετινή τους απόδοση ανέβασαν τον πήχη της σταθερότητας, συμπεριφοράς και αξίας... Πλέον αυτά τα παιδιά δεν έχουν το δικαίωμα να ξαναγυρίσουν πίσω, ειδικότερα μετά τις ευκαιρίες που πήραν φέτος σε μεγάλα παιχνίδια... Λάθη θα κάνουν σίγουρα, αλλά δεν θα ανεχτούμε λανθασμένες συμπεριφορές από πλευράς διαιτητών... Η σειρά των τελικών και του μικρού τελικού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση... Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε βήματα προς τα πίσω..."

- Τα τελευταία χρόνια, γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες συνεχόμενων διαμαρτυριών του Ολυμπιακού για τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ... Φέτος, δεχθήκατε παράπονα από τους “ερυθρόλευκους”;

"Όχι φέτος, από την επίσημη πλευρά του Ολυμπιακού δεν είχαμε κάποια τέτοια ενόχληση... Κάποιες στιγμές έγιναν κάποιες συζητήσεις με ορισμένους ανθρώπους, αλλά νομίζω ότι σε γενικές γραμμές βρεθήκαμε σε ένα επίπεδο πολύ καλής επικοινωνίας και “χτίσαμε” μία σχέση αλληλοεκτίμησης, η οποία θα βοηθήσει τη συνεργασία μας στα επόμενα χρόνια... Θεωρώ ότι φέτος μπήκαν τα κατάλληλα θεμέλια για τις σχέσεις μας με όλες τις ομάδες..."

- Από κάποια άλλη ομάδα;

"Θα έλεγα σε έναν βαθμό από τον ΠΑΟΚ! Παρά την “γκρίνια” όλης της χρονιάς, τελικά πήρε την 3η θέση και κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα! Και αυτό έγινε “χάρη” στον Παπαδόπουλο! Από τη στιγμή που έφυγε, σταμάτησε η γκρίνια, η ομάδα ανάσανε οικονομικά, βρήκε ρυθμό, έπαιξε ένα τελείως διαφορετικό μπάσκετ και τελείωσε επιτυχημένα τη σεζόν..."

- Υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης της ΚΕΔ, ενόψει της νέας σεζόν;

"Εμείς είμαστε μία επιτροπή που ανά πάσα στιγμή κρίνεται και βρίσκεται στην διάθεση της ελληνικής ομοσπονδίας... Η ΕΟΚ είναι αυτή που μας αναβαθμίζει και μας ανάβει το “πράσινο φως για να συνεχίσουμε”, όπως επίσης και αυτή που αν χρειαστεί, θα ζητήσει την παραίτησή μας... Η ερώτηση αυτή αφορά αποκλειστικά στην ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Επίσης, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι εμείς κάνουμε μόνο τη διαχείριση των διαιτητών, δεν σφυρίζουμε... Μπορεί να πιστεύουμε σε κάποιους ανθρώπους και να μην μας βγαίνουν ή οι διαιτητές να έχουν όλη την καλή διάθεση να παίξουν καλά και να μην τα καταφέρνουν! Ανθρώπινο είναι. Από την άλλη καταλαβαίνουμε όλους τους παράγοντες. Ό,τι και να πουν έχουν δίκιο... Ουδείς αλάνθαστος, εμείς απλά προσπαθούμε".

www.rednews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου