ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ζητείται «φως»

Ζητείται «φως» 

1/6/2012

Σε «σκοτεινή» εποχή πέρασε η ΑΕΚ μετά τη μη αδειοδότησή της από την ΕΠΟ. Πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, που καταδικάζεται σε μαρασμό και εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραστικά, θα αναγκαστεί να φυτοζωήσει στηριζόμενη σε… εφήβους και μένοντας εκτός Ευρώπης, ενώ υπάρχει πάντα η μεγαλύτερη απειλή της πτώχευσης στο προσκήνιο.

Υπάρχει ελπίδα για την ΑΕΚ; Σε πρώτη φάση, οι άνθρωποι της ομάδας αισιοδοξούν πως σχηματίζοντας κοινό «μέτωπο» με τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, θα πείσουν τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ να είναι πιο ελαστική στις συνέπειες απέναντί τους. Έχοντας ως επιχειρήματα τη μείωση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και την υποβάθμιση του «προϊόντος», αλλά και τις συνέπειες για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, πολλοί εκ των οποίων θα χάσουν θέσεις εργασίας στη μεγάλη κατηγορία, θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα δεδομένα.


Σε οικονομικό επίπεδο, ο Ντέμης Νικολαΐδης σε επικοινωνία που είχε χθες με τον Ανδρέα Δημητρέλο, τον κάλεσε να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να παραμείνει «ζωντανή» η ΑΕΚ μέχρι τις εκλογές, ελπίζοντας ότι στη συνέχεια το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο και θα μπορέσει να βρει χρηματοδότες για την ΠΑΕ. Αισιοδοξία σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον δεν υπάρχει, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Την ίδια ώρα οι μέτοχοι… αγνοούνται και απλώς παρακολουθούν την καταστροφή της ΑΕΚ. Ενδεικτικό είναι πως αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΠΑΕ επισκέφτηκε τον Πέτρο Παππά, του ανέλυσε την τραγική κατάσταση στο σύλλογο (έχουν να πληρωθούν πολλούς μήνες), αλλά το μόνο που άκουσε ήταν ότι θα το σκεφτεί και θα τους απαντήσει αν θα βοηθήσει οικονομικά τις επόμενες ημέρες.

Υπάρχουν και χειρότερα

Η χθεσινή εξέλιξη πιθανώς να μην είναι ο πάτος του βαρελιού για την ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι σε αναμμένα κάρβουνα και η διοίκηση ανησυχεί για κύμα προσφυγών, καθώς η διοίκηση αδυνατεί να πληρώσει (μετά τη μη αδειοδότηση χάνει έσοδα περίπου 5 εκατ. ευρώ από τη μη συμμετοχή στην Ευρώπη και το 20% που θα παρακρατηθεί από το τηλεοπτικό της συμβόλαιο για τη νέα σεζόν) ή να δώσει εγγυήσεις.

Σημειώνεται πως οι περισσότεροι παίκτες έχουν στα συμβόλαιά τους πριμ εξόδου στην Ευρώπη και παρότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα αγωνιστούν στο Europa League, μπορούν να διεκδικήσουν νομικά τα χρήματά τους από τη στιγμή που δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Επιπροσθέτως, όσο δεν καταβάλλεται η δόση του 1,235 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44, που έπρεπε να είχε πληρωθεί από τον Οκτώβριο, η «Ένωση» κινδυνεύει να δει τη διάρρηξη του άρθρου 44, την επαναφορά του χρέους της στα πρωτογενή επίπεδα των 130 εκατ. ευρώ και κατά συνέπεια την πτώχευση της ΠΑΕ.

Εδώ ο κόσμος καίγεται…

Μήνυμα… συμπαράστασης από τον συνεργάτη του Βασίλη Ξενιάδη, Γουίλιαμ Γιου, έφτασε χθες στην ΑΕΚ. «Να ξέρετε πως είμαστε ακόμη εδώ και θα επανέλθουμε», ανέφερε το mail που έστειλε στην ΠΑΕ και το οποίο πήγε κατευθείαν στον κάδο ανακύκλωσης. Η επίσημη θέση της διοίκησης είναι πως η διαδικασία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι σε εξέλιξη κι όποιος θέλει, μπορεί να βάλει χρήματα και να συμμετέχει. Τέρμα πια τα λόγια και οι ψεύτικες υποσχέσεις, είναι ώρα για πράξεις…

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου