ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

H κριτική των παικτών

H κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού  στη νίκη των ερυθρολεύκων με σκορ 1-0 κόντρα στην Μέταλιστ στο Χάρκοβο, για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τους "16" του Europa League. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων οι αμυντικοί, χρυσός σκόρερ ο συνήθης ύποπτος, Νταβίδ Φουστέρ!
Ο Ολυμπιακός πέρασε θριαμβευτής από το Χάρκοβο, επικρατώντας με 1-0 της Μέταλιστ, χάρις στο "χτύπημα" του Φουστέρ στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, το 5ο φετινό στην Ευρώπη! Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι στην επανάληψη και πήραν το προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στις 15/3.
Μέγκιερι: Αγωνίστηκε στο Χάρκοβο σαν να έχει παίξει εκατοντάδες παιχνίδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις... Σταθερός και σίγουρος στις επεμβάσεις του, βγήκε αποτελεσματικά από την εστία του όσες φορές χρειάστηκε και έδειχνε ψύχραιμος σε κάθε λεπτό του αγώνα. Μπράβο στον 22χρονο γκολκίπερ!

Τοροσίδης: Απέναντι στον πιο βιρτουόζο παίκτη των γηπεδούχων, τον Τάισον, το έργο του αρχηγού ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Στο πρώτο μέρος ο Τοροσίδης είχε δυσκολίες με τον Βραζιλιάνο, χρεώθηκε και μια κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα εναντίον του, ωστόσο κατάφερε να τον περιορίσει σε σημαντικό βαθμό. Στην επανάληψη ο "Τόρο" ήταν ακόμη καλύτερος αμυντικά και δεν άφησε τον Βραζιλιάνο επιθετικό να πάρει ανάσα.

Έβγαλε πολύ πάθος στο παιχνίδι ο Έλληνας διεθνής μπακ, που δείχνει να ξυπνάει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Μέλμπεργκ: Ο γνωστός "βράχος" στα μετόπισθεν, κάλυπτε με την εμπειρία του όσα κενά πήγαιναν να δημιουργηθούν στην ερυθρόλευκη άμυνα. Έμοιαζε να είναι πάντα στην κατάλληλη θέση την σωστή στιγμή και οι αντίπαλοι του συνήθως τράκαραν πάνω σε τοίχο! Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε: βαλσαμώστε τον! Δυστυχώς δεν θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό, αφού συμπλήρωσε κάρτες.

Αβραάμ: Εξαιρετικός ο Έλληνας διεθνής στόπερ, με πολλές καθοριστικές επεμβάσεις στην καρδιά της άμυνας. Δεν άφησε τον πολύ επικίνδυνο Κριστάλντο να φανεί στο παιχνίδι, έβγαινε πάντα πρώτος στη μπάλα και έδειχνε ανίκητος τόσο στο ψηλό παιχνίδι όσο και με την μπάλα στο χόρτο. Απολαυστικός.

Μαρκάνο: Είχε αντίπαλο τον "πολύ" Σόσα, τον οποίο μάλλον άφησε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα! Ο Μαρκάνο δεν πήρε καθόλου ρίσκο επιθετικά, αλλά δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο για αυτή την αποστολή. Σκοπός ήταν να κλειδώσει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και να δώσει δύναμη στον ψηλό παιχνίδι στην άμυνα του Ολυμπιακού. Τα κατάφερε άριστα και τα δύο, στην καλύτερη ίσως βραδιά του με την φανέλα του Θρύλου!

Ορμπάιθ: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Βάσκος κεντρικός μέσος στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, όπου δεν μπορούσε να μοιράσει σωστά το παιχνίδι στην μεσαία γραμμή, ενώ είχε και ανασταλτικά προβλήματα απέναντι στους πιο γρήγορους χαφ της Μέταλιστ. Στην επανάληψη ανέβασε κατά πολύ την απόδοση του, βοήθησε σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας και παίζοντας καθαρά μπροστά από τους στόπερ έδωσε λύσεις και αμυντικά.

Μανιάτης: Κακό πρώτο 45λεπτο από τον Γιάννη. Με πολλές λάθος μεταβιβάσεις και χάνοντας παίκτες στον χώρο ευθύνης του. Εντελώς διαφορετικό το αγωνιστικό του πρόσωπο στην επανάληψη! Ο Μανιάτης μπήκε σαν να "ξεμπούκωσε" στο ημίχρονο, μπήκε αφηνιασμένος στο δεύτερο μισό του αγώνα, πρέσαρε αποτελεσματικά και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τα λάθη του. Επιθετικά μπορεί να μην είχε ιδιαίτερη συμβολή, ήταν όμως άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Μακούν: Ούτε ο Καμερουνέζος ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, όπου φάνηκε να βρίσκεται εκτός ρυθμού αγώνα. Ανέβηκε στην επανάληψη, προσπάθησε να δώσει στηρίγματα στην επίθεση και για λίγα εκατοστά δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ σε ένα κόρνερ του Μιραλάς. Προσπάθησε αρκετά ο Ζαν στην επανάληψη και όταν έδειξε να χάνει δυνάμεις, αντικαταστάθηκε ορθά από τον Μοδέστο στο 77'.

Φουστέρ: Άτολμος επιθετικά ο Ισπανός στο πρώτο ημίχρονο, φαινόταν να έχει κύριο μέλημα τα αμυντικά του καθήκοντα με την επιτήρηση του Φινίνιο και τα ντουμπλαρίσματα στον Τοροσίδη στο μαρκάρισμα του Τάισον. Για ακόμη μια φορά ο Νταβίδ απάντησε στους επικριτές του σχετικά με την χρησιμότητα του, αφού στην φάση του 51ου λεπτού βρέθηκε ξανά στη σωστή θέση, εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην άμυνα της Μέταλιστ και με ένα βολ - πλανέ σήμα - κατατεθέν του πέτυχε ένα υπερπολύτιμο εκτός έδρας γκολ για τον Ολυμπιακό. Το 5ο φετινό στην Ευρώπη, για τον πρώτο σκόρερ των ερυθρολεύκων στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις τους. Από εκεί και πέρα ο Φουστέρ τα έδωσε όλα στην άμυνα και καταπονημένος άφησε την θέση του στο 78' στον Χολέμπας.

Μιραλάς: Εκτός παιχνιδιού ο Βέλγος στο πρώτο 45λεπτο και χωρίς να βοηθάει τον Μαρκάνο αμυντικά στην αριστερή πλευρά. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοση του, πίεσε περισσότερο μπροστά χωρίς όμως και πάλι να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος. Έχασε μια καλή ευκαιρία στο 70', σε μια φάση που θα μπορούσε ωστόσο να τροφοδοτήσει τον Μανιάτη που βρισκόταν σε πολύ καλή θέση και με φάτσα την αντίπαλη εστία. Στον επαναληπτικό θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο.

Τζεμπούρ: Η αλήθεια είναι ότι δεν τροφοδοτήθηκε σωστά από τους συμπαίκτες του, αλήθεια είναι όμως και πως όσες φορές έγινε κάτοχος της μπάλας υπέπεσε σε λάθη σωρηδόν. Δεν κινήθηκε σωστά σε αρκετές φάσεις του αγώνα, δεν συνεργάστηκε με τους υπόλοιπους 9 (πλην Μέγκιερι) και έψαξε το γκολ με προσωπικές αλλά τραβηγμένες προσπάθειες. Όπως και ο Μιραλάς, οφείλει να παρουσιάσει ένα άλλο, προς το πολύ καλύτερο στον επαναληπτικό του Φαλήρου.

Μοδέστο: Αντικατέστησε τον Μακούν στο 77' και πρόσφερε πολύτιμες βοήθειες ανασταλτικά, καλύπτοντας χώρους και αντιπάλους.

Χολέμπας: Μπήκε στο 79' αντί του Φουστέρ και έδωσε ισορροπία στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού, όπου "σημάδευαν" με τις επιθέσεις τους οι Ουκρανοί από το 70' και μετά. Έδωσε ανάσες στον Μαρκάνο, πρέσαρε καλά και κάλυψε τις κατεβασιές του Βιγιάγκρα.

Αμπντούν: Πέρασε στο ματς στο 89' αντί του Μιραλάς.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου