ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Στο καλο και με την νικη...

Στο καλο και με την νικη...

22/10/2013
 "Ερυθρόλευκο" χρώμα πήρε το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το πρωί της Τρίτης καθώς συγκεντρώθηκε η αποστολή του Ολυμπιακού για να αναχωρήσει στις 10:00 για την Λισαβόνα. Εκεί οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα τεθούν το αύριο το βράδυ αντιμέτωποι με την Μπενφίκα για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Πεταει για Λισαβονα ο Ολυμπιακος με στόχο να «αγκαλιάσει» τη δεύτερη θέση στο αυριανό παιχνίδι με την Μπενφίκα. Πώς προτίθεται να παρατάξει τους Πειραιώτες ο Μίτσελ.

Στα ύψη είναι η ψυχολογία όλων στον Ολυμπιακό μετά την σπουδαία νίκη στην έδρα της Άντερλεχτ και τις νίκες στο πρωτάθλημα, οι οποίες τον διατηρούν μόνο πρώτο στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Σήμερα το πρωί (στις δέκα) οι Πειραιώτες αναχωρούν με στόχο ένα νέο «χτύπημα» με το οποίο θα… αγκαλιάσουν τη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο και ταυτόχρονα την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Με αυτό το σκεπτικό ετοιμάζει τα πλάνα του ο Μίτσελ, χωρίς καν να έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο της ισοπαλίας. Άλλωστε, η φετινή ομάδα υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος παίρνει αρκετά ρίσκα στους αγώνες της, κοιτάζει πάντα τη νίκη.

Ο 50χρονος προπονητής ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και να μην επαναπαυτούν στιγμή.
Ετοιμάζει νέο «χτύπημα»
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο. Την τετράδα στην άμυνα θα αποτελέσουν – από δεξιά προς αριστερά – οι Μανιάτης (ή ο Σαλίνο), Μανωλάς, Σιόβας και Χολέμπας.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης και ο Εντινγκά, εφόσον παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μανιάτης. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Βάις και ο Φουστέρ (ή ο Ντομίνγκες), με τον Σαβιόλα και τον Μήτρογλου να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Κάμπελ, Μασάντο, Μετζανί, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος και Γιαταμπαρέ.

Το πρόγραμμα της Τρίτης πριν το ματς με Μπενφίκα

Το πρόγραμμα της Τρίτης πριν το ματς με Μπενφίκα
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και το πρόγραμμα της ομάδας την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, με τη συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ και την τελευταία προπόνηση πριν τη "μάχη" κόντρα στην Μπενφίκα!
Το πρόγραμμα το απόγευμα της Τρίτης διαμορφώνεται ως εξής:
Η αποστολή ταξιδεύει το πρωί της Τρίτης από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμό τη Λισαβόνα.
18:30 (τοπική ώρα): Συνέντευξη Τύπου του προπονητή κ. Μίτσελ και ενός ποδοσφαιριστή, στο γήπεδο της Μπενφίκα.
19:00 (τοπική ώρα): Προπόνηση του Ολυμπιακού

Ο διαιτητής του El Clásico στο Μπενφίκα-Ολυμπιακός

Ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο θα διευθύνει έναν ακόμα αγώνα του Ολυμπιακού, αυτόν με την Μπενφίκα, τρεις μέρες πριν σφυρίξει το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ.
Ο Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο και πάλι στον δρόμο του Ολυμπιακού. Ο 40χρονος Ισπανός θα σφυρίξει για 5η φορά αγώνα των "ερυθρολεύκων" στην Ευρώπη καθώς επιλέχθηκε από την UEFA για το Μπενφίκα-Ολυμπιακός (23/10, 21:45).
Μάλιστα αυτό το παιχνίδι έρχεται για τον Μαγιένκο, μόλις τρεις ημέρες πριν το πρώτο Clásico της χρονιάς το οποίο και θα διευθύνει στο "Καμπ Νόου" (26/10, 19:00).

Ο Μαγιένκο έχει σφυρίξει επίσης τον Ολυμπιακό το 2009 τόσο στα πλέι-οφ της διοργάνωσης (στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Σερίφ) όσο και στους ομίλους (στο 0-0 με την Αλκμάαρ στην Ολλανδία).
Ακολούθησαν τα διαδοχικά ματς με την Άρσεναλ στο "Καραϊσκάκης", το 2011 (3-1) και το 2012 (2-1).
Επιπλέον έχει διαιτητεύσει άλλες τρεις ελληνικές ομάδες. Το 2007 το Πανιώνιος-Γαλατάσαραϊ 0-3, το 2011 το Άρης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 και τον περασμένο Φλεβάρη το Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 0-0.
Ο Μαγιένκο έχει τον τίτλο του πιο νεαρού ρέφερι που διηύθυνε αναμέτρηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, σε ηλικία 26 ετών (από το 2000). Είναι Κοινωνιολόγος στο επάγγελμα και συμμετείχε ως ο μοναδικός Ισπανός διαιτητής στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Από το 2007 που σφύριξε για πρώτη φορά αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ (Μπάγερν-Σπαρτάκ Μόσχας) στην ελίτ των διαιτητών παγκοσμίως. Τέλος, έχει κερδίσει το βραβείο "Don Balon", ως καλύτερος Ισπανός διαιτητής τις σεζόν 2005 και 2007.

Δηλωσεις πριν την αναμετρηση...

Ευχές του Ρομπέρτο στη Μπενφίκα…

Ό,τι καλύτερο, αλλά μετά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ευχήθηκε στην Μπενφίκα ο Ρομπέρτο μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα, O Jogo.

Ευχές του Ρομπέρτο στη Μπενφίκα…
Ό,τι καλύτερο, αλλά μετά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ευχήθηκε στην Μπενφίκα ο Ρομπέρτο μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα, O Jogo.

Ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων αγωνιζόταν στο παρελθόν στην πορτογαλική ομάδα.

«Ειλικρινά εύχομαι τα καλύτερα για την Μπενφίκα αλλά μόνο μετά από τα δύο παιχνίδια που θα δώσει με τον Ολυμπιακό», επεσήμανε ο ισπανός πορτιέρο.

Ο Ρομπέρτο αγωνίστηκε στην πορτογαλική ομάδα στην αγωνιστική περίοδο 2010-11 σε 25 παιχνίδια.

«Καθοριστικό ματς με Ολυμπιακό»

Τη σημασία που έχει για την Μπενφίκα η προσεχής αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League εξήγησε ο Ζόρζε Ζεσούς μετά τη νίκη επί της Σινφαές.

«Καθοριστικό ματς με Ολυμπιακό»
Το καθήκον της έκανε χθες η Μπενφίκα, η οποία επικράτησε με σκορ 1-0 της Σινφαές για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Πορτογαλίας και δοκίμασε αρκετούς νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε πως το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους «αετούς», επειδή θα κρίνει τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε μερικούς νέους παίκτες, τους οποίους πιστεύουμε. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλη ευθύνη για έναν προπονητή και εγώ ανέλαβα αυτή την ευθύνη. Ο Ιβάν (Καβαλέιρο) έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει», ανέφερε αρχικά ο 59χρονος προπονητής και συνέχισε:

«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος με την προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών μας και την εικόνα που είχε η Μπενφίκα. Ήταν ένα ρίσκο, επειδή σε αγώνες Κυπέλλου είναι πιθανό να σημειωθούν εκπλήξεις. Πιστεύω, όμως, ότι η ποιότητα των νεαρών παικτών της Μπενφίκα θα είναι χρήσιμη στο μέλλον».

Ερωτηθείς για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Ζεσούς απάντησε: «Υπάρχει πιθανότητα να συμπεριλάβουμε στην αποστολή κάποιους από αυτούς. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, επειδή είμαι σίγουρος ότι θα κρίνει τη δεύτερη θέση στον όμιλο για τον Ολυμπιακό και την Μπενφίκα». 
 

Μάτιτς: "Καλή ομάδα ο Ολυμπιακός"

Ο Μάτιτς τόνισε πως η Μπενφίκα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες, χαρακτήρισε καλή ομάδα τον Ολυμπιακό και θέλει να ανταλλάξει την φανέλα του στο τέλος με τον Σαβιόλα.
Ο Σέρβος ανασταλτικός μέσος της Μπενφίκα, Νεμάνια Μάτιτς, δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες, χαρακτήρισε καλή ομάδα τον Ολυμπιακό και περιμένει να ανταλλάξει την φανέλα του με τον πρώην συμπαίκτη του, Χαβιέρ Σαβιόλα.
Ο 25χρονος  ποδοσφαιριστής μίλησε στο επίσημο κανάλι της Μπενφίκα, λέγοντας τα εξής για την αναμέτρηση κόντρα στους Πρωταθλητές Ελλάδας: "Ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο γιατί πάντα είναι πιο εύκολο το να αγωνίζεσαι μπροστά στο κοινό σου. Ο προπονητής μας ετοίμασε ορισμένα βίντεο για τον Ολυμπιακό και είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει μία καλή ομάδα. Κέρδισαν την Άντερλεχτ εκτός έδρας με σκορ 0-3 και διαθέτουν δύο καλούς παίκτες, τους οποίους οι φίλαθλοι μας τους γνωρίζουν αφού αγωνίστηκαν στην Μπενφίκα, όπως τους Σαβιόλα και Ρομπέρτο. Καλά παιδιά και εξαιρετικοί χαρακτήρες και οι δύο. Θα κάνω τα πάντα ώστε να κερδίσουμε και ελπίζω στο τέλος του αγώνα να ανταλλάξουμε φανέλα με τον Σαβιόλα".

Μασάντο: "Στο γήπεδο που κέρδισα 4-0"

Mε μήνυμα του στο facebook ο Μασάντο σχολίασε πως θα παίξει στο γήπεδο όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Πορτογαλία, όπου κέρδισε με 4-0 σκορ την Ισπανία.
Ο Πάουλο Μασάντο είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς κόντρα στην Μπενφίκα στην Λισαβόνα. Ο 27χρονος μέσος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός, έχοντας ξεπεράσει και τον τραυματισμό του, και  έγραψε το εξής μήνυμα στο facebook.
"Χαρούμενος που επιστρέφω να αγωνιστώ στο στάδιο (Ντα Λουζ) όπου έπαιξα για πρώτη φορά με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Είχαμε κερδίσει τότε με σκορ 4-0 την Ισπανία. Οι βαλίτσες είναι έτοιμες για το ταξίδι και το κίνητρο είναι μεγάλο", ανέφερε ο Πάουλο Μασάντο.

Ρομπέρτο: "Καλό το Ντα Λουζ, αλλά όχι σαν το Καραϊσκάκης"

Έχοντας εμπειρία ενός χρόνου στην Μπενφίκα, ο Ρομπέρτο μιλά για τα δυνατά και αδύνατα σημεία των Πορτογάλων, για το τι πρέπει να κάνει και τι να διορθώσει σε σχέση με την Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός, ενώ χαρακτηρίζει τους φίλους των Πειραιωτών "παράδειγμα φιλάθλων".

  Αναλυτικά όσα είπε ο Ρομπέρτο

Για το αν τα δύο ματς με την Μπενφίκα θα καθορίσουν το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού: "Ναι, είναι πολύ πιθανόν, γιατί πιστεύω πως εμείς και η Μπενφίκα θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Επομένως, αυτά τα δύο παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντικά. Και κυρίως το πρώτο, γιατί είναι εκτός έδρας. Πάντα για εμάς τα εκτός έδρας ματς είναι λίγο πιο δύσκολα".
Γα την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο "Ντα Λουζ", την οποία έχει ζήσει: "Πιστεύω πως είναι μία ομάδα η οποία παίζει πάρα πολύ καλά στην έδρα της. Γιατί οι οπαδοί της δημιουργούν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Όχι βέβαια σαν το Καραϊσκάκη, γιατί η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι πάντα πάρα πολύ θερμή. Όμως, διαθέτει ένα κοινό το οποίο υποστηρίζει πάντα πάρα πολύ την ομάδα του. Επίσης είναι μία ομάδα πάρα πολύ καλά δουλεμένη, με ικανούς παίκτες, οι οποίοι έχουν δείξει πως μπορούν να τα πάνε πάρα πολύ καλά και να τη βοηθήσουν στην Ευρώπη".
Για τις διαφορές του εκτός έδρας ματς της Μπενφίκα σε σχέση μ' αυτό κόντρα στην Άντερλεχτ: "Αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ας είναι και το παιχνίδι το ίδιο. Δε θα μας πείραζε. Όμως, αν πρέπει κάτι να διορθώσουμε, πιστεύω πως δεν πρέπει να αφήσουμε στον αντίπαλο την κατοχή της μπάλας. Γιατί εμείς είμαστε μία ομάδα η οποία έχει μάθει να έχει την κατοχή της μπάλας. Και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να βελτιώσει την εικόνα μας στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ. Ήταν ένα λάθος που θα μπορούσε να μας κόστιζε το παιχνίδι εκεί".
Για το πέρασμά του από την Μπενφίκα (2010-11) και τις επαφές που έχει κρατήσει: "Έχει τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας ενός μεγάλου συλλόγου. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Πορτογαλίας. Τραβάει πάντα την προσοχή του Τύπου. Επομένως οι παίκτες νιώθουν πάρα πολύ καλά τη σημασία που έχει η ομάδα αυτή για την Πορτογαλία. Και ξέρουν την υποχρέωσή τους για να τα πηγαίνουν πάντα καλά σε όλες τις διοργανώσεις.
Είναι ένας σύλλογος πολύ καλά οργανωμένος. Έχω αναμνήσεις όλων των ειδών από τη χρονιά μου στην Μπενφίκα. Κυρίως καλές, γιατί ήταν μία περίοδος στην οποία με υποδέχθηκαν πολύ καλά και συνεργάστηκα πάρα πολύ καλά με  αρκετούς ανθρώπους εκεί. Διατηρώ σχέσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Γιατί στο κάτω - κάτω αυτό είναι που μένει σε έναν παίκτη όταν φεύγει από μία ομάδα. Να κρατήσει επαφές και φιλίες με κάποιους συνεργάτες του".
Για την παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στις Βρυξέλλες και τώρα στη Λισσαβόνα: "Η αλήθεια είναι πως με εξέπληξε πολύ ευχάριστα η παρουσία του κόσμου στις Βρυξέλλες. Με τις εκδηλώσεις των φιλάθλων μας που βρέθηκαν στο γήπεδο, σε αρκετές φάσεις ήταν σα να παίζουμε εμείς στην έδρα μας. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό για εμάς τους παίκτες.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού δείχνει παντού πως πρέπει να είναι οι φίλαθλοι. Είναι παράδειγμα φιλάθλων. Και πιστεύω πως θα είναι πάρα πολύ ευχάριστο να επαναληφθεί αυτό στη Λισσαβόνα. Πάντα είναι πάρα πολύ σημαντική και απαραίτητη η στήριξή τους για εμάς".
Για την πανέμορφη Λισσαβόνα που φιλοξένησε τον ίδιο και την οικογένειά του για έναν ολόκληρο χρόνο: "Είναι μία πάρα πολύ όμορφη πόλη. Είναι πολύ ελκυστική για τον τουρίστα. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ η περιοχή Bairro Alto. Είναι μία πάρα πολύ γραφική περιοχή. Επίσης, μου αρέσει πάρα πολύ στις όχθες του ποταμού. Όμως, όλα αυτά είναι δική μου γνώμη. Η Λισσαβόνα έχει πάρα πράγματα να δεις και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να επισκεφθείς. Ένα από αυτά που σε όλους σίγουρα θα αρέσει, είναι το γήπεδο, απ' το οποίο ελπίζω να φύγουμε χαρούμενοι".
Το μήνυμα του Ρομπέρτο στην πρώην ομάδα του: "Ελπίζω να απολαύσουν το παιχνίδι. Όμως, ελπίζω να είμαστε εμείς οι νικητές. Μετά απ' το τέλος των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, τους εύχομαι ό,τι καλύτερο γιατί είναι μία πόλη την οποία έχω αγαπήσει πολύ. Ήταν για έναν ολόκληρο χρόνο το σπίτι μου, το σπίτι της οικογένειάς μου. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εκεί. Και αφού τελειώσουν αυτά τα δύο παιχνίδια, τους εύχομαι ό,τι καλύτερο".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου