ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο Βαλβέρδε πιστεύει στον Μόνχε

Ο Βαλβέρδε πιστεύει στον Μόνχε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πιστεύει στις δυνατότητες του Βισέντε Μόνχε, έχοντας σχηματίσει θετική γνώμη για τις ικανότητες του παίκτη. Ορθάνοιχτος ο δρόμος για τον Αργεντινό ώστε να πάρει θέση βασικού.
Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς ώστε να μιλήσουμε για ενδεκάδα και πιθανό σχήμα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό (19/11), θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Βισέντε Μόνχε. Οπότε, ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε τον Αργεντινό χαφ-εξτρέμ να ξεκινάει στο ντέρμπι.
Μέχρι στιγμής, φέτος, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει χρησιμοποιήσει σε δύο αγώνες των ερυθρολεύκων τον Βισέντε Μόνχε. Το επίσημο ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες έγινε στη Νέα Σμύρνη (23/10) κόντρα στον Πανιώνιο (0-3), όταν και χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι για 15 λεπτά, ενώ η επόμενη του εμφάνιση, ξεκινώντας μάλιστα για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (5/11) στο ματς εναντίον του Άρη (2-3) μετρώντας 79 λεπτά συμμετοχής.

Παρά το γεγονός πως ο 30χρονος (22/6/1981) ακραίος μεσοεπιθετικός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ερυθρολεύκων,  οπότε,  όπως είναι λογικό, τυγχάνει μίας διαφορετικής αντιμετώπισης στις προπονήσεις, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει σχηματίσει θετική εικόνα για τον Βισέντε Μόνχε. Και όπως λέγεται στο Ρέντη, αν ο αριστεροπόδαρος Αργεντινός είχε έρθει νωρίτερα στο μεγάλο λιμάνι, δηλαδή το καλοκαίρι και όχι τον Οκτώβρη, ο Ισπανός τεχνικός θα τον είχε δηλώσει στη λίστα των ποδοσφαιριστών του που θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League.

Ποια είναι, λοιπόν, τα στοιχεία που διαθέτει ο Βισέντε Μόνχε και αρέσουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε; Καταρχάς πως ο Αργεντινός είναι ένας παίκτης πειθαρχημένος, ο οποίος παίζει πρώτα για το σύνολο και μετά για τον εαυτό του. Ξέρει να κινείται σωστά στον χώρο, βοηθώντας την ομάδα τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, καθώς μαρκάρει, πιέζει τον αντίπαλο, ενώ ρίχνει και τις... λατινοαμερικάνικες κλωτσιές του όποτε χρειαστεί. Γνωρίζει πολύ καλά την θέση του πλάγιου μεσοεπιθετικού, μπορεί να συνεργάζεται σωστά στην γραμμή με τον εκάστοτε συμπαίκτη του πλάγιο μπακ, ενώ διαθέτει και αυτό το "γλυκό" ξεπέταγμα από τα άκρα στη πλάτης της άμυνας, το οποίο τον φέρνει συνήθως τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο "Κλ. Βικελίδης", βέβαια, ήρθε εις διπλούν απέναντι στον πορτιέρο του Άρη, αλλά ισάριθμες φορές στάθηκε άστοχος και άτυχος, δίχως να καταφέρει να σκοράρει. Θέλει λίγο δουλειά και ψυχραιμία στο τελείωμα των φάσεων και εφόσον γίνει αποτελεσματικός και σε αυτόν τον τομέα, φτάνοντας δηλαδή στο γκολ, τότε ο Λατινοαμερικανός μπορεί να εξελιχθεί σε ένα υπερπολύτιμο όπλο για τον Ολυμπιακό την τρέχουσα σεζόν. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λοιπόν, έχει ξεχωρίσει τα καλά στοιχεία που διαθέτει στο παιχνίδι του ο Βισέντε Μόνχε και ο Ισπανός τεχνικός εκτιμάει πως όσο περισσότερο αγωνίζεται στα ματς της ομάδας, τόσο περισσότερο θα εξοικειώνεται μέσα στο ερυθρόλευκο σύνολο. Και από τη στιγμή που οι Τζαμέλ Αμπντούν και Γιάννης Φετφατζίδης δεν πείθουν ακόμη απόλυτα τον προπονητή των Πειραιωτών, ο... δρόμος είναι ορθάνοιχτος για τον Αργεντινό ακραίο μέσο.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου