ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Διπλό σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Διπλό σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο


Ο Ερυθρός Κατάσκοπος του RedPlanet.gr καταγράφει τη θέση του Ολυμπιακού για το τεράστιο διπλό σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που για μία ακόμα φορά έχει πράσινη απόχρωση.

Σκάνδαλο νούμερο ένα: Παράτυπη και σκανδαλώδης αδειοδότηση του Παναθηναϊκού

Η ΕΠΟ συνεχίζει να ξαφνιάζει το πανελλήνιο δυσάρεστα. Αυτήν τη φορά έκοψε και έραψε το σύστημα αδειοδότησης στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Για όλες τις άλλες μικρομεσαίες ομάδες ο πέλεκυς ήταν βαρύς, αλλά για τον Παναθηναϊκό η κατάφωρη παράβαση των κανονισμών, αφού τακτοποίησε (αν τελικά τις έχει τακτοποιήσει) μόλις χθες, τις υποχρεώσεις που όλες οι άλλες αδειοδοτημένες ΠΑΕ είχαν τακτοποιήσει ήδη προ διμήνου, όπως ξεκάθαρα ορίζει ηUEFA, κοστολογήθηκε μόλις 5,000 ευρώ! Αυτή ήταν η τιμωρία του για το ότι κουρέλιασε το σύστημα αδειοδότησης.

Μάθαμε ότι μειοψήφησε η πρόεδρος της Επιτροπής, αλλά δεν ξέρουμε  πως "πείσθηκαν" τα δύο άλλα μέλητης Επιτροπής, να απορρίψουν, μόνο για τον Παναθηναϊκό, την πρόταση του εισηγητή.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, τιμήθηκε με άδεια για τον κενό φάκελο που κατέθεσε στις 7 Απριλίου, για τα χρέη που άφησε σε ποδοσφαιριστές και λοιπούς στις 31 Μαρτίου και για την παραβίαση του σχετικού κανονισμού.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Πιλάβιο, ο οποίος τελικά θα πρέπει να τιμηθεί με την προεδρία του Παναθηναϊκού μόλις λήξει η… τεράστια συμβολή του στην ΕΠΟ.

Ξεκάθαρα πράγματα: ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ. Ο ΠΑΟ ούτε τα χαρτιά του κατέθεσε ως όφειλε στις 7 του Απρίλη, ούτε τα χρέη που υπήρχαν μέχρι τον 12ο μήνα του 2011 είχε τακτοποιήσει μέχρι τις 31/3/2012.

Άρα πώς πήρε άδεια; Πώς ξεπεράστηκε αυτό το ζήτημα; Μήπως παρουσίασε κάποιο σοβαρό μπίζνες πλαν; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Ασάφειες, λαϊκές βάσεις και άλλα θεωρητικά ζητήματα που προφανώς δεν θα έδιναν άδεια σε ομάδα σε σοβαρή χώρα. Σημειώστε ότι το "σχέδιο βιωσιμότητας" ήταν ΛΟΓΟΣ που ΚΟΠΗΚΑΝ από την αδειοδότηση άλλες ομάδες. Ή μήπως απέδειξε ότι θα πάρει δάνειο; Μήπως αυτό της Πειραιώς με το οποίο γελούν και οι… πέτρες;

Αυτό που μέτρησε ήταν οι "απειλές" των εκπροσώπων του ΠΑΟ και το… νταβατζηλίκι που σε άλλες εποχές περνούσε. Τώρα πια, όχι…

Σκάνδαλο νούμερο δύο: παιδιά και αποπαίδια του ΟΠΑΠ...

Στο μικροσύστημα της αδιαφάνειας, της κολεγιάς, των απειλών και των αλληλοεξαρτήσεων που κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι τους βολεύει στην ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι οι κανονισμοί γίνονται τραπουλόχαρτα και επιδεικτικά μόνο για τον Παναθηναϊκό.

Στις άλλες 6 ομάδες δεν δόθηκε καν η ευκαιρία που απλόχερα παρείχε ο ΟΠΑΠ στον Παναθηναϊκό! Να προεισπράξουν δηλαδή τις χορηγίες τους για του χρόνου ώστε να εξοφλήσουν και αυτές.

Πώς προεισέπραξαν από τον ΟΠΑΠ οι κύριοι του ΠΑΟ και με ποιες εγγυήσεις; Και αν αύριο καταρρεύσει η ΠΑΕ ΠΑΟ πώς θα καλύψει τη ζημιά στους μετόχους του ο εισηγμένος στο χρηματιστήριο ΟΠΑΠ;

Και γιατί ο κύριος Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ (ΠΟΥ συνεχίζει να διοικεί τον ΟΠΑΠ λες και είναι περιουσία του παππού του) δεν φώναξε π.χ. και τον Άρη και τον ΠΑΣ Γιάννινα και όλες τέλος πάντων τις ομάδες να προεισπράξουναλλά το έπραξε μόνο για τον ΠΑΟ;

Σε σχέση με όλα τα παραπάνω, "κύκλοι" του Ολυμπιακού σχολίαζαν: "Προς το παρόν, το μόνο που σχολιάζουμε, είναι ότι αν είχαν λίγη τσίπα, τόσο ο κύριος Πιλάβιος όσο και ο κύριος Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου