ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 Διαφορα απο SUPER LEAGUE

22/7/2012

Αλαφούζος: «Να μην ξαναγίνουν επεισόδια» 

Αλαφούζος: «Να μην ξαναγίνουν επεισόδια»
Νέα συνομιλία είχε ο Γιάννης Αλαφούζος με φίλους του «τριφυλλιού» μέσω του twitter.

Ο μπροστάρης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» θεωρεί πως σύσσωμη η πράσινη οικογένεια, πρέπει να οργανωθεί για να μην υπάρξουν επεισόδια και τιμωρηθεί η ομάδα.

«Οπαδοί, Συμμαχία και διοίκηση πρέπει να οργανωθούμε για να μην επαναληφθούν τραγικές καταστάσεις», είπε -μεταξύ άλλων- ο Mr ΣΚΑΪ.

Λογικό, διότι ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα… λυγίσει από τιμωρίες που θα υπάρξουν από πιθανά επεισόδια λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα. Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στον τομέα αυτό και σίγουρα θα υπάρξουν και ραντεβού με τους οργανωμένους οπαδούς, στων οποίων την βοήθεια υπολογίζουν πολύ όλοι τους στην ομάδα. Με τον Mr ΣΚΑΪ να ξέρει πολύ καλά, πως αν οι οπαδοί του «τριφυλλιού» κατανοήσουν την κατάσταση και δεν απαντήσουν σε πιθανές προκλήσεις, θα είναι το κρυφό χαρτί της προσπάθειας…

Αναλυτικά, η συνομιλία του Γιάννη Αλαφούζου με φίλους του Παναθηναϊκού στο twitter:

-Όταν γίνεται κάποιος μέλος, ποιες είναι οι οικονομικές του υποχρεώσεις τα επόμενα χρόνια; Πρέπει να βάζει το ίδιο ποσό κάθε χρόνο ή δεν έχει καμία υποχρέωση και αν θέλει κάποιος βάζει λεφτά;

«Μόνο αν θέλει...».

-Φέτος θα μαζέψουμε λεφτά. Του χρόνου θα έχει να βάλει πάλι ο κόσμος;

«Έχουμε σχεδόν 2 εκατομμύρια οπαδούς. Η ομάδα πια ανήκει στα μέλη μας. Οι οπαδοί πια έχουμε το μέλλον του ΠΑΟ στα χέρια μας».

-Το θέμα είναι να μην ξαναχάσουμε παιχνίδι λόγω τιμωρίας έδρας. Αγοράζεις διαρκείας και μετά νιώθεις βλάκας και έρμαιο των διαθέσεων των άλλων…

«Συμφωνώ μαζί σας. Οργανωμένοι, Συμμαχία και διοίκηση οργανωνόμαστε για να μην επαναληφθούν οι τραγικές περσινές καταστάσεις…».

Ρεπό πριν τα… δύσκολα

Ρεπό πριν τα… δύσκολα
Το πρώτο τους ρεπό έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυριακή (22/7) οι παίκτες του ΟΦΗ μετά τις πρώτες διπλές προπονήσεις που ακολούθησαν αυτή την εβδομάδα.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν ακόμη… δυσκολότερες αρχής γενομένης από εκείνες της Δευτέρας (23/7), οι οποίες θα είναι διπλές.

Παράλληλα, στον μεταγραφικό τομέα οι άνθρωποι της ομάδας φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια με τον Μίρνες Σίσιτς.

Ο Σλοβένος ποδοσφαιριστής θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στον σύλλογο του Ηρακλείου και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρχει οριστική συμφωνία, ανάμεσα στον παίκτη και την διοίκηση του ΟΦΗ.

Επίσης, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά και το θέμα του Αλέξη Περογαμβράκη, ο οποίος έχει μπει στο «στόχαστρο» και άλλων συλλόγων με τον ΟΦΗ όμως να έχει ακόμη τον πρώτο λόγο.

Πάτησε… Ελλάδα

Πάτησε… Ελλάδα
Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε η αποστολή του ΠΑΟΚ μετά από 16 ημέρες «σκληρής» προετοιμασίας στην Ολλανδία εν όψει της νέας περιόδου. Θετικό το πρόσημο από τις πολυήμερες προπονήσεις του «Δικέφαλου του Βορρά», με τον Γιώργο Δώνη να δίνει διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του.

Λίγο μετά τις 16:00 το τιμ του ΠΑΟΚ επέστρεψε στη βάση του με πτήση μέσω του Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα βρεθούν και πάλι κοντά στις οικογένειες τους οι «ασπρόμαυροι» πήραν και τα χαρμόσυνα νέα από τον Γιώργο Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός τους ανακοίνωσε ότι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν τις προσεχείς δύο ημέρες και να γεμίσουν… μπαταρίες.

Η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη, καθώς οι Θεσσαλονικείς θα κληθούν σιγά-σιγά να μπουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, καθώς τα επίσημα παιχνίδια είναι προ των… πυλών.

Κανονικά με τους συμπαίκτες του-για τον επόμενο χρόνο-βρέθηκε και ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος ολοκλήρωσε την μεταγραφή του στην Μπάγερν Λεβερκούζεν και είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τη χαρά του με τους υπόλοιπους παίκτες του συλλόγου, οι οποίοι με τη σειρά τους έδιναν συγχαρητήρια.

Ειδική άδεια έδωσε ο Δώνης σε τρεις παίκτες του. Συγκεκριμένα οι Λάζαρ, Κουμάλο και Μπανγκουρά θα ταξιδέψουν προς Ρουμανία, Αγγλία και Βέλγιο αντίστοιχα, προκειμένου να «κλείσουν κάποιες προσωπικές τους εκκρεμότητες και στη συνέχεια θα ενσωματωθούν και πάλι με τους υπόλοιπους στη συμπρωτεύουσα.

Φέρνει χαφ ο Αστέρας

Φέρνει χαφ ο Αστέρας 
Η απόκτηση ενός αριστερού μέσου είναι αυτή που «καίει» τον Αστέρα Τρίπολης και τον Σάκη Τσιώλη. Οι Αρκάδες μετά την απόκτηση του Φούλοπ και του Σανκαρέ, τελείωσαν με τις εκκρεμότητες τερματοφύλακα και αμυντικού και πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις υπόλοιπες μεταγραφές τους.

Οι Αρκάδες είναι σε συζητήσεις με τον Αλβάρο Γκαρσία Κάντο, ο οποίος αγωνίζεται την μεσαία γραμμή και αριστερά, εκεί ακριβώς, που ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναζητά παίκτη.

Ο Κάντο είναι 26 χρονών και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Αλκογιάνο, έχοντας 47 συμμετοχές και 8 γκολ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στην Ισπανία. Ο Κάντο έχει αγωνιστεί ακόμα σε Κάντιθ, Ρασίνγκ Φερόλ, Αλθίρα, Νοβέλντα, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την Αλικάντε.

Στον Πανθρακικό ο Λαδάκης

Στον Πανθρακικό ο Λαδάκης 
Παίκτης του Πανθρακικού είναι και με την βούλα, ο Αντώνης Λαδάκης, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα της Κομοτηνής. Ο έμπειρος μέσος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης και πλέον θα συνεχίσει την καριέρα του στην νεοφώτιστη ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι μονοετές.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΡΘΑΚΙΚΟΣ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Αντώνη Λαδάκη. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται την Δευτέρα στην Κομοτηνή και θα πάρει μέρος στην προπόνηση της Δευτέρας».

Από την Λέφσκι, στην ΤΣΣΚΑ

Από την Λέφσκι, στην ΤΣΣΚΑ
Οι τραυματισμοί που «χτύπησαν» τη Λέφσκι Σόφιας στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν αρκετά σοβαροί και ενημέρωσε τον Ατρόμητου ότι δεν θα μπορέσει να συγκροτήσει αξιόμαχη ομάδα για το φιλικό που είχε προγραμματιστεί μεταξύ των δύο πλευρών για τις 28 Ιουλίου.

Ωστόσο, η διοίκηση των Περιστεριωτών κινήθηκε… αστραπιαία και «έκλεισε» για την ίδια ημερομηνία φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Οι «κυανόλευκοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους επί βουλγαρικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Πράβετς. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα τεστάρει την ετοιμότητα των παικτών του την ερχόμενη Τετάρτη (25/7) κόντρα στην Λίτεξ Λόβετς, ενώ τρεις μέρες αργότερα θα βρει απέναντι του τη δευτεραθλήτρια Βουλγαρίας, ΤΣΣΚΑ Σόφιας (20:00) στο στάδιο του Στρατού, «Bulgarska Armia».

Δοκιμάζει τα… κίτρινα ο Ντούσερ

Δοκιμάζει τα… κίτρινα ο Ντούσερ
Μια σπουδαία μεταγραφική απόκτηση ετοιμάζει ο Άρης, βάση και των οικονομικών δυσκολιών που περνάει ο σύλλογος. Στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στην Ιταλία, αναμένεται να ενσωματωθεί ο Άλντο Ντούσερ και θα περάσει από το… μικροσκόπιο του Μάκη Κατσαβάκη, για να διαπιστωθεί το στάδιο ετοιμότητας του.

Την Κυριακή έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ πρόταση για τον Αργεντινό μέσο και οι «κίτρινοι» εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του, για αυτό άλλωστε και ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για την προετοιμασία, όπου θα δοκιμαστεί. Η πτωτική πορεία του Ντούσερ και οι ταυτόχρονα μειωμένες αποδοχές που έχει, διευκολύνει την απόκτηση του.

Βέβαια, όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν από Δευτέρα, όπου η αποστολή του Άρη θα βρίσκεται στην Βόρεια Ιταλία και σίγουρα πριν υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, θα περάσει από πολλά τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος Λατινοαμερικάνος έχει κάνει σπουδαία καριέρα για επτά χρόνια στη «χρυσή» περίοδο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (2000-2007), ενώ στη συνέχεια η απόδοση του «έπεσε» με αποτέλεσμα την περασμένη σεζόν να αγωνιστεί ως δανεικός στην Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ.
 

«Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις»

«Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις»
Στις προκλήσεις που περιμένουν τον Ατρόμητο την σεζόν που ξεκινά αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Σωκράτης Φυτανίδης. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας των δυτικών προαστίων μίλησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου και ξεκαθάρισε πως η πορεία των προηγούμενων χρόνων δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σωκράτης Φυτανίδης στο «www.atromitosfc.gr»:

«Όπως πέρσι έτσι και φέτος δουλέψαμε σκληρά στο α' στάδιο της προετοιμασίας μας στο Καρπενήσι κυρίως σε κομμάτια φυσικής κατάστασης και είναι πολύ σημαντικό γι' αυτή την περίοδο ότι σε αυτό το δύσκολο κομμάτι είμαστε όλοι μας υγιείς. Τώρα έχουμε μπροστά μας το δεύτερο στάδιο που γίνεται εδώ στο Πράβετς και θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε περισσότερο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας περιόδου.

Είμαστε μια ομάδα που έχει δημιουργήσει τεράστιες απαιτήσεις λόγω της πορείας της στη περσινή περίοδο. Απαιτήσεις που μας υποχρεώνουν να δουλέψουμε πολύ συγκεντρωμένα ώστε αυτό που χτίσαμε να έχει φέτος συνέχεια. Ταυτόχρονα μέσα από την άψογη συνεργασία μας με το νέο μας προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τους ισχυρούς δεσμούς που θα μας κρατήσουν ενωμένους τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικών χώρων».

Για τους στόχους του Ατρομήτου της επόμενης σεζόν, είπε: «Σίγουρα αυτό που θα ήθελα από την ομάδα μου είναι να γίνει ακόμη πιο παραγωγική από την περσινή χρονιά. Μας περιμένουν πολύ μεγάλες προκλήσεις και θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμαστούμε για να παίξουμε σε αυτά τα δύο ματς του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο ο συγκεκριμένος θεσμός και μια καλή πορεία από τη μεριά μας θα είναι μια επιβράβευση για όλη την ομάδα και θα την βοηθήσει να είναι πολύ δυνατή και στους άλλους θεσμούς.

Σχετικά με το τι περιμένει για τον εαυτό του, ο Σωκράτης Φυτανίδης ξεκαθάρισε: «Θέλω να συνεχίσω την καλή πορεία από πού πιστεύω ότι έκανα πέρσι. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε αυτό τον σύλλογο με τον οποίο έχω ζήσει περισσότερες χαρές παρά λύπες».

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα, ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου τόνισε: «Είναι ένας στόχος τον οποίο θα προσπαθήσω να διεκδικήσω με όλες τις δυνάμεις μου στη νέα σεζόν γιατί πιστεύω ότι μέσα από την καλή πορεία της ομάδας μπορούμε να διακριθούμε εμείς οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Μια κλήση στην Εθνική θα είναι μεγάλη τιμή για εμένα αλλά και επιβράβευση των κόπων μου».

Τέλος, ο Σωκράτης Φυτανίδης θέλησε να στείλει κι ένα μήνυμα προς τον κόσμο:«Εύχομαι να έχουν ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση από την περσινή γιατί ο Ατρόμητος το αξίζει και πρέπει να είναι υπερήφανοι που τον υποστηρίζουν».

Δικό του ΔΣ!

Δικό του ΔΣ!
Μια διοίκηση με μέλη εκλεγμένα από... εκείνον με στήριξη από τους οπαδούς της ΑΕΚ θέλει ο Θωμάς Μαύρος! Αυτό έκανε γνωστό στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους από τους συνδέσμους οργανωμένων της Ένωσης εκφράζοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του να αναλάβει τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Στο ραντεβού που έγινε το μεσημέρι, δεν έδωσαν το «παρών» μέλη της Original αλλά αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Μαύρου στο «δωματιάκι» τις επόμενες ημέρες. Αντίθετα, βρέθηκαν μικρομέτοχοι (Κυριάκος Χήνας και Νίκος Σταθάκος), οι οποίοι έλαβαν μέρος στη συζήτηση.

Ο Μαύρος άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις των οπαδών, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να αναλάβει τη διοίκηση επιλέγοντας εκείνος το ΔΣ, στηριζόμενος στην οικονομική στήριξη του κόσμου, αφού πρώτα του έχει δώσει το δικαίωμα να αγοράσει μετοχές.

Επίσης, υποσχέθηκε να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα ανοιχτή (στον κόσμο) συγκέντρωση, στα Σπάτα, προκειμένου να ενημερώσει τους πάντες για τις προθέσεις του αλλά και να απαντήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις.

Καζναφέρης: «Μας αξίωσε ο Θεός να παίξουμε στον Άρη»

Καζναφέρης: «Μας αξίωσε ο Θεός να παίξουμε στον Άρη» 
Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να μείνει στον Άρη και να μην καταθέσει προσφυγή εξήγησε ο Κώστας Καζναφέρης, μιλώντας στην επίσημη εφημερίδα των οπαδών των «κίτρινων». «Όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε και να εκτιμούμε, που μας αξίωσε ο Θεός, να βρισκόμαστε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας αμυντικός χαφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Καζναφέρης στην εφημερίδα του Super 3, «SUPER ARIS»

- Κώστα, όλοι μας, τόσο εσείς οι παίκτες, όσο κι εμείς οι οπαδοί, περάσαμε ένα δραματικό καλοκαίρι.

«Ήταν απόλυτα φυσιολογικό, για όλους, όσους αγαπάνε, πραγματικά, τον ΆΡΗ, το καλοκαίρι αυτό να περάσει μέσα στο άγχος και τη στεναχώρια, μ’ όλα όσα συνέβαιναν με τις προσφυγές και τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατούσε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τουλάχιστον, για μας, τους παίκτες, μπορώ να πω ότι περιμέναμε πως και πώς να μαζευτούμε και να ξεκινήσουμε, μπας κι αποφορτιστούμε κάπως απ’ το άγχος που μας περιέβαλε».

- Πάντως, η αλήθεια είναι, ότι, σ’ όλους εσάς, τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές μας, ανήκει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο για την υπομονή που κάνατε και τη γενικότερη στάση που κρατήσατε απέναντι στον ΆΡΗ.

«Ο ΆΡΗΣ είναι ένας τεράστιος Σύλλογος κι όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε και να εκτιμούμε, που μας αξίωσε ο Θεός, να βρισκόμαστε. Πολλοί είναι αυτοί που, ακόμη και σήμερα, πραγματικά, παρακαλάνε να βρίσκονται στη θέση μας και να παίξουν σ’ αυτή την ομάδα. Απ’ τη στιγμή που μας δίνεται η ευκαιρία να ‘μαστε μέλη της, δε μπορούμε παρά να το εκτιμούμε, μην αφήνοντας την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τουλάχιστον, εγώ, έτσι το βλέπω…»

- Δεχτήκατε πιέσεις, αυτό το διάστημα, ν’ αφήσετε την ομάδα, ή να κάνετε προσφυγή;

«Πιέσεις όχι, προσωπικά, δε δέχτηκα, αλλά, υπήρξε ενδιαφέρον και προτάσεις απ’ άλλες ομάδες. Όπως προείπα, όμως, δε φεύγεις, τόσο εύκολα, από μια ομάδα σαν τον ΆΡΗ. Δεν φεύγεις… Η αλήθεια είναι αυτή… Αυτή η ομάδα, έχει μια δυναμική κι ένα κόσμο, που σε κάνει να «δεθείς» εύκολα μαζί της και να την «πονέσεις», σα να’ σουν χρόνια, οπαδός της. Είναι ελάχιστες οι ομάδες που καταφέρνουν να γεννούν τέτοια συναισθήματα».

- Λες, δηλαδή, χαλάλι, όλα αυτά που τραβάω…

«Ακριβώς. Όποιος δεν το έχει ζήσει, ίσως να μη μπορεί ν’ αντιληφθεί απόλυτα, αυτό που θα σας πω, αλλά τα συναισθήματα που σε διακατέχουν, κάθε φορά που βγαίνεις απ’ τη καταπακτή για να μπεις στον αγωνιστικό χώρο του «Βικελίδης» είναι ξεχωριστά. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει… Ξεχνάς, με τη μια, ότι κι αν σε ταλαιπωρεί και σε βασανίζει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών ή και μηνών. Δε σκέφτεσαι τίποτε άλλο…Ούτε, αν είσαι απλήρωτος 6-7 ή και περισσότερους μήνες, ούτε κι αν οι υποσχέσεις που σε έχουν δοθεί, θα ‘ναι και αυτή τη φορά ψεύτικες. Ξεχνάς τα πάντα κι απλά παρασύρεσαι, στη γοητεία της μοναδικής εμπειρίας της συμμετοχής σου σε μια τέτοια ατμόσφαιρα».

- Το θέμα, όμως, ξέρεις ποιο είναι; Ότι εκτός, όλων αυτών, που έχετε τραβήξει μέχρι σήμερα, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος και να σας εγγυηθεί και για όλα όσα, πρόκειται, να τραβήξετε στο μέλλον.

«Πλέον, όλοι εμείς που έχουμε απομείνει, είμαστε άριστοι γνώστες της κατάστασης που επικρατεί και νομίζω η απόφαση μας αυτή, να μείνουμε και να συνεχίσουμε, ήταν απόλυτα συνειδητή. Κάποιος έπρεπε να μείνει και να βοηθήσει την ομάδα σ’ αυτή τη πολύ δύσκολη φάση που περνά. Θεωρώ, ότι αν φεύγαμε κι εμείς, τα προβλήματα της ομάδας θα πολλαπλασιάζονταν και θα γίνονταν τόσο μεγάλα, που θ’ άγγιζαν ακόμη και τα επίπεδα της διάλυσης. Το θέμα είναι, φέτος, ο αγώνας που θα γίνει να ‘χει τη προοπτική της εξυγίανσης. Να γίνουν όλες οι κατάλληλες κινήσεις, που θα βοηθήσουν τον ΆΡΗ, τα αμέσως, επόμενα χρόνια να μπορέσει να σταθεί, ακόμα, πιο δυνατός στα πόδια του, διεκδικώντας επιτέλους αυτά που του αναλογούν. Είναι, πραγματικά, κρίμα για έναν κόσμο, όπως αυτός του ΆΡΗ, να βιώνει τέτοιες καταστάσεις…»

- Υπάρχει, δηλαδή, θέληση, από πλευράς σας, γι ακόμη, περισσότερη, υπομονή, ανοχή και κατανόηση, σ’ όλα αυτά που έρχονται.

«Νομίζω ότι έχει αποδειχθεί αυτό με το πιο ξεκάθαρο τρόπο. Απ’ τη στιγμή μάλιστα που θα έχουμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του κόσμου, πιστεύω ότι αξίζει να κάνουμε για έναν, ακόμη, χρόνο υπομονή».

- Ο λαός του ΆΡΗ, αν και, πικραμένος και προδομένος, όσο ποτέ, θα’ ναι και φέτος, στο πλευρό σας. Πάρτε το, σα δική μας δέσμευση, αυτό…

«Ακόμα κι εγώ που, φέτος θα διανύσω το τρίτο μου χρόνο στην ομάδα και θεωρώ ότι… ξέρω, εκπλήσσομαι απ’ την αγάπη με την οποία περιβάλλει ο κόσμος την ομάδα. Το λέω αυτό, γιατί, πραγματικά, δε περίμενα μ’ όλα αυτά τα προβλήματα, όλη αυτή τη κατάσταση που βίωσε όλο το καλοκαίρι, και με την εικόνα που θα παρουσιάζαμε εκείνη την ημέρα, ότι ο κόσμος του ΆΡΗ θα ‘ρχονταν τόσο μαζικά, στη «πρώτη» της ομάδας. Ήταν κάτι εξαιρετικό, αυτό που συνέβη…».

- Ξαφνιάστηκες, δηλαδή;

«Δεδομένων όλων αυτών που προανέφερα, ναι. Ήταν το καλύτερο τονωτικό, η δραστικότερη ένεση ψυχολογίας που μπορούσε να μας δοθεί, για όλα αυτά που έπονται. Κι ειδικά, φέτος, που, οι πάντες, γνωρίζουν, ότι η βοήθεια του κόσμου είναι πιο σημαντική από ποτέ. Το «Βικελίδης», πρέπει να μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο. Να μην περάσει καμιά ομάδα… Και μόνο μ’ ένα κόσμο που θα κρέμεται σαν τσαμπιά, πάνω στα κάγκελα, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε».

- Στο Χαριλάου, φέτος, οπαδικά, πρέπει να επικρατούν καταστάσεις και στρατιωτική πειθαρχία… Βόρειας Κορέας. Δε νοείται να υπάρχει άνθρωπος που θα ‘ρχεται και δεν θα φωνάζει ή πολύ περισσότερο θα γκρινιάζει. Αφήστε το πάνω μας αυτό… Εσείς, οι παλιοί της ομάδας, απλά, «ψήσετε» τους νέους στη ιδέα του ΆΡΗ. Ποιάς ομάδας, τη φανέλα, θα έχουν τη τιμή να φορέσουν…

«Εκτός του ότι, όλοι γνωρίζουν, που έρχονται, νομίζω, ότι έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται και να το νοιώθουν από πρώτο χέρι. Σ’ ότι αφορά εμάς και μόνο με την ιδέα ότι οι υπόλοιποι συμπαίκτες είναι μικρότεροι, μας δημιουργείται η υποχρέωση να τους καθοδηγήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, αποτελώντας, γι αυτούς, παράδειγμα προς μίμηση. Γνωρίζουμε ότι είναι βαριά η ευθύνη μας, αφού, εμείς είμαστε αυτοί που θα τους εμψυχώσουμε, δίνοντας τους κουράγιο, τις δύσκολες στιγμές που θα ‘ρθουν. Επιπλέον, εμείς θα είμαστε κι αυτοί που θα κρατήσουμε το κλίμα μέσα στ’ αποδυτήρια. Αν και γι αυτό, είμαι πεπεισμένος ότι δε θα υπάρξει, φέτος, το παραμικρό πρόβλημα. Όχι μόνο γιατί απουσιάζουν οι λεγόμενες «βεντέτες»,αλλά και γιατί, όλοι μας, είμαστε μια μεγάλη παρέα που βάζουμε πρώτα και πάνω απ’ το προσωπικό μας συμφέρον, το καλό του ΆΡΗ. Κι αυτό γιατί το ροστερ αποτελείτε εξ ολοκλήρου από παιδιά που, είτε προέρχονται απ’ τις υποδομές του συλλόγου κι αγαπάν την ομάδα, είτε βρίσκονται χρόνια σ’ αυτήν κι έχουν «δεθεί» μαζί της».

- Ο κ. Κατσαβάκης, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε τη προηγούμενη εβδομάδα, μιλώντας για την εικόνα της ομάδας, μας υποσχέθηκε τη δημιουργία ενός συνόλου που θα βασίζετε στο τρέξιμο και θα παλεύει, σε κάθε παιχνίδι, μ’ ότι δυνάμεις διαθέτει.

«Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του. Είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και ,παράλληλα, ένας πολύ λογικός άνθρωπος, που γνωρίζει πολύ καλά, ποια είναι η κατάσταση. Ο φετινός ΆΡΗΣ, μπορεί, ίσως, να υστερεί σε ποιότητα και να’ χει ελλείψεις σε πολλές γραμμές, αλλά, θα προσπαθήσει να καλύψει αυτά τα κενά, με την ομοψυχία, τα ατέλειωτα τρεξίματα και το πάθος που θα δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Προσωπικά, βλέποντας τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Στο μόνο που υστερούν αυτά τα παιδιά είναι η πείρα και πραγματικά, πιστεύω ότι αν προσεχθούν και στηριχθούν, μπορούν να κάνουν θαύματα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι μια χρυσή ευκαιρία, να επενδύσει ο ΆΡΗΣ, στα δικά του παιδιά».

- Ολοκληρώνοντας, τη συζήτηση μας αυτή, υπάρχει κάτι που θα ‘θελες να ζητήσεις, ως επιτακτική ανάγκη, απ’ τον κόσμο του ΆΡΗ, εν όψει της νέας περιόδου;

«Ναι, υπάρχει ένα πράγμα. Θα ‘θελα να του ζητούσα να ξαναγεμίσει το γήπεδο, κάνοντας και πάλι, αυτό που ξέρει, καλύτερα, από κάθε άλλον οπαδό. Τη μια και μοναδική, δική του ατμόσφαιρα…Την ατμόσφαιρα του "Bombonera" της Ευρώπης…»

ΠΑΟ: «Υπερήφανοι που ο Τζονι συνδέθηκε μαζί μας»

ΠΑΟ: «Υπερήφανοι που ο Τζονι συνδέθηκε μαζί μας»
Τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Τζόνι Βεκρή εκφράζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πενθεί για την απώλεια ενός ξεχωριστού μέλους της οικογένειας της. Είναι όμως περήφανη που ένας άνθρωπος με το κύρος, το επίπεδο και το ήθος του συνδέθηκε τόσο στενά μαζί της», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του αγαπημένου μας Τζώνυ Βεκρή που τόσο «πρόωρα» έφυγε.

Όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του θα κρατήσουμε για πάντα το ξεχωριστό ήθος και το αμίμητο ύφος του Τζώνυ που είτε εκπροσωπώντας την ΠΑΕ στη Λίγκα, είτε ως αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα τις διεθνείς σχέσεις, είτε ως υπηρεσιακός πρόεδρος του αγαπημένου του Παναθηναϊκού, είτε ακόμα και ως φίλαθλος, έκανε ο,τι περιέβαλλε να μοιάζει ανώτερο από αυτό που πραγματικά ήταν.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πενθεί για την απώλεια ενός ξεχωριστού μέλους της οικογένειας της. Είναι όμως περήφανη που ένας άνθρωπος με το κύρος, το επίπεδο και το ήθος του Τζώνυ συνδέθηκε τόσο στενά μαζί της.

Αντίο φίλε»


Στην εντατική ο Απόστολος Παπουτσάκης

Στην εντατική ο Απόστολος Παπουτσάκης
Στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου βρίσκεται ο Απόστολος Παπουτσάκης μετά από ανακοπή που υπέστη.

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη είναι σε καταστολή με τους ιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Απόστολος Παπουτσάκης είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο, και είχε μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο.

Η υγεία του είχε βελτιωθεί με αποτέλεσμα να έχει βγει από την εντατική και να νοσηλεύεται σε απλό δωμάτιο του νοσοκομείου Ηρακλείου.

Με τηλεοπτική κάλυψη ο αγώνας του Αστέρα

Με τηλεοπτική κάλυψη ο αγώνας του Αστέρα
Πιθανότατα αύριο, Δευτέρα 23/07, θα ανακοινωθεί το κανάλι που θα μεταδώσει τον επαναληπτικό αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Ίντερ Μπακού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με ένα από τα συνδρομητικά κανάλια», τόνισε ο παράγοντας των Αρκάδων. Τι είπε ως πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής για τις συζητήσεις που υπάρχουν ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και τη Nova.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για το κανάλι που θα μεταδώσει τον προσεχή αγώνα του Αστέρα Τρίπολης στην Ευρώπη

«Είμαστε σε συζητήσεις με δύο κανάλια. Πιστεύω ότι αύριο το πρωί θα έχουμε ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις και θα σας ανακοινώσουμε τον κανάλι που μεταδώσει τον αγώνα την Πέμπτη. Δεν θα ήθελα να αναφέρουμε κάτι συγκεκριμένο. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με ένα από τα συνδρομητικά κανάλια».

Για τις συζητήσεις που έχει το τελευταίο διάστημα η Σούπερ Λίγκα με την Nova για τα κεντρικά τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης του πρωταθλήματος

«Έχει γίνει μία συζήτηση επί του θέματος που αφορά την πρόταση που έχει καταθέσει η Nova, η οποία υποστηρίζει το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν ξέρω ακόμα τα αποτελέσματα της διαβούλευσης. Ελπίζω ότι η όποια συμφωνία θα γίνει γνωστή το επόμενο διάστημα.

Μιλάμε επί μέρους για κάποια θέματα. Θα θέλαμε να μεταδίδουμε αγώνες των Νέων, να γίνουν αγώνες Δευτέρα ή Παρασκευή. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνονται αγώνες και Δευτέρα. Την ύπαρξη ενός τουρνουά από μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος ή παράλληλα με τα πλέι οφ να γίνονται και πλέι άουτ. Όλα είναι σκέψεις και τίποτα δεν είναι οριστικό.

Είναι περιπτώσεις που εξετάζουμε και να προωθήσουμε το προϊόν που προσφέρουμε στον Έλληνα φίλαθλο και να τον κάνουμε περισσότερο ελκυστικό. Εφόσον τελικά καταλήξουμε στον τρόπο μεταδόσεων.

Θα μπορούσαμε από το προσεχές πρωτάθλημα να υπάρχουν αγώνες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Ως θεσμός θα είναι θετικό το συγκεκριμένο γεγονός. Μετά τα παιχνίδια των προκριματικών αγώνων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα ξέρουμε τι θα κάνουμε με το τηλεοπτικό πρόγραμμα
».

 Οι οπαδοί αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι και οι ΠΑΕ πεθαίνουν
 
Βρέθηκα, προ ημερών, σε μια συζήτηση προβληματισμού για την προοπτική του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ένας εκ των συζητητών ήταν επιχειρηματίας που επιχειρεί εδώ και χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ενας από αυτούς που έκαναν, χρόνια τώρα, τη δουλειά όπως έμαθε, εμπειρικά, παρακολουθώντας τους προηγούμενους: μάζευε ένα τσούρμο από Πίου, δηλαδή ανώνυμους ξένους ποδοσφαιριστές που δεν υπήρξαν ποτέ στη ζωή τους σημαντικοί, ψώνιζε και κανα δυο ευπαρουσίαστους, που κόστιζαν περισσότερο, αλλά έμοιαζαν στην πρώτη ανάγνωση με «μεταγραφές αεροδρομίου», δηλαδή μαγνήτες προσέλκυσης ενδιαφέροντος και παραγωγούς στιγμιαίου ενθουσιασμού, έκανε μια τυχαία πρόσληψη προπονητή, με βασικό κριτήριο το έρεισμα και την «εμπορικότητά» του, και μετά περίμενε τα αποτελέσματα. Χωρίς επιχειρηματικό πλάνο, δίχως ίχνος προοπτικής βιωσιμότητας, με ένα σωρό εικονικές παραδοχές για τα προσδοκώμενα έσοδα. Ένα αυθεντικό «έχει ο Θεός» business plan, δηλαδή το πατροπαράδοτο εταιρικό πλάνο των ΠΑΕ του ποδοσφαίρου, ίδιο και απαράλλαχτο με το πρώτο, αυτό της 1979 εποχής, το οποίο προέκυψε τυχαία, φτιάχτηκε στο πόδι, δίχως καμιά τεχνογνωσία, όταν γεννήθηκε το πρώτο «επαγγελματικό» πρωτάθλημα.
Όπως οι περισσότεροι σήμερα, ο επιχειρηματίας της ιστορίας μας έχει πλήρως αντιληφθεί ότι ο δρόμος στον οποίο βάδιζε ως τα τώρα δεν έχει καμιά προοπτική. Και σήμερα καίγεται περισσότερο από ποτέ να βρει τον σωστό δρόμο, διότι πλέον δεν του περισσεύουν λεφτά για να χάνει σε καύσιμα μέχρι να πέσει κατά λάθος πάνω στον προορισμό του, δηλαδή στην εποχή που δεν θα χάνει άλλα λεφτά.
Και τι κάνει ο επιχειρηματίας για να λύσει το πρόβλημα; Κοιτάζει σαστισμένος τους γύρω του, μη τυχόν κι έχουν κάποια καλή ιδέα να του προτείνουν. Λειτουργεί σε καθεστώς μεγάλου εκνευρισμού, επειδή δεν αντέχει να χάνει λεφτά, συμβουλεύεται το θολωμένο κεφάλι του και παίρνει αποφάσεις της στιγμής. Ακολουθεί το ρεύμα, της μαζικής προώθησης νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών που σήμερα δεν κοστίζουν πολύ, και … έχει ο Θεός.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι ένα τυπικό δείγμα του είδους που κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι αντιλήψεις του για την μπάλα αποτελούν τη βασική εξήγηση για τη σημερινή αδυναμία του ποδοσφαίρου να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της κρίσης και να ξαναγίνει must στη ζωή του μέσου Ελληνα.
Οι διοικήσεις των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων στέκονται σήμερα, σε πλήρη αμηχανία, μπροστά στο πρόβλημα ζωής που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που χρηματοδοτούν τις ομάδες, και οδηγούνται σε απόγνωση. Διότι η μόνη λύση που είχαν μηχανευτεί για να εξασφαλίσουν την προοπτική επιβίωσης των εταιρειών που διοικούν ήταν η μαζική λαϊκή συμμετοχή στην κάλυψη της χρηματοδότησης. Και τώρα που βλέπουν ότι ο κόσμος αρνείται να πληρώσει το «χαράτσι» που του ζητούν, επειδή δεν αντέχει, δεν εμπνέεται και δεν θέλει να επωμιστεί την ευθύνη της λύσης του οικονομικού προβλήματος που δημιούργησε η προηγούμενη ακριβή ζωή που έκαναν οι ΠΑΕ σπαταλώντας τα χρήματα του κόσμου και των μεγαλομετόχων, σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Μέσα σε ένα καλοκαίρι το ποδόσφαιρο περνά, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, από την εποχή του ακριβού επαγγελματισμού στην εποχή του ερασιτεχνισμού. Και το κάνει τόσο άτσαλα, δίχως σχέδιο, δίχως γνώση, δίχως μελέτη. Δεν προσαρμόζεται στην εποχή, δεν κάνει δημιουργική διαχείριση των πόρων που του αφήνει η κρίση. Το μόνο που κοιτάζει είναι να κόψει κόστος. Οι ΠΑΕ μιμούνται την τυπική ελληνική εταιρεία που σήμερα κοιτάζει να επιβιώσει μόνο μέσα από την περικοπή των δαπανών, δίχως σχέδιο για αύξηση ή έστω αποφυγή της δραματικής μείωσης των εσόδων.
Ως αυθεντικό δημιούργημα της ψεύτικης προηγούμενης εποχής, οι ΠΑΕ, τυπικά μοντέλα του easy living, δεν έμαθαν ποτέ να βγάζουν περισσότερα από όσα ξοδεύουν. Και σήμερα πεθαίνουν.

Θέλει (και η Ξάνθη) τον Ιωάννου

Θέλει (και η Ξάνθη) τον Ιωάννου 
Στο μεταγραφικό στόχαστρο και της Skoda Ξάνθης βρίσκεται ο Ηλίας Ιωάννου.

Ο 32χρονος έχει δεχθεί προτάσεις από πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας και η τελευταία είναι οι Ακρίτες.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπαθεί να μπει «σφήνα» στη συγκεκριμένη υπόθεση και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τον εντάξει στο ρόστερ της.

Πιο έντονο ενδιαφέρον για τον πολύπειρο φορ έχουν εκδηλώσει η Βέροια και ο Πανθρακικός, όμως και η Ξάνθη έχει τις δικές της πιθανότητες και πλέον περιμένει την απάντησή του.

«Χαλάει» του Καράσκο

«Χαλάει» του Καράσκο
«Ναυαγεί» η μεταγραφή του Μαουρίσιο Καράσκο στον Αστέρα Τρίπολης.

Όλα έδειχναν ότι ο Αργεντινός επιθετικός θα συνέχιζε στους Αρκάδες την καριέρα του, όμως εκείνος άλλαξε άποψη και ετοιμάζεται να μεταγραφεί σε μία ομάδα της Χιλής.

Αυτό χάλασε τα σχέδια του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος είχε προαναγγείλει την απόκτηση του 25χρονου φορ.

Τώρα ο Καρδιτσιώτης προπονητής – παράλληλα με την προετοιμασία του Αστέρα για τον επαναληπτικό αγώνα με την Ίντερ Μπακού – βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

Προτεραιότητα αποτελούν ο αριστεροπόδαρος επιθετικός και ο δημιουργικό χαφ.

«Διαμάντι» ο Κοροβέσης

«Διαμάντι» ο Κοροβέσης
Τις εντυπώσεις έχει κλέψει ο Νίκος Κοροβέσης στην προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Καλές σέντρες, ταχύς, γρήγορες επιστροφές και πολύ δυνατό σουτ ήταν μερικά από τα θετικά στοιχεία που φανέρωσε ο 21χρονος αριστερός μπακ στο φιλικό του «Άγιαξ της Ηπείρου» με τον Πανθρακικό.

Επίσης, όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα και αυτό έχει φανεί εμπράκτως στο παρελθόν.

«Είναι έτοιμος παίκτης για Σούπερ Λίγκα. Δεν βρίσκεις εύκολα αριστερό μπακ, με τέτοια στοιχεία. Εχει πολλά τρεξίματα, εξαιρετικό κορμί, είναι θρασύς και μπορεί να παίξει και χαφ, μέχρι και δεκάρι. Και παιδί διαμάντι. Με χαμηλό προφίλ. Μην σας κάνει εντύπωση αν παίξει Εθνική ομάδα σε λίγα χρόνια. Φαινόταν από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω», δήλωσε ο Γιώργος Σεμερτζίδης για τον Κοροβέση στη SportDay.

Φιλικό με Μπεσίκτας ετοιμάζει ο Πανθρακικός

Φιλικό με Μπεσίκτας ετοιμάζει ο Πανθρακικός 
Ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι «ψήνει» η διοίκηση του Πανθρακικού.

Συγκεκριμένα, οι Ακρίτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για να φέρουν στην Κομοτηνή την Μπεσίκτας.

Την περσινή σεζόν οι «μαυραετοί» τερμάτισαν στην τρίτη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος και διαθέτουν αρκετούς διάσημους παίκτες στο ρόστερ τους.

Εφόσον καρποφορήσουν οι συζητήσεις, αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο και να μπει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της ομάδας.

** Ημέρα ξεκούρασης ήταν η χθεσινή για τους παίκτες του Πανθρακικού που επέστρεψαν από τα βάσανα του πρώτου σταδίου προετοιμασίας και το αδιάκοπο τρέξιμο, και από σήμερα μπαίνουν σε τροχιά μονταρίσματος μέσω φιλικών αγώνων.

Η «αντίδραση» του Καρασαββίδη

Η «αντίδραση» του Καρασαββίδη 
Στη FIFA θα προσφύγει ο Θεόφιλος Καρασαββίδης για την υπόθεση της μεταγραφής του Κώστα Σταφυλίδη στη Λεβερκούζεν, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι ο «κανονικός» μάνατζερ του 19χρονου οπισθοφύλακα του ΠΑΟΚ βράζει με τον Πολ Κουτσολιάκο, ο οποίος κίνησε τα νήματα στο συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα, έλεγε τα χειρότερα για τον Ελληνογερμανό ατζέντη και τον τρόπο με το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση.

Πλέον, γνωρίζοντας πως σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA δεν έχει τύχη για να χαλάσει το deal, θα κινηθεί πλέον νομικά κατά του πρώην (όπως όλα δείχνουν) πελάτη του, αξιώνοντας (τουλάχιστον) τη νόμιμη προμήθεια από το νέο του συμβόλαιο στη γερμανική ομάδα.

Βρύζας: «Έχω δει τα αναμενόμενα…»

Βρύζας: «Έχω δει τα αναμενόμενα…» 
Αισιόδοξος για τη δυναμική που θα έχει το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Ζήσης Βρύζας, μιλώντας στη SportDay. «Θα έχουμε μια ομάδα με ενέργεια, με θέληση, με πολύ ταλέντο, αλλά και με απειρία», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα του Ιβάν Σαββίδη και στάθηκε στην κίνηση των διαρκείας, λέγοντας: «Δεν μπορώ να αντέξω να δω την ομάδα να παίζει μπροστά σε 3.000 φιλάθλους». Τι είπε για την υπόθεση του Σταφυλίδη.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ζήσης Βρύζας στη SportDay

Ξεκινώντας ποδοσφαιρικά, ποια είναι τα συμπεράσματά σας για την ομάδα που παρουσιάζεται στο γήπεδο;

«Είδα τα αναμενόμενα. Μια ομάδα με ταλέντο, με νέα παιδιά, στην οποία έχει μείνει ένας βασικός κορμός έμπειρων, με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που μπορεί να υπάρχουν. Θα έχουμε μια ομάδα με ενέργεια, με θέληση, με πολύ ταλέντο, αλλά και με απειρία. Η απειρία είναι κάτι που καλείται ο προπονητής να χειριστεί σωστά ,για να έχουμε αποτελέσματα».

Επιλέξατε τον Γιώργο Δώνη για συγκεκριμένους λόγους. Αυτοί εμφανίστηκαν μέχρι τώρα;

«Ναι. Η επιλογή προπονητή έγινε και με κριτήριο την προώθηση νέων παιδιών. Ηταν απαραίτητο να βρούμε έναν άνθρωπο που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, έναν που να μπορούμε να επικοινωνούμε και να καταλαβαίνει τη κουλτούρα μας. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε».

Επειδή είστε ο μόνος που έχει προσωπική επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη, μπορείτε να μας πείτε πού έχει φτάσει η υπόθεση; Τι γίνεται;

«Υπάρχει μια σοβαρή προσέγγιση ενός ανθρώπου που έχει σοβαρές προϋποθέσεις για να επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα είναι ρευστά μέχρι την τελευταία στιγμή. Η προσέγγιση ήταν σοβαρή και όλοι περιμένουμε μέχρι τις 16 Αυγούστου που θα καταλήξει η ιστορία».

Οσον αφορά την τελική του απόφαση, τον προβληματίζει η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, στη χώρα ή κάτι άλλο;

«Ξέρω τι συμβαίνει, αλλά αυτά πρέπει να μείνουν μεταξύ μας».

Πού ακριβώς βρίσκεται το θέμα με την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ;

«Είναι μια διαδικασία στην οποία είμαστε σε δύσκολη θέση λόγω της τιμωρίας. Γι' αυτό και έχουμε ελέγχους, οι οποίοι δεν είναι οι τακτικοί. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είναι ίσως η μοναδική μεγάλη ομάδα που έχει ανταποκριθεί σε αυτό το πρόβλημα, η μοναδική ομάδα που έχει κάνει θυσίες παικτών με αξία. Και επειδή παρουσιάζεται διαφορετικά το θέμα, σας λέω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που δείχνει υπευθυνότητα, που δουλεύει πάνω σε ρεαλιστικά πλάνα και δεν μπορεί να δεχτεί για κανέναν άλλον, που δεν έχει προσπαθήσει, να παίρνει τα ίδια».

Τι σας λένε τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας;

«Από τη μία όλοι ξέρουμε την κατάσταση της χώρας και στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι δυσκολότερα, καθώς την ίδια περίοδο ήρθαν τα μέτρα της ΟΥΕΦΑ και η αύξηση της φορολογίας. Είναι λογικό κατά έναν βαθμό να υπάρχει μείωση στα εισιτήρια, καθώς ο κόσμος δε μπορεί να αντεπεξέλθει. Εγώ όμως δεν μπορώ να αντέξω να δω τον ΠΑΟΚ να παίζει μπροστά σε 3.000 φιλάθλους».

Δεν δέχεστε ότι ο κόσμος είναι πικραμένος απ' ό,τι συνέβη στην ΠΑΕ;

«Ισως έχετε δίκιο. Νιώθει πληγωμένος και προδομένος. Σε ό,τι αφορά εμένα και τη διοίκησή μου, πάντως, η διαχείριση και οι κινήσεις που γίνονται είναι κάτω από απόλυτη διαφάνεια και με γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ. Στη συνάντηση-συγκέντρωση της Πέμπτης θα ειπωθούν πολλά σε σχέση και με τα οικονομικά».

Θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Κώστα Σταφυλίδη, όπου η ρήτρα έπαιξε σημαντικό ρόλο;

«Είχα πει πριν από λίγο καιρό ότι προτεραιότητά μας δεν είναι η πώληση παίκτη. Είπα ότι θα γίνει αν φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Δυστυχώς τα έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Από εκεί και πέρα σε μια τέτοια διαδικασία όλοι οι παίκτες έχουν μάνατζερ και δικηγόρο, και όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν υπάρχει ένα νεαρό παιδί που λύνει το θέμα της ζωής του, με απολαβές 2,2 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια, πρέπει και εσύ να έχεις τη δύναμη να τους δώσεις μια ανάλογη πρόταση».

Κουίνσι υπό… πράσινους όρους

Κουίνσι υπό… πράσινους όρους
«Παράθυρο» να ασχοληθεί ξανά με την περίπτωση Κουίνσι, αλλά με τους δικούς του όρους, αφήνει ο Παναθηναϊκός. Η απροθυμία της Αλ Σαντ να πληρώσει το υψηλό συμβόλαιο του Γκανέζου μεσοεπιθετικού (1 εκατ. ευρώ το χρόνο) σε συνδυασμό με τη σφοδρή επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στο «τριφύλλι» συντηρούν το θέμα παρότι η διοίκηση των «πράσινων» δεν δείχνει πρόθυμη να καλύψει τις απαιτήσεις των Αράβων.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί επί της Μάδεργουελ, δεν έχει βρει κάτι αξιόλογο και ο Κουίνσι παραμένει ελεύθερος, δεν αποκλείεται να υπάρξει… αναθέρμανση της υπόθεσης. Όμως στην περίπτωση αυτή οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν μόνο υπό τους δικούς τους όρους.

Μέχρι Τετάρτη ο Καραγκούνης

Αύριο ή μεθαύριο θα γίνει η συνάντηση του Γιώργου Καραγκούνη με τη διοίκηση της ΠΑΕ. Ο 35χρονος μέσος συμφώνησε για τις συνθήκες παραμονής του, αλλά εκκρεμεί η κουβέντα για το οικονομικό ζήτημα. Πάντως εκτός απροόπτου ο «Κάρα» θα υπογράψει για ένα χρόνο.

Πιάνουν δουλειά

Σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι διεθνείς Κατσουράνης (Ανδρών), Καπίνο, Μαυρίας, Τριανταφυλλόπουλος, Φουρλάνος και Μαρινάκης (Νέων). Εκ των δύο τελευταίων, θα αποφασιστεί αν ο Φουρλάνος θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα, ενώ ο δεύτερος θα παραμείνει στους Νέους. Εξάλλου, θα γίνει νέο ραντεβού με τους Σεϊταρίδη και Ιωαννίδη, που είναι εκτός πλάνων. Ο πρώτος είναι δύσκολο να βρει 250.000 ευρώ ετησίως από άλλη ομάδα για να λύσει το συμβόλαιό του, ενώ ο δεύτερος θα δοθεί δανεικός ή θα μείνει ελεύθερος, αφού ο Χουχούμης θα λογίζεται ως εναλλακτική λύση αριστερού μπακ πίσω από τον Σπυρόπουλο.

* Πορτογαλικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Σιμάο Σαμπρόσα. Πάντως ο 33χρονος Πορτογάλος εξτρέμ έχει συμβόλαιο-και μάλιστα πολύ υψηλό-με την Μπεσίκτας.

* Τα 3.401 μέλη έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας η Παναθηναϊκή Συμμαχία, ενώ το συγκεντρωθέν ποσό ανέρχεται στα 1.782.780 ευρώ.

Ο ένας Βαγγέλης έρχεται, ο άλλος το σκέφτεται

Ο ένας Βαγγέλης έρχεται, ο άλλος το σκέφτεται
Πιθανότατα την Τρίτη θα ολοκληρωθεί η συμφωνία του Βαγγέλη Μάντζιου με την ΑΕΚ. «Είμαι κοντά στο να συμφωνήσω, σε ένα ποσοστό 85%», δήλωσε ο πρώην φορ του ΟΦΗ. Υπάρχει μία μικρή διαφορά στο οικονομικό, που πάντως αναμένεται να καλυφθεί και ο 29χρονος άσος να γίνει ο ένας από τους τρεις παίκτες άνω των 24 ετών που μπορεί να αποκτήσει η ομάδα. Αντίθετα, πιο δύσκολη είναι η υπόθεση του Βαγγέλη Μόρα. Η πρόταση της ΑΕΚ για 150.000 ευρώ το χρόνο δεν καλύπτει τον παίκτη, ο οποίος έχει επίσης ενδοιασμούς λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας που περιβάλλει το σύλλογο, αλλά και της αδυναμίας της ΠΑΕ να του παρέχει εγγυήσεις. Το θέμα αναμένεται να κλείσει μέσα στην εβδομάδα με τον Λαρισαίο άσο να έχει ζητήσει λίγες ημέρες για να σκεφτεί.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Πέμπτη η ΑΕΚ αναχωρεί για το Πρέστον της Αγγλίας, όπου θα δώσει πέντε φιλικά μέχρι τις 8 Αυγούστου.

«Δεν βοηθούν…»

Όλα τα είχε η ΑΕΚ, μόνο η εσωτερικές τριβές έλειπαν… Η πρόθεση του Θωμά Μαύρου να ορίσει νέα διοίκηση στην ΠΑΕ την 1η Αυγούστου φαίνεται πως δεν ήχησε τόσο ευχάριστα στα αυτιά του Ανδρέα Δημητρέλου. Όχι γιατί ο πρόεδρος της «Ένωσης» είναι κάποιος… καρεκλοκένταυρος, αλλά επειδή η τρέχουσα διοίκηση έχει αναλάβει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα και οποιαδήποτε αλλαγή τη δεδομένη χρονική στιγμή θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις, ενώ η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου.

«Δεν είμαι μέτοχος για να λαμβάνω τις αποφάσεις και ως εκ τούτου δεν είμαι αρμόδιος για να σχολιάσω τις κινήσεις του Θωμά Μαύρου για την αλλαγή διοίκησης», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ στη SportDay και συνέχισε: «Η άποψή μου είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή που είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων με την Εφορία για την εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας και με τους ποδοσφαιριστές για τη μείωση των απαιτήσεών τους μέσω διακανονισμών, η ανακύκλωση της μεταγραφολογίας και αυτές οι συζητήσεις δεν βοηθούν την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της».

Συνάντηση στη Σούπερ Λίγκα

Η εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και για να μπορεί να κάνει μεταγραφές αποτελεί προτεραιότητα για την ΑΕΚ. Ο Ανδρέας Δημητρέλος θα έχει σήμερα επαφές με άλλα στελέχη ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα προκειμένου να χαράξουν κοινή γραμμή. Εξάλλου πιθανότατα σήμερα θα συναντηθούν Θωμάς Μαύρος και Γιάννης Βούρος για το θέμα του γηπέδου, όπου δεν φαίνεται να υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις.

Τετάρτη το ραντεβού Γόντικα-Καραγκούνη

Τετάρτη το ραντεβού Γόντικα-Καραγκούνη
Ο Γιώργος Καραγκούνης συμφώνησε με τον τεχνικό σύμβουλο του Παναθηναϊκού, Κώστα Ελευθεράκη, να παραμείνει στους «πράσινους», αλλά για να επισφραγιστεί αυτό, έπρεπε να γίνει και ένα ραντεβού με τον Δήμητρη Γόντικα για να συζητηθεί το οικονομικό κομμάτι.

Αυτό ήταν να γίνει την Δευτέρα, αλλά την ίδια μέρα θα γίνει η κηδεία του Τζόνι Βεκρή και οι δύο άνδρες θα τα πουν Τετάρτη.

Ο θάνατος του αγαπημένου Τζόνι Βέκρη που τόσο αιφνίδια έφυγε από την «πράσινη» οικογένεια σκορπίζοντας στο πένθος τους ιθύνοντες του «τριφυλλιού», επισκιάζει τα πάντα αυτές τις ημέρες. Αφού μετά τον αγιασμό που αναβλήθηκε, σειρά πήρε και το ραντεβού των Γόντικα-Καραγκούνη. Απλά, επειδή την Τρίτη μεταφέρθηκε ο αγιασμός, η συνάντηση πήγε για Τετάρτη.

Όλα δείχνουν πως ο «τυπάρας» θα δεχτεί να πει το «ναι» αφού το πρόβλημά του δεν ήταν στο οικονομικό, αλλά στο πόσο υπολογίζεται από τον Φερέιρα. Κι αφού συμφώνησε με τον Κώστα Ελευθεράκη, δύσκολα θα χαλάσει τώρα. Απλά, πρέπει ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» με τον διεθνή μέσο να συναντηθούν, να συζητήσουν κι αυτό το σκέλος και ύστερα να μπει η υπογραφή.

Πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ

Πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ
«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Δημήτρης Τράγος, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια «στρατιώτης» της ΑΕΚ από τη θέση του Γενικού Αρχηγού. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Την Κυριακή άφησε την τελευταία του πνοή ο Δημήτρης Τράγος, που αν και είχε φτάσει 90 ετών, συνέχιζε να βοηθά όπως μπορούσε την «αγάπη» του, μέχρι να αρχίσει το νέο του… ταξίδι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του ιστορικού Γενικού Αρχηγού του συλλόγου Δημήτρη Τράγου, ενός από τα παλαιότερα μέλη της οικογένειας της ΑΕΚ, την οποία ο εκλιπών δεν σταμάτησε να παρακολουθεί και να υποστηρίζει με αγάπη μέχρι το τέλος της ζωής του παρά το προχωρημένο της ηλικίας του».

Αναβάλλεται για Τρίτη ο «πράσινος» αγιασμός

Αναβάλλεται για Τρίτη ο «πράσινος» αγιασμός
Ο προγραμματισμένος για την Δευτέρα αγιασμός που ήταν να γίνει στην Παιανία για την ομάδα του Παναθηναϊκού, αναβλήθηκε.

Αφού την ίδια μέρα, στις 17:30 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του Τζόνι Βεκρή, που τόσο αιφνίδια έφυγε από την «πράσινη» οικογένεια σκορπίζοντας στο πένθος τους ιθύνοντες του «τριφυλλιού».

Έτσι, οι διοικούντες την ομάδα αποφάσισαν ο αγιασμός να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουλίου πριν την προπόνηση.

«Εφτάρα» ο Λεβαδειακός

«Εφτάρα» ο Λεβαδειακός
Καταιγιστικός ήταν ο Λεβαδειακός στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του, επικρατώντας με σκορ 7-1 της ομάδας της Κορίνθου.

Πολλά τα πρόσωπα που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παράσχος, βγάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα.

Τα γκολ για την ομάδα της Λιβαδειάς σημείωσαν οι Ροτζέριο, με τρία τέρματα, ενώ από ένα σημείωσαν οι Λισγάρας, Μπουντόπουλος, Βασιλείου και ο υπό δοκιμή Κάλφας.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν για τον Λεβαδειακό είναι οι: Κασμερίδης (46’ Τσιντώτας), Λισγάρας, Κοτίτσας (80’ Καραματσούκης), Μιλίεβιτς (46’ Μαχαίρας), Μεντί(46’ Νικολακάκης), Μπουντόπουλος (46’ Βασιλείου), Κουτσόπουλος (46’ Ζαννιάς), Ζησόπουλος (46’ Γκριτζάπης), Ζαχούι, Ροτζέριο(46’ Ακόστα), Κάλφας (υπό δοκιμή) (46’ Μανωλάς).

Ήττα για τον ΠΑΣ

Ήττα για τον ΠΑΣ
Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα από την Μπιλίς, στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας, με την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Χριστόπουλου, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, να μην ευχαριστεί τον Έλληνα τεχνικό.

Παρ’ ότι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο δεύτερο οι Ηπειρώτες ήταν πιο δημιουργικοί αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα «ίσια».

Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 29’ με σουτ του Γκέρτσο έξω από την περιοχή.

Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: Μπαμπανιώτης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ντάσιος, Κοροβέσης, Πατσατζόγλου, Ντε Βινσέντι, Ιωάννου, Τζάνης, Νηκλιτσιώτης και Γιάκος

Η σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα στο β' ημίχρονο: Mπαμπανιώτης, Οικονόμου, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Κωστάκης, Πάντος, Γανωτής, Βίλα, Λίλα, Γεωργίου, Τοπούζης

Αγωνίστηκαν επίσης: Ρουμπουλάκου, Αυγενικού, Μπακόλας, Παππάς

Η αρχική ενδεκάδα της Μπιλίς:Φρασέρι, Σόσι, Τέκια, Ντα Σίλβα, Γκέρτσο, Κελμέντι, Σέχα, Αλμπέρι, Γκέκα, Ιμπρίτζι και Μέτο

*Tο κειμενο συνεχως ανανεωτεται...

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου