ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

"El clasico"... στην 8η στροφή

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ντέρμπι των "αιωνίων"... ένα ματς που με κομμένη την ανάσα η όγδοη αγωνιστική θα κυλίσει στο περιθώριο της μονομαχίας των "πράσινων" με τους "ερυθρόλευκους". Πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, τα βλέμματα στρέφονται σε Λάρισα (ΑΕΛ-Ξάνθη) και "Κλεάνθης Βικελίδης" (Αρης-Ατρόμητος) στην αυλαία της αγωνιστικής.

Στον αστερισμό του "el clasico" βαδίζει όλη η όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και οι ποδοσφαιρόφιλοι όλη της Ελλάδος και όχι μόνο ετοιμάζονται για μια ακόμα τιτανομαχία γιγάντων στο "αιώνιο" ντέρμπι.

Πριν από το μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ το Σάββατο (19:30, Νovasports1) για τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας, στο Αλκαζάρ, η ΑΕΛ υποδέχεται (17:15) την Σκόντα Ξάνθη ενώ την ίδια ώρα ο Αρης μετά τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ φιλοξενεί τον επικίνδυνο Ατρόμητο Αθηνών.

Την Κυριακή και με δδομένη την αλλαγή ώρας στην χώρα μας τα μεσάνυχτα, τα πρώτα τρία ματς σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη και Πάτρα διεξάγονται στις 15:00.

Το ξεκίνημα γίνεται με τον ουραγό Πανσερραϊκό να υποδέχεται την επικίνδυνη Καβάλα του Οκούκα. Την ίδια ώρα, στο Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής μετά το διπλό στο Αγρίνιο και την πρόκριση στο Κύπελλο υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου ενώ η Κέρκυρα για μια ακόμα φορά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με δύο αμφίρροπα ματς και τις "μάχες" των "δικέφαλων" εκτός έδρας. Αρχικά, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Κρήτη για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη (17:15).

Λίγο αργότερα, η όγδοη αγωνιστική ολοκληρώνεται με την "μεταλλαγμένη" ΑΕΚ του Χιμένεθ να αγωνίζεται στην Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο που ψάχνει τρόπο να "ξεκολλήσει" από την αγωνιστική κρίση που τον έφερε εκτός Κυπέλλου αλλά και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Λάρισα-Σκόντα Ξάνθη 17:15, Novasports4
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθήνα)
Γήπεδο: Εθνικό Αλκαζάρ

Η εκτός έδρας πρόκριση της ΑΕΛ στο Κύπελλο με αντίπαλο τον Εθνικό σίγουρα θα λειτουργήσει ευεργετικά για τους παίκτες του Παπακώστα ενόψει του ματς με την Ξάνθη. Αυτό επεσήμανε και ο Ελληνας τεχνικός που μετά τις απώλειες στο πρωτάθλημα ήρθε η επιτυχία στο Κύπελλο Ελλάδος για να δώσει ώθηση ενόψει συνέχειας: "Είναι μια νίκη που μας δίνει αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο στο Βόλο, έχουμε δύο στοιχεία τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ως όπλο για το ματς με την Ξάνθη" τόνισε ο προπονητής των "βυσσινί".

Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα εκτός έδρας παραμένει η Σκόντα Ξάνθη που μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι, αποκλείστηκε στην διαδικασία των πέναλτι από τον Εθνικό Αστέρα στην φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Γιώργος Παράσχος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κυρίως αγωνιστικά αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες πέντε ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα εκτός μάχης με τους "βυσσινί" είναι οι τραυματίες Ζντένο Στρμπα, Κριστιάν Μπεκαμέγκα, Τζορτζ Μπόατενγκ, Πέτρο Μάνταλο και Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι.

Αρης-Ατρόμητος Αθηνών 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Πάτρα)
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Πέρσι έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου αλλά φέτος δέχθηκε ένα ισχυρό σοκ, αφού στο πρώτου ματς ο Αρης αποκλείστηκε από τα Τρίκαλα. "Ντροπή, αλλά όχι δάκρυα" το μήνυμα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ που διευκρίνισε πως οι ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν επιτυχίες. Ακόμα πιο ενδιαφέρον ήταν η ατάκα των οπαδών στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για την συνέχεια των προσπαθειών των παικτών: "Σκίστε τα δίχτυα και μη σκέφτεστε πώς θα πανηγυρίσετε τα γκολ. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και δείξτε τι αξίζετε μέσα στο γήπεδο."

Υπερασπιστής των προσπαθειών που κάνουν οι παίκτες παρόλο που δεν στέφονται με επιτυχή αποτελέσματα συνέχεια παραμένει ο Γιώργος Δώνης. Ο προπονητής του Ατρόμητου, αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Αρη στο "Κλέανθης Βικελίδης" τόνισε: "Θα πάμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα και επιδίωξή μας είναι να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά και για να δείξουμε τις δυνατότητες μας απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως ο Άρης". Αγωνιστικά, ο τεχνικός των Περιστεριωτών  δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σαμπού, Σαρμιέντο, Βινιάλ και Αναστασάκο.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 19:30, Novasports1
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρα)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Πράσινοι εναντίον ερυθρόλευκων και το Sport24.gr σας ανέλυσε και σας παρουσίασε με πολλά άρθρα και κείμενα για το "el clasico". Εμείς χωρίς πολλά λόγια, ας ευχηθούμε να κυλήσουν όλα ομαλά και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010


Πανσερραϊκός-Καβάλα 15:00, Novasports3
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνα)
Γήπεδο: Σερρών

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για τον Πανσερραϊκό με την τεχνική ηγεσία και τους οπαδούς της ομάδας να επιθυμούν την επιστροφή στις επιτυχίες, μετά την ήττα από την Κέρκυρα με 0-2, πριν μια εβδομάδα. Η κούραση από τον αγώνα Κυπέλλου και τα 120 λεπτά της παράτασης κόντρα στον Αετο Σκύδρας σίγουρα θα έχει επιβαρύνει τα "κόκκινα λιοντάρια". Ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας, Ντράγκαν Κοκότοβιτς επεσήμανε χαρακτηριστικά για το ματς με την Καβάλα: "Δεν είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι καθώς η Καβάλα διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και δεν είναι καθόλου τυχαίο που βρίσκεται στην τέταρτη θέση".

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των "Αργοναυτών" είναι αρκετά υψηλά την φετινή χρονιά σύμφωνα με όσα οραματίζεται και δήλωσε ο Ζαν Κλόντ Νταρσβίλ, που πέτυχε το καλύτερο γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής: "Στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται επιδιώκοντας να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα. Οι στόχοι είναι μεγάλοι και πιστεύω ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορούμε να τους υλοποιήσουμε" τόνισε ο άσος της Καβάλας. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων ζήτησε να συνεχιστεί το αήττητο σερί των "μπλέ" μετά από την ήττα της πρεμιέρας στο τέλος Αυγούστου.

Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου 15:00, Novasports2
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετράει ο Ηρακλής και για τον λόγο αυτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζήτησε από τους παίκτες του να επιστρέψουν στις επιτυχίες προκειμένου ο "Γηραιός" να αναρριχηθεί στην βαθμολογία. "Θέλουμε τη νίκη και πρέπει να παλέψουμε για να την πετύχουμε", είπε ο τεχνικός του Ηρακλή, που χαμογέλασε τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τα πρόσωπα που επέστρεψαν από τραυματισμούς στην διάθεσή του. Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Μίρνες Σίσιτς και Καρίμ Σολτάνι θα είναι στα πλάνα του Ελληνα τεχνικού για το ματς με τους Βολιώτες.

Μετά την σπουδαία πρόκριση επί του ΟΦΗ και μάλιστα μέσα στο "Γεντί Κουλέ" η ψυχολογία των "ερυθρόλευκων" του Βόλου είναι στο ζενίθ. Αυτό θέλει να εκμεταλλευθεί και ο τεχνικός τους Σάκης Τσιώλης, ο οποίος πιστεύει πως η ομάδα του να κάνει άλλη μια καλή εμφάνιση εκτός έδρας και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. "Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα παιχνίδια όταν η ομάδα θα εξασφαλίσει ή, θα πλησιάζει να εξασφαλίσει την παραμονή. Γιατί εμείς ως ποδοσφαιριστές είμαστε αγχωμένοι. Είμαστε νέα ομάδα που ανέβηκε μετά από 20 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία" υποστήριξε ο Κώστας Καπετάνος σε δηλώσεις του για την συνέχεια.

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 15:00, Novasports
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνία)
Γήπεδο: Παμπελοποννησιακού

Μετά το "διπλό" στις Σέρρες ακολούθησε και η πρόκριση επί της "βασίλισσας του Βορρά" για το Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ. Η Κέρκυρα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και ο τεχνικός της ομάδας Μπάμπης Τεννές υποστήριξε πως χρειάζεται πολύ προσοχή η ομάδα του αφού αναγνωρίζει την εικόνα που διαθέτει η αντίπαλος ομάδα. Παρόλο αυτά, οι "Φαίακες" θέλοντας να εκμεταλλευθούν το κλίμα ευφορίας που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας και με την συμπαράσταση των οπαδών τους θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην τέταρτη νίκη τους στην Σούπερ Λίγκα.

Αρκετά τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Βαγγέλη Βλάχο που γνωρίζει πως ο Αστέρας θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό για να φτάσει σε μια νίκη. "Η πορεία του αντιπάλου μας στο φετινό πρωτάθλημα και η συγκομιδή βαθμών που έχει κάνει μέχρι σήμερα, μαρτυρά πώς είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις και να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται" τόνισε ο τεχνικός των Αρκάδων που δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπαρτολίνι, Ιβάνοφ,Ρούμπιλ, Κερ, Ριμκεβίτσιους, Λαμπρόπουλο και Αργυρόπουλο.

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθήνα)
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Μετά την ήττα από την Καβάλα, ήρθε και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδος στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ. Παρόλο αυτά και με γνώμονα τις δυνατότητες της ομάδας του, ο Νίκος Καραγεωργίου τόνισε για το ματς με τον "Δικέφαλο του Βορρά". "Δεν περνάει από το μυαλό μας ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε ή να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η ικανότητα που έχουμε ως ομάδα είναι δεδομένη και είμαι σίγουρος ότι θα εμφανίσουμε καλό πρόσωπο, θα δείξουμε τα καλά μας στοιχεία και στο τέλος θα καταφέρουμε να κερδίσουμε" υποστήριξε ο τεχνικός των Κρητικών.

Με τρία σημαντικά "νέα" πρόσωπα και με δεδομένη την κούραση από τα 120 λεπτά του ματς με τον Εορδαϊκό θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη. Ο Μάκης Χάβος μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γκαρσία, Βιεϊρίνια αλλά και Μπουσαϊντί. Αντίθετα, ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά" δεν θα έχει στα πλάνα του για το παιχνίδι στο Παγκρήτιο, τους Μουσλίμοβιτς, Τσιρίλο, Σαβίνι και Λίνο.

Πανιώνιος-ΑΕΚ 19:30, Novasports2
Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνα)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Ακέφαλος θα είναι ο Πανιώνιος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αφού ο αποκλεισμός στην Ρόδο και το ματς με τον Διαγόρα σηματοδότησε την λύση της συνεργασίας με τον Μίκαελ Στόρε. Τα ονόματα των Λεμονή και Δερμιτζάκη αιωρούνται γύρω από την "Πλατεία" ωστόσο την καθοδήγηση των "κυανέρυθρων" στο σπουδαίο αυτό και δύσκολο ματς με την "Ενωση" θα έχει ο Ακης Μάντζιος.  "Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Θα είναι σπουδαίο αν πάρουμε τη νίκη" τόνισε ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ και νυν του Πανιωνίου, Γιούργκεν Μάχο.

Μετά την νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την πρόκριση με το επιβλητικό 5-1 στην Κομοτηνή το κλίμα στο εσωτερικό της ΑΕΚ είναι υψηλό. Απαντες θεωρούν μια μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στην κορυφή με δεδομένο πως οι δύο μεγάλοι του αντίπαλοι "κοντράρονται" στο ΟΑΚΑ. Για να συμβεί αυτό όμως οι ίδιοι θα πρέπει να φύγουν αλώβητοι και νικητές από μια δύσκολη έδρα.  Ο Μανόλο Χιμένεθ που ζήτησε σοβαρότητα είδε τόσο τον Μανωλά, όσο και τον Ντιόπ να παίρνουν κανονικά μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής και να τίθενται στη διάθεσή του.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η)

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 17:15
Σκόντα Ξάνθη-Ηρακλής 17:15
Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 19:30
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 19:30

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Καβάλα-ΠΑΟΚ 17:15
Αρης-Λάρισα 17:15
ΑΕΚ-Εργοτέλης 19:30
Ατρόμητος Αθηνών-Παναθηναϊκός 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου