ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Συνεντευξη Βαγγέλη Μάντζαρη (video)

Συνεντευξη Βαγγέλη Μάντζαρη (video)


Λίγο μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Καβάλα, στον οποίο ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με το επιβλητικό σκορ 113-62 στο ΣΕΦ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο RedPlanet.gr. O 22χρονος πλέι-μέικερ αναφέρθηκε τόσο στις εξαιρετικές εμφανίσεις της ομάδας το τελευταίο διάστημα, σχολιάζοντας πως οι Πρωταθλητές έδειξαν μέταλλο νικητή, ενώ τοποθετήθηκε και για τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα, τον οποίο εκτός του ότι τον χαρακτήρισε ως έναν πολύ καλό προπονητή, τόνισε πως τον παραδέχεται εξηγώντας το γιατί. Ενόψει Εφές θέλει τον κόσμο να δώσει βροντερό "παρών" στο ΣΕΦ. "Να τους κάνουμε υπερήφανους", σχολίασε.
-Βαγγέλη αν και πήρατε από πολύ νωρίς ένα μεγάλο προβάδισμα στο σκορ, δείξατε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης έως το τέλος του αγώνα.

"Nαι, πράγματι, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος του.

Είδαμε αυτό το ματς σαν έναν αγώνα προετοιμασίας ενόψει του σημαντικού αγώνα της Πέμπτης (22/11) κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ, οπότε θέλαμε για 40 λεπτά να παίξουμε πολύ καλά, πράγμα το οποίο κάναμε πιστεύω.

Ξέραμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας απέναντι στην Καβάλα, αλλά θέλαμε να κάνουμε ένα πολύ καλό ματς".

-Περάσατε ως ομάδα μία μίνι κρίση, με κακές εμφανίσεις, αλλά και με ορισμένα άσχημα αποτελέσματα. Πως διαχειρίστηκες αυτό το διάστημα εσύ ως παίκτης, αλλά και η ομάδα, με αποτέλεσμα να έχετε παρουσιάσει αυτή την μεγάλη βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια, δείχνοντας χαρακτήρα και σημειώνοντας μεγάλες εκτός έδρας νίκες (με Αρμάνι και Κάχα).

"Όπως είπες και εσύ σίγουρα αντιμετωπίσαμε μία μικρή κρίση σαν ομάδα, κυρίως στα παιχνίδια απέναντι σε Εφές, Ζαλγκίρις και Τσεντεβίτα. Όλοι στον Ολυμπιακό αναρωτιόμασταν το τι συμβαίνει και κάποια στιγμή μπορώ να πω πως όλο αυτό που συνέβαινε μας επηρέασε πολύ ψυχολογικά. Στη συνέχεια όμως όλοι δείξαμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας μας. Δείξαμε μέταλλο νικητή, αλλά και το τι χαρακτήρα έχουμε ως σύνολο, με αποτέλεσμα να πετύχουμε δύο σημαντικές εκτός έδρας νίκες όπως επί της Αρμάνι στο Μιλάνο και στη συνέχεια στη Βιτόρια κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ.

Αποδείξαμε πως αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί που είμαστε, δηλαδή στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και το ότι αξίζουμε ως ομάδα να προχωρήσουμε στο TOP-16 που είναι ο πρώτος μας στόχος. Σίγουρα, αγωνιστικά κάναμε μία κοιλιά και ελπίζω να μην ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Πιστεύω πως ο καθένας από εμάς βρήκε και πάλι τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και δέσαμε ακόμη περισσότερο ως σύνολο. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη".

-Ο κόσμος συνήθως ενθουσιάζεται εύκολα με τους παίκτες που βάζουν πολλούς πόντους. Ο δικός σου ο ρόλος στην ομάδα είναι αθόρυβος, αλλά πολύ σημαντικός και καταλυτικός στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, όντας πολύτιμος με την εξαιρετική σου άμυνα, ενώ πλέον βοηθάς περισσότερο και στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτά τα πράγματα φαντάζομαι θέλει και από εσένα ο κόουτς.

"Όπως είπα και πριν ο καθένας μέσα στην ομάδα έχει τον ρόλο του και την χρησιμότητα του. Εμένα ο ρόλος μου είναι αυτός ο συγκεκριμένος. Αν τύχει να βάλω αρκετούς πόντους θα βάλω. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να βοηθάω την ομάδα από το πόστο μου ώστε να πετυχαίνει τους στόχους της και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζει ο Ολυμπιακός. Αν η ομάδα σημειώνει νίκες εγώ είμαι ευχαριστημένος. Όλα τα άλλα είναι περιττά".

-Στις πρώτες γκέλες αυτός που δέχεται συνήθως σκληρή και αυστηρή κριτική είναι ο προπονητής. Ποια είναι η άποψη σου για τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα και τι γνώμη έχεις σχηματίσει από αυτό το διάστημα της μεταξύ σας συνεργασίας στον Ολυμπιακό;

"Καταρχάς θέλω να πω για τον κόουτς πως πάνω απ' όλα πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και τον παραδέχομαι που παρόλο πολλοί προπονητές θα είχαν τεράστιο άγχος και πολύ μεγάλη πίεση αναλαμβάνοντας τα ηνία μίας ομάδας που είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ευρώπης, στα δύσκολα δεν βγήκε ποτέ να εκθέσει κάποιον παίκτη. Έβγαινε πάντα εκείνος μπροστά, λέγοντας "εγώ φταίω παιδιά, εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη". Στα δύσκολα προσπάθησε μόνο να μας εμψυχώσει και δεν έψαξε να κατηγορήσει κανέναν! Και αυτό είναι ό,τι σημαντικότερο για μία ομάδα η οποία πέρασε μία κρίση, όπως εμείς. Και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο πιστεύω πως ο Ολυμπιακός φέτος θα τα πάει πολύ καλά.

-Έρχεται ένα πολύ σημαντικό ματς κόντρα στην Εφές. Πέρα από την χρησιμότητα του θετικού αποτελέσματος, βλέπετε το παιχνίδι και κάπως εγωιστικά; Από πλευράς πως δεχτήκατε μία "βαριά" ήττα στην Κωνσταντινούπολη. Θα ζητήσετε, λοιπόν, στο ΣΕΦ, πέρα από τη νίκη, και την εκδίκηση μέσα από μία πολύ εμφάνιση;

"Σίγουρα έχουμε έναν εγωισμό, ο οποίος πληγώθηκε μέσα στην Τουρκία, τόσο από την άσχημη εμφάνιση μας, όσο και από το εύρος της ήττας μας. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να τους δείξουμε πως εδώ πέρα είναι το σπίτι ματς και από το ΣΕΦ από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να περάσει κανένας αντίπαλος. Εγώ αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως θέλουμε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού δίπλα μας! Διότι το παιχνίδι κόντρα στην Εφές είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Με την βοήθεια τους από την κερκίδα θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον καλύτερο ματς εαυτό μέσα στο γήπεδο, ώστε να τους κάνουμε να νιώσουν υπερήφανοι για εμάς".

Σε βίντεο η συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζαρη στο RedPlanet.gr:

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο RedPlanet.gr (19/11/12) από redplanetgr

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου