ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Έτσι τον οραματίζεται ο Φερέιρα

Έτσι τον οραματίζεται ο Φερέιρα

1/6/2012

Έτσι τον οραματίζεται ο Φερέιρα
Έναν νέο-σε πολλά πρόσωπα αλλά και νοοτροπία-Παναθηναϊκό οραματίζεται ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, όπως τόνισε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γόντικα και τον Γιάννη Αλαφούζο, όπου συμφώνησαν για τη συνέχιση της συνεργασία τους.

Ο Πορτογάλος προπονητής ακόμη δεν έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, κάτι που αναμένεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα (το Σάββατο αναχωρεί για την Πορτογαλία ). Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι για 1+1 χρόνο και προβλέπει μείωση των πάγιων αποδοχών του κατά 25% (δηλαδή 400-500 χιλ. ευρώ ετησίως), αλλά μπόνους για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League ή είσοδο στους ομίλους του Europa League και κατάκτηση του πρωταθλήματος, που θα ανεβάσουν τις απολαβές του στα φετινά επίπεδα (700.000 ευρώ).


Ο Φερέιρα δεν ήταν αρνητικός στις μειώσεις και συμφώνησε με τη φιλοσοφία της διοίκησης να γίνει μείωση του μπάτζετ, προκειμένου να γίνει βιώσιμη η ΠΑΕ. Οι διοικούντες δεν ήταν ακόμη σε θέση να τον ενημερώσουν για το διαθέσιμο μπάτζετ, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί στην ανταπόκριση του κόσμου του Παναθηναϊκού στη δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης. Εκεί που έδωσε περισσότερη έμφαση ο προπονητής στα «θέλω» για τη νέα περίοδο, ήταν η συνεργασία του με τη διοίκηση, η συνέπεια στις πληρωμές και η προστασία του ποδοσφαιρικού τμήματος από εξωγενείς παράγοντες. «Πέρυσι ήμασταν μόνο εγώ και οι παίκτες, ενώ ελάχιστα άτομα βοηθούσαν. Θέλω διοίκηση που να εμπνέει εμπιστοσύνη και να είναι το μυαλό μας στο γήπεδο, όχι έξω από αυτό», τόνισε στους κ.κ. Αλαφούζο και Γόντικα.

Αλλαγές στο ρόστερ

Μειώσεις συμβολαίων, αποχωρήσεις παικτών, κάποιες ανανεώσεις, αλλά και μεταγραφές περιλαμβάνει το σχέδιο για το σχηματισμό του ρόστερ της νέας περιόδου. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επιθυμεί την ενίσχυση της ομάδας με 4-5 παίκτες, τουλάχιστον έναν αμυντικό, δύο χαφ και τουλάχιστον έναν επιθετικό, με κόστος συμβολαίου που δεν θα επιβαρύνει την ΠΑΕ με περισσότερα από 400-500 χιλ. ευρώ.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει εισηγηθεί την ανανέωση συμβολαίου για τους Σαριέγκι και Σπυρόπουλο, ενώ δεν είναι αρνητικός και για τον Καραγκούνη. Δύσκολα θα παραμείνει ο Σιμάο, καθώς το κλίμα έχει βαρύνει για τον ίδιο μετά την άρνησή του να προχωρήσει σε διακανονισμό αλλά και λόγω των υψηλών του απαιτήσεων. Ο Κλέιτον (που εισέπραττε 500.000 ευρώ το χρόνο) οδεύει προς την έξοδο, όπως και ο Σεντρίκ Καντέ, ο Γιώργος Ιωαννίδης αλλά και ο Ματίας Μπιέρσμιρ, ενώ θα γίνει προσπάθεια να αποχωρήσουν τώρα οι Σεϊταρίδης (έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο) και Πετρόπουλος (δεσμεύεται ως το Δεκέμβριο του 2012), που είναι εκτός πλάνων.

Στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ θα προταθεί μείωση 30-40%, ενώ περικοπές θα προταθούν και στον Κώστα Κατσουράνη, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να γίνει συζήτηση για λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Θα γίνει προσπάθεια νέου δανεισμού του Κουίνσι, τον οποίο θέλει πολύ και για τη νέα σεζόν ο Φερέιρα, ενώ ο έτερος δανεικός Ρούντολφ επιστρέφει στην Ιταλία.

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί με ενδιαφέρον περιπτώσεις ξένων από την Ελλάδα. Ο Σέρχιο Λεάλ, 30χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός που έμεινε ελεύθερος από τον Εργοτέλη και ο Φαμπιάν Βάργκας, 32χρονος μεσοαμυντικός που αποχωρεί από την ΑΕΚ, είναι περιπτώσεις που αρέσουν, αλλά πιθανώς να αναζητηθούν νεότεροι ποδοσφαιριστές.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου