ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

H αγωνιστική παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού στην εντός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας με 2-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ εμπιστεύτηκε σύστημα 4-3-3, με τους Κώστα Μήτρογλου (23') και Δημήτρη Σιόβα (55') να πετύχουν τα γκολ της "καθαρής" νίκης. Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν για μία ακόμα φορά από στημένη φάση, ενώ ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η απόδοση του Ντρισά Ντιακιτέ σε θέση δεξιού οπισθοφύλακα. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δημιούργησαν δεκαέξι τελικές προσπάθειες έναντι μόλις τριών της Κέρκυρας.
Ρόι Κάρολ: Πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του. Η Κέρκυρα έπαιξε μαζική άμυνα και μέτρησε μόλις μία ευκαιρία σε 94 λεπτά αγώνα. Στο 74', ο Γιάντσης βρέθηκε απέναντι στον Βορειοϊρλανδό τερματοφύλακα, αλλά σούταρε άουτ. Στο 40', διόρθωσε το λάθος του Παπάζογλου και με γρήγορη έξοδο μπλόκαρε την μπάλα. Για 13η φορά, σε σύνολο 20 επίσημων αγώνων, ο Κάρολ κράτησε το μηδέν.

Ντρισά Ντιακιτέ: Δεύτερη συμμετοχή, μόλις, με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αποκτήθηκε την ύστατη στιγμή για τη μεσαία γραμμή, αλλά φαίνεται πως η θέση του δεξιού οπισθοφύλακα τού ταιριάζει απόλυτα. Επιτέλους, είδαμε σέντρα ακριβείας από τον δεξιό οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού. Στο 23', σέντραρε "συστημένα" και με τη μία από τα δεξιά για το κεφάλι του Μήτρογλου, ο οποίος έκανε το 1-0. Σαφώς και ο αντίπαλος δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά ο παίκτης από το Μάλι έδειξε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη εμφάνισή του κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο. Δεν συνάντησε προβλήματα από την πλευρά του, ενώ προωθήθηκε αρκετές φορές. Όπως είπε και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στη συνέντευξη Τύπου, ο Ντιακιτέ δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και άξιζε την ευκαιρία για να αγωνιστεί. Παραλίγο να βλέπαμε ένα από τα καλύτερα γκολ του φετινού Πρωταθλήματος στο 28', όταν ο 27άχρονος ποδοσφαιριστής "χόρεψε" τον Γιάντση, σέντραρε από τα δεξιά και ο Αμπντούν έπιασε το δεξί γυριστό σουτ στην κίνηση, αλλά ο Βενέτης έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Τάσος Παπάζογλου: Το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού δεν αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς ο αντίπαλος είχε μονίμως παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Βέβαια, στο 40', έκανε ένα... ρισκαδόρικο γύρισμα προς τα πίσω με το κεφάλι, χωρίς να βλέπει, αλλά ο Ρόι Κάρολ με έγκαιρη έξοδο "έσβησε" το λάθος του συμπαίκτη του και μπλόκαρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής προ του επερχόμενου Γιάντση.

Δημήτρης Σιόβας: Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο στόπερ της ομάδας. Δεν αντιμετώπισε πίεση. Πέτυχε, μάλιστα, το δεύτερο γκολ του στο Πρωτάθλημα, "κλειδώνοντας" στο 55' τη νίκη του Ολυμπιακού (2-0). Πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Αμπντούν από τα αριστερά και με όμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής βρήκε δίχτυα. Στον... αέρα είναι πολύτιμος και μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο στον επιθετικό τομέα μέσω των στημένων φάσεων, καθώς έχει το ύψος και ξέρει να παίρνει τη σωστή θέση στην αντίπαλη περιοχή. Στην καλύτερη φάση της Κέρκυρας στο 74', ο Γιάντσης έφυγε στην πλάτη του Σιόβα, αλλά νομίζουμε πως έχει προηγηθεί φάουλ στον ερυθρόλευκο παίκτη, ο οποίος έπεσε στο χορτάρι λόγω τραυματισμού.

Χοσέ Χολέμπας: Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι να βγάζει ασίστ και να σκοράρει. Προωθήθηκε αρκετά, εκτέλεσε καλά στημένα, δεν είχε προβλήματα από την πλευρά του. Μάλιστα, προς το τέλος του αγώνα και μετά την είσοδο του Ζαραδούκα, έπαιξε και στη μεσαία γραμμή.

Φρανσουά Μοδέστο: Έπαιξε για 70 λεπτά. Ο γνωστός μαχητικός Κορσικανός. Σε ένα παιχνίδι, όπου ο Ολυμπιακός είχε συντριπτική κατοχή μπάλας, ίσως η παρουσία του Φέισα να ήταν πιο χρήσιμη, καθώς ο Μοδέστο είναι καλύτερος στο να αναχαιτίζει το παιχνίδι του αντιπάλου, ενώ ο Σέρβος στο δημιουργικό κομμάτι. Πάντως, ο Φρανσουά είχε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, στο 14' και στο 54', αλλά οι ισάριθμες κεφαλιές του έπειτα από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ δεν βρήκαν στόχο.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Έπαιξε ξανά βασικός για πρώτη φορά μετά τις 7 Οκτωβρίου και τον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του, την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αγωνιζόμενος ως αλλαγή για 25 λεπτά. Βοήθησε πολύ στη σωστή κυκλοφορία μπάλας (έδωσε 30 εύστοχες πάσες), έδωσε ρυθμό στην ομάδα, αν και οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πολλές "καθαρές" φάσεις για γκολ. Μέτρησαν, πάντως, δεκαέξι τελικές προσπάθειες έναντι μόλις τριών της Κέρκυρας. Η ικανότητά του στις στημένες μπάλες παραμένει μοναδική, ενώ όταν αγωνίζεται όλες οι επιθέσεις ξεκινούν από τα πόδια του.

Λεάντρο Γκρέκο: Δεν "έβγαλε μάτια", αλλά η ποιότητά του κάνει... μπαμ από χιλιόμετρα. Ο Ιταλός, ο Ιμπαγάσα και ο Φέισα είναι οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού που "έχουν" την κάθετη πάσα, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ειδικά ο Λεάντρο με τον Αριέλ, αρέσκονται σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Ο Γκρέκο "άνοιξε" το παιχνίδι στα δεξιά προς τον Ντιακιτέ στη φάση του 1-0, ενώ είχε άλλες δύο εμπνεύσεις. Στο 5', με έξοχη κάθετη πάσα βρήκε τον Χολέμπας εντός περιοχής, αλλά ο Χοσέ δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Στρατηλάτη, ενώ στο 79' με νέα κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Τζεμπούρ, ο οποίος σούταρε χωρίς να βρει στόχο.

Νταβίντ Φουστέρ: Ίσως ο χειρότερος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού στο ματς. Δεν του βγήκε τίποτα. Πολλά λάθος κοντρόλ και αρκετές λανθασμένες πάσες, αλλά το ανησυχητικό είναι ότι ο Ισπανός έχει αρχίσει και προσπαθεί για το κάτι παραπάνω. Όπως για παράδειγμα τις ντρίμπλες, που δεν είναι και το φόρτε του. Σαν να θέλει να αποδείξει κάτι ο Νταβίντ στα τελευταία παιχνίδια. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι χρήσιμος, ομαδικός, πρεσάρει ψηλά και έχει τον τρόπο να βρίσκεται στο σημείο που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει. Ελπίζουμε να δούμε ξανά σύντομα τον καλό και ομαδικό Φουστέρ.

Τζαμέλ Αμπντούν: Σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση! Έδωσε την έκτη του ασίστ στο φετινό Πρωτάθλημα, καθώς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Σιόβας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 55'. Έχει... λυθεί και κάνει πολλά όμορφα πράγματα με την μπάλα στα πόδια. Με την ντρίμπλα, πια, μέσα από τα πόδια του αντιπάλου να εξελίσσεται σε σήμα-κατατεθέν του. "Μαζεύει" την μπάλα με το δεξί και την περνάει μέσα από τα πόδια του αντιπάλου, όπως έκανε στον Ζουμπουλάκη στο 29'. Ένα λεπτό νωρίτερα, στο 28', επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι έπειτα από σέντρα του Ντιακιτέ, αλλά η άμυνα της Κέρκυρας έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Μόνιμη πηγή κινδύνων για την Κέρκυρα, έχασε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο 82' για να σκοράρει. Έπειτα από ατομική προσπάθεια, σούταρε άουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή. Πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερα τα τελειώματά του για να προσφέρει περισσότερα και στο εκτελεστικό κομμάτι. Γιατί στο δημιουργικό, είναι σούπερ!

Κώστας Μήτρογλου: Έκτο γκολ στα τελευταία έξι επίσημα ματς της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις και πέμπτο σερί σε αγώνα Πρωταθλήματος. Έφτασε, ήδη, τα πέντε τέρματα στη Super League και τα οκτώ συνολικά τη φετινή σεζόν. Στην πρώτη ευκαιρία του στην αναμέτρηση, πήρε... παραμάζωμα τον Έντερ και σκόραρε με εντυπωσιακή κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την αψεγάδιαστη σέντρα του Ντιακιτέ από τα δεξιά. Είχε άλλες δύο-τρεις καλές στιγμές, αλλά δεν μπορεί να σκοράρει και σε κάθε φάση! Ασυζητητί, πρέπει να αρχίσει βασικός στη Γερμανία με αντίπαλο τη Σάλκε! Ο άνθρωπος είναι... killer, τί να λέμε τώρα!

Λιούμπομιρ Φέισα: Μπήκε στο 70' στη θέση του Μοδέστο. Δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, ενώ, από δικό του λάθος γύρισμα προς τα πίσω στο 74', η Κέρκυρα έχασε τη μοναδική της καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, με το δεξί σουτ του Γιάντση να καταλήγει άουτ.

Ράφικ Τζεμπούρ: Αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τις 24 Οκτωβρίου και τον εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα με τη Μονπελιέ, όπου και τραυματίστηκε. Είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει, στο 79' και στο 91', χωρίς να σκοράρει. Είναι προφανές πως ο Αλγερινός επιθετικός είναι σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Είναι, επίσης, προφανές πως όσο ο Μήτρογλου σκοράρει το ένα γκολ πίσω από το άλλο έχει τον πρώτο λόγο για την εντεκάδα, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Γιάννης Ζαραδούκας: Τελευταία φορά στο Πρωτάθλημα είχε αγωνιστεί στις 11 Φεβρουαρίου, ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, όπου και τραυματίστηκε σοβαρά. Μόνο και μόνο που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός. Πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 81' στη θέση του Ιμπαγάσα. Περίμενε εδώ και αρκετό καιρό μία ευκαιρία από τον προπονητή του. Έπαιξε ως αριστερός οπισθοφύλακας και είχε μία καλή σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Τζεμπούρ κατέληξε άουτ.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου