ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

22/11/2012

 

Στα σίγουρα η Βέροια 

21/11/2012

Στα σίγουρα η Βέροια
Σε μια δοκιμασμένη λύση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας στράφηκε η διοίκηση της ΠΑΕ Βέροιας. Ο Γιώργος Αρβανιτίδης βρήκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Καλαϊτζίδη τον ιδανικό αντικαταστάτη του Νίκου Καρύδα, με τον Θεσσαλονικιό τεχνικό να επιστρέφει για τη δεύτερη θητεία του στη «βασίλισσα του Βορρά».

Ο Καλαϊτζίδης έφυγε από τη Βέροια το καλοκαίρι, ωστόσο ποτέ δεν έπαψε να χαίρει της εκτίμησης των ανθρώπων της ΠΑΕ, καθώς πέρυσι είχε οδηγήσει την ομάδα στην άνοδό της στη Superleague.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε χτες αργά το βράδυ και ο Έλληνας προπονητής πρόκειται να κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βέροιας:


«Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση την Τετάρτη στις 15.00 στις εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου».

Τσεκάρει Μανόλο ο ΠΑΟΚ 

21/11/2012

Τσεκάρει Μανόλο ο ΠΑΟΚ
Την απόκτηση του Μανουέλ Ρέινα Ροντρίγκεθ εξετάζει ο ΠΑΟΚ, όπως αποκαλύπτει ο «τρελός του χωριού» στη Sportday. Μάλιστα, τον Iσπανό τερματοφύλακα, ο οποίος αγωνίζεται στην Πάφο, φέρονται να έχουν δει ήδη από κοντά άνθρωποι του «Δικεφάλου» σε αγώνα με τον Εθνικό Άχνας.

Η κυπριακή ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να έχει βάλει πωλητήριο σε πολλούς από τους παίκτες της.

Ανάμεσά τους και ο 27χρονος γκολκίπερ, που φαίνεται πως απασχολεί σοβαρά τους Θεσσαλονικείς.

Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι γνωστός ως Μανόλο, έχει αρκετά χρόνια καριέρας στην Ισπανία, με τη φανέλα της Μάλαγα, της Λεβάντε και της Καρταχένα.

Αυτή πάντως δεν είναι η μόνη περίπτωση τερματοφύλακα που απασχολεί τον ΠΑΟΚ, η διοίκηση του οποίου μοιάζει αποφασισμένη να κινηθεί για την ενίσχυση της ομάδας στη συγκεκριμένη θέση, καθώς ο Χακόμπο έχει μπει σε καραντίνα ύστερα από τη συμπεριφορά που επέδειξε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Με Μονιάκη στα Γιάννενα 

21/11/2012

Με Μονιάκη στα Γιάννενα
Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Λεβαδειακό αναμένεται να παρατάξει ο Νίκος Αναστόπουλος τον ΟΦΗ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Γιάννενα.

Μοναδικός παίκτης που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα και δεν ήταν παρών στην αναμέτρηση με τους «πράσινους» είναι ο Μανόλης Μονιάκης.

Ο Έλληνας τεχνικός είναι αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στους Βοιωτούς, παρά την ήττα. Έτσι, δεν φαίνεται να σκοπεύει να αλλάξει πολλά πράγματα συγκριτικά με εκείνο το παιχνίδι.

Μοναδική προσθήκη, ενδέχεται να είναι εκείνη του 23χρονου αμυντικού, ο οποίος δεν αποκλείεται να χριστεί βασικός κόντρα στους Ηπειρώτες.

Στο μεταξύ, χωρίς την παρουσία των φίλων του θα ταξιδέψει στα Γιάννενα ο ΟΦΗ, καθώς παρά την έγκριση του αιτήματος για εισιτήρια της κρητικής ΠΑΕ από τους γηπεδούχους, η Αστυνομία δεν έδωσε το «πράσινο φως» για τη μετακίνηση των «ασπρόμαυρων» οπαδών.

Από αναβολή σε αναβολή 

21/11/2012

Από αναβολή σε αναβολή 
Νέα αναβολή για τις 4 Φεβρουαρίου 2013 δόθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης του Μάκη Ψωμιάδη, όπως ήταν αναμενόμενο.

Αιτία της αναβολής το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα το χαρτί έκδοσης από την ΠΓΔΜ.

«Αμφιβάλουμε αν θα φτάσει και ποτέ», σχολίασε η νομική πλευρά του πρώην προέδρου της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Για αυτό τον λόγο πρότειναν στο δικαστήριο να δώσει αναβολή της εκδίκασης επ' αόριστον και όταν κι αν έρθει ποτέ αυτό το χαρτί, να οριστεί ημερομηνία δικάσιμος.

Από την πλευρά της, η Ένωση ζήτησε από τους δικαστές να ορίσουν ημερομηνία μέσα στον Γενάρη.

Τελικά το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία την 4η Φεβρουαρίου, με την ελπίδα της ΑΕΚ να έχει έρθει ως τότε το έγγραφο έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα.

Καλαϊτζίδης: «Θα τα καταφέρει η Βέροια»

21/11/2012

Καλαϊτζίδης: «Θα τα καταφέρει η Βέροια»
Αισιόδοξος ότι η Βέροια θα καταφέρει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα μετά το τέλος της φετινής σεζόν εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Πρόκειται για μία νέα αρχή, δύσκολη όπως πάντα και έχω πίστη ότι θα τα καταφέρουμε με τη συμμετοχή όλων», τόνισε ο νέος τεχνικός της ομάδας και πρόσθεσε: «Το 50% του ρόστερ μού είναι γνωστό και θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή ορισμένων παικτών σε αυτά που ζητάω».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της Βέροιας

«Νιώθω καλά που επέστρεψα, επειδή το περιβάλλον είναι γνώριμο για εμένα. Το 50% του ρόστερ μού είναι γνωστό και θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή ορισμένων παικτών σε αυτά που ζητάω. Έτσι θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να περάσει η φιλοσοφία μου στην ομάδα».

Για την επόμενη μέρα στη «βασίλισσα του Βορρά»

«Θα σας πω τι έλεγα το καλοκαίρι: κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της ομάδας, είχα πει να μείνουν οι περισσότεροι παίκτες που βοήθησαν την ομάδα να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα. Έχουν μείνει οι περισσότεροι και χρειάζεται να αξιολογήσω τους νέους. Γνωρίζω αρκετά κάποιους Έλληνες από το πρόσφατο παρελθόν τους, ενώ τους ξένους πρέπει να τους δω από κοντά για να τους κρίνω. Όλα, όμως, έρχονται σε συνάρτηση με τη δυναμική των αντίπαλων ομάδων στο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο».

Για την επιστροφή του και αν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που υπήρχαν στην προηγούμενη θητεία του

«Για να γίνει μία αλλαγή, αυτό συμβαίνει στα δύσκολα. Αν τα πράγματα πήγαιναν καλά, τότε δεν θα γινόταν αυτή η αλλαγή. Πλέον έχουμε καταλάβει ότι αυτή η κατάσταση πάει να γίνει η καθημερινότητα για εμάς τους προπονητές. Στην Ελλάδα εξαρτόμαστε από το αποτέλεσμα. Στην αρχή της προπονητικής μου καριέρας στεναχωριόμουν με αυτό, όμως πλέον δεν αισθάνομαι τίποτα. Εκείνο που κάνω είναι να αξιολογήσω τα δεδομένα, έχοντας στο μυαλό μου να υλοποιήσουμε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Μέσα μου δεν αισθάνομαι τίποτα για ό,τι έγινε στο παρελθόν.

Απλώς λέω ότι έχω μία νέα αρχή, δύσκολη όπως πάντα και έχω πίστη ότι θα τα καταφέρουμε με τη συμμετοχή όλων. Θεωρώ πως ό,τι έγινε πέρσι ανήκουν στο παρελθόν και κοιτάω το σήμερα, επειδή θα κριθώ από αυτό. Οι σχέσεις μας με την διοίκηση είχαν αποκατασταθεί αμέσως μετά το περσινό ματς με τον Θρασύβουλο. Ο πρόεδρος έκρινε ότι με την απομάκρυνσή μου, αυτό ήταν το καλύτερο για την ομάδα και πλέον πάει σε μία δοκιμασμένη λύση, η οποία θα είναι ωφέλιμη για αυτήν
».

Για το αν σκέφτεται να υπάρξουν κάποιες προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

«Για θέματα μεταγραφών πρέπει να αξιολογήσω πρώτα το υπάρχον υλικό. Έχω δει την ομάδα, όμως για να σχηματίσω άποψη για έναν παίκτη πρέπει να τον δω από κοντά και να δουλέψω μαζί του. Το πρώτο διάστημα θα είναι αναγνωριστικό για ορισμένους παίκτες. Τα παιδιά που ήταν πέρσι ξέρω το ταβάνι τους. Από εκείνους που γνωρίζω είναι κάτω από τα στάνταρ τους. Πολλοί είναι οι παράγοντες για αυτό. Όλες οι ομάδες στον κόσμο χρειάζονται ενίσχυση, ακόμα και η Μπαρτσελόνα συζητάει κάτι τέτοιο.

Πόσω μάλλον η Βέροια… Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα είναι άδικο να καταθέσεις άποψη για κάποιους ποδοσφαιριστές, πριν διαπιστώσεις το επίπεδο του ρόστερ της ομάδας. Ο χρόνος είναι εκείνος που σε κάνει να έχει περισσότερα συναισθήματα για έναν άνθρωπο ή μία κατάσταση. Όλα θα φανούν το επόμενο διάστημα
».

Ίλιτς και Φούντας τα βραβεία 

21/11/2012

Ίλιτς και Φούντας τα βραβεία
Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Άρη στην Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά στην ιστορία του και ο Μπράνα Ίλιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για την 11η αγωνιστική. Το γκολ του Ταξιάρχη Φούντα ήταν εκείνο που βραβεύθηκε ως το καλύτερο γκολ με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Ροζέριο.

Ο Μπράνα Ίλιτς ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση με την απόδοση του στο ματς Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε το βραβείο του MVP της αγωνιστικής. Δεύτερος ήρθε ο Κορδέρο της ΑΕΚ ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Σισοκό του Παναθηναϊκού.

Βest goal αναδείχθηκε το τέρμα του Φούντα με αρκετά μεγάλο ποσοστό. Το γκολ του Ροζέριο, το οποίο ήρθε δεύτερο δεν είχε τύχη αν αναλογιστούμε την μεγάλη διαφορά ενώ ο Ζέκα ήρθε τρίτος.

Αναλυτικά:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τον MVP


Μπράνα Ίλιτς (Πας Γιάννινα) 48,63%
Μιγκέλ Κορδέρο (ΑΕΚ) 38,86%
Ιμπραΐμ Σισοκό (Παναθηναϊκός) 12,51%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Ταξιάρχης Φούντας (ΑΕΚ) 64,43%
Ροζέριο Μάρτινς (Λεβαδειακός) 22,40%
Χοσέ Ζεκά (Παναθηναϊκός) 13,17%

«ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα» 

21/11/2012

«ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα» 
Την πίστη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αν νικήσει στο κυριακάτικο ντέρμπι τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι στους οχτώ βαθμούς, όμως ο επιθετικός του Πανθρακικού θεωρεί ότι αν οι Θεσσαλονικείς πάρουν το «τρίποντο» μπαίνουν δυνατά στο κόλπο της κατάκτησης του τίτλου.

«Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Αν τον κερδίσει θα είναι κοντά και θα παλέψει για το πρωτάθλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παπαδόπουλος στο Αθλητικό Μετρόπολις.

«Θα τα δώσουμε όλα κόντρα στη Μάριμπορ» 

21/11/2012

«Θα τα δώσουμε όλα κόντρα στη Μάριμπορ»
Την υπόσχεση πως ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μάριμπορ, για την πέμπτη αγωνιστική του Europa League, έδωσε ο Ορέστης Καρνέζης. Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» τόνισε πως δεν θα υποτιμήσουν τους Σλοβένους, εξήγησε την έκρηξη του Σανθ Χακόμπο ενώ σχολίασε το τι περιμένει να δει στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης στον «Libero 107,4»:

Για το ντέρμπι που πέρασε μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ: «Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, έπαιξε ρόλο η αλλαγή προπονητή, η αλλαγή ψυχολογίας στην ομάδα. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν κάτι δεν πάει καλά σε μια ομάδα, μια αλλαγή βοηθά στο ψυχολογικό κομμάτι και έτσι έγινε τώρα. Παρουσιάσαμε μια ομάδα με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, κάτι που μας είχε λείψει στα προηγούμενα παιχνίδια»

Για την εικόνα του «τριφυλλιού» στα προηγούμενα ματς: «Από την πλευρά μου προσπαθούσα να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ, δυστυχώς ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να σκοράρει αλλά είναι σημαντικό σε μια ομάδα όταν δεν παίζει καλά και δεν κάνει πολλές ευκαιρίες για γκολ, να μην δέχεται και εύκολα γκολ και από εκεί και πέρα μέσα στα 90 λεπτά, σε μια φάση να σκοράρει και να κερδίσει το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μην δεχτείς πρώτος γκολ γιατί μετά τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο»

Για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ: «Ο Άρης έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες, ειδικά από την μέση και μπροστά αλλά τα διοικητικά προβλήματα που έχει ίσως τον επηρεάσουν. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση, είναι πιο ολοκληρωμένη ομάδα και δίκαια είναι ψηλά στην βαθμολογία. Φανταζόμουν ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί όλοι ξέρουν τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ, ότι έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες ενώ φέτος δείχνει να έχει μια σταθερή απόδοση τόσο εντός όσο και εκτός έδρας και ίσως αυτό να ήταν που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ δυνατός φέτος αλλά κι εμείς έχουμε πολύ καλούς παίκτες, έχουμε καλή ομάδα και δεν είχαμε καταφέρει να το δείξουμε αυτό νωρίτερα. Ήμασταν πολύ καλοί στον αγώνα και δίκαια κερδίσαμε».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να καθιερωθεί: «Είναι πολύ δύσκολη η θέση του τερματοφύλακα, χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να μπορείς να παίρνεις σωστές αποφάσεις, ειδικά όταν είσαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Σε τέτοιες μεγάλες ομάδες ο τερματοφύλακας μπορεί, στατιστικά, να χρειαστεί 3-4 φορές να επέμβει και αν η μία φορά δεν είναι σωστή μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα. Σε μια μικρότερη ομάδα μπορεί να δέχεσαι συνέχεια πίεση, να βγάζεις τις φάσεις, κάποια στιγμή να φας και 2 γκολ και να λένε πάλι ότι είσαι ο καλύτερος παίκτης. Στις μεγάλες ομάδες αυτό δεν ισχύει, μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία φορά να επέμβεις και πρέπει να είσαι έτοιμος, αν δεν είσαι αυτός που πρέπει τότε, αυτό θα στοιχίσει ακριβά στην ομάδα σου. Πρέπει λοιπόν να έχεις πολύ μεγάλη συγκέντρωση και χρειάζεται πολλά συνεχόμενα παιχνίδια για να φτάσεις σε αυτό το σημείο και να μπορείς να ανταπεξέλθεις, αν ο τερματοφύλακας δεν έχει παιχνίδια είναι δύσκολο να έχει την απόδοση που πρέπει. Απαιτείται πολύ δουλειά, πολύ υπομονή, να μην απογοητεύεσαι, να μην παρατάς, είναι εύκολο να τα παρατήσεις, το δύσκολο είναι να συνεχίσεις. Αγωνίζομαι σε ομάδα που μου δίνει δυνατότητα να έχω πολλές παραστάσεις, να αγωνίζομαι στην Ευρώπη και αυτό είναι καλό».

Για την Εθνική: «Η Εθνική είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το αντιπροσωπεύει πολύ καλά. Έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι τυχερή η ομάδα που έχει πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και έχουν πάρει καλές παραστάσεις. Η Εθνική μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα στην συνέχεια».

Για το περιστατικό με τον Χακόμπο: «Μέσα στο παιχνίδι η αδρεναλίνη είναι σε υψηλά επίπεδα, δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε με τον Χακόμπο αλλά είναι κρίμα γιατί είναι πολύ καλός τερματοφύλακας».

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά: «Προηγείται το παιχνίδι της Πέμπτης, στο πρωτάθλημα πάντως έχουμε μάθει στα δύσκολα, προσπαθούμε και δουλεύουμε πολύ για να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τον αγώνα με την Μάριμπορ: «Είναι ευρωπαϊκό παιχνίδι, δεν θα το υποτιμήσουμε, θα τα δώσουμε όλα, αν παίξουμε όπως την Κυριακή έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Στο Μάριμπορ όταν παίξαμε κάναμε κακή εμφάνιση και χάσαμε αλλά τώρα θα πάμε για την νίκη».

Για τα προγνωστικά του για το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός στην έδρα του, ο Ολυμπιακός πάει επίσης καλά, αυτό που θέλω είναι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Το έχουμε ανάγκη αυτό γιατί φέτος έχει πέσει το επίπεδο και έχουμε ανάγκη να ευχαριστηθεί ο κόσμος που βλέπει το πρωτάθλημα και να έρχεται στο γήπεδο».

«Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός» 

21/11/2012

«Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός»
Εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχει γίνει στον Παναθηναϊκό τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη ομάδα» έχει ο Σέμα Βελάσκες.

Μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, ο αμυντικός του «τριφυλλιού» τόνισε πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Διαβάστε τι αποκάλυψε για τη σχέση του με τον Χουάν Ρότσα!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σέμα Βελάσκες στην «La Vinotinto»:

Για τον Παναθηναϊκό: «Είμαι σε μία ομάδα με πλούσια ιστορία, μια μεγάλη ομάδα. Οι απαιτήσεις και η πίεση του κάθε αγώνα είναι μεγαλύτερες. Είτε παίζεις εντός έδρας είτε εκτός πρέπει να κερδίζεις».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και πάντα δυσκολεύεσαι. Νέες, μικρές, μικρομεσαίες όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό».

Για το εάν έχει προσαρμοστεί: «Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ και δεν έχω κανένα παράπονο από την καθημερινότητά μου σε επαγγελματικό επίπεδο. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιωθούν όπως αυτό της γλώσσας, σταδιακά όλα πηγαίνουν καλά στην προσαρμογή μου. Το ποδόσφαιρο δεν έχει γλώσσα και παίζεται με οποιονδήποτε τρόπο. Όταν ξεπεράσει κανείς αυτό το πρόβλημα τα πράγματα είναι πιο εύκολα».

Για το ματς με τη Μάριμπορ: «Όλοι νομίζουν ότι έχουμε πιθανότητες. Παίζουμε με την Μάριμπορ στην έδρας μας και μετά κοιτάμε το παιχνίδι στο Λονδίνο. Έχουμε ακόμα ζωντανές τις ελπίδες μας και έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Στην Ευρώπη παίζεται ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό δεν σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις κάποιο λάθος, γιατί ακόμα και η μικρότερη λεπτομέρεια μπορεί να σου στοιχίσει».

Για τον Ρότσα: «Ο κόουτς ζει για πολλά χρόνια εδώ και είναι πεθερός του Έμερσον Πανιγκούτι με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Αντζοατεγκούι. Οπότε είμαι τυχερός».

Για τον Φερέιρα: «Ο κ. Φερέιρα άφησε πίσω του μία σπουδαία δουλειά και μας οδήγησε καλά. Είμαστε οι ίδιοι παίκτες και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να ανεβάσουμε την ομάδα».

Προσέχει για να μην έχει προβλήματα 

21/11/2012

Προσέχει για να μην έχει προβλήματα
Στο απουσιολόγιο του Γιώργου Δώνη τα ονόματα είναι αρκετά ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για αυτό προσέχει για να μην έχει κι άλλα προβλήματα! Για αυτό και ο Έλληνας τεχνικός άφησε προληπτικά εκτός του Κοστίν Λάζαρ ενώ οι σίγουροι απόντες Έτο, Γκαρσία συνέχισαν το πρόγραμμα θεραπείας.

Ο Ρουμάνος μέσος ένιωσε ενοχλήσει στην γάμπα και προτιμήθηκε να μην προπονηθεί έτσι ώστε να είναι 100% έτοιμος για το κυριακάτικο ντέρμπι. Η κατάσταση του Λάζαρ δεν εμπνέει καμία ανησυχία και αύριο θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στο κανονικό πρόγραμμα. Ευχάριστα νέα για τον Δώνη ήρθαν από την μεριά του Λόρενς, ο οποίος έβγαλε ξανά όλη την προπόνηση.

Ο Αραούχο Έτο και ο Πάμπλο Γκαρσία ακολούθησαν και σήμερα πρόγραμμα θεραπεία αλλά ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονται. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Γεωργιάδης.

Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 και θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας.

Αναστασίου: «Δεν έχω συμφωνήσει με τον Άρη» 

21/11/2012

Αναστασίου: «Δεν έχω συμφωνήσει με τον Άρη»
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση του Άρη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχοντας στο πλευρό του ως τεχνικό διευθυντή τον Νίκου Νταμπίζα, προχώρησε ο Γιάννης Αναστασίου. «Αν υπήρχε κάτι επίσημο, θα μπορούσαμε να πούμε πιο πολλά. Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να το πω», τόνισε ο 39χρονος τεχνικός, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ολλανδία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Μετρόπολις»

Για τη φημολογία που τον θέλει να έχει απαντήσει θετικά σε πρόταση του Άρη

«Υπάρχει μια επαφή, αλλά θα έλεγα πάντα ότι μετράει το κατά πόσο είναι επίσημο και πόσο το πιστεύεις. Υποθετικά, δεν θέλω να μιλήσω. Για μένα, σαν προπονητής, σαν άνθρωπος, όταν γίνει κάτι επίσημο, θα ήθελα να μιλήσω. Υποθετικά πολλά μπορούμε να πούμε. Ας το αφήσουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ξέρω καλά τον Άρη και την ιστορία του. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Αν υπήρχε κάτι επίσημο, θα μπορούσαμε να πούμε πιο πολλά. Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να το πω, ότι μιλάω με ομάδες, αλλά όταν υπάρχει κάτι επίσημο, είναι πολύ διαφορετικό».

Για το αν είναι γνώστης της πραγματικότητας στους «κίτρινους»

«Παρακολουθώ τον Άρη, το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα σε μεταβατική περίοδο, έχει σαν εικόνα από την τηλεόραση, αν και είναι δύσκολο να αναλύσεις μια ομάδα, έχει ποιοτικούς παίκτες και έχει δυναμική με τον κόσμο που πάει στο γήπεδο. Είναι μια μεταβατική, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη ποιότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά έχει τη δυνατότητα να βάλουν τα νέα παιδιά να παίξουν, αλλά πρέπει να κάνουν σωστά τα πράγματα, όχι απλά να μπουν και να παίξουν».

Για την πρόσφατη παρουσία του στο παιχνίδι με την Κέρκυρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

«Ο Άρης έχει δυναμική και ο κόσμος βρίσκεται κοντά στην ομάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, παρόλο που η εικόνα της ομάδα δεν είναι αυτή που περίμεναν ή που είχε τα προηγούμενα χρόνια».

Για το αν θα ήταν ρίσκο να αναλάβει τον Άρη

«Όταν δεν ξέρεις τα προβλήματα εκ των έσω, δεν μπορείς να πεις ναι ή όχι. Δεν θα μπορούσα να πω ναι ή όχι, αλλά από πλευράς ονόματος, δυναμικής, ιστορίας και υλικού το κάνει ενδιαφέρον».

Για την πιθανή ανάμιξη του Νίκου Νταμπίζα ως τεχνικού διευθυντή

«Από όσα ξέρω τον Νίκο δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει».

Πέμπτη ξεκαθαρίζουν όλα! 

21/11/2012

Πέμπτη ξεκαθαρίζουν όλα!
Στην προπόνηση της Πέμπτης (22/11) θα κριθεί αν ο Εμίλιο Φουρτάδο και ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης θα μπουν στα πλάνα του Έβαλντ Λίνεν για το ματς με τον Λεβαδειακό. Ο επιθετικός της ΑΕΚ και ο νεαρός αμυντικός έκαναν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα και θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν ρυθμούς για να διαπιστωθεί αν θα είναι έτοιμοι για το ματς πρωταθλήματος κόντρα στους Βοιωτούς.

Μαζί με τους Φουρτάδο και Μπουγαΐδη, έκανε θεραπεία και ο Αλέξανδρος Νικολιάς ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα με άλλον ποδοσφαιριστή της Ένωσης.

Πλέον, ο Γερμανός τεχνικός θα γνωρίζει αύριο Πέμπτη αν τελικά θα βάλει στα πλάνα του τους δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να τους συμπεριλάβει και στην αποστολή.

Η επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση είναι για την Πέμπτη το πρωί στις 11:00.

Μπήκε ο «Κάπε» 

21/11/2012

Μπήκε ο «Κάπε»
Στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μπήκε ο Κώστας Καπετάνος, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε. Το τεχνικό επιτελείο του Άρη πλέον θα υπολογίζει στις υπηρεσίες του «Κάπε» ενόψει του ματς για την 12η αγωνιστική της Σουπερλίγκας κόντρα στον Πανθρακικό.

Ο Νίκος Πασσιαλής και ο Δημήτρης Μπουγιουκλής θα έχουν στα πλάνα τους τον Έλληνα μεσοεπιθετικό για τον αγώνα της Δευτέρας και παράλληλα μετρούν έναν πονοκέφαλο λιγότερο. Ο 28χρονος άσος ένιωθε ενοχλήσεις στον προσαγωγό αλλά φαίνεται πως τις ξεπέρασε.

Επίσης, ο Ηρακλής συνέχισε το πρόγραμμα αποθεραπείας του ενώ το απόγευμα θα προπονηθούν ξανά οι ποδοσφαιριστές του Άρη στο γυμναστήριο, κάνοντας βάρη.

Τέλος, ο Ρούμπεν Πουλίδο θα κάνει εξετάσεις σήμερα το απόγευμα κι αν τα αποτελέσματα του το επιτρέψουν τότε θα αποφασιστεί πότε θα ξεκινήσει τρέξιμο με την υπόλοιπη ομάδα.

Ανεβάζει στροφές ο Πάντος 

21/11/2012

Ανεβάζει στροφές ο Πάντος
Κάθε λόγο να χαμογελά είχε στην προπόνηση της Τετάρτης (21/11) ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα είδε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του, Τάσο Πάντο, να βγάζει χωρίς κανένα πρόβλημα το πρόγραμμα της ημέρας και να δείχνει πως θα είναι έτοιμος για το εντός έδρας παιχνίδι του «Άγιαξ της Ηπείρου» απέναντι στον ΟΦΗ στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Κατά τα άλλα ο Γιώργος Ντάσιος για άλλη μία μέρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα η συμμετοχή του απέναντι στους Κρητικούς θα κριθεί τις επόμενες μέρες.

Το «παρών» στην προπόνηση της Τετάρτης (21/11) έδωσε και ο Χρήστος Τζάνης, ο οποίος πήρε άδεια από την μονάδα του όπου και υπηρετεί τη θητεία του και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Κι εγένετο… «Θ. Κολοκοτρώνης» 

21/11/2012

Κι εγένετο… «Θ. Κολοκοτρώνης»
Σε «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μετονομάζεται το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του αρκαδικού συλλόγου. «Στην απόφαση αυτή, οδηγηθήκαμε προκειμένου να αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στον απελευθερωτή του γένους, γέρο του Μοριά Θεόδωρο Κολοκοτρώνη», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Η επίσημη μετονομασία, θα γίνει σε τελετή που θα διοργανώσει η ΠΑΕ, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην Αρκαδία, ενώ στο γήπεδο του Αστέρα σχηματίζεται με τη διαφοροποίηση στο χρώμα των καθισμάτων στην κερκίδα το όνομα «Μοριάς».

Ενός λεπτού σιγή για τον Καραντωνάκη 

21/11/2012

Ενός λεπτού σιγή για τον Καραντωνάκη
Τα θερμά της συλλυπητήρια εκφράζει, μέσω ανακοίνωσή της, η Σούπερ Λίγκα για το χαμό του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, Ζαχαρία Καραντωνάκη.

Γι’ αυτό το λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής που θα γίνουν στις 24 και 25 Νοεμβρίου για το πρωτάθλημα υποδομής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και σύσσωμη η οικογένεια της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στους οικείους, αλλά και στην αθλητική οικογένεια της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, για τον αδόκητο χαμό σε τροχαίο δυστύχημα του νεαρού αθλητή της ομάδας Ζαχαρία Καραντωνάκη. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στο πλαίσιο της επόμενης αγωνιστικής των πρωταθλημάτων υποδομής της Super League, στις 24 και 25 Νοεμβρίου».

Ένα πρόβλημα ενόψει ΑΕΚ 

21/11/2012

Ένα πρόβλημα ενόψει ΑΕΚ
Να «ντουμπλάρουν» τις νίκες τους, μετά εκείνη επί του ΟΦΗ, θέλουν όσοι βρίσκονται στις τάξεις του Λεβαδειακού ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός των Βοιωτών, Γιώργος Παράσχος, ενόψει της 12ης αγωνιστικής είναι ο Βαγγέλης Κουτσόπουλος.

Ο έμπειρος αμυντικός στην προπόνηση της Τετάρτης (21/11) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενός τραυματισμού και έτσι η συμμετοχή στον αγώνα με την «Ένωση» θα κριθεί τις επόμενες μέρες.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης ο Παράσχος έβαλε τους παίκτες του να κάνουν ασκήσεις τεχνικής και τακτικής.

Σε ρυθμούς… Περιστερίου ο Καζούμπα 

21/11/2012

Σε ρυθμούς… Περιστερίου ο Καζούμπα
Τα πλάνα του για το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο με τον Άλεξ Καζούμπα μπορεί να καταστρώσει ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κωστένογλου.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε τον αμυντικό από την Βραζιλία στην προπόνηση της Τετάρτης (21/11) να βγάζει χωρίς κανένα πρόβλημα το πρόγραμμα και να ανεβάζει στροφές ενόψει Περιστερίου.

Κατά άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης ο Κωστένογλου είδε τους παίκτες του να κάνουν αρχικά ασκήσεις προθέρμανσης που αφορούσαν τη νευρομυική συναρμογή, ενώ στη συνέχεια έδωσαν βάρος στην κατοχή της μπάλας.

Για άλλη μία μέρα ο Ρικάρντο Ντάνι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ατρόμητο θα κριθεί τις επόμενες μέρες από το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου.

Αφού πέτυχε…

21/11/2012
Αφού πέτυχε…
Το σχήμα που χάρισε στην ΑΕΚ τη σημαντική νίκη με 4-0 στη Βέροια ετοιμάζει και για το παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός, ωστόσο, έκανε κάποιες αλλαγές σε θέσεις και πρόσωπα.

Από τη στιγμή που ο Φουρτάδο ακολούθησε θεραπεία (αύριο θα κριθεί η συμμετοχή του αλλά μάλλον προλαβαίνει), τη θέση του αριστερού εξτρέμ πήρε ο Γκερέιρο, με τον Κατίδη στη θέση του επιτελικού μέσου και τον Κατσικοκέρη στην κορυφή της επίθεσης. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρχαν αλλαγές, καθώς Κοντοές και Κουτρουμπής ήταν τα στόπερ, Βλάχος και Λαγός τα μπακ και Φέτσης-Κορδέρο τα κεντρικά χαφ. Πάντως θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί με αξιώσεις ο Γιάγκο, που εξέτισε την τιμωρία του κι επιστρέφει.

Συγχαρητήρια, αλλά και παρατηρήσεις

Ο Έβαλντ Λίνεν συνεχάρη τους παίκτες του για την εμφάνιση στη Βέροια, αλλά επισήμανε και τα λάθη που έγιναν. «Κάναμε κάποια εύκολα λάθη, ενώ σε δυο-τρεις περιπτώσεις χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και η άμυνα με το κέντρο είχαν μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που θα έπρεπε. Επίσης μετά το 3-0 γυρίσαμε πιο πίσω, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Έπρεπε να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως μέχρι εκείνη τη στιγμή, να μη δώσουμε χώρο στον αντίπαλο», ήταν μερικές από τις επισημάνσεις του Γερμανού τεχνικού, που πάντως είχε μοίρασε περισσότερο «μπράβο» από ότι… παρατηρήσεις. Σημειώνεται, δε, πως εξήρε την αγωνιστική συμπεριφορά του Φουρτάδο. « Έκανε πολύ καλή δουλειά μέσα στο γήπεδο, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και βοήθησε αμυντικά», ανέφερε.

Επαφών συνέχεια

Συνεχείς επαφές με τους προμηθευτές στους οποίους χρωστά χρήματα η ΠΑΕ ΑΕΚ έκαναν σήμερα ο Ηλίας Βιντιάδης και ο Βίκτωρ Παππάς. Οι δύο άνδρες πήγαν στα Σπάτα στις 10:00 και για περίπου 4-5 ώρες συνέχισαν τις συζητήσεις με στόχο τη μείωση του χρέους της «Ένωσης» προς τρίτους. Οι συζητήσεις αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή και σειρά θα πάρουν εκείνες με πρώην παίκτες και μάνατζερ, που είναι και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Όλοι οι καλοί χωράνε; 

21/11/2012

Όλοι οι καλοί χωράνε;
Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσει να απαντήσει ο Γιώργος Δώνης στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας τεχνικός βλέπει με ικανοποίηση την επιστροφή του Λόρενς και στόχος του είναι να τον χωρέσει μαζί με τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη στην ενδεκάδα.

Αυτή η σκέψη του αποτυπώθηκε και στις σημερινές δοκιμές του εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης στην Τούμπα.

Ο Ιρλανδός είναι σε θέση να ενισχύσει ξανά τους Θεσσαλονικείς έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, και αυτομάτως βρίσκεται στα υπόψη για το αρχικό σχήμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα μπορούσε να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός, με τον Σαλπιγγίδη να ξεκινάει δεξιά και τον Αθανασιάδη στην κορυφή.

Στις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια επιστρέφει ο Γλύκος, δεδομένου ότι ο Χακόμπο δεν υπολογίζεται τουλάχιστον προς το παρόν. Στην άμυνα δεξιά δοκιμάστηκε ο Κωνσταντινίδης (ελλείψει του Έτο), αριστερά ο Σταφυλίδης (όπως και ο Λίνο) και στόπερ οι Κουμάλο, Κατσικάς.

Λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα ο Λάζαρ προφυλάχθηκε σήμερα (θα μπει αύριο). Έτσι στον άξονα της μεσαίας γραμμή ήταν οι Κάτσε, Φωτάκης, με τον Ρομπέρ αριστερά, ενώ δεξιά δοκιμάστηκε και ο Σαλπιγγίδης και ο Λόρενς.

Στην επίθεση σίγουρος είναι ο Αθανασιάδης και μένει να φανεί ποιος θα είναι ο παρτενέρ του. Η προπόνηση της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας.

Χάνει ΑΕΚ ο Σκόνδρας 

21/11/2012

Χάνει ΑΕΚ ο Σκόνδρας 
Στην αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, ο Γιάννης Σκόνδρας. Ο αρχηγός της ομάδας του Ατρόμητου, συμπλήρωσε κάρτες στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και αποφασίστηκε να απουσιάσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Παράλληλα, άπαντες συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την Ξάνθη. Το παιχνίδι με τους Αρκάδες αποτελεί παρελθόν και όλοι θέλουν να κλείσει αυτή η κακή παρένθεση. Ο Παναγιώτης Μπάλλας και ο Μανώλης Καλλέργης συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα, ενώ θα απουσιάσουν από το παιχνίδι με τους ακρίτες.

Τέλος το πρωί της Πέμπτης οι Σωκράτης Φυτανίδης, Παναγιώτης Μπάλλας, Αντώνης Αθανασίου θα επισκεφθούν το 15ο Γυμνάσιο Περιστερίου για να μοιράσουν εισιτήρια του αγώνα του Σαββάτου.

«Θα έπρεπε να ήμασταν πιο ψηλά» 

21/11/2012

«Θα έπρεπε να ήμασταν πιο ψηλά»
Την άποψη πως ο Πανθρακικός θα έπρεπε να ήταν ακόμη πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας, εξέφρασε ο Λεωνίδας Κυβελίδης.

Ωστόσο, ο έμπειρος επιθετικός υπογράμμισε πως ο σύλλογος της Κομοτηνής αν συνεχίσει να παίρνει βαθμούς, όπως στα τελευταία παιχνίδια, τότε θα «αναρριχηθεί» στη βαθμολογία και θα φτάσει εκεί που του αξίζει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Κυβελίδης στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:

Για το πώς κρίνει την μέχρι τώρα πορεία του Πανθρακικού στο φετινό πρωτάθλημα:

«Πιστεύω πως ο Πανθρακικός θα μπορούσε να είχε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς και να βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογία. Έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο χωρίς να εισπράξουμε αυτό που δικαιούμαστε. Σταθήκαμε άτυχοι ως ομάδα όπως στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο όπου δεχτήκαμε τέρμα δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε αυξήσει την συγκομιδή μας και ευελπιστώ πως θα συγκεντρώσουμε ακόμη περισσότερους βαθμούς».

Για το φετινό στόχο που έχουν όσοι βρίσκονται στην ομάδα της Κομοτηνής:

«Όπως κάθε ομάδα που προβιβάζεται από την Football League στόχος της είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Το φετινό πρωτάθλημα έχει ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του. Πρέπει να δείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε και πιστεύω πως με λίγη τύχη θα πετύχουμε τον στόχο που έχει θέσει η Διοίκηση».

Για το πώς του φαίνονται οι άνθρωποι και η πόλη:

«Οι κάτοικοι της Κομοτηνής είναι φιλόξενοι και προσπαθούν να σε εξυπηρετήσουν σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να έχεις. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που έρχεσαι στην πόλη. Όσον αφορά την πόλη έχει τις ομορφιές της και λόγω του Πανεπιστημίου υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που δίνουν μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητα της».


Για το αν θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν:


«Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και η Διοίκηση της ομάδας βρίσκεται συνέχεια δίπλα μας. Υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μείνει ένας ποδοσφαιριστής για χρόνια στον Πανθρακικό. Το να παραμείνω στην ομάδα είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτή την στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις και όσον αφορά την νέα χρονιά είναι κάτι που θα το συζητήσω όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Για ποιο λόγο ήρθε στον Πανθρακικό:

«Από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου οι άνθρωποι του Πανθρακικού έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για να με προσθέσουν στο δυναμικό τους. Συζητήσαμε και μου έδειξαν πως πρόκειται για μια ομάδα που αποπνέει υγεία και αυτά που συμφωνείς τηρούνται. Πιστεύω πως αυτό ήταν και το κυρίαρχο στοιχείο για να επιλέξω τον Πανθρακικό. Από εκεί και πέρα υπήρχαν και άλλα πράγματα, όπως το αθλητικό κέντρο της ομάδας, που έκριναν την απόφαση».


Για το ποιους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος έχει ξεχωρίσει:

«Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν ξεχωρίσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα στους μέχρι τώρα αγώνες. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε λεπτό συμμετοχής ώστε να βοηθήσουν τον εαυτό τους, την ομάδα τους και την Εθνική μας ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Για το αν θα ήθελε τα παιδιά του να ασχοληθούν με τον αθλητισμό:

«Όσον αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στην Ελλάδα όπως φυσικά και σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς. Φυσικά αν το επιλέξουν θα τους υποστηρίξω σε κάθε βήμα τους. Θα πρέπει όμως να το συνδυάσουν με την σχολική τους μόρφωση και να μην αφιερωθούν αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο, μπάσκετ κτλ».

Για το ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της καριέρας του:

«Η καλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα ποδοσφαιρική μου καριέρα είναι η παρουσία μου στα τμήματα υποδομής του Στρασβούργου. Ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός κόσμος στην Γαλλία με άλλες συνθήκες, άλλη νοοτροπία και διαφορετικές αντιλήψεις. Είναι μια ποδοσφαιρική περίοδος που θα μου μείνει αξέχαστη. Όσον αφορά την χειρότερη στιγμή όταν τραυματίζομαι. Δεν θέλω να απουσιάζω όχι μόνο από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας αλλά ακόμη και από τις προπονήσεις».

Γιατί επέλεξε να γίνει ποδοσφαιριστής:

«Το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα παραμείνει το πιο δημοφιλές άθλημα. Από μικρή ηλικία οι γονείς σου θα δίνουν μια μπάλα για να κλωτσάς και όσο μεγαλώνεις αυτή η συνήθεια δεν κόβεται. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που με οδήγησε στο να αρχίσω το ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι για να γίνει κάποιος ποδοσφαιριστής σε επαγγελματικό επίπεδο θα πρέπει να έχει αφοσιωθεί 100 % σε αυτό. Στις προπονήσεις πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου, την εξωγηπεδική σου ζωή και συνέχεια να “επενδύεις” στον εαυτό σου».

Για το αν πιστεύει πως μετράει μόνο το αποτέλεσμα και αν μπορεί να συνδυάζεται με ελκυστικό ποδόσφαιρο:

«Βρισκόμαστε στην εποχή που όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Ομάδες, προπονητές, ποδοσφαιριστές όλοι. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ομάδες προσφέρουν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους, εισπράττουν χειροκρότημα αλλά μετά την λήξη του αγώνα δεν έχουν πάρει την νίκη ή κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Θα ήταν ιδανικό να μπορεί κάποια ομάδα να συνδυάσει το αποτέλεσμα με ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς είναι ελάχιστες».
Για το παιχνίδι με τον Άρη:

«Είναι ένα παιχνίδι αρκετά κρίσιμο για τον Πανθρακικό καθώς όλοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις αλλά και την βαθμολογική συγκομιδή. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ως τελικό, είναι νωρίς ακόμη καθώς ακολουθούν άλλοι 18 αγώνες. Αυτή την στιγμή και οι δυο ομάδες βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία. Στόχος μας είναι η νίκη και για αυτό το λόγο θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας».

Η ατάκα του Λίνεν στον Γκερέιρο 

21/11/2012

Η ατάκα του Λίνεν στον Γκερέιρο
Όταν κερδίζεις, όλα είναι καλύτερα. Ο Έβαλντ Λίνεν ήταν ιδιαίτερα κεφάτος στην προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη. Έτσι ακόμη κι όταν έκανε παρατήρηση στον Ρότζερ Γκερέιρο για την κάρτα που δέχτηκε βγάζοντας την μπλούζα του για να αφιερώσει στη νεογέννητη κόρη του το γκολ που πέτυχε στη Βέροια, το έκανε με χιούμορ.

«Έκανες βλακεία. Αν είναι να την πάρεις την κάρτα, φτιάξε τουλάχιστον ένα καλύτερο φανελάκι. Να έχει πιο μεγάλα γράμματα και να φαίνονται. Σε αυτή που έφτιαξες δεν φάνηκε τι έγραφε. Δεν είδε κανένας τίποτα», είπε χαμογελώντας ο Γερμανός τεχνικός στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό.

Πνοή… επανεκκίνησης 

21/11/2012

Πνοή… επανεκκίνησης
Υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη διεξήχθη η σημερινή προπόνηση της Βέροιας. Ο τεχνικός της «βασίλισσας του βορρά» αφού ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του τη Τετάρτη, έπιασε αμέσως δουλειά.

Ο Έλληνας τεχνικός δούλεψε αρκετά στον τομέα της τακτικής, αλλά και στις στημένες φάσεις, προσπαθώντας να βάλει μια πρώτη… πινελιά.

Το μοναδικό ερωτηματικό για το επόμενο παιχνίδι της Βέροιας με την Κέρκυρα για την 11η αγωνιστική παραμένει ο Γουέιν Τόμας. Ο Άγγλος αμυντικός για ακόμα μια ημέρα συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα, καθώς αισθάνεται ακόμα ενοχλήσεις στο δικέφαλο.

Για την Πέμπτη (22/11) έχει ήδη προγραμματιστεί νέα προπόνηση στις 15:00 στις εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου.

Τους θέλει «διαβασμένους» ο Αναστόπουλος 

21/11/2012

Τους θέλει «διαβασμένους» ο Αναστόπουλος
Το βλέμμα τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν στρέψει όλοι όσοι βρίσκονται στις τάξεις του ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στον «Άγιαξ της Ηπείρου», με τον Νίκο Αναστόπουλο στην προπόνηση της Τετάρτης (21/11) να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να εμφανιστούν «διαβασμένοι» κόντρα σε εκείνους του ΠΑΣ.

Επίσης, ο «Αναστό» στην προπόνηση της Τετάρτης έβαλε τους παίκτες του να κάνουν ασκήσεις ανάπτυξης, ενώ θεραπεία για άλλη μία μέρα ακολούθησε ο αμυντικός της ομάδας, Λάζαρος Χαριτωνίδης.

«Με πάθος κόντρα στον Ολυμπιακό» 

21/11/2012

«Με πάθος κόντρα στον Ολυμπιακό» 
Το πάθος που έλειψε από τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Παναθηναϊκό (με συνέπεια την ήττα στο ΟΑΚΑ), ελπίζει να δείξει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Πέλκας.

Στο περιθώριο εκδήλωσης της ΠΑΕ στην μπουτίκ της Τούμπας, ο νεαρός μέσος τόνισε ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα και συγκέντρωση για να έρθει η νίκη, ώστε έτσι να μειωθεί η διαφορά από την κορυφή.


Αναλυτικά, όσα είπε:

«Μπροστά μας τώρα είναι το ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι και αυτό μέσα στην σειρά αγώνων, σίγουρα όμως είναι ιδιαίτερο, είναι ντέρμπι με την πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό μας πίκρανε και τώρα δουλεύουμε για να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Οφείλουμε να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να δουλεύουμε για το καλύτερο. (Με νίκη) θα είμαστε πιο κοντά τους στην βαθμολογία. Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη».

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Είχαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και πιστεύω ότι δεν είχαμε το απαιτούμενο πάθος. Αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα με τον Ολυμπιακό. Να βγάλουμε πιο πολύ πάθος και να δείξουμε πως θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη».

Για τον δικό του ρόλο στην ομάδα: «Πιστεύω ότι τώρα μπαίνω στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Δουλεύω και προσπαθώ να παίρνω ευκαιρίες από τον προπονητή μου. Θέλω να δείξω ότι αξίζω να έχω θέση στην ομάδα. Πρέπει να βελτιώνομαι».

Της αμύνης τα… προβλήματα 

21/11/2012

Της αμύνης τα… προβλήματα
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας, ο Πανθρακικός αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες, αφού τόσο με τον Ατρόμητο όσο και με την Ξάνθη, τέλειωσε με δέκα παίκτες. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος θα μπορούσε να φανεί «χρυσάφι» στην συνέχεια.

Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας της Κομοτηνής είναι κόντρα στον Άρη στην έδρα της και είναι μια ευκαιρία να υπάρξει μια νίκη προκειμένου να πάρει μια τεράστια βαθμολογική ανάσα. Ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος επιστρέφει (δεν είναι απόλυτα έτοιμος) και είναι στα θετικά για τον Δερμιτζάκη, ενώ θα απουσιάσει ο Σερφά, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Η προετοιμασία συνεχίζεται και την Τετάρτη, η μέρα αφιερώθηκε σε μεγάλο μέρος, στην ανάλυση του παιχνιδιού με την Ξάνθη. Εκεί, εντοπίστηκαν λάθη, συζητήθηκαν με την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες και άπαντες είναι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι-τελικό με τον Άρη.

«Κλείστε τ’ αυτιά σας» 

21/11/2012

«Κλείστε τ’ αυτιά σας» 
Να συγκεντρωθούν στις υποχρεώσεις της ομάδας και μόνο σε αυτές, κάλεσαν τους ποδοσφαιριστές του Άρη οι Αλέκος Κατσιαούνης και Παναγιώτης Στεφανίδης σε σημερινή τους συνάντηση με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών των «κίτρινων».

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα, μετά τα δύο τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, τα είπαν με τους πιο έμπειρους Έλληνες της ομάδας.

Αφού άκουσαν τους Βελλίδη, Καπετάνο, Παπαζαχαρία, Παπαστεριανό και Καζναφέρη να τους καταθέτουν την δική του εκδοχή για την νέα αγωνιστική κοιλιά που είχε ως συνέπεια την απώλεια σημαντικών βαθμών στο πρωτάθλημα, τους ζήτησαν με την σειρά τους να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα ακούγονται (όπως τα σενάρια περί αλλαγής τεχνικής ηγεσίας) και από το επόμενο κιόλας παιχνίδι, με αντίπαλο τον Πανθρακικό να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

«Έχουμε ακόμα δρόμο…» 

21/11/2012

«Έχουμε ακόμα δρόμο…» 
Μας συστήθηκε με μια πολύ ωραία εμφάνιση και απόδοση κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Γκάμπριελ Ντο Κάρμο έκανε ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης, κόντρα στους «κυανόλευκους», ενώ συστήνεται και στον κόσμο του συλλόγου της Αρκαδίας μέσω του www.sport-fm.gr. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δήλωσε έτοιμος για την συνέχεια, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που τον «αγκάλιασε» στην πρώτη του εμφάνιση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο www.sport-fm.gr:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας για την στήριξη και την αγάπη που έδειξε προς το πρόσωπό μου. Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν το ντεμπούτο μου στην βασική ομάδα και ήθελα μια καλή εμφάνιση. Το χειροκρότημα των οπαδών μας μου έδωσε δύναμη και… κότσια για να συνεχίσω την προσπάθεια», τόνισε αρχικά.

Ερωτηθείς για το τι μπορούμε να περιμένουμε μετά από την πρώτη εμφάνιση, τόσο από τον ίδιο όσο και από την ομάδα, είπε: «Είχαμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα σε δύσκολο αντίπαλο. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Γι’ αυτό πολεμάμε σε κάθε παιχνίδι και ψάχνουμε το θετικό αποτέλεσμα. Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να δείχνω το καλύτερο δυνατό και να παίρνω λεπτά συμμετοχής».

Για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος είναι μια καλή ομάδα, δυνατή και δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Εμείς θα προετοιμαστούμε για το καλύτερο δυνατό και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε άλλη μια νίκη στην έδρα μας».

Τέλος ερωτηθείς για το αν όσα συνάντησε στην Ελλάδα και την Τρίπολη είναι αυτά που περίμενε, σχολίασε: «Τα πάντα είναι καλά για μένα. Η Τρίπολη είναι μια ωραία πολύ, η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να αφοσιωθείς στο ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ καθώς και ο κόσμος σε αγκαλιάζει και σε κάνει να νιώθεις άνετα».

Τι θα γίνει με Χακόμπο 

21/11/2012

Τι θα γίνει με Χακόμπο 
Η «αποπομπή» του Σανθ Χακόμπο από τις προπονήσεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και η επιβολή προστίμου ίσως να μην είναι οι μόνες ενέργειες στην περίπτωσή σου, καθώς εκκρεμεί και η απολογία του στην διοίκηση του ΠΑΟΚ.

Μετά το αδικαιολόγητο ξέσπασμά του στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε μετανιωμένος, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε -μέχρι νεωτέρας- να προπονείται μόνος του.

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ισπανό τερματοφύλακα θα αποφασίσει και η διοίκηση, στην οποία θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις μια από αυτές τις ημέρες.

Ενήμερος για το θέμα είναι και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Στην ατζέντα «99» και Πρωτοδικείο 

21/11/2012

Στην ατζέντα «99» και Πρωτοδικείο 
Ευρεία σύσκεψη με κυρίαρχο ζήτημα την προοπτική υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 είχαν την Τετάρτη (21/11) στον Άρη. Για σχεδόν πέντε ώρες παράγοντες του συλλόγου έβαλαν κάτω τα δεδομένα, ενώ ανάμεσα σε άλλα τέθηκε ξανά θέμα διοίκησης Πρωτοδικείου.

Παρόντες ήταν οι Αντώνης Ζαμπέτας, Χρήστος Γρόλλιος, Άγγελος Γρόλλιος, Άρης Ναούμ και οι δύο από τους τρεις νομικούς που χειρίζονται την υπόθεση του «99», οι Αργύρης Αργυριάδης και Σπύρος Χριστοφορίδης, με τον Σταύρο Τσομίδη να απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων.

Όπως αποφασίστηκε, την τελική επικύρωση των όποιων συμφωνιών έχουν προκύψει με τους πιστωτές, θα επιβλέπει ο κ. Χριστοφορίδης.

Επιπλέον έγινε κουβέντα για διοίκηση Πρωτοδικείου. Αυτό που επισημάνθηκε από τους νομικούς των «κίτρινων» είναι ότι θα αποτελεί σημαντικό «όπλο» των ενεργειών του συλλόγου, να έχει συγκροτήσει ένα τέτοιο σχήμα στις 11 Ιανουαρίου όταν και θα γίνει το δικαστήριο για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99.

«Κέρασε» εξάρα 

22/11/2012

«Κέρασε» εξάρα
Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασε ο Αστέρας Τρίπολης στη Μεσσήνη την Τετάρτη. Οι Αρκάδες επικράτησαν με 6-0 του Πάμισου σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ενόψει της συνέχειας της Σούπερ Λίγκας και την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Ο αγώνας διεξήχθη στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου των Μεσσήνιων, Παύλου Πτωχού.

Στο 3', ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με σουτ του Μπακασέτα, ενώ στο 20', μετά από μπαλιά του Καστέλς στον Αλβάρο, αυτός απέφυγε ωραία τον Γρηγορόπουλο και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 0-2.

Στο 28', νέα μπαλιά του Καστέλς στον Μπακασέτα, αυτός έκανε τη σέντρα για τον Ντινιωτάκη, ο οποίος σούταρε από το σημείο του πέναλτι για να αποκρούσει ασθενώς ο Γρηγορόπουλος, όμως στην επαναφορά της μπάλας και πάλι ο Ντινιωτάκης με νέο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-3).

Στο 30', ο Ντινιωτάκης κέρδισε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και με κούρσα βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Γρηγορόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο συρτό σουτ του, 0-4.

Στο 69', ο Αδάμος μπήκε από τα δεξιά και έκανε συρτή σέντρα για τον Τσόφλιο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σημειώσει το 0-5. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 76', όταν μετά από μπαλιά του Βαλμά, ο Τσόφλιος δεν είχε πρόβλημα να νικήσει στο τετ α τετ τον Γρηγορόπουλο.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Πάμισος τίμησε τον Θανάση Κωστούλα για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, έδωσε στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Μποροβήλο, το βιβλίο με την ιστορία της αρχαίας Μεσσήνης.

Επίσης, πριν την έναρξη του παιχνιδιού, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντα.


Πάμισος: Γρηγορόπουλος, Κωτσάκης, Γερμάνης, Κουμπαρούλης (59? Μουλαβασίλης), Βεργόπουλος, Δημητρακόπουλος, Φιλόπουλος, Διακουμής, Κέρμαλης, Χαρμπίλας, Αντωνίου (86? Γ. Ξυνός). Στο β” ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Πατσιώτης, Παναγόπουλος, Ηλιόπουλος, Σουρλίγκας, Κάτσος, Μωρόγιωργας, Χριστόπουλος.

Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Κωστούλας, Ορόθκο, Ρούσσης, Γιαλούσης, Καστέλ, Αλβάρο, Εγκον, Μπακασέτας, Αναστασόπουλος, Ντινιωτάκης. Στο 55’, πέρασαν ως αλλαγή οι Κοντοπίδης, Σβίγγος, Στρέμπας, Καστριτσέας, Βαλμάς, Σπ. Νικολίτσας, Αδάμος, Γ. Νικολίτσας, Τσόφλιος, Δήμας, Ψυχογιός.

Όσοι ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη, δεν συμμετείχαν στο φιλικό έκαναν κανονικά προπόνηση την Τετάρτη, με τους Πιπίνη και Περόνε να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Περισσότερα την Πέμπτη… 

22/11/2012

Περισσότερα την Πέμπτη… 
Κορυφώνεται καθημερινά η προετοιμασία των παικτών της Κέρκυρας, ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης της Κυριακής με τη Βέροια, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Έτσι, την Τετάρτη ο Άκης Μάντζιος προγραμμάτισε μια προπόνηση στον Πλάντραφο.

Οι Μπάρκογλου, Κοντοδήμος και Αγρίτης, του οποίου η μαγνητική έδειξε διάταση, ανέβασαν χαλαρά τον ρυθμό τους, όμως την Πέμπτη θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή τους ή όχι κόντρα στη «βασίλισσα του Βορρά».

Όσον αφορά στον Στέλιο Ηλιάδη, συνεχίζει να ανταποκρίνεται στη θεραπευτική αγωγή, η κατάστασή του, όμως, θα πρέπει να επανεκτιμάται καθημερινά.

Η προπόνηση της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί για τις 11:30, ενώ στις 13:30, ο τεχνικός της ομάδος θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο ΕΑΚ.

Φουλ για ενίσχυση 

22/11/2012

Φουλ για ενίσχυση
Η απόφαση για ενίσχυση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι ειλημμένη στην ΑΕΚ και θα υλοποιηθεί (απλώς με αρκετά μικρότερο μπάτζετ) ακόμη κι αν δεν ολοκληρωθεί η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η «Ένωση» θέλει να ενισχυθεί πρωτίστως στις θέσεις του σέντερ φορ και της μεσαίας γραμμής, ενώ θα ήθελε και μία ποιοτική προσθήκη στα άκρα. Ο περιορισμός για μόλις μία μεταγραφή παίκτη άνω των 24 ετών περιορίζει τις επιλογές της ομάδας. Ο Κώστας Κατσουράνης είναι ένας παίκτης την ποιότητα και την εμπειρία του οποίου θα ήθελε πολύ ο Έβαλντ Λίνεν, αλλά προβληματίζεται γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθεί μία καλή λύση στην επίθεση με παίκτη κάτω των 24 ετών. Στα υπόψη για τη θέση του φορ υπάρχουν οι Βαγγέλης Μάντζιος και Αντώνης Πετρόπουλος, επιθετικοί που αν αποκτηθούν καθιστούν αδύνατη την ταυτόχρονη προσθήκη και του «Κατσούρ».

Για τη θέση του εξτρέμ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΑΕΚ θα χτυπήσει την πόρτα της Λιλ για δανεισμό του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Στη γαλλική ομάδα ο 20χρονος εξτρέμ έχει φέτος μόλις 4 εμφανίσεις και συνολικά 161 λεπτά συμμετοχής.

Περιμένει τον Φουρτάδο

Από τη συμμετοχή του Εμίλιο Φουρτάδο κρίνονται τα πλάνα του Έβαλντ Λίνεν για το ματς με τον Λεβαδειακό. Χθες έκανε θεραπεία κι εφόσον διαπιστωθεί πως δεν προλαβαίνει το παιχνίδι του Σαββάτου, τη θέση του θα πάρει ο Κατσικοκέρης, όχι όμως για να αγωνιστεί ως αριστερό εξτρέμ, αλλά σέντερ φορ, με ταυτόχρονη μετατόπιση των Κατίδη (που ήταν φορ στη Βέροια) και Γκερέιρο.

Για τις άλλες θέσεις, χθες δοκιμάστηκαν οι υπόλοιποι του τελευταίου νικηφόρου ματς: Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Λαγός, Κουτρουμπής, Κοντοές, Φέτσης, Κορδέρο και Φούντας. Δεν αποκλείεται να βρει θέση στο βασικό σχήμα ο Γιάγκο, παρότι ο Γερμανός τεχνικός φαίνεται να καθιερώνει τον Κοντοέ σαν στόπερ για να δώσει ταχύτητα στο κέντρο άμυνας.

«Καμία πρόταση Νοτιά σε Βιντιάδη για Σπάτα» 

22/11/2012

«Καμία πρόταση Νοτιά σε Βιντιάδη για Σπάτα»
Κατηγορηματικά διαψεύστηκε από την πλευρά του Νίκου Νοτιά η φημολογία πως ο Χιώτης εφοπλιστής προσέγγισε τον Δημήτρη Βιντιάδη για να γίνει «συμπαίκτης» του στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Παράλληλα κατέστησε σαφές πως εμμένει στην απόφασή του να μη χρηματοδοτεί την ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο», τόνισε στο «Goal» ο εκπρόσωπος του Νίκου Νοτιά, Βασίλης Σίμος, και πρόσθεσε: «Ο Νίκος Νοτιάς ενημερώνεται για τις εξελίξεις και την πορεία των επαφών, αλλά ουδέποτε έχει εμπλακεί και δεν έχει προτείνει κάτι τέτοιο στην πλευρά των υποψηφίων επενδυτών. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Νίκος Νοτιάς αφήνει το ελεύθερο για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την είσοδο των Βιντιάδη-Χάρις, εμμένοντας στην απόφασή του να μη χρηματοδοτήσει εκ νέου την ομάδα».

Όσο για την πορεία των επαφών για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είπε: «Υπάρχει εξέλιξη και σημαντική πρόοδος και είναι λογικό να απαιτείται χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η ΑΕΚ είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας και θεωρώ πως και αυτή η χρονοτριβή δείχνει κάτι θετικό, γιατί αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι είναι σοβαροί κι ασχολούνται επί της ουσίας. Γίνονται ουσιαστικά βήματα, έστω κι αν αυτά είναι αργά».

«Κρίνεται» του Λάζαρ 

22/11/2012

«Κρίνεται» του Λάζαρ 
Στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Κοστίν Λάζαρ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Ο Ρουμάνος χαφ αισθανόταν χθες ενοχλήσεις στη γάμπα και για αυτό τον λόγο δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα.

Πιθανότατα ο 31χρονος παίκτης να επιβαρύνθηκε από τον καιρό και το γεγονός ότι το γήπεδο ήταν ιδιαίτερα «βαρύ».

Το απόγευμα, όμως, ήταν καλύτερο και αυτό μετέφερε στους ιθύνοντες της ομάδας. Σήμερα θα δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμό και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείο, θα καταφέρει να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του.

Αν τα καταφέρει ο Γιώργος Δώνης τον υπολογίζει κανονικά για το παιχνίδι με τους Πειραιώτες. Από την πλευρά του, ο Λάζαρ επιθυμεί να παρουσιαστεί βελτιωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες που έχει αγωνιστεί.

Όσον αφορά τις σκέψεις του 43χρονου προπονητή για το αρχικό σχήμα των Θεσσαλονικέων, από τις αρχές της εβδομάδας έχει κάνει αρκετές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Στη χθεσινή προπόνηση δοκίμασε ένα διαφορετικό 4-4-2. Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Κωνσταντινίδη (δύσκολα θα προλάβει ο Έτο), Κουμάλο, Κατσικά και Σταφυλίδη ή Λίνο.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής έπαιξαν μαζί Κάτσε και Φωτάκης, με τον Λάζαρ να μένει εκτός λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα. Στο αριστερό άκρο ήταν ο Ρομπέρ και στην κορυφή της επίθεσης θεωρείται φαβορί ο Αθανασιάδης. Από εκεί και πέρα, «παίζονται» μία θέση στην επίθεση και μία δεξιά στα χαφ. Αυτές τις θέσεις θα μοιραστούν Σαλπιγγίδης και Λόρενς, με τον Ιρλανδό να είναι φαβορί για την επίθεση, έτσι ώστε για πρώτη φορά να παίξει δεξιά ο Σαλπιγγίδης.

Δεν έχουν αποφασίσει για προπονητή 

22/11/2012

 
Δεν έχουν αποφασίσει για προπονητή 
Καμία απόφαση για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Άρη δεν έχει λάβει η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ.

Χθες ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε ότι δεν έχει επίσημη πρόταση από τους «κίτρινους», αν και επιβεβαίωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με άνθρωπο του συλλόγου.

Όσον αφορά την ενδεχόμενη έλευση του Νίκου Νταμπίζα στην ομάδα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή είναι αρνητικός για προσωπικούς λόγους για αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σε περίπτωση που αποφασιστεί μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό η αλλαγή στον πάγκο της ομάδας, η διοικούσα επιτροπή θα εξετάσει και λύσεις από το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένας πιο έμπειρος τεχνικός.

Σκέψη για μουσείο ΟΦΗ 

22/11/2012

Σκέψη για μουσείο ΟΦΗ
Την κατασκευή μουσείου του ΟΦΗ εξήγγειλε ο Μάνθος Πουλινάκης, στο περιθώριο δείπνου που παρέθεσε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η σκέψη του προέδρου της ΠΑΕ δεν είναι καινούργια, αφού την είχαν και προηγούμενες διοικήσεις, ωστόσο ο Πουλινάκης δήλωσε ότι προσεχώς θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις επί του θέματος.

Πιο άμεσο και πιο εφικτό, πάντως, είναι το πλάνο του ισχυρού άνδρα του συλλόγου για μία εκδήλωση, στην οποία θα τιμηθεί η ομάδα που έφερε στο Ηράκλειο τον μοναδικό τίτλο του κλαμπ, το Κύπελλο Ελλάδας του 1987.

Ήδη, όπως τόνισε ο Πουλινάκης, η διοίκηση έχει αρχίσει τις επαφές με τον σύλλογο των παλαιμάχων του ΟΦΗ, ώστε η διοργάνωση να είναι αυτή που αρμόζει και όχι κάτι πρόχειρο.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν πώς θα γίνουν όλα αυτά από μία ΠΑΕ με τόσες οικονομικές πληγές. Ο πρόεδρος, όμως, δεν φάνηκε να πτοείται, όπως ούτε οι αντιπρόεδροι, Νίκος Τσαμπουράκης και Ανδρέας Μανουσάκης, οι οποίοι επίσης ήταν στο τραπέζι. Ο Πουλινάκης ανέφερε ότι η διοίκηση θα συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που ξεκίνησε.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αγωνιστική πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Δικαιολογημένη, βέβαια, αν αναλογιστεί κάποιος την κατάσταση του καλοκαιριού (εκκρεμότητες με δικαιοδοτικά όργανα και ενημερότητες, απαγορευτικό μεταγραφών) και το τι εικόνα παρουσιάζει στο πρωτάθλημα η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Φοβούνται μη σκάσει «βόμβα» 

22/11/2012

Φοβούνται μη σκάσει «βόμβα» 
Χειρότερη είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό σε σχέση με όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι από την ανησυχία που επικρατούσε στην «πράσινη» ΠΑΕ πλέον τρέμουν μήπως υπάρξει κάποιο αρνητικό απρόοπτο.

Τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός στο «τριφύλλι», αφού τα κορυφαία στελέχη ξέρουν πολύ καλά την πραγματικότητα, βλέπουν τα νούμερα να σοβαρεύουν και φοβούνται πολύ μη σκάσει βόμβα και τα διαλύσει όλα.

Τα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου δεν βγαίνουν με τίποτα και όσο περνούν οι μέρες μεγαλώνει το πρόβλημα της ομάδας, κάτι που είναι πιθανό να αναγκάσει εκ νέου τον Αλαφούζο να ζητήσει την οικονομική βοήθεια επιχειρηματιών ή του κόσμου.

Μάλιστα, η SportDay υποστηρίζει πως μόλις οριστεί νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος θα κάνει δημόσια έκκληση προς όλους τους μετόχους να βάλουν χρήματα για τη διάσωση του Παναθηναϊκού.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου