ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Υπήρχαν στοιχεία και κάναμε έρευνα



Υπήρχαν στοιχεία και κάναμε έρευνα

Για σχέδιο για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας, μίλησε ο αστυνομικός διευθυντής και υπεύθυνος για θέματα βίας, Παντελής Τίγκας.Ο Τίγκας, ο οποίος ήταν παρών στην επιχείρηση της αστυνομίας στα τέσσερα γραφεία συνδέσμων, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra Fm» και υποστήριξε ότι οι έρευνες θα προχωρήσουν και σε άλλα γραφεία και σε άτομα που φέρεται να εμπλέκονται σε επεισόδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν υπάρχει σχέδιο δράσης:
«Σίγουρα υπάρχει και σχέδιο και δράση για την καταπολέμηση του φαινομένου. Εχουν γίνει στο παρελθόν έφοδοι σε ανάλογους χώρους, έγιναν χθες θα γίνουν και στο μέλλον με σκοπό, αν όχι την εξάλειψη, τουλάχιστον την καταπολέμηση».

Για το κατά πόσο η έρευνα είχε σχέση με τα επερχόμενα ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής:
«Η έρευνα αφορούσε τέσσερα γραφεία συνδέσμων διαφορετικών σωματείων, εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον δεν εμπλέκεται στις αναμετρήσεις αυτές (σ.σ. ο Πανιώνιος). Αρα αυτό δεν έγινε λόγω του ότι έπονται δυο τέτοιες αναμετρήσεις, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μιας από αυτές».

«Είχαμε στοιχεία που μας έδειχναν ότι κάτι υπάρχει εκεί και κάναμε την έρευνα. Εγιναν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Αν έχουμε αύριο ανάλογη πληροφόρηση, ενδείξεις ή στοιχεία, που θα μας οδηγήσουν σε συμπέρασμα ότι υπάρχει κάτι είτε στον ίδιο χώρο, είτε σε άλλο, θα λειτουργήσουμε ανάλογα. Αυτό μπορεί να γίνει αύριο ή αργότερα», και πρόσθεσε:

«Το φαινόμενο της βίας δεν εστιάζεται σε τέσσερις συνδέσμους που κάναμε την έρευνα ή σε 84 που λειτουργούν στην περιοχή της Αττικής ή στους 150 όλης της επικράτειας. Γι’ αυτό και αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει επιχείρηση σε χώρους γραφείων ή κατ’ ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται σε ανάλογα επεισόδια».

Για την υπόθεση με τα επεισόδια στην Καλλιθέα:
«Είναι ακόμη σε εξέλιξη... Ασχολήθηκε με αυτή η υπηρεσία μας. Συλλέγουμε στοιχεία. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο γι’ αυτό τώρα... Η έρευνα είναι ένα κομμάτι του παζλ. Δράσεις που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Είναι σε ένα γενικότερο πλαίσιο».

Για την επίθεση στο Μπραχάμι:
«Είναι ακόμη σε εξέλιξη. Δεν έχω ακόμη κάποιο στοιχείο, που να μπορώ να πω στον αέρα».

Για το αν ήταν αναμενόμενα τα ευρήματα στους συνδέσμους:
«Γι’ αυτό πήγαμε. Μέλημα όλων θα πρέπει να είναι να καταπολεμηθεί ένα φαινόμενο που είναι μάστιγα. Ένα φαινόμενο που στερεί από τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους μια διέξοδο από τα καθημερινά προβλήματα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου