ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Θρυλικος Ντειβιντ Ριβερ (pics+video)


 Ο Θρυλικος Ντειβιντ Ριβερ (pics+video)
21/11/2012

Ο γεννημένος στις 20 Ιανουαρίου του 1965 Ντέιβιντ Ρίβερς αποτελεί τον κορυφαίο ξένο παίκτη σε προσφορά που έχει φορέσει ποτέ την φανέλα της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο "ποταμός" όπως τον έλεγαν στο αλησμόνητο και επικό 1997 έφτασε μαζί με τους "ερυθρόλευκους" του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην κορυφή του Έβερεστ κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ευρώπης στην κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Ταυτόχρονα Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδος σε ένα θρυλικό "triple crown" σε μια χρονιά γεμάτη περηφάνια, επιτυχίες και καταξίωση.

Ο κόσμος δεν τον έχει ξεχάσει και πολλές φορές νοσταλγεί τον τρομερό πλέι μέικερ μεγαλωμένο στο Νιού Τζέρσει. Και ποιός δεν θυμάται τις φοβερές του κούρσες, τις μοναδικές του διεισδύσεις, τα αποτελεσματικά του τελειώματα στο αντίπαλο καλάθι, τις γρήγορες του κινήσεις με την μπάλα που ζάλιζαν όποιον επιχειρούσε ανώφελα να τον σταματήσει. Πολύ καλός και έξυπνος πλέι μέικερ μα ακόμα καλύτερος σκόρερ και εκτελεστής είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι με τα φοβερά του τρίποντα.

Ένας γεμάτος αυτοπεποίθηση γκαρντ που δεν δίσταζε να μπει στην ρακέτα και να αντιμετωπίσει τον κάθε ψηλό που θα έβρισε μπροστά του και να αφήσει την μπάλα στο δίχτυ όπως μοναδικά εκείνος γνώριζε να κάνει. Ταχύς, γρήγορος, εκρηκτικός, εξαιρετικός ντριμπλερ, καλός χειριστής της μπάλας, έφευγε σαν... τον άνεμο στον αιφνιδιασμό απο την μια μπασκέτα στην άλλη στο περίφημο του "coast to coast". Δεν συνήθιζε να καρφώνει την μπάλα στο καλάθι, αλλά η ελαστικότητα και η πλαστικότητα στις κινήσεις του, το μοναδικό του σπάσιμο της μέσης όταν έμενε στον άερα παραμένουν αξέχαστα.

Στα 43 του πλέον χρόνια ο ύψους μόλις 1.83 Αμερικανός άσος το 1997 αναδείχτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της τότε Ευρωλίγκα και έμεινε για πάντα χαραγμένος όχι μόνο στην μνήμη του κόσμου του Ολυμπιακού αλλά και σε ολόκληρη την μπασκετική Ευρώπη που υποκλίθηκε στο μεγαλείο και στις ικανότητες του Ντέιβιντ Ρίβερς. Τα στατιστικά του εκείνη την σεζόν ήταν φοβερά, 17πόντοι, 3.4 ασίστ, 2κλ. 37.9 μ.ο λεπτά συμμετοχής σε 23 παιχνίδια. Στο Final-4 της Ρώμης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς στο ημιτελικό με την Ολύμπια Λ. σκόραρε 28 πόντους και στον μεγάλο τελικό εναντίον της Μπαρτσελόνα πέτυχε 26 πόντους σε μια κορυφαία και εντυπωσιακή εμφάνιση. Όταν τον ρώτησαν για εκείνη την χρονιά σχολιάσε:

Δεν πίστευα πως θα χάναμε

"Για μένα το δύσκολο κομμάτι ήταν να φτάσουμε στο Final-4 της Ρώμης, όταν πήγαμε εκεί δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε, παρέμεινα εκείνες τις ημέρες ήρεμος και συγκεντρωμένος σε αυτό που έπρεπε να κάνω. Δεν έδωσα σημασία ότι στον τελικό με την Μπαρτσελόνα είχα για αντίπαλο τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, με ενδιέφερε μόνο η δική μου απόδοση στον αγώνα. Σαν ανάμνηση από τότε μου έχει μείνει η έκφραση του προπονητή μου και των συμπαικτών μου στον πάγκο. Κάποια στιγμή τους κοίταξα και όλοι ζούσαν με έντονο πάθος το παιχνίδι, σαν να έπαιζαν μέσα στο παρκέ, ήταν κάτι πολύ όμορφο" δήλωσε ο παλαίμαχος άσος του Θρύλου.

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το 1995 και έφυγε το καλοκαίρι του 1997 παρά τα όσα κατάφερε. Μέσα στην σεζόν 1996-97 δέχτηκε έντονη κριτική καθώς όταν δεν έπαιζε καλά ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωνε αλλά έδωσε απαντήσεις στο τέλος της χρονιάς όταν κατέκτησε τα πάντα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Την χρονιά 2000-2001 επέστρεψε στον Πειραιά, στα 35 του χρόνια πλέον δεν μπορούσε να έχει την απόδοση του παρελθόντος αλλά είχε ακόμη την καρδιά του πρωταθλητή και το βλέμμα του νικητή όταν έπαιζε. Στο τέλος της σεζόν τερμάτισε την πλούσια καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε, αγαπήθηκε, λατρεύτηκε και ξέρει πως θα μείνει για πάντα "αθάνατος" στην ιστορία του συλλόγου.

Από τους Λέικερς μέχρι τον Ολυμπιακό

Αυτή είναι η ιστορία του Ντέιβιντ Ρίβερς με τους "ερυθρόλευκους", ενός Αμερικανού που έγινε ντραφτ το 1988 απο τους Λος Άντζελες Λέικερς και υπήρξε συμπαίκτης με τον Μάτζικ Τζόνσον. Στην συνέχεια έπαιξε στους Κλίπερς, το 1993 ήρθε στην Ευρώπη και έπαιξε στην γαλλική Αντίπ για δυο χρόνια. Όταν έφυγε από τον Πειραιά το 1997 πήγε στην Ιταλία για μια χρονιά να παίξει με την Μπολόνια, μετά στην Τουρκιά με την Τόφας. Το 2000 επέστρεψε στην δική του Ιθάκη για να πει το αντίο, να πάρει το τελευταίο χειροκρότημα από το κοινό του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Ο κόσμος τον αποθέωσε και εκείνος με το μεγάλο του χαμόγελο έλεγε συνέχεια "Thank you". Όχι Ντέιβιντ, εμείς σε ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις

Δειτε ενα βιντεο-αφιερωμα στον μεγαλο Ντειβιντ Ριβερς


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου