Έφερε χαρά η παραμονή του Νιόπλια
Το γκολ του Ράφικ Τζεμπούρ κόντρα στον Παναθηναϊκό ομολογουμένως πανηγυρίστηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" μιας και άφησε το "τριφύλλι" τέσσερις πόντους πίσω στον βαθμολογικό πίνακα. Όμως, αυτό που... πανηγύριστηκε ακόμα περισσότερο από το σύνολο του ερυθρόλευκου κόσμου, ήταν η ατάκα από επίσημα πράσινα χείλη πως "δεν υπάρχει θέμα Νιόπλια". Όσο παραμένει στον πάγκο του αιωνίου αντιπάλου, τόσο ανακουφισμένοι και ήσυχοι θα είναι στο λιμάνι. Οι λόγοι είναι προφανείς... Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι εδώ και καιρό "λαβωμένος", έχοντας απωλέσει το όποιο έρεισμα είχε από την περσινή κατάκτηση του νταμπλ, το οποίο εν πολλοίς "κουκούλωσε" τις δεδομένες αδυναμίες του. Κακά τα ψέματα, παραμένει στον πάγκο, διότι είναι προσωπική επιλογή του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος δεν θέλει να χρεωθεί προσωπικά την συγκεκριμένη αποτυχία και παρατείνει την παραμονή του Νιόπλια στην Παιανία μπας και αλλάξουν τα δεδομένα. Όμως, είναι ελάχιστες οι φορές που ένας προπονητής κατάφερε να αντιστρέψει πλήρως το εναντίον του κλίμα και να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στα αποδυτήρια και συνάμα ο αγαπημένος του κόσμου.

Για τον Κοζανίτη προπονητή, η "κλεψύδρα" αδειάζει επικίνδυνα και το μοιραίο αργά ή γρήγορα θα έρθει, όπως συνήθως συμβαίνει. Όμως, μπορεί τότε να είναι ήδη αργά για τους στόχους του Παναθηναϊκού, κάτι που συμφέρει σε μέγιστο βαθμό τον Ολυμπιακό. Όσο μένει ο 45χρονος κόουτς στο "τριφύλλι", τόσο το εσωτερικό της ομάδας θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και αυτό μόνο ανασταλτικά μπορεί να λειτουργήσει στην όποια προσπάθεια των πράσινων για να πετύχουν τους στόχους τους. Η Ευρώπη σε μεγάλο βαθμό είναι τελειωμένη υπόθεση, ενώ η διεκδίκηση του πρωταθλήματος μπορεί ακόμα και την Κυριακή να λάβει οριστικά τέλος. Αν αυτός ο Ολυμπιακός αντιμετωπίσει τον συγκεκριμένο τον Παναθηναϊκό και είναι στοιχειωδώς σοβαρός, τότε μπορεί να φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ και να βγάλει νοκ άουτ τον αιώνιο αντίπαλο. Αυτό θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το κύκνειο άσμα στην παρουσία του Νιόπλια στον πάγκο των πράσινων.

Ο άνθρωπος που μέσα σε μισή ώρα άλλαξε την απόφασή του μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και παρέμεινε στον Παναθηναϊκό, αν και είχε παραιτηθεί, είναι ένα εξαιρετικό "χαρτί" στα χέρια των ερυθρολεύκων, που μπορούν να το εκμεταλλευτούν και να ξεφύγουν από το βράδυ του Σαββάτου με επτά πόντους διαφορά. Ο Νιόπλιας λειτουργεί υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης, ουδείς τον πιστεύει πλην του Πατέρα (και αν...), ο κόσμος είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία απέναντί του και πολύ πιθανό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ να υπάρξουν "ομορφιές" εφόσον "στραβώσει" από νωρίς το ματς για τον Παναθηναϊκό. Για όλους αυτούς τους -πολύ προφανείς- λόγους, η προσωρινή ψήφος εμπιστοσύνης στον 45χρονο κόουτς ήταν "λουκούμι" για τον Ολυμπιακό και αναμφίβολα έφερε χαρά και ικανοποίηση στους πάντες.