ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πρόστιμο-χάδι για ΟΦΗ!

Πρόστιμο-χάδι για ΟΦΗ! 

8/3/2012

Πρόστιμο-χάδι για ΟΦΗ! 
Με πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΟΦΗ από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής στο ματς με τον Ολυμπιακό. Βάσει των πραγματικών γεγονότων που είδε όλη η Ελλάδα και καταγράφηκαν στα ρεπορτάζ, η ποινή κρίνεται ως αστεία, ωστόσο η αιτία γι’ αυτό είναι το ελλιπές κατηγορητήριο και η μη άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Το πρόστιμο των 8.000 ευρώ για τον ΟΦΗ δικαιολογείται απόλυτα βάσει κατηγορητηρίου. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ακριβώς αυτό: παρά τις ρίψεις των φωτοβολίδων, των καπνογόνων, τις εισβολές και τα γεγονότα στη φυσούνα που κατεγράφησαν από το σύνολο του Τύπου και πολλά από αυτά ήταν ξεκάθαρα και από την τηλεόραση και από το φωτογραφικό υλικό, το κατηγορητήριο βάσει του οποίου απολογήθηκαν οι Κρητικοί, περιελάμβανε μονάχα... δυο καφέδες, δυο καπνογόνα και δυο κροτίδες.

Η ποινή, συνεπώς, είναι απόρροια του ελλιπούς κατηγορητηρίου και φυσικά της μη άσκησης πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, που υποχρεούται βάσει κανονισμού να παραπέμπει και βάσει δημοσιευμάτων ή οπτικοακουστικού υλικού.

Έτσι, ο ΟΦΗ γλιτώνει την τιμωρία και θα δώσει κανονικά τα προσεχή εντός έδρας παιχνίδια με τον κόσμο του στις κερκίδες.

Εξάλλου, για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης στο ματς με τον Ατρόμητο, ο Πανιώνιος τιμωρήθηκε με το ελάχιστο πρόστιμο των 6.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 6.000 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 6.500 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 8.000 ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 20η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φ. Κωστούλα (πρόεδρο): Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προέδρου της Φ. Κωστούλα: επιβάλλει στην ΠΑΕ Παναιτωλικός συνολική χρηματική ποινή 6.000 ευρώ. Επίσης απαλλάσσει τον Φ. Κωστούλα».


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου