ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

«Διδακτική» ήττα…(video)

«Διδακτική» ήττα…(video)
27/10/2010
ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΜΕ 73-61…Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να πείσουν με την απόδοση τους σε κανένα σημείο της αναμέτρησης με τους Γερμανούς γνώρισαν την ήττα «προδομένοι» από τα δικά τους λάθη και την κακή επιθετική λειτουργία. Οι παίκτες του Ντούντα δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και έτσι έπεσαν θύματα έκπληξης πληρώνοντας ουσιαστικά τα πολύ λίγα επίσημα παιχνίδια που έχουν στα πόδια τους. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη ήττα σε καμία των περιπτώσεων δε μπορεί να έχει συνέπειες παρά μόνο «ευεργετικού» χαρακτήρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τα ίδια λάθη. Με τον Ολυμπιακό να πιέζει σε όλο το γήπεδο ξεκίνησε η αναμέτρηση με τη Μπάμπεργκ. Οι άμυνες ήταν αυτές που είχαν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι ενώ οι ερυθρόλευκοι μπορεί να πήραν το προβάδισμα από την αρχή ωστόσο η συγκομιδή πόντων στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν φτωχή και από τις δύο ομάδες καθώς το σκορ ήταν 7-12. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν μια μίνι αντεπίθεση και σε συνδυασμό με την αδράνεια στην άμυνα των παικτών του Ολυμπιακού, μείωσαν σε 12-14 ενώ την ίδια ώρα επιθετικά το φορτίο το είχε αναλάβει ο Σπανούλης, σχεδόν εξολοκλήρου, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να κλείσει με σκορ 16-16 και τους ερυθρόλευκους να έχουν κάνει έξι λάθη.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο «Σοφός» ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα. Κράτησε μαέστρο τον Τεόντοσιτς και το Μπουρούση «πύργο» και έβαλε μέσα τα «εργαλεία» Λούκας, Κέσελ και Έρτσεγκ. Η άμυνα άρχισε να σφίγγει εκ νέου και από εκεί που οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο σκορ, ο Ολυμπιακός άρχισε να «χτίζει» προβάδισμα (20-24). Ο Κέσελ έκανε εκπληκτική δουλειά στην άμυνα μαζί με τους υπόλοιπους αλλά στην επίθεση έχαναν τα «εύκολα» με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να ξαναπάρουν τα ηνία με 30-24. Ο Μίλος ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τις ενοχλήσεις στη μέση και έτσι στο παρκέ ξαναπέρασε ο Σπανούλης αλλά και ο Παπαλουκάς. Από εκείνο το σημείο και στην συνέχεια δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στην εικόνα της αναμέτρησης με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να πάει στα αποδυτήρια με το +6 (34-28) και τον Ολυμπιακό να «πληρώνει» ουσιαστικά τα δέκα λάθη αλλά και την ευστοχία του Ρόμπερτς.

Με ένα «σχήμα» που αναμένεται να «φορεθεί» πολύ από τον φετινό Ολυμπιακό ξεκίνησε η τρίτη περίοδος καθώς ο Ίβκοβιτς έριξε στο παρκέ τους Παπαλουκά, Τεόντοσιτς, Σπανούλη Νίλσεν και Νεστέροβιτς με αποτέλεσμα να σφίξει η άμυνα και με ένα σερί 8-0 να περάσει μπροστά στο σκορ με 34-36 και τους Τεό και Μίλος να έχουν πετύχει όλους τους πόντους. Με αυτό τον τρόπο και με την ίδια πάντα πεντάδα οι ερυθρόλευκοι στο πεντάλεπτο είχαν φτάσει στο +5 (37-42) έχοντας βελτιωθεί επιθετικά και έχοντας περιορίσει τα λάθη. Παρόλα αυτά, μια νέα τρίλεπτη επιθετική καθίζηση του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να περάσουν και πάλι μπροστά στο σκορ με 47-45 και να ολοκληρώσουν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 50-47.

Η τελευταία περίοδος της αναμέτρησης δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό καθώς τα επιθετικά προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους στο παρκέ με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν με 57-50 στο πρώτο τρίλεπτο της. Δυστυχώς η εικόνα των ερυθρόλευκων δεν άλλαζε καθώς μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού στο -9 (63-54) και ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά. Εκείνη την στιγμή, ο Ντούντα ξαναπέρασε στο παιχνίδι τον Παπαλουκά και ο αρχηγός παρά τα τέσσερα φάουλ του μείωσε σε 65-59 και ο Ολυμπιακός πίεζε και πάλι σε όλο το γήπεδο με δύο λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Ούτε αυτό ,όμως, απέδωσε και σε συνδυασμό με τα λάθη και τις κακές και βιαστικές επιλογές επήλθε η ήττα με 73-61.

Δεκάλεπτα: 16-16, 34-28, 50-47,73-61.

Μπάμπεργκ: Γκόλντσμπερι 3, Τέρι 4, Σούπουτ 6, Τάντα, Πλάις 2, Ρόμπερτς 21, Τζέικομπσεν 10, Γκαβέλ 11, Χάινς 14.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 13 (5 ριμπ.), Νεστέροβιτς 9 (9 ριμπ.), Σπανούλης 11, Μπουρούσης 3, Κέσελ, Νίλσεν 8, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 11 (2/10 τριπ., 6 ριμπ.), Λούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου