ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δηλωσεις Ζαρντιμ και Μητρογλου για την αναμετρηση (videos)

Δηλωσεις Ζαρντιμ  και Μητρογλου για την αναμετρηση (videos)

 21/11/2012

Ζαρντίμ: "Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες"

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί ισορροπημένα και όχι παθητικά στην έδρα της Σάλκε, όπως δήλωσε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ομάδα θέλει να δώσει χαρά στους Έλληνες με ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού επισήμανε πως ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Λεονάρντο Ζαρντίμ:

Πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σύγκριση με το παιχνίδι της πρεμιέρας;

"Ο Ολυμπιακός έχει εξελιχθεί αρκετά από εκείνη την ημέρα. Σήμερα είμαστε πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι. Αυτή είναι η δική μας διαφορά. Η Σάλκε συνεχίζει να έχει την ίδια δυναμικότητα που είχε και στην πρεμιέρα".

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κλειδί του αγώνα; Με τη Μονπελιέ στην Γαλλία χρειάστηκε να κάνει ανατροπή στο σκορ. Πώς το έχετε σχεδιάσει το ματς με τη Σάλκε;

"Ήρθαμε για να κερδίσουμε ώστε να είμαστε αυτόματα και στην επόμενη φάση του UEFA Europa League και στο τελευταίο ματς να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για το UEFA Champions League. Σίγουρα δεν θα πάμε για το 0-0, γιατί αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να χάσεις. Θέλουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Στην άμυνα θέλουμε να είμαστε καλοί, να εμποδίσουμε τις επιθέσεις της Σάλκε και να εκμεταλλευτούμε τη δύναμή μας που είναι να σκοράρουμε. Αυτό θέλουμε να καταφέρουμε, όπως κάναμε και στα προηγούμενα ματς".

Έχετε πάρει κάποια απόφαση για το ποιος θα παίξει στο κέντρο της άμυνας;

"Είναι τρεις επιλογές που έχουμε για τις θέσεις αυτές. Έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Όμως δεν θα σας πω ποιοι θα είναι βασικοί. Οι πρώτοι που θα το μάθουν είναι οι παίκτες και θα το μάθουν αύριο".

Προφανώς κάθε παιχνίδι ελληνικής ομάδας με γερμανική έχει και άλλες προεκτάσεις. Θα είναι αρκετός κόσμος αύριο στο γήπεδο. Έχετε κάτι να υποσχεθείτε στους Έλληνες που θα δουν το ματς;

"Φυσικά. Ένας από τους στόχους μας για τους οποίους παίζουμε μπάλα, είναι να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα και να δείξουμε μία καλή εικόνα στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε στο τελευταίο ματς στην έδρα μας να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ξέρουμε ότι θα έχουμε πολλούς Έλληνες στο πλευρό μας και για αυτό θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε χαρά".

Από την αρχή της διοργάνωσης βλέπουμε τον Ολυμπιακό να βελτιώνεται. Πόσο καλύτερη περιμένετε την ομάδα σας; Ποιο πιστεύετε ότι είναι ταβάνι του Ολυμπιακού;

"Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Έχουμε πει από την αρχή για ποιο λόγο ήρθαμε εδώ. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα, να βελτιωνόμαστε και φυσικά να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε στο τελευταίο ματς με την Άρσεναλ να διεκδικήσουμε την πρόκριση".

Είστε από το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Βλέπετε ότι η οικονομική κρίση έχει φέρει προβλήματα στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν λιγότερα χρήματα για τις μεταγραφές ή και ως προς την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα;

"Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα όπως και στην Πορτογαλία, έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο ξεπερνάει τα οικονομικά, όμως, γιατί αν παίζαμε ένα οικονομικό παιχνίδι η Σάλκε αύριο θα κέρδιζε. Εμείς πάντως θα παρουσιάσουμε τα δικά μας «όπλα». Οι παίκτες θέλουν να δείξουν την αξία τους, θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση και να παρουσιάσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Σίγουρα έχουμε επηρεαστεί από την ελληνική κρίση, δεν γινόταν να μείνουμε έξω από αυτό. Αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να κυνηγήσουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση".

Όπως και ο Ολυμπιακός έτσι και η Σάλκε, είναι καλός στα στημένα. Πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το ατού της Σάλκε.

"Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ξέρουμε την αξία της Σάλκε στα στημένα. Πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να είμαστε όσο το δυνατόν αποτελεσματικοί στην επίθεση".

Μήτρογλου: "Αυτός ο αγώνας είναι μεγάλο κίνητρο για μένα"

Ο Κώστας Μήτρογλου δήλωσε έτοιμος να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα, υπογραμμίζοντας πως ο αγώνας με τη Σάλκε επί γερμανικού εδάφους είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τον ίδιο.
Ο Κώστας Μήτρογλου εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Σάλκε, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.
Ο Έλληνας επιθετικός μίλησε για τις ιδιαιτερότητες που έχει ο αγώνας για τον ίδιο, καθώς στη Γερμανία έζησε για αρκετά χρόνια της ζωής του. Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να παίξει για την ομάδα και να τη βοηθήσει για τη νίκη, υπογραμμίζοντας πως άπαντες στον Ολυμπιακό σκέφτονται την πρόκριση στη φάση των "16" του Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μήτρογλου:

Πόσο διαφορετικά είναι τα δεδομένα του αυριανού αγώνα σε σύγκριση με το ματς της πρεμιέρας;

"Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Εμείς παίξαμε πιο πολλά ματς και είμαστε πιο έτοιμοι. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και πιστεύω ότι αύριο θα είναι πάλι ένα δύσκολο ματς. Ήρθαμε για να πάρουμε τη νίκη".

Στα τελευταία τρία ματς του UEFA Champions League έχεις σκοράρει. Πιστεύεις ότι είναι αρκετά για να τρομάξουν τη Σάλκε;

"Δεν ξέρω. Το σημαντικό είναι ότι προσπαθώ να παίζω για την ομάδα, τα γκολ που βάζω είναι για την ομάδα, έτοιμος είμαι να παίξω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".

Έχεις γεννηθεί στην Γερμανία. Πώς νιώθεις που θα παίξεις απέναντι σε Γερμανούς και απέναντι στον Κυριάκο Παπαδόπουλο;

"Θα είναι ένα μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι για εμένα κάθε ματς είναι σαν όλα τα άλλα. Όμως το αυριανό παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω για εμένα. Είναι η οικογένειά μου εδώ, οι φίλοι μου. Οπότε για μένα το αυριανό ματς είναι ιδιαίτερο".

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο προφανώς έχεις μιλήσει για το ματς. Έχετε βάλει κάποιο στοίχημα μεταξύ σας;

"Όχι, όχι δεν βάλαμε κανένα στοίχημα".

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την Γερμανία;

"Είναι καλή χώρα για διακοπές. Πάντα έχω καλές αναμνήσεις από την Γερμανία".

Έχετε βάλει τρία γκολ στο UEFA Champions League και πάντοτε ήσασταν δεύτερη επιλογή.

"Ο προπονητής αποφασίζει για την ενδεκάδα. Εγώ δίνω πάντοτε τον καλύτερό μου εαυτό και προσπαθώ να δίνω τα πάντα για την ομάδα".

Το γεγονός ότι έχετε ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στο UEFA Europa League, σας μειώνει κατά κάποιο τρόπο το άγχος;

"Εμείς θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και δεν σκεφτόμαστε να πάμε στο UEFA Europa League"

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου