ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σάλκε - Ολυμπιακός 1-0 (pics+video)

Σάλκε - Ολυμπιακός 1-0 (pics+video)

Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, έχασε από τη Σάλκε με 1-0 και απόλεσε τις ελπίδες πρόκρισης στη φάση των "16" του Champions League. Στο 75', δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι του Ματίπ στον Αμπντούν και στο 77' ο Φουχς με ένα μακρινό σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται στη φάση των "32" του Europa League.
Χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Σάλκε στο "Veltins Arena" με σκορ 1-0 (77' Φουχς) και αποχαιρέτησε το φετινό Champions League, καθώς ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης, θα τερματίσει στην 3η θέση παίρνοντας το εισιτήριο για το Europa League.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς στην αναμέτρηση, αλλά το άσχημο ήταν πως δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να κρατήσουν την μπάλα, να την κυκλοφορήσουν σωστά και να απειλήσουν οργανωμένα την αντίπαλη άμυνα. Σε 2-3 περιπτώσεις κόντρα επίθεσης οι Πειραιώτες δεν λειτούργησαν σωστά, γκολ από κάποια στημένη φάση δεν ήρθε και μοιραία η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν βρήκε απάντηση στο γκολ του Φουχς που έκρινε εντέλει την αναμέτρηση υπέρ των γηπεδούχων.
 
Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πρωταθλητών Ελλάδας προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού με τις αλλαγές των Τζεμπούρ, Φουστέρ και αργότερα του Ιμπαγάσα, κατάφερε να γίνει πιο απειλητικός αλλά όχι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αμυντικοί των ερυθρολεύκων και ιδιαίτερα ο Μανωλάς (κατά κύριο λόγο) με τον Σιόβα που επενέβησαν σωστά σε πολλές περιπτώσεις κινδύνου για την εστία του Κάρολ. Οι χαφ της ομάδας δεν βοήθησαν καθόλου στο κράτημα της μπάλας, ενώ ούτε η επιθετική γραμμή κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο.
 
Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει ωστόσο την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League, όπου θα στοχεύσει σε μια καλή παρουσία στην διοργάνωση. Δεν θα πρέπει να περνά στα "ψιλά" στο ό,τι οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν την 3η θέση, αν συνυπολογίσουμε τις "δυσοίωνες" προβλέψεις του Σεπτέμβρη που προέβλεπαν πως οι Πειραιώτες δεν θα "σταυρώσουν" ούτε νίκη στο Champions League...

Το ματς

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε στο ματς με τη Σάλκε την ίδια ενδεκάδα με το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Μονπελιέ. Σε σύστημα 4-3-3 ο Κάρολ υπερασπίστηκε τα ερυθρόλευκα γκολπόστ και οι Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς και Χολέμπας αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά). Μπροστά από τον δίδυμο των στόπερ αγωνίστηκε ο Μοδέστο, με τους Μανιάτη και Γκρέκο να συμπληρώνουν την τριάδα των χαφ του άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ήταν ο Μασάντο, αντίστοιχα αριστερά ο Αμπντούν, με τον Μήτρογλου να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην γραμμή κρούσης των Πειραιωτών.

Την διάταξη 4-2-3-1 προτίμησε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Χουμπ Στέφενς, που παρέταξε τους Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλο, Φουχς, Ματίπ, Χόλτμπι, Τζόουνς, Ντράξλερ, Νόισταντερ, Φαρφάν και Χούντελααρ στο βασικό σχήμα της Σάλκε.

Πίεσε από το ξεκίνημα η Σάλκε

Στο 4ο μόλις λεπτό ο Κάρολ αναγκάστηκε να βάλει τις φωνές στον Μοδέστο καθώς από λάθος του Κορσικανού παραλίγο να ανοίξει το σκορ η Σάλκε. Ο Χόλτμπι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ο Μοδέστο εκτέλεσε βιαστικά και λάθος το ελεύθερο χτύπημα, με τους παίκτες της Σάλκε να κλέβουν την μπάλα και τον Φουχς να βρίσκει με σέντρα τον Χούντελααρ ο οποίος ωστόσο είχε κινηθεί γρήγορα και δεν την βρήκε όπως ήθελε με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σκοράρει.

Στο 6ο λεπτό ο Τζόουνς σούταρε εκτός περιοχής με το αριστερό αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και τρία λεπτά αργότερα από λάθος πάσα του Μήτρογλου, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα με την μπάλα να φτάνει στον Χόλτμπι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των ερυθρολεύκων. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Σάλκε εξαπέλυσε ένα ισχυρό σουτ, ωστόσο ο Κάρολ στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του μετά το γύρισμα με το κεφάλι από τον Μοδέστο.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια κατάφερε να "σπάσει" τον ρυθμό των γηπεδούχων και μάλιστα είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 18'. Με εξαιρετική μεταβίβαση ο Τοροσίδης βρήκε τον Μήτρογλου και αυτός από θέση μέσα αριστερά "έσπασε" στον επερχόμενο Αμπντούν αλλά το σουτ στην κίνηση του Αλγερινού έφυγε ψηλά άουτ.

Η μπάλα στα πόδια των γηπεδούχων και η καλή στιγμή του 35' για τον Ολυμπιακό

Στο 23' ο Φουχς εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ με το αριστερό αλλά ο Κάρολ έπεσε σωστά χαμηλά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Λάθος του Χολέμπας στο 26', με τον Σιόβα να απομακρύνει με σωτήριο τάκλιν σε κόρνερ, "μπλοκάροντας" του σουτ του Νόισταντερ από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να πιέζουν καθώς ήταν εμφανής η αδυναμία των ερυθρολεύκων να κρατήσουν την μπάλα σωστά και να την κυκλοφορήσουν στην μεσαία γραμμή. Στο 31' και μετά από αναμπουμπούλα σε εκτέλεση κόρνερ του Χόλτμπι, η μπάλα έφτασε στον Χούντελααρ που από θέση μέσα δεξιά σούταρε δυνατά χωρίς όμως να βρει στόχο.

Καλή στιγμή για τους Πειραιώτες στο 35', όταν ο Μήτρογλου έκλεψε την μπάλα κοντά στην μεσαία γραμμή και τροφοδότησε αριστερά τον Αμπντούν, η επιλογή του οποίου να ψάξει με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι τον Μανιάτη αποδείχθηκε ατυχής και η ευκαιρία χάθηκε για τον Ολυμπιακό. Ένα λεπτό αργότερα, οι "βασιλικοί μπλε" από κερδισμένο κόρνερ των φιλοξενούμενων βγήκαν στην κόντρα με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Ντράξλερ που με σουτ από το ύψος της περιοχής δεν κατάφερε να βρει στόχο.
 
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη άστοχο σουτ του Ντράξλερ από τον άξονα, όταν και πάλι από λάθος των παικτών του Ολυμπιακού στην επίθεση, ο 19χρονος άσος έφυγε στην κόντρα με πολύ χώρο μπροστά του αλλά ήταν (ξανά) άσφαιρος στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία σε όλο το πρώτο 45λεπτο, με τους ερυθρόλευκους να έχουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στους 5.000 οπαδούς του Ολυμπιακού που δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν και να κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στις εξέδρες του "Veltins Arena".

Στο ίδιο μοτίβο το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου

Πρώτο σουτ του της επανάληψης για τους γηπεδούχους από τον Χούντελααρ στο 48', με την μπάλα να φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι του Κάρολ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, έχοντας την μπάλα στα πόδια τους την περισσότερη ώρα, χωρίς βέβαια να έχουν δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός σε παθητικό ρόλο, καλύπτοντας χώρους στην άμυνα του και με την ελπίδα να εκμεταλλευθεί κάποιο λάθος των αντιπάλων του και να βγει στην κόντρα.
 
Στο 57' ο Κάρολ με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε τον κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί από βαθιά στον Τζόουνς και μάλιστα τραυματίστηκε, ευτυχώς όχι σοβαρά. Ο Βορειοϊρλανδός έδιωξε με τα πόδια το επικίνδυνο γύρισμα του Φαρφάν δύο λεπτά αργότερα, με τη Σάλκε να αυξάνει σταδιακά την πίεση της στα καρέ του Ολυμπιακού.

Κρατούσε το "0" με νύχια και με δόντια

Στο 61' από βαθιά μπαλιά του Χολέμπας, ο Αμπντούν τσίμπησε την μπάλα για τον Μήτρογλου αλλά ο Ούνερσταλ με έγκαιρη έξοδο βγήκε και μπλόκαρε. Η κεφαλιά του Χούντελααρ στο 63΄δεν ανησύχησε τον Κάρολ και δύο λεπτά αργότερα ο Χόλτμπι αστόχησε μέσα από την περιοχή. Στο ίδιο λεπτό ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Φουστέρ αντί του Γκρέκο.
 
Στο 69' ο Χολέμπας με διπλό εκπληκτικό τάκλιν έκοψε τους Φαρφάν και Τζόουνς που ήταν έτοιμοι να "πυροβολήσουν" προς την ερυθρόλευκη εστία. Ο Χουμπ Στέφενς βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να σκοράρει, απέσυρε τον Χόλτμπι από το ματς και έβαλε δεύτερο επιθετικό, τον Φινλανδό Πούκι. Στο 72' ο Μασάδο με ατομική ενέργεια και σουτ ανησύχησε τον Ούνερσταλ που με περιπετειώδη τρόπο απομάκρυνε σε κόρνερ.
 
Νέα αλλαγή για τον Ολυμπιακό στο 74', με τον Τζεμπούρ να παίρνει την θέση του κουρασμένου Μήτρογλου και ένα λεπτό αργότερα οι ερυθρόλευκοι ίσως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για πέναλτι καθώς ο Ματίπ μαζί με την μπάλα φαίνεται να "μαζεύει" από πίσω και τα πόδια του Αμπντούν. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φουστέρ θα γυρίσει προς τον Τζεμπούρ αλλά ο Παπαδόπουλος θα προλάβει να απομακρύνει πριν η μπάλα φτάσει στον Αλγερινό φορ.

Γκολ από το πουθενά για τη Σάλκε

Πάνω που ο Ολυμπιακός έδειχνε να ισορροπεί το παιχνίδι, ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους σε μια ανύποπτη φάση και από μια έμπνευση του Φουχς στο 77'. Ο Αυστριακός μπακ έγινε κάτοχος της μπάλας πολλά μέτρα έξω από την περιοχή των Πειραιωτών και με ένα αριστερό δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Κάρολ για το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 80' αλλά ο Παπαδόπουλος έβαλε σωτήρια κόντρα στο βολ πλανέ που επιχείρησε ο Φουστέρ μέσα από την περιοχή.

Ο Ιμπαγάσα ήταν το τελευταίο "χαρτί" του Λεονάρντο Ζαρντίμ, με τον Αργεντινό να αντικαθιστά τον Μοδέστο στο 81'. Δύο λεπτά αργότερα ο Κάρολ θα σταματήσει τον Ντράξλερ σε τετ - α - τετ, με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά και να αφήνει κενούς χώρους στην άμυνα του. Το ίδιο θα κάνει ο Βορειοϊρλανδός πορτιέρο απέναντι στον Χούντελααρ στο 86'. Με τους ερυθρόλευκους να ψάχνουν για την ισοφάριση, οι Γερμανοί βγήκαν σε νέα κόντρα στο 92' αλλά ο Κάρολ σταμάτησε τον Πούκι.
 
Μέχρι την λήξη ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει το τέρμα της ισοφάρισης και το τελευταίο σφύριγμα του Κάιπερς βρήκε νικήτρια τη Σάλκε και τον Ολυμπιακός εκτός συνέχειας Champions League. Μαζί με τους Γερμανούς, στην επόμενη φάση προκρίθηκε η Άρσεναλ (κέρδισε 2-0 τη Μονπελιέ στο άλλο ματς του ομίλου), ενώ οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν στο Europa League.

Στο τέλος του ματς ο Κώστας Μανωλάς ήταν ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που έσπευσε στην κερκίδα που φιλοξένησε τους 5000 οπαδούς της ομάδας και πέταξε τη φανέλα του, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για την συγκλονιστική τους συμπαράσταση σε όλο το 90λεπτο. Τελευταίο παιχνίδι των Πειραιωτών στον Β' όμιλο της διοργάνωσης είναι κόντρα στην Άρσεναλ, στις 6 Δεκεμβρίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο (81' Ιμπαγάσα), Μασάντο, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Σιόβας, Γκρέκο (65' Φουστέρ), Αμπντούν, Μήτρογλου (74' Τζεμπούρ).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Ιμπαγάσα, Κοντρέρας, Φέισα, Τζεμπούρ, Φουστέρ, Πάντελιτς.

* Εκτός 18άδας έμεινε ο Ντιακιτέ.

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Φουχς, Ματίπ, Χόλτμπι (71' Πούκι), Τζόουνς, Ντράξλερ (89' Μπαρνέτα), Νόισταντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ (90+1' Μάρικα).

Αναπληρωματικοί: Χίλτεμπραντ, Εσκουδέρο, Μέτσελντερ, Κολάσινατς, Μπαρνέτα, Μάρικα, Πούκι.

Γήπεδο: "Veltins Arena"

Χωρητικότητα: 54.142 θεατές

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Βοηθοί διαιτητές: Σάντερ Φαν Ρούκελ (Ολλανδία), Έρβιν Ζάινστρα (Ολλανδία)

Τέταρτος διαιτητής: Άντζελο Μπούνμαν (Ολλανδία)

Βοηθοί διαιτητές στις δύο περιοχές: Πολ Φαν Μπούκελ (Ολλανδία), Ρίτσαρντ Λίσφελντ (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες:  40' Χολέμπας - 39' Παπαδόπουλος

Κόκκινες κάρτες: -



ALEX WEB RADIO/TV













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου