ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ολυμπιακός - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0 (pics+video)

Ολυμπιακός - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0 (pics+video)

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Επιτακτική η ενίσχυση στην επίθεση, καθώς οι Βάσκοι δεν αισθάνθηκαν τη γραμμή κρούσης των Πρωταθλητών Ελλάδας. Ξεχώρισαν οι Μαζουακού-Nτοσεβί στο πρώτο ημίχρονο και οι Κασάμι-Γκαζαριάν στο δεύτερο. Βραβεύτηκε και αποθεώθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην επιστροφή του στον Πειραιά. Όλα τα έσοδα της αναμέτρησης διατέθηκαν στη UNICEF.

Μπροστά σε πολύ κόσμο για τα δεδομένα της εποχής (σ.σ. κόπηκαν 20.584 εισιτήρια), Ολυμπιακός και Αθλέτικ Μπιλμπάο "κόλλησαν" στο μηδέν, στο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος και τιμήθηκε για την προσφορά του στην ομάδα του Πειραιά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, όλα τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στη UNICEF. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με την έλλειψη ρυθμού και σέντερ φορ στους Πρωταθλητές Ελλάδας να επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του ερυθρόλευκου συνόλου.
 


 

 
Ο Μίτσελ Γκονθάλεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-2-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Αμπιντάλ, Μαζουακού. Ο Σάμαρης ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μανιάτη σε θέση μέσα δεξιά και τον Φουστέρ σε ρόλο μέσα αριστερά στην τριπλέτα της μεσαίας γραμμής. Ο Ντοσεβί κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ντομίνγκες αγωνίστηκε πίσω από τον Διαμαντάκο, ο οποίος ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης. Ο Μαζουακού, ουσιαστικά, έπαιζε ολόκληρη την αριστερή πλευρά μόνος του. Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την Αθλέτικ Μπιλμπάο με σύστημα 4-4-2.

Πανω απο 20.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδωσαν βροντερό "παρών" στο πρώτο και μοναδικό εν Ελλάδι φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Ο αγώνας διεξήχθη για ιερό σκοπό, καθώς τα έσοδά του θα διατεθούν στον Οργανισμό της UNICEF. Πριν από τη σέντρα, επίσης, τιμήθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη για την προσφορά τους στο σύλλογο.



Ο αγώνας
 
Στο 11', ο Σαλίνο ήταν αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και δοκίμασε το δεξί του πόδι, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 13' την ίδια κατάληξη είχε το καλό δεξί σουτ του Ιμπάι Γκόμεθ εκτός περιοχής. Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 22', όταν ο Ντομίνγκες σέντραρε με το δεξί από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, ο Μανιάτης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και πήρε την κεφαλιά ως κρυφός κυνηγός, στην πλάτη των στόπερ της Μπιλμπάο, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.


 
Στο 36', ο Διαμαντάκος βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Οραϊθόθ τον πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα με τα πόδια αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του. Ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να "τσιμπήσει" την μπάλα και να βρεθεί πρόσωπο με κενό τέρμα. Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, αλλά η Αθλέτικ του Βαβέρδε δεν πάτησε πολλές φορές την περιοχή του Ρομπέρτο. Στο 44', ο εκρηκτικός Μαζουακού έβγαλε παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα και δεν βρέθηκε ένας ερυθρόλευκος να την σπρώξει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.


 
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά ο ρυθμός του ήταν σχετικά καλός. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με τους Ντομίνγκες (από τον άξονα) και Μαζουακού (από τα αριστερά). Στο 8', οι Βάσκοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα επίθεση έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες, αλλά την τελευταία στιγμή έκανε σωστό τάκλιν ο Μανιάτης και δεν υπήρξε σουτ προς την εστία του Ρομπέρτο.

 
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μίτσελ έκανε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Μέγιερι πήρε τη θέση του Ρομπέρτο, ο Ελαμπντελαουί του Ομάρ, ο Μποτία του Παπαδόπουλου, και ο Κασάμι του Ντομίνγκες. Ο Μποτία έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη. Έξι αλλαγές έκανε από την πλευρά του και ο Βαλβέρδε. Στο 57', το σουτ του Ιμπάι Γκόμεθ κατέληξε άουτ. Στο 59', οι Γκαζαριάν, Κολοβός, Σαβιόλα, Εντινγκά εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Ντοσεβί, Φουστέρ, Διαμαντάκου, Σάμαρη. Η Μπιλμπάο είχε ξεκάθαρη υπεροχή από το πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν αυτός που είχε την πρώτη ξεκάθαρη ευκαιρία για να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο. Με... τριαντάρα μπαλιά, ο Κασάμι βρήκε τον Μανιάτη σε θέση μέσα δεξιά εντός περιοχής, εκείνος έκανε το γύρισμα προς το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Κολοβό, το δεξί σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Οραϊθόθ.


 
Στο 65', ο Μέγιερι βγήκε εκτός περιοχής και έκανε ντρίμπλα αντί να διώξει την μπάλα, αλλά σε δεύτερο χρόνο διόρθωσε το λάθος του. Στο 67', ο Βούρος πήρε τη θέση του Μαζουακού, που αποχώρησε τραυματίας. Στο 69', οι Μπουχαλάκης και Αυλωνίτης αντικατέστησαν τους Μανιάτη και Αμπιντάλ. Όπως καταλαβαίνετε, οι αλλαγές από τις δύο ομάδες ήταν πολλές στο δεύτερο ημίχρονο και χάθηκε ο όποιος ρυθμός υπήρχε στο ματς Στο 71', το δεξί σουτ του Βιγκουέρα εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την ερυθρόλευκη εστία. Στο 72', ο Γκαζαριάν ελευθερώθηκε ωραία από τον αντίπαλό του, σε θέση μέσα αριστερά εντός περιοχής, και σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 84', ο Γκαζαριάν επιχείρησε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πασάροντας παράλληλα με την εστία, αλλά ο Ιραϊθόθ έδιωξε δύσκολα, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Είναι προφανές πως από την ομάδα του Ολυμπιακού λείπει πάρα πολύ ένας σέντερ φορ-γκολτζής. Η Μπιλμπάο απειλήθηκε ελάχιστα από τους Πειραιώτες σε όλο το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες στιγμές. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αθλέτικ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας περισσότερη ώρα στα πόδια της. Ωστόσο, δεν είχε τις κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο (46' Μέγιερι), Μανιάτης (69' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (46' Κασάμι), Σάμαρης (59' Εντινγκά), Διαμαντάκος (59' Σαβιόλα), Φουστέρ (59' Γκαζαριάν), Παπαδόπουλος (46' Μποτία), Αμπιντάλ (69' Αυλωνίτης), Μαζουακού (67' Βούρος), Σαλίνο (46' Ελαμπντελαουί), Ντοσεβί (59' Κολοβός).

Αναπληρωματικοί: Μέγιερι, Αυλωνίτης, Βούρος, Μποτία, Μπουχαλάκης, Ελαμπντελαουί, Γκαζαριάν, Κασάμι, Κολοβός, Εντινγκά, Σαβιόλα.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Μπαλενθιάγκα (46' Σαν Χοσέ), Λαπόρτ (46' Ντε Μάρκος), Γκουρπέγκι (79' Ετσέιτα), Ουνάι Λόπεθ (46' Ακέτσε), Μικέλ Ρίκο (46' Μπενιάτ), Ιτουράσπε, Αντούριθ (46' Γκιγιέρμο), Μουνιάιν (46' Σουσαέτα), Ιμπάι Γκόμεθ (63' Βιγκουέρα).

Αναπληρωματικοί: Ερερίν, Σουσαέτα, Μοράν, Ετσεΐτα, Μπενιάτ, Ακέτσε, Σαν Χοσέ, Βιγκουέρα, Γκιγιέρμο.

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθήνα)
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθήνα), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθήνα)
Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνα)

Τα highlights της αναμετρησης



To γενικο συμπερασμα απο τις αναμετρησεις του Ολυμπιακου

Ο κόσμος του δηλώνει ευχαριστημένος. Αυτά που έχει δει τα από τα φιλικά δείχνουν ομάδα δουλεμένη. Οι αλλαγές σε τέτοια παιχνίδια πολλές. Ουσιαστικά παίζουν όλοι οι παίκτες. Το σημαντικό όμως είναι ότι βλέπεις το σύνολο που είναι μέσα στο γήπεδο να μην παρεκκλίνει των αρχών του και των όσων έχει δουλέψει στην προπόνηση. Οποιος κι αν μπει στο γήπεδο η ανάπτυξη, η σκέψη, η ανασταλτική λειτουργία πάντα έχει μια γραμμή.

Τα φιλικά που έχει δώσει ως τώρα ο Ολυμπιακός δεν ήταν εύκολα. Οσο κι αν ακόμη είναι σε στάδιο προετοιμασίας δεν έπαιξε κόντρα σε  μπυραρίες. Τελευταία η Μπιλμπάο που σε πέντε μέρες παίζει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Νάπολι. Για τον Ολυμπιακό όσα φιλικά έδωσε ήταν όλα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Προετοιμάζεται για την πρεμιέρα των ομίλων που είναι σχεδόν σε ένα μήνα από τώρα. Του λείπουν πολλά; Όχι. Οσα είναι αυτά είναι γνωστά σε όλους. Λείπουν οι δυο επιθετικοί (Πουλίδο κι ο βασικός φορ) και το να μπει στο παιχνίδι ο Αφελάι. Το ματς με την Ατλέτικ δεν ήταν εύκολο. Πίεση ψηλά, ταχύτητα και κλειστοί διάδρομοι από την ομάδα του Βαλβέρδε που δεν επέτρεψε πολλά πολλά στους Πειραιώτες.

Ο Μίτσελ έχει πολλούς παίκτες στο κέντρο, ενώ στην άμυνα με τα μπακ να κάνουν καλή δουλειά και τον Αμπιντάλ με την εμπειρία του να δεσπόζει την έχει βρει την άκρη. Μπροστά; Ποιος είπε ότι ο Ολυμπιακός έχει κλείσει τις μεταγραφές του; Μόλις ολοκληρωθεί το παζλ στην επίθεση θα καταλάβουμε πλήρως για το που το πάει ο φετινός Ολυμπιακός. Βέβαια, απομένει μόλις ένα φιλικό μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Αυτό μπορεί να προκαλεί ένα μίνι άγχος, αλλά το μυαλό των «κόκκινων» είναι επί της ουσίας στο ξεκίνημα του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί πάντα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά υπάρχει πλέον η εμπειρία για να τα καταφέρει ξανά. Προφανώς αναμένουμε τις τελευταίες προσθήκες στη γραμμή κρούσης ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα.

Ο Μίτσελ έχει πολλές επιλογές στα χέρια του. Υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και ακολουθείται πιστά. Προς το παρόν είναι αυτό που λέμε πάντα: «είναι σε καλό δρόμο». Όταν αποκτήσει φουλ δύναμη στα άκρη και βρει τον εκτελεστή μπροστά τότε θα είναι σε θέση αυτό που θέλει. Εχει δείξει ότι μπορεί αρκετά. Φυσικά και του λείπει η τελική πάσα, η ενέργεια μπροστά για να κάνει περισσότερες φάσεις. Μιλάμε πάντα με αντιπάλους τύπου Ατλέτικ, Λίβερπουλ ή Σίτι. Λίγο χρόνο χρειάζεται για να δέσει. Ως το ξεκίνημα του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει αρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά εκεί είναι ο πρωταθλητής. Σίγουρα θα είναι διαφορετικά ματς σε σχέση με αυτά της προετοιμασίας, αλλά και οι αντίπαλοι δεν έχουν την ίδια ποιότητα με αυτούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ταυτότητα έχει σαν ομάδα. Προφανώς και φαντάζει πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Όταν αποκτήσει ρυθμό και τον killer τότε θα γίνει μια άλλη, πολύ καλύτερη ομάδα, σε σχέση με αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής.



ALEX WEB RADIO/TV
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου