ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πιθανή μετωπική ΕΠΟ-πολιτείας!

Πιθανή μετωπική ΕΠΟ-πολιτείας!

9/1/2012

Πιθανή μετωπική ΕΠΟ-πολιτείας! 
Μυρίζει μπαρούτι η ευρεία σύσκεψη της Τρίτης ανάμεσα στην πολιτεία και τους φορείς του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα), με φόντο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας αντέδρασαν έντονα στη συνεδρίαση της Δευτέρας για τις διατάξεις που κατά τους ίδιους αποτελούν παρέμβαση του κράτους στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και κάποιοι πρότειναν να ζητηθεί η παρέμβαση της ΦΙΦΑ!

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ συνεδρίασε τη Δευτέρα με θέμα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Η συνεδρίαση διεξήχθη ώστε η ομοσπονδία να αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσει στην ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων στο ποδόσφαιρο, που θα λάβει χώρα την Τρίτη 10/1 στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΠΟ (συμπεριλαμβανομένων φυσικά των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής), τάχθηκαν εναντίον συγκεκριμένων διατάξεων που προωθούνται και που σύμφωνα με τους ίδιους, θίγουν… βάναυσα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Αυτές έχουν κυρίως να κάνουν με τις αυξημένες αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), καθώς και με κάποιες άλλες μικρο-διατάξεις όπως η μείωση των μελών του συμβουλίου της ομοσπονδίας σε 15.

Από ορισμένους συμβούλους της ΕΠΟ, προτάθηκε να σταλεί άμεσα υπόμνημα προς τη ΦΙΦΑ που θα συνοδεύεται από το σχέδιο νόμου, με προφανή στόχο να παιχτεί το πολύ-παιγμένο «έργο» της παρέμβασης του «μπαμπούλα» (ΦΙΦΑ). Τελικά αποφασίστηκε να σταλεί σε πρώτη φάση υπόμνημα προς την Επιτροπή Μορφωτικών της Βουλής που συνεδριάζει για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο την προσεχή Πέμπτη.

Τα παραπάνω ενισχύθηκαν και από τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΠΣ Αθηνών: «Το ποδόσφαιρο βάλλεται από όλους, με τελευταίο δείγμα το νόμο, τον οποίο βλέπω να εισάγεται στη Βουλή. Περιέχει πολλά στοιχεία που είναι κατά του αυτοδιοίκητου της ομοσπονδίας. Αυτό δεν θα το δεχτεί η ΕΠΟ, δεν θα γίνουν δεκτά ορισμένα άρθρα που θίγουν το αυτοδιοίκητο».

Στην αυριανή ευρεία σύσκεψη στη ΓΓΑ, εκτός του νέου αθλητικού νόμου και των επί μέρους διατάξεων, θα γίνει ο απολογισμός του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος σε επίπεδο βίας. Επίσης, θα αναφερθούν στα όσα έγιναν για την υπόθεση των στημένων αγώνων σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης. Οι φορείς του ποδοσφαίρου θα θέσουν και το οικονομικό θέμα σε σχέση με τον ΟΠΑΠ. Με λίγα λόγια, θα ζητήσουν λεφτά, τα οποία αν σηκώσουν… μπαϊράκι, θεωρείται απίθανο να πάρουν.

Μεταξύ άλλων, το παρών θα δώσει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, εκπρόσωποι των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι της ΕΕΑ, της ΔΕΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ., η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα, η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής και ο ΠΣΑΠ.

*Προς αποφυγή παρερμηνειών, πρέπει να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις της ΕΠΟ για το νόμο, δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τις διατάξεις που έχουν να κάνουν με την υπηκοότητα υποψήφιων επενδυτών (περιπτώσεις ΠΑΟ, ΑΕΚ).

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου