Το ρεσιτάλ Σπανούλη στο Αλεξάνδρειο
Ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής την τελευταία διετία, Βασίλης Σπανούλης, συνεχίζει να πιστοποιεί τον τίτλο του εντός αγωνιστικού χώρου με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Ο "Red-Bill" με την παρουσία του στον Ολυμπιακό, έχει δώσει... φτερά στους Πειραιώτες και με ηγέτη τον "V-Span" οι ερυθρόλευκοι πήραν ακόμη μία νίκη, αυτή την φορά στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, στο Αλεξάνδρειο, με αντίπαλο τον Άρη με σκορ 65-78.

O 28άχρονος κόμπο-γκαρντ, είχε σπουδαία απόδοση κόντρα στους "κιτρινόμαυρους", όντας ο πρώτος σκόρερ της oμάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς με 20 πόντους (3/4β, 4/6δ, 3/5τρ.), ενώ λόγω απουσίας του Μίλος Τεόντοσιτς από το παιχνίδι, βοήθησε με ιδανικό τρόπο και στο οργανωτικό τομέα, προσφέροντας 6 ασίστ στους συμπαίκτες του, αγωνιζόμενος για 33 λεπτά στο παιχνίδι.

To σύστημα αξιολόγησης "tendex", βαθμολόγησε τον Βασίλη Σπανούλη με 18 και ο "Red-Bill" ήταν αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Ο Έλληνας γκαρντ "αγρίεψε" στο Αλεξάνδρειο από την περιφέρεια ευστοχώντας σε τρία τρίποντα, ενώ από το ρεπερτόριο του δεν έλειψαν και οι απολαυστικές του διεισδύσεις, τα χαρακτηριστικά του μπασίματα. Τα αποτελεσματικά του "drive", τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν του, με τον "V-Span" να διαθέτει μία ξεχωριστή ικανότητα στο να βρίσκει την κατάλληλη ισορροπία στον αέρα ύστερα από το δεύτερο βήμα, "ζυγίζοντας" σωστά το χέρι του, αφήνοντας την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο ταμπλό, ώστε στη συνέχεια εκείνη να καταλήξει μέσα στο καλάθι.

O Bασίλης Σπανούλης, αν και βρίσκεται για μικρό χρονικό διάστημα στον Πειραιά, έχει εξοικειωθεί απόλυτα στον Ολυμπιακό και αυτό το αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο. Στο ΣΕΦ κόντρα στην Ρεάλ πέτυχε 16 πόντους, μοιράζοντας 7 ασίστ, ενώ στο Αλεξάνδρειο με αντίπαλο τον Άρη σημείωσε 20 πόντους και είχε 6 τελικές πάσες. Και αυτή είναι μόνο η αρχή...