ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Μια ωραία ατμόσφαιρα! 

8/3/2012

Μια ωραία ατμόσφαιρα!
Σε κλίμα αβροφροσύνης, με τους δύο κουμπάρους Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς να χαριτολογούν και τους δύο πρώην συμπαίκτες Σπανούλη και Διαμαντίδη να τα λένε σαν δύο καλοί φίλοι πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. «Κάναμε δέκα βήματα πίσω φέτος», είπε για τη μικρή προσέλευση του κόσμου ο «Ντούντα». «Μεγαλύτερο κίνητρο επειδή ίσως είναι η τελευταία χρονιά για όλους μας μαζί», τόνισε ο «Ζοτς». «Δυστυχώς δεν είμαστε έτοιμοι για να γίνει τελικός σε γεμάτο γήπεδο», συμφώνησαν οι δύο αρχηγοί.

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ):
«Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες και καλή επιτυχία. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν χωρά η βία στο αθλητικό κίνημα. Πέρυσι κάναμε ένα βήμα, να το ολοκληρώσουμε φέτος. Ο αγώνας πρέπει να γίνεται στο παρκέ και να μην επικεντρώνεται στις κερκίδες. Οι παίκτες είναι τόσο έμπειροι που η παλιά λογική του έκτου παίκτη δεν προσφέρει τίποτα, παρά μόνο δημιουργεί καταστάσεις. Να σημειώσουμε πως 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα θα κλείσουν οι πόρτες. Αν προσέλθει κάποιος με εισιτήριο και ταυτότητα που δεν ταυτοποιείται με τις καταστάσεις, δεν θα μπορεί να μπει στο γήπεδο. Ζητώ τη συνδρομή του Τύπου και κυρίως των οπαδικών ΜΜΕ. Δεν χρειάζονται τίτλοι που εξεγείρουν τα πνεύματα και οι δηλώσεις θα πρέπει να είναι σε ήπιο κλίμα».

Μιχάλης Βιντζηλαίος (Β΄αντιπρόεδρος ΕΟΚ):
«Θέλω να συγχαρώ τις δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό για μία ακόμη χρονιά και να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο φετινός τελικός να είναι καλύτερος από όλους τους προηγούμενους. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 14:30 και παράκληση είναι η προσέλευση των φιλάθλων να είναι έγκαιρη. Να μην προσέρχονται φίλαθλοι που δεν είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια. Αυτά θα είναι ονομαστικά, θα υπάρχει έλεγχος ταυτοπροσωπίας, αλλά και σωματικός έλεγχος. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε παρατράγουδα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν. Καλή επιτυχία στις δύο ομάδες και καλή συνέχεια στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις».

Για τη μικρή παρουσία του κόσμου:

Π. Τσαγκρώνης:
«Είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει όλους μας. Φυσικά θα θέλαμε να διοργανώσουμε ένα Final 4, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν δεν μας το επιτρέπουν. Πέρυσι κάναμε ένα βήμα, αν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε και Final 4 και Final 8».

Μ. Βιντζηλαίος:
«Από τότε που καθιερώθηκαν Final 4 κόντεψαν να ισοπεδωθούν πόλεις. Δεν μπορούσαμε να έχουμε τέσσερις στρατούς στο ίδιο γήπεδο ή την ίδια πόλη κι έτσι γυρίσαμε στο παλιό σύστημα».

Γιατί δεν πήραν προσκλήσεις τα σχολεία:

Μ. Βιντζηλαίος:
«Πέρυσι έγινε προσπάθεια να δοθούν προσκλήσεις σε σχολεία, αλλά υπήρξε πρόβλημα. Η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια γιατί αν υπήρχαν επεισόδια δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βία, ενώ και οι ίδιοι οι καθηγητές δεν αναλάμβαναν την ευθύνη να συνοδεύσουν ομάδες παιδιών σε μια τέτοια εκδήλωση».

Ντούσαν Ίβκοβιτς (προπονητής Ολυμπιακού):
«Παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι μέχρι το Σάββατο. Έχουμε δύο μέρες να προετοιμαστούμε για το ματς γιατί χθες είχαμε αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Η ομοσπονδία προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για να οργανώσει το παιχνίδι. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων ήταν πολύ καλοί στα δύο τελευταία παιχνίδια, τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο ΣΕΦ. Πιστεύω πως από πέρυσι μέχρι σήμερα δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Αν κάναμε ένα βήμα μπροστά, κάναμε δέκα βήματα πίσω. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Και οι ίδιοι φίλαθλοι κουράστηκαν με αυτά τα μέτρα. Στην Τουρκία που αποκλείσαμε την Εφές μάς περίμεναν Τούρκοι φίλαθλοι και φώναζαν ‘Ολυμπιακός’. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Πέρυσι είχαμε μια συζήτηση, όταν ο κουμπάρος μου είπε πως ‘αν θα πέσει το πρώτο μπουκάλι, θα φύγουμε από το γήπεδο’/ Του είπα πως δεν είναι στο χέρι μας αυτό».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής Παναθηναϊκού)
«Τι καινούριο να πούμε; Είμαστε εδώ για πέμπτη συνεχή χρονιά. Παίζουμε ένα παιχνίδι που απολαύσαμε τα προηγούμενα χρόνια και θέλουμε να απολαύσουμε και φέτος. Αυτό που ήταν προφανές όλα αυτά τα χρόνια είναι πως μεταξύ των ομάδων η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική κι αυτό θα συνεχιστεί φέτος. Από πλευράς του Παναθηναϊκού, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε αυτοί που αγαπούν το μπάσκετ να μπορούν να μιλούν μόνο γι’ αυτό. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους φιλάθλους μας να έρθουν, να βοηθήσουν την ομάδα μας, αλλά να έχουν καλή συμπεριφορά, απέναντι και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ελπίζω φέτος να έρθουν οι φίλαθλοί μας, γιατί πέρυσι είχαν έρθει ελάχιστοι. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς και να το απολαύσουν όλοι».

Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός Ολυμπιακού):
«Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, σε κόσμια πλαίσια και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Θα είναι ένα από τα πολλά παιχνίδια που θα παίξουν οι δύο ομάδες φέτος».

Δημήτρης Διαμαντίδης (αρχηγός Παναθηναϊκού):
«Παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες και ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Εμείς έχουμε κάποια προβλήματα. Εύχομαι να ευχαριστηθεί ο κόσμος το ματς κι εμείς να περάσουμε καλά στον αγώνα».

Για το αν μπορεί να γίνει ένας τελικός σε μεγάλο γήπεδο:

Δ. Διαμαντίδης:
«Δεν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Η απάντηση είναι απλή. Κάνουμε αυτό που μπορούμε για να προστατέψουμε το άθλημα και να μπορέσει να γίνει ο τελικός» .

Β. Σπανούλης:
«Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Εμείς οι αθλητές κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προφυλάξουμε το άθλημα. Το μπάσκετ είναι γιορτή και διασκέδαση και θα ήθελαν όλοι να παίξουν σε γεμάτο γήπεδο, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται».

Για τους τραυματισμούς Μπατίστ και Περπέρογλου:

Ζ. Ομπράντοβιτς:
«Η ιατρική ομάδα έκανε το καλύτερο που μπορούσε για τους δύο παίκτες. Για μας πάνω από όλα είναι η υγεία των αθλητών. Και οι δύο, ο Μπατίστ και ο Περπέρογλου, θα αποφασίσουν οι ίδιοι αν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν ή όχι. Προσπάθησαν να τρέξουν λίγο, έχουμε ακόμη δύο προπονήσεις και οι ίδιοι θα κρίνουν αν μπορούν να αγωνιστούν. Είναι ένα παιχνίδι από το οποίο κανένας αθλητής δεν θα ήθελε να απουσιάσει».

Για το αν ο Σπανούλης αισθάνεται πως είναι σε «αποστολή»:

Β. Σπανούλης:
«Στην ομάδα βρίσκονται παίκτες που ο καθένας έχει τη δουλειά του. Η ομάδα έχει 15 παίκτες και ανά πάσα στιγμή ο καθένας είναι έτοιμος να βοηθήσει. Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, ένα ξεχωριστό παιχνίδι, θα είμαστε έτοιμοι και ο καλύτερος στο παρκέ ας κερδίσει».

Για το αν ο Ζ. Ομπράντοβιτς νιώθει πως είναι στην τελευταία προσπάθεια που κάνει όλη μαζί η ομάδα του:

Ζ. Ομπράντοβιτς:
«Αυτό είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό μας από το περασμένο καλοκαίρι. Γνωρίζουμε ότι από πέρυσι το καλοκαίρι η οικογένεια Γιαννακόπουλου αποφάσισε να αφήσει την ομάδα. Ακόμη δεν ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα φέτος το καλοκαίρι. Στα 13η μου χρονιά στην ομάδα αυτός θα είναι ο 28ος τελικός για μας κι αυτό με κάνει περήφανο. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να κατακτήσουμε ένα ακόμη τρόπαιο. Έχουμε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Ό,τι συμβεί μετά έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε και να σκεφτούμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε».

Για το πόσο δυσκολεύει τους δύο προπονητές ότι έχουν κι άλλα ματς μεταξύ των δύο ομάδων στη συνέχεια:

Ντ. Ίβκοβιτς:
«Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά στον τελικό κι αυτό είναι μεγάλο κίνητρο. Δεν πιστεύω πως είναι καθοριστικό αν δεν παίξεις καλά ότι θα έχεις πρόβλημα στη συνέχεια. Εν όψει των play offs της Ευρωλίγκας αυτός ο τελικός είναι το καλύτερο δυνατό τεστ».

Ζ. Ομπράντοβιτς:
«Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας, γιατί κρίνεται ένας τίτλος και δεν έχει σχέση με τις άλλες δύο διοργανώσεις. Ό,τι και να συμβεί, χάσεις ή κερδίσεις, πρέπει να συνεχίσεις για τον επόμενο στόχο. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να σκεφτούμε, αλλά απλώς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κάθε αγωνιστική υποχρέωση».

Για τις φήμες περί Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης για Ζ. Ομπράντοβιτς:

Ζ. Ομπράντοβιτς:
«Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο ακούγονται τα ίδια. Τα τελευταία 13 χρόνια έχω δουλέψει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Λέγανε πως θα πάω να δουλέψω στις μισές ομάδες της Ευρωλίγκας. Και φέτος το ίδιο γίνεται. Όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκομαι εδώ 13 χρόνια και οι παίκτες μου είναι ευφυείς άνθρωποι και γνωρίζουν τι συμβαίνει. Άλλωστε συχνά εμφανίζονται και εκείνοι να πηγαίνουν σε άλλες ομάδες. Άρα δεν χρειάζεται να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Το καλοκαίρι θα έχουμε τις απαντήσεις για όλα».

Για το αν απολαμβάνει περισσότερο που έφτασε με μία νέα ομάδα στον τελικό:

Ντ. Ίβκοβιτς:
«Πάντα απολαμβάνω τη δουλειά μου. Φέτος αλλάξαμε σχεδόν όλη την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μια καινούρια ομάδα και προσπαθεί. Πιστεύω πως θα απολαύσουμε περισσότερα στο μέλλον. Μη γράψετε πως ο Ίβκοβιτς υπόσχεται τίτλους. Αν κάνουμε το Σάββατο ό,τι μπορούμε και χάσουμε από μια τόσο μεγάλη ομάδα, θα συγχαρούμε τον αντίπαλο. Για μένα από τους τίτλους δεν μένουν τα πούρα και οι σαμπάνιες, αλλά ότι κατάφερες να περάσεις όλα αυτά που ήθελες να περάσεις. Μπαίνουμε στα καθοριστικά παιχνίδια της χρονιάς και για μας τα πιο δυνατά παιχνίδια είναι απόλαυση. Δεν μπορείς να απολαύσεις το μπάσκετ όταν σκοτώνεις μια αδύνατη ομάδα. Το μόνο που λείπει από την ομάδα είναι εμπειρία. Ακόμη και το δίδυμο Γκάλης-Γιαννάκης δεν χτίστηκε σε μια μέρα, χρειάστηκαν χρόνια. Ελπίζω κάτι αντίστοιχο να γίνει στον Ολυμπιακό. Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν αρχηγό και ηγέτη σαν τον Σπανούλη».

Για το πώς αντιμετωπίζουν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης την αβεβαιότητα που υπάρχει στην ομάδα του:

Ζ. Ομπράντοβιτς:
«Πάντα είμαι πολύ ευθύς με τους παίκτες μου και συζητάμε τα πάντα. Στην αρχή της σεζόν τούς είπα πως φέτος έχουμε περισσότερες υποχρεώσεις γιατί ίσως είναι η τελευταία χρονιά με όλους μας μαζί. Χωρίς αυτό είναι αδύνατο να βρεις κίνητρο. Με την εμπειρία που διαθέτουν δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κίνητρο. Ως πρωταθλητές Ευρώπης έχουν πάντα υψηλό κίνητρο. Ξέρουν ποιον έχουν αντίπαλο, τι έχουν να αντιμετωπίσουν και τι διεκδικούν. Ξέρουν πως όλη η Ευρώπη παρακολουθεί το ματς. Όλοι μιλάνε για την κρίση στην Ελλάδα, όλοι λένε πως το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι στα καλύτερά του, όμως δύο ελληνικές ομάδες είναι στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας κι ελπίζω να φτάσουν στις καλύτερες τέσσερις ή παραπάνω».

Δ. Διαμαντίδης:
«Κρίνεται ένας τίτλος, ξέρουμε ποιον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δεν τίθεται θέμα κινήτρου. Θα δώσουμε το 100% κι αν είμαστε καλύτεροι, θα κερδίσουμε. Δεν σκέφτομαι το μέλλον, αλλά το παρόν και τις υποχρεώσεις μας. Το καλοκαίρι θα δούμε. Προέχει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτή τη στιγμή ο τελικός του Κυπέλλου».

Για το πώς αντιμετωπίζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το ματς μετά τις ήττες στον τελικό τα δύο τελευταία χρόνια:

Ζ. Ομπράντοβιτς:
«Έχουμε κερδίσει 22 τελικούς, έχουμε χάσει 5. Πρέπει να σκεφτούμε αυτούς τους πέντε χαμένους τελικούς με τον ίδιο τρόπο με τους άλλους 22».

Πού θα σημάδευαν τον αντίπαλο Διαμαντίδης και Σπανούλης:

Β. Σπανούλης:
«Ο Παναθηναϊκός δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Χρειάζεται χρόνος. Φέτος είναι ευκαιρία ο Ολυμπιακό να χτίσει έναν κορμό και μετά να γίνονται προσθαφαιρέσεις. Ελπίζω να μείνουμε σε αυτό και να μην αλλάξουμε όλη την ομάδα. Είναι δουλειά των προπονητών να μας ετοιμάσουν. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για δυνατά και αδύνατα σημεία. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους».

Δ. Διαμαντίδης:
«Ξέρουμε καλά τις δυνάμεις και τις αδυναμίες. Ο Βασίλης είναι σημαντικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Πρέπει να εφαρμόσουμε τα πλάνα του προπονητή».

Σε τι κατάσταση θεωρούν οι προπονητές πως βρίσκονται οι ομάδες τους:

Ντ. Ίβκοβιτς:
«Για να αντέξει μια ομάδα σε δύο ματς κάθε εβδομάδα, χρειάζεται 15-16 παίκτες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 14 παίκτες, αφού ο Λο δεν είναι καλά παρότι θέλει να παίξει, ενώ ο Βασιλόπουλος δεν είναι έτοιμος και μας λείπει πολύ».

Ζ. Ομπράντοβιτς:
«Σχεδόν κάθε χρόνο αυτή την περίοδο έχουμε προβλήματα τραυματισμών. Δεν υπάρχει χρόνος για μεμψιμοιρίες, πρέπει να δουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για μένα ιδανικό είναι να έχω όλους τους παίκτες διαθέσιμους για να προπονούμαστε καλά και να παίζουμε καλά».

Ποιον από την αντίπαλη ομάδα θα κλείδωναν στα αποδυτήρια πριν τον τελικό:

Ντ. Ίβκοβιτς:
«Τους αγαπώ τόσο που θα κλειδωνόμουν κι εγώ μέσα. Μόνοι μας θα κλειδωνόμασταν (γέλια)».

Ζ. Ομπράντοβιτς:
«Σέβομαι αυτό που είπε ο κουμπάρος μου (γέλια)».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου