ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ένα ευχάριστο απόγευμα με τους Θρύλους

Ένα ευχάριστο απόγευμα με τους Θρύλους

Ο αγώνας των Βετεράνων του Ολυμπιακού στην Κηφισιά, ο οποίος έληξε 7-2 υπέρ των ερυθρολεύκων. Το παρασκήνιο και οι ξεχωριστές στιγμές από το παιχνίδι. Τα γκολ και οι ατάκες. Ένα ματς που το ευχαριστήθηκε ο κόσμος.
Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν για πολλοστή φορά οι βετεράνοι του Ολυμπιακού. Λίγες μέρες μετά το φιλικό στην Κόρινθο, χθες το απόγευμα είχε προγραμματιστεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στους Παλαίμαχους της ομάδας μας και τους αντίστοιχους της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο Στάδιο.



Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο αντί για εισιτήριο, ο κάθε φίλαθλος μπορούσε να προσφέρει τρόφιμα τα οποία προορίζονταν για το κοινωνικό παντοπωλείο της Κηφισιάς. Και πραγματικά η προσέλευση του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη, γεγονός που χαροποίησε όλους για το αποτέλεσμα αυτής της κοινωνικής προσφοράς.

Ανάμεσα στους περίπου 1000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες, είδαμε πολλούς να έρχονται με τις φανέλες του Ολυμπιακού και να αναζητούν τα είδωλα τους για φωτογραφίες και αυτόγραφα, πράγματα που φυσικά κανένας δεν αρνήθηκε.


Αρχικά, στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας των Βετεράνων μας, κύριος Αντώνης Γλύκας ευχαρίστησε τους παλαιμάχους και την ομάδα της Κηφισιάς που έδωσαν την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πραγματοποιήσει το 624 παιχνίδι του, το οποίο για μία ακόμη φορά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και «αγκαλιάστηκε» από τον κόσμο. Οι βετεράνοι του Ολυμπιακού βράβευσαν εκείνους της Κηφισιάς δια χειρός Παναγιώτη Κελεσίδη, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Αριστείδη Ξηντάρα.

Από την πλευρά τους οι Παλαίμαχοι της Κηφισιάς, τίμησαν και βράβευσαν τους βετεράνους μας, τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Σωκράτη Κόκκαλη αλλά και τον Αντιπρόεδρο της Π.Α.Ε., Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο μαζί με την ομάδα των παλαιμάχων και παρέλαβε τα βραβεία.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν η Κηφισιά επεφύλαξε μια ιδιαίτερη έκπληξη στους βετεράνους και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Στο γήπεδο βρέθηκε ο Χρηστάκης Βολιώτης, ο τραγουδιστής που ερμήνευσε τον Ύμνο του Ολυμπιακού για πρώτη φορά το 1981, και άλλα πολύ γνωστά τραγούδια του Θρύλου μας. Ο Πρόεδρος των Βετεράνων, κύριος Γιώργος Δαρίβας εν μέσω χειροκροτημάτων τον βράβευσε, ενώ από την πλευρά του ο Χρηστάκης Βολιώτης δεν παρέλειψε να τραγουδήσει και τον Ύμνο για μία ακόμη φορά συνοδεία όλων των παλαιμάχων μας και των φιλάθλων μας.

Στο γήπεδο βρέθηκαν εκτός από τις θρυλικές μορφές του Ολυμπιακού και οι Λουκανίδης - Δομάζος, με τον τελευταίο μάλιστα να αγωνίζεται για περίπου μία ώρα με τα χρώματα της Κηφισιάς!

Η αποστολή του Ολυμπιακού απαρτίστηκε από τους Κελεσίδη, Αγγελή, Καλτσά, Σταυρόπουλο, Κτενά, Μπάρμπαρη, Λάλα, Αρζινό, Γαϊτάναρο, Μαντάζη, Βασιλειάδη, Γεωργουδάκη, Σιδέρη, Καλύβα, Μουκέα, Βούζα, Μπονόβα, Ασπρογέρακα, Καλύκα, Κριμιτζά, Γκαβέτσο, Βαϊτση, Παχατουρίδη, Καλογερόπουλο και Βαμβακούλα. Την αποστολή ακολούθησαν με πολιτικά ο Γιάννης Γκαϊταζής που δεν αγωνίστηκε αυτή τη φορά, ο Αντώνης Τζανετουλάκος που εκτέλεσε χρέη προπονητή, ο Σωτήρης Γκαβέτσος, οι Κουμαριάς και Λεβαντής και φυσικά ο Σάββας Θεοδωρίδης και ο Πρόεδρος, Γιώργος Δαρίβας.

Το αγωνιστικό κομμάτι λέμε ότι ενδιέφερε λίγους. Στην πραγματικότητα, όσο πιο κοντά στον πάγκο του Ολυμπιακού καθόταν κάποιος θα διαπίστωνε το… αντίθετο! Όλοι, μα όλοι ήθελαν την νίκη, όπως άλλωστε προστάζει και η… φύση του Ολυμπιακού. Το τελικό 7-2 επαληθεύει του λόγου το αληθές! Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτήν την νίκη έπεσαν φοβερές ατάκες και πλάκες από τον πάγκο προς τους παίκτες και από τους παίκτες προς τον πάγκο! Αυτό αποδεικνύει πόσο «δεμένοι» είναι μεταξύ τους οι παλαίμαχοι, αλλά και πόσο πολύ θέλουν να αγωνίζονται, περισσότερο ίσως από τον χρόνο που τους δίδεται.

Το διαπιστώσαμε αυτό κατά την αλλαγή του Παναγιώτη Κελεσίδη, ο οποίος στραμμένος προς τον προπονητή Αντώνη Τζανετουλάκο του φώναξε «μα τι μας βγάζετε από τώρα; Ακόμα δεν ζεστάθηκα!!!!!». Το ίδιο έγινε και με τον Θανάση Αγγελή, που κι αυτός δυσανασχέτησε με την «γρήγορη» αλλαγή του! Αμφότεροι, ασφαλώς, καταχειροκροτήθηκαν. Ο Μπάμπης Σταυρόπουλος είχε τα κέφια του και όταν του είπαν κάτι από τον πάγκο σχετικό με την απόδοση του που δεν του… άρεσε, εκείνος γύρισε και απάντησε, «μην ανησυχείτε, έχω πάρει τις βιταμίνες μου». Στην επόμενη φάση γλίστρησε και έπεσε στο γρασίδι, γεγονός που προκάλεσε το γέλιο όλων! Όμως αξίζει να σημειωθεί και η… προφητεία του Μπάμπη προς τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος είχε την ατυχία να αγωνιστεί με φανέλα του… Παναθηναϊκού!!! Ο Μπάμπης γύρισε και του είπε «με αυτή τη φανέλα σε βλέπω να τρως ίσαμε 5-6 γκολ»! Έπεσε έξω για ένα γκολ!

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-2. Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Γιάννης Σιδέρης ύστερα από εξαιρετική έμπνευση του Μπονόβα, που από το κόρνερ έφτασε ως την μικρή περιοχή και έκοψε την μπάλα στον σκόρερ Γιάννη. Η Κηφισιά ισοφάρισε αμέσως μετά με γκολ από… 40 μέτρα (ο Κελεσίδης είχε αντικατασταθεί και μουρμούριζε ότι θα το έπιανε!!!), ενώ ο Παχατουρίδης απεκατέστησε την τάξη, βάζοντας τον Ολυμπιακό ξανά μπροστά με το γνωστό του μακρινό σουτ. Το 3-1 έγινε από τον Καλογερόπουλο και η Κηφισιά πέτυχε το 3-2 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα γκολ αλλά και οι ατάκες συνεχίστηκαν! Ο Καλογερόπουλος έκανε το 4-2 και ο Καλύκας το 5-2. Μάλιστα ο Δημήτρης φάνηκε να το ευχαριστιέται ιδιαίτερα, αφού δύο φορές είχε την ατυχία να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ανδρέας Μπονόβας είχε πάρει φωτιά και ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους του γηπέδου. Σε μία φάση μαρκάρει έναν αντίπαλο στο… ύψος του και τον ρίχνει κάτω. Ο παίκτης παραμένει στο γρασίδι και ο Μπονόβας του φωνάζει «έλα ρε κοντέ, σήκω πάνω να παίξουμε»!!!

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ανδρέας έμελλε να γίνει το πρόσωπο της αναμέτρησης αφού πέτυχε κάτι το οποίο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί! Σε μια εξαιρετική σέντρα του Γεωργουδάκη, ο Μπονόβας πιάνει μία «υπόγεια» κεφαλιά στο ύψος του, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος μέσα σε γέλια και αστεϊσμούς, και πέτυχε το 6-2 εν μέσω γενικής αποθέωσης! Μάλιστα έτρεξε να αφιερώσει το γκολ στον συγγραφέα Νίκο Μαυρωνά που βρέθηκε στο γήπεδο, διότι, όπως μας είπε του είχε υποσχεθεί πριν το παιχνίδι ότι θα πετύχει γκολ με κεφαλιά! Λίγο παραδίπλα στον πάγκο, ο περιχαρής Αντώνης Γλύκας του φώναζε ότι τον προορίζει για την ομάδα του Ολυμπιακού Κ-17! Το τελικό 7-2 διαμόρφωσε με δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Σιδέρης, που έχει την… συνήθεια να σκοράρει κατά ριπάς στα παιχνίδια των βετεράνων!

Με την λήξη του αγώνα, ο Μπάμπης Σταυρόπουλος πλησίασε τον Γιάννη Γκαϊτατζή και του είπε αστειευόμενος πως «δεν είναι δυνατόν να παίζει ο Δομάζος τόση ώρα και εκείνος να μην αγωνίζεται»!

Μέσα σε αυτό το υπέροχο «οικογενειακό» κλίμα ολοκληρώθηκε ο 624 αγώνας των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν μόνον ο… προηγούμενος από τον επόμενο που θα ακολουθήσει. Κι αυτό γίνεται γιατί και οι ίδιοι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές φαίνεται ότι «ζουν» για αυτά τα παιχνίδια! Νομίζεις πως αν σταματήσουν να αγωνίζονται θα τους πιάσει κατάθλιψη όπως είπε και ο Παναγιώτης Κελεσίδης. Και είναι άξιο αναφοράς να βλέπουμε τον Σύλλογο Βετεράνων του Ολυμπιακού να αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας που θα ζήλευαν και οι κορυφαίες ομάδες Παλαιμάχων στο εξωτερικό, ώστε να μπορεί να προσφέρει στους παίκτες την δυνατότητα να εξακολουθούν να αγωνίζονται και στους φιλάθλους την μεγάλη χαρά να βλέπουν τα είδωλα του χθες μέχρι και το σήμερα. Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, είναι καθήκον όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού, εκτός του να γράφουν Ιστορία στο πλευρό της ομάδας, να θυμούνται και πως φτάσαμε μέχρι εδώ.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Εντυπωσιακοί ήταν για ακόμη μία φορά οι Βετεράνοι του Θρύλου! Οι παλαίμαχοι άσοι της ομάδας μας έδωσαν άλλη μία σημαντική αναμέτρηση, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά τους Βετεράνους της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο.

Οι παίκτες που δόξασαν την ομάδα μας αγωνιζόμενοι με τη φανέλα της ήταν καταιγιστικοί και πήραν εντυπωσιακή νίκη με 7-2, μπροστά σε περισσότερους από 1000 φιλάθλους που δημιούργησαν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα κι ενίσχυσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κηφισιάς, καθώς αυτός ήταν ο σκοπός της αναμέτρησης.

Πριν την έναρξη, υπήρξαν τιμητικές βραβεύσεις, με τους Βετεράνους της Κηφισιάς να τιμούν τον Πρόεδρο της ομάδας μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για την προσφορά του στον σύλλογό μας, όπως και τον πρώην Πρόεδρο, κ. Σωκράτη Κόκκαλη. Τις εικόνες της Παναγίας παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος επίσης τιμήθηκε, όπως και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ολυμπιακού, κ. Γιώργος Δαρίβας, καθώς και ο Σύνδεσμος. Όλοι οι Βετεράνοι μας πήραν επίσης μετάλλια, ενώ αποθεώθηκαν ένας ένας κατά την παρουσίασή τους από τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Βετεράνων, κ. Αντώνη Γλύκα.

Όσοι βρέθηκαν στο Ζηρίνειο, ανάμεσά τους και ο Χρηστάκης Βολιώτης, ο οποίος είχε ερμηνεύσει και τον ύμνο του Ολυμπιακού και ο απερχόμενος Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης, είχαν την τύχη να απολαύσουν πλούσιο θέαμα από τους παίκτες των δύο ομάδων, με τους Βετεράνους μας να… δίνουν ρεσιτάλ!

Δύο γκολ πέτυχε ο Καλογερόπουλος, άλλα δύο ο Γιάννης Σιδέρης κι από ένα οι Παχατουρίδης, Καλύκας και Μπονόβας, απέναντι στους παλαίμαχους παίκτες της Κηφισιάς, με τους οποίους αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων και οι Δομάζος, Σταματής και Παντέλης.

Οι Βετεράνοι μας παρατάχθηκαν αρχικά με τους Κελεσίδη, Βούζα, Βαμβακούλα, Γ. Σιδέρη, Αγγελή, Παχατουρίδη, Μπονόβα, Σταυρόπουλο, Καλτσά, Βαΐτση και Καλύκα και στη συνέχεια αγωνίστηκαν και οι Μουκέας, Ασπρογέρακας, Γεωργουδάκης, Καλογερόπουλος, Λάλας, Μπαρμπαρής, Καλύβας, Γλύκας, Γ. Γκαβέζος, Κτενάς, Γαϊτανάρος, Αρζινός, Βασιλειάδης και Μαντάζης.

Παρόντες ήταν οι Δαρίβας, Θεοδωρίδης, Γκαϊτατζής, Σ. Γκαβέζος, Μίχος, Περσίας, Κριμιτζάς, Λεβαντής και Κουμαριάς, με τον Τζανετουλάκο να είναι προπονητής και φροντιστή τον Ρηγούτσο.

Μετά την αναμέτρηση, ακολούθησε δεξίωση, παρουσία αθλητικών και πολιτικών παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους και ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστας Τασούλας.

Το επόμενο… ραντεβού των Βετεράνων μας είναι για τα τέλη του μήνα, όπου στον 625ο αγώνα τους θα αντιμετωπίσουν τους Boston Braves".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου