ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τα αποτελεσματα της Super League (videos)

 Τα αποτελεσματα της Super League (videos)

21/10/2013

 

Παει και η 8η αγωνιστικη...πεφτει σημερα η αυλαια με την αναμετρηση Πανιωνιος-ΠΑΣ Γιαννενα...

Μια αγωνιστικη που εκρυβε παρα πολλα, νικες για τους δυνατους, ισοπαλιες στα τοπικα ντερμπυ , ξεσπασματα απο υποτιθεται χαμενους..αλλα και ηττες με κατω τα χερια...

Παρακολουθηστε την ανασκοπηση και τα στατιστικα των αναμετρησεων.

Ατρόμητος - Λεβαδειακός 3-0

Ο Ατρόμητος είχε εύκολο έργο στο Περιστέρι απέναντι στον Λεβαδειακό τον οποίο και νίκησε με 3-0. Τραγικοί στην άμυνα οι Βοιωτοί που μπορούσαν να χάσουν με ακόμα μεγαλύτερο σκορ.
Το παιχνίδι είχε φαβορί (τον Ατρόμητο) κάτι που αποδείχθηκε και από το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ομάδα του Περιστερίου νίκησε εύκολα με 3-0 τον Λεβαδειακό.
Η διαφορά των δυο ομάδων ήταν τόσο μεγάλη στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ο Ατρόμητος θα μπορούσε να προηγείται ακόμα και με 4-0 στο πρώτο ημίχρονο αν ο Ναπολεόνι ήταν πιο προσεκτικός.

Ο Λεβαδειακός αντέδρασε για ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η έλλειψη ποιότητας ήταν φανερή αν εξαιρέσουμε τον Βαγγέλη Μάντζιο που δημιούργησε 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σηφάκη.
Πλέον οι Βοιωτοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση μιας και διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα.


Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Καιρός: Ηλιοφάνεια
Διαιτητής: Κύζας Γεώργιος (Δράμας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης Δαμιανός, Δημητριάδης Ιορδάνης
Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Καραγκούνης (Πίτου 77'), Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Ουμπίδες (Καραμάνος 84'), Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος.
Λεβαδειακός (Φαράντος): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης (Νικολακάκης 66'), Μανόλο, Λαμπρόπουλος, Κονέ, Μάγκας, Ορτέγκα (Μπούστο 46'), Μάρτινς, Μάντζιος, Κάντζι (Βασιλείου 81').
Γκολ: Ιγκλέσιας (12' κεφαλιά), Ταυλαρίδης (14' κεφαλιά), Ναπολεόνι (76' σουτ)
Κάρτες: Κάτζι (κίτρινη 37'), Λαζαρίδης (κίτρινη 56'), Κονέ (κίτρινη 58'),


Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και έκλεισε στα καρέ του τον Λεβαδειακό που δεν είχε τρόπο για να απειλήσει την ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Η πρώτη καλή φάση ήταν για τους γηπεδούχους με μία επικίνδυνη σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά, όμως ο Παπαδόπουλος δεν πρόλαβε στο πίσω δοκάρι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Δυο στα δυο
Η τραγική εικόνα της άμυνας του Λεβαδειακού είχε ως αποτέλεσμα οι Βοιωτοί να δεχθούν δυο γκολ μέσα σε δυο λεπτά με τον ίδιο τρόπο! Ο Ουμπίδες εκτέλεσε κόρνερ, στο πρώτο σκόραρε ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά, ενώ στο δεύτερο ο Ταυλαρίδης με τον ίδιο τρόπο (12' και 14').
Η ομάδα του Ατρόμητου έφτασε κοντά στο 3-0 άλλες τέταρτη φορές στο πρώτο μέρος. Αρχικά ο Στέφανο Ναπολεόνι φάτσα με το τέρμα σούταρε ψηλά άουτ (25'), στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με "ψαλιδάκι" έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα (29'), ενώ στο 32' ο Ναπολεόνι βρέθηκε φάτσα με τον Πρζιρόβσκι ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα πόδι σε κόρνερ!
Πάντως η τελευταία (τέταρτη) ήταν και η πιο αστεία. Ο Μανόλο (που φέτος έχει "κάψει" τον Λεβαδειακό) γύρισε λάθος στον Πρζιρόβσκι, ουσιαστικά δίνοντας ασίστ στον Ναπολεόνι! Ο Ιταλός επιθετικός και πάλι νικήθηκε από τον κίπερ των Βοιωτών.

Το δεύτερο ημίχρονο

Καμία σχέση ο ρυθμούς του πρώτου μέρους με το δεύτερο. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του, όμως η έλλειψη ποιότητας έβαζε "φρένο" στις όποιες σκέψεις για κάποιο γκολ. Παρόλα αυτά στο 55ο λεπτό ο Μάντζιος έκανε κοντρόλ, γύρισε εντυπωσιακά το σώμα του και έκανε ένα σουτ, με τον Σηφάκη να μπλοκάρει. Αν έμπαινε πάντως γκολ θα ήταν σίγουρα φαβορί για το καλύτερο της αγωνιστικής.
Στο 69ο λεπτό ο Ατρόμητος έφτασε για μια ακόμα φορά κοντά στο 3-0, όμως ο Καραγκούνης μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή σούταρε άουτ. Ο Βαγγέλης Μάντζιος παραλίγο να ξαναβάλει στο παιχνίδι τον Λεβαδειακό στο 75ο λεπτό, όμως το σουτ του στο ύψος της μικρής περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Επιτέλους γκολ
Ο Στέφανο Ναπολεόνι δικαιούταν ένα γκολ, αφού έχασε 4-5 απίστευτες ευκαιρίες, και τελικά το πέτυχε στο 76ο λεπτό. Ο Ιταλός έφυγε στην κόντρα και με όμορφη κίνηση "ψάρωσε" τον Πρζιρόβσκι σκοράροντας με όμορφο πλασέ. Το παιχνίδι έχασε το ρυθμό του στα τελευταία λεπτά και αυτό το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο MVP

Από τα πόδια του Ουμπίδες ξεκίνησαν τα δυο πρώτα γκολ του Ατρόμητου. Γενικότερα ο Αργεντινός άσος είναι σπουδαία μεταγραφή για τον Ατρόμητο, αφού σε κάθε παιχνίδι βοηθά τα μέγιστα. Από κοντά και ο Ναπολεόνι που έχασε βέβαια τα άχαστα μέχρι να σκοράρει τελικά στο 76'.

Η εικόνα του Λεβαδειακού φανερώνει μία ομάδα σε αποσύνθεση που θα χρειαστεί τουλάχιστον 3-4 μεταγραφές βασικών παικτών τον Γενάρη για να έχει ελπίδες παραμονής. Από όλους τους παίκτες ο Μανόλο σε ένα ακόμα παιχνίδι είχε τραγική απόδοση. Μάλιστα σε κάποια φάση στο πρώτο μέρος έδωσε ασίστ στον Ναπολεόνι σε λάθος γύρισμα στο τέρμα.

Στατιστικά

3 Γκολ 0
3 Ασίστ 0
19 Τελικές Προσπάθειες 10
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχήςψ5
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
4 Κεφαλιές 0
6 Αποκρούσεις 6
14 Επεμβάσεις 17
19 Κλεψίματα 21
9 Φάουλ 26
9 Οφσάιντ 1
13 Κόρνερ 5
42 Λάθη 47
16/30 Γεμίσματα 6/19
Tα γκολ και τα highlights της αναμετρησης


ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου. Καλοί οι Αρκάδες μετά τα δυο τέρματα του Δικέφαλου αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να μειώσουν το σκορ.
 
Χορταστικό παιχνίδι στην Τούμπα και καθαρή νίκη του ΠΑΟΚ μπροστά σε 17.000 οπαδούς του. ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης δεν φάνηκαν ιδιαίτερα επηρεασμένοι από τη διακοπή του πρωταθλήματος και πρόσφεραν όμορφο θέαμα στην Τούμπα.
Ειδικά οι γηπεδούχοι, έκαναν για μεγάλο διάστημα μία μεστή εμφάνιση, παρουσιάζοντας βελτίωση στο επιθετικό παιχνίδι τους και βγάζοντας για πρώτη φορά τόσους πολλούς αυτοματισμούς και φάσεις με κάθετες πάσες.

Πάντως, τη νίκη υπέγραψε ο Μιγκέλ Βίτορ με δύο κεφαλιές από στημένες φάσεις (η πρώτη από κόρνερ του Στοχ και η δεύτερη από φάουλ του Λίνο), κερδίζοντας δικαιωματικά τον τίτλο του MVP.
Ο Αστέρας δεν ήταν κακός επιθετικά (ειδικά μετά το δεύτερο γκολ του Βίτορ και τις αλαλγές που έκανε ο Στάικος Βεργέτης) και έχασε αρκετές ευκαιρίες πέφτοντας πάνω σε ένα εξαιρετικό Χακόμπο. Ωστόσο, είχε πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία του και ειδικά στο κέντρο της άμυνας τα οποία και πλήρωσε.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητές: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου (69' Τζαβέλλας), Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ,  Νίνης, Στοχ, Σαλπιγγίδης (72' Λούκας), Αθανασιάδης (85' Νέτσιντ)
Αστέρας (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Κουρμπέλης (59' Κάφα), Γκοϊάν, Πιπίνης, Σέτι, Εντό (74' Ντελγκάδο), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ουρτάδο (68' Καράσκο), Μπαράλε
Γκολ: 40΄, 57' Βίτορ
Κίτρινες κάρτες: 43΄ Αθανασιάδης, 83' Λούκας-25΄ Κουρμπέλης, 34΄ Εντό, Σέτι 48', Πιπίνης 55'
Κόκκινες: -

Ανασκόπηση αγώνα

Την πρώτη απόπειρα να απειλήσει έκανε ο Αστέρας στο 6΄ όταν ο Ουρτάδο σούταρε και η μπάλα βρήκε πάνω στον Μπαράλες και κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβαίνει μετά το πρώτο τέταρτο και στο 17΄ δημιούργησε μία πολύ καλή ευκαιρία. Ο Κατσουράνης με μπαλιά από την άμυνα βρήκε τον Στοχ που με τακουνάκι στον αέρα γύρισε στον Αθανασιάδη και εκείνος με κακό αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νίνης βρήκε τον Κίτσιου μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά; του Ερνάντεθ.

Στο 21΄ ο Αστέρας είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ουρτάδο από καλή θέση` να σουτάρει άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Λάζαρ βρέθηκε στο έδαφος σε μονομαχία του με τον Κουρμπέλη, με τον Ιωαννίδη να δείχνει "παίζετε" και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται.

 Από τα μισά του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό
Στο 26΄ ο Λϊνο με κάθετη πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη από τα αριστερά, ο τελευταίος δεν σούταρε στην κίνηση, καθυστέρησε και γύρισε προς το Νίνη που δεν πρόλαβε τη μπάλα και η ευκαιρία χάθηκε.
Στο 28΄ ο Κϊτσιου ανέβηκε από τα δεξιά, σούταρε από  μακριά και έστειλε τη μπαλα λίγο πάνω το οριζόντιο δοκάρι. Στο 34΄ έγινε μία ακόμη φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Λϊνο εκτέλεσε φάουλ. ο Πιπίνης βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι πέφτοντας και ο Κατσουράνης σκόραρε με πλασέ, όμως ο Ιωαννίδης σφύριξε φάουλ του Σαλπιγγίδη πάνω στον αμυντικό του Αστέρα. Στο 36΄ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Νίνης βρήκε τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος πλάσαρε και ο Ερνάντεθ απόμάκρυνε με τα πόδια.
Και μίνι διακοπή από τον Ιωαννίδη
Αμέσως μετά τη φάση με πρωταγωνιστές τους Σαλπιγγίδη και Πιπίνη η Τούμπα άρχισε να βρίζει εν χορώ τον διαιτητή Ιωαννίδη και ο τελευταίος κάλεσε κοντά του, τους βοηθούς του και διέκοψε για λίγο τον αγώνα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαν κοντά του και μετά από λίγο ο ρέφερι από την Αργολίδα διιέταξε την επανέναρξη του αγώνα, ενώ από τα μεγάφωνα έγιναν συστάσεις ότι αν συνεχιστούν τα υβριστικά συνθήματα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διακοπής του αγώνα.
Τα αναμμένα αίματα έφεραν το γκολ
Το περιστατικό με τον Ιωαννίδη ανέβασε ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο στην Τούμπα και στο 40΄ ήρθε και το γκολ για τους γηπέδουχους. Ο Στοχ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Βίτορ σηκώθηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία φάση που ο Πιπίνης ζήτησε πέναλτι, σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κίτσιου. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο επιθετικά και στο 51' ο Κίτσιου επιχείρησε να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 52' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως, δεν  βρέθηκε κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ στην πορεία της μπάλας. Στο 55' ο Λάζαρ σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Νίνη στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Βίτορ, εσύ σούπερ σταρ
Στο 57' ο ΠΑΟΚ έβαλε γερές βάσεις νίκες. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ και ο συνήθης ύποπτος Βίτορ βρέθηκε και πάλι στην σωστή θέση γράφοντας με κεφαλιά από την μικρή περιοχή το 2-0. Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος και στο 61' ο Νίνης προχώρησε, σούταρε, ο Ερνάντεζ απέκρουσε με δυσκολία, η μπάλα έφτασε στον Στοχ, ο οποίος πάσαρε στην καρδιά της περιοχής, αλλά οι αμυντικοί του Αστέρα κατάφεραν τελευταία στιγμή να απομακρύνουν.
Ο Χακόμπο έσωσε τον ΠΑΟΚ
Στο 65' ο Ντε Μπλάσις έβγαλε τον Κάφα απέναντι από τον Χακόμπο, όμως, ο Ισπανός πορτιέρο νίκησε τον παίκτη του Αστέρα, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Ουσέρο έπιασε μονοκόματο σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά και πάλι ο Χακόμπο ήταν σε ετοιμότητα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ, πάντως, απάντησε, όταν ο Νίνης έβγαλε τον Κλάους σε θέση τετ α τετ, όμως, ο στράικερ του ΠΑΟΚ δεν έκανε σωστή επιλογή και πέταξε την ευκαιρία. Στο 74' ο Στοχ εξαπέλυσε κεραυνό, αλλά ο Ερνάντεζ απέκρουσε με δυσκολία.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα στο 75', όταν ο Μπαράλες πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής, αλλά η σκαστή κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Χακόμπο, ενώ αμέσως μετά και πάλι ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Χακόμπο σε εντυπωσιακή επέμβαση στο παραθυράκι του. Ο Αστέρας από το 76' μέχρι το 80' πολιόρκησε την εστία του Χακόμπο, χωρίς, πάντως, αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις ο Νίνης βρέθηκε απέναντι σε κενή εστία μετά πάσα του Λούκας, αλλά δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε και έστειλε την μπάλα άουτ.

MVP

Ο Βίτορ που σημείωσε και τα δύο τέρματα και για ακόμη μία φορά απέδειξε πως γνωρίζει καλά την τέχνη του γκολ.
Ο Κουρμπέλης που ήταν η αχίλλειος πτέρνα στην άμυνα του Αστέρα.

Στατιστικά αγώνα

2 Γκολ 0

2 Ασίστ 0

17 Τελικές Προσπάθειες 12

5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2

9 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 7

3 Κεφαλιές 3

4 Αποκρούσεις 6

12 Επεμβάσεις 13

24 Κλεψίματα 25

18 Φάουλ 22

1 Οφσάιντ 4

6 Κόρνερ 8

50 Λάθη 44

5/20 Γεμίσματα 12/27

 Tα γκολ και τα highlights της αναμετρησης 

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά η είσοδος του Ντομίνγκες έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα του Μίτσελ η οποία κάνοντας την ανατροπή πέρασε εύκολα από τα Χανιά επικρατώντας με 4-1 του Πλατανιά. Καλά στημένη η ομάδα του Ουζουνίδη μέχρι το 66', κατέρρευσε στην συνέχεια.
Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε στα Χανιά για ένα ημίχρονο αλλά τελικά η είσοδος του Ντομίνγκες στο δεύτερο του έδωσε την ώθηση που του έλειπε και κατάφερε να κάνει περίπατο επικρατώντας με 4-1 του Πλατανιά.
Οι "ερυθρόλευκοι" που έφτασαν στους 22 βαθμούς, πήραν τη νίκη με τα γκολ του Φερνάντες (αυτογκόλ), Μήτρογλου, Σαβιόλα και Βάις. Από την άλλη ο Πλατανιάς που πέτυχε γκολ στο ξεκίνημα με τον Τόρες, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο και κατέρρευσε μετά την ισοφάριση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε όπως και στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ότι έχει πρόβλημα στις κλειστές άμυνες. Ναι μεν κυκλοφορούσε την μπάλα από το κέντρο και μπροστά και γύρω από την μεγάλη περιοχή του Πλατανιά, αλλά δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις μέσα με εξαίρεση δύο σουτ του Σαβιόλα.
Από την άλλη πλευρά ο Πλατανιάς, αγωνίστηκε με έντεκα παίκτες κάτω από την σέντρα, αφήνοντας χώρο στον Ολυμπιακό στην μεσαία γραμμή με την διαφορά ότι έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σε μια από αυτές σημείωσε το γκολ με τον Τόρες.
Στο δεύτεροι ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Η είσοδος του Ντομίνγκες έδωσε μια άλλη ώθηση στον Ολυμπιακό ο οποίος άρχισε να μπαίνει μέσα στην περιοχή του Πλατανιά κάτι που έφερε την ισοφάριση στο 66'. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα έγιναν ποιο εύκολα και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι σε έναν Πλατανιά που κατέρρευσε μετά την ισοφάριση.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων
Καιρός: Καλός
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Χασάν Κουλα (Ξάνθης)
Πλατανιάς (Ουζουνίδης): Γεωργαλλίδης, Ραφαέλ, Φαϊσκα, Φερνάντες, Ζουμπουλάκης, Αγκιλέρα, Τετέ (77' Μπεριάν), Στόλερ, Μπέλιτς (88' Πόποβιτς), Μοράλ (64' Γουνδουλάκης), Τόρες.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αβ. Παπαδόπουλος (64' Μανιάτης), Μανωλάς, Παπάζογλου, Εντινγκά (46' Κάμπελ), Σάμαρης, Βάις, Φουστέρ (46' Ντομίνγκες), Σαβιόλα, Μήτρογλου.
Γκολ: Τόρες (2', Πλατανιάς)-Φερνάντες (66' αυτογκόλ), Μήτρογλου (68', Ολυμπιακός), Σαβιόλα (73', Ολυμπιακός), Βάις (87', Ολυμπιακός)
Κίτρινες κάρτες: Τόρες (24', Πλατανιάς), Ζουμπουλάκης (38', Πλατανιάς), Τετέ (44', Πλατανιάς), Μοράλ (52', Πλατανιάς)


Ανασκόπηση αγώνα

Το ξεκίνημα του αγώνα στα Περιβόλια ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, στην πρώτη αντεπίθεση για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Μπέλιτς έδωσε ωραία στον Τόρες και ο τελευταίος με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο για το 1-0.
Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων με την πρώτη του τελική να έρχεται στο 16ο λεπτό με το απευθείας φάουλ του Μήτρογλου τον Γεωργαλλίδη να διώχνει την μπάλα και ο Μανωλάς στην συνέχεια να την στέλνει με κεφαλιά άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (20'), ο Σαλίνο έκανε την σέντρα από δεξιά με τον Σαβιόλα να πιάνει το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο εικοσάλεπτο και μετά, ωστόσο δύσκολα απειλούσε την εστία των γηπεδούχων.
 Στο 26' ήταν η σειρά του Σάμαρη να δοκιμάσει το σουτ με την μπάλα να φεύγει και πάλι άουτ, ενώ ο Πλατανιάς προσπάθησε και αυτός με την σειρά του να κάνει κάτι αξιόλογο μετά το γκολ που πέτυχε με το σουτ του Αγκιλέρα στο 30' και τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 32', με τον Σαβιόλα και πάλι να δοκιμάζει το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά να είναι άστοχο.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Πλατανιά να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0 από το δεύτερο λεπτό.
Η πίεση έφερε την ανατροπή
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς Ντομίνγκες και Κάμπελ ούτως ώστε να πατήσουν οι "ερυθρόλευκοι" περιοχή. Αυτό έφερε αποτέλεσμα καθώς σε διάστημα δύο λεπτών ο Ολυμπιακός γύρισε το σκορ.
Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος ήταν στο 48΄με τον Ντομίνγκες να κάνει το σουτ με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Πλατανιάς απάντησε στις ευκαιρίες στο 57' με τον Μπέλιτς να περνάει τον Παπάζογλου να κάνει και το σουτ με τον Ρομπέρτο να πέφτει στην κλειστή του γωνία και να διώχνει την μπάλα.
Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του και αυτή απέφερε καρπούς στο 66' έστω και με την βοήθεια του Φερνάντες. Ο Κάμπελ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Φερνάντες στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να κάνει το 1-1.
 
Δύο λεπτά αργότερα (68') ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Παπάζογλου έκανε την μπαλιά στον Ντομίνγκες αυτός την σέντρα από δεξιά και ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση στα καρέ του Γεωργαλλίδη και κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 73'. Ο Μήτρογλου έγινε κάτοχος της μπάλας την γύρισε στο ύψος του πέναλτι και από εκεί ο Σαβιόλα δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα για το 1-3.
Ο Πλατανιάς από την πλευρά του προσπάθησε να αντιδράσει με τον Μπέλιτς να κάνει ένα σουτ στο 75' και τον Ρομπέρτο να αποκρούει την μπάλα και τον Μανιάτη να την γυρίζει στον τερματοφύλακά του με τους παίκτες του Πλατανιά να υποστηρίζουν πως την γύρισε με το χέρι, το οποίο ωστόσο ο Αμπάρκιολης (που έκανε πάρα πολλά λάθη) θεώρησε ακούσιο...
Δύο λεπτά αργότερα (77') ο Τετέ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 84' ο Κάμπελ δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με το Γεωργαλλίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Το τελικό 1-4 για τον Ολυμπιακό διαμόρφωσε ο Βάις στο 87' ο οποίος πήρε την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, διέσχισε όλο το γήπεδο και πλάσαρε σωστά τον γκολκίπερ του Πλατανιά.

Ο MVP

Η είσοδος του Ντομίνγκες στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε με αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να πετύχουν τέσσερα γκολ και να πάρουν τη νίκη στα Χανιά επί του Πλατανιά.
Ο Βάσκο Φερνάντες είναι ο άτυχος της αναμέτρησης. Ο παίκτης του Πλατανιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και άνοιξε τον δρόμο του Ολυμπιακού για να φτάσει στη νίκη, καθώς μέχρι το 66' δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους.

Στατιστικά

1Ασίστ 1
6Τελικές Προσπάθειες 16
4Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
2Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 9
0Κεφαλιές 2
9Αποκρούσεις 3
23Επεμβάσεις 10
18Κλεψίματα 17
21Φάουλ 5
2Οφσάιντ 2
4Κόρνερ 5
47Λάθη 55

Tα γκολ και τα highlights της αναμετρησης

Βέροια - Άρης 0-1

Ο Άρης με το δεύτερο συνεχόμενο νικητήριο γκολ του Σαλόζε Ουντότζι απέδρασε μετά την Νέα Σμύρνη και από το Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-0 αν και τελείωσε το παιχνίδι με εννέα ποδοσφαιριστές ενώ ο διαιτητής απέβαλε τον Πουλίδο αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα.
Το δεύτερο συνεχόμενο νικητήριο γκολ του Σαλόζε Ουντότζι επέτρεψε στον Άρη να αποδράσει μετά την Νέα Σμύρνη και από το Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-0 αν και τελείωσε το παιχνίδι με οχτώ ποδοσφαιριστές έχοντας τρεις αποβολές στις καθυστερήσεις.
Η νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τα δείγματα γραφής της δουλειάς του Ζόραν Μιλίνκοβιτς σε αντίθεση με τον Στέφαν Στόικα που είδε το ντεμπούτο του στον πάγκο της «Βασίλισσας του βορρά» να συνοδεύεται από ήττα.

Σε ένα παιχνίδι όπου πρωταγωνιστής ήταν και ο διαιτητής Βοσκάκης καθώς έδειξε δεκατέσσερις κίτρινες κάρτες, πέντε σε ποδοσφαιριστές της Βέροιας και εννιά σε αυτούς του Άρη, με χαρακτηριστική αυτή του Κύργια στο 73' που βρισκόταν στον πάγκο!
Οι τρεις τελευταίες δόθηκαν όλες εναντίον του Άρη και μάλιστα στις καθυστερήσεις, ήταν οι δεύτερες με αποτέλεσμα οι Οικονομόπουλος, Αγκάνθο και Πουλίδο να αποβληθούν.
Τρεις αποβολές που όπως ήταν επόμενο επισκίασαν το αγωνιστικό κομμάτι όπου εκτός του γκολ του Ουντότζι ,η Βέροια άγγιξε την ισοφάριση στο 70' με το δοκάρι του Μπαργκάν.
Τρεις αποβολές από τις οποίες -ως δεύτερη κίτρινη κάρτα-  η μόνη που μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη είναι αυτή στο 93' στον Οικονομόπουλο με αιτιολογία το "θέατρο" για να εκμαιεύσει πέναλτι.
Οι άλλες δύο ήταν υπερβολικές. Και για το φάουλ Αγκάνθο και για υποτιθέμενη ειρωνεία εκ μέρους του Πουλίδο, όταν πρότεινε το χέρι του στον διαιτητή μετά τη λήξη του αγώνα.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Καιρός: Καλός
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Βλάσσης (Λασιθίου)
Βέροια (Στόικα): Αναστασόπουλος, Μπεν, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Μρντάκοβιτς (65΄ Ζεζίνιο), Μπαργκάν, Ορέστες, Σισόκο, Καλτσάς , Όστοιτς (76΄ Ντα Κόστα), Σιόντης (85΄ Σεγκούντο)
Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Μαργαρίτης, Έλσνερ, Πουλίδο, Ψυχογιός, Παπαδόπουλος (46΄ Αγκάνθο), Ηρακλής, Οικονομόπουλος, Τάτος, Ίμπε (60΄ Σταυρόπουλος), Ουντότζι (82΄ Αγγελούδης)
Γκολ: Ουντότζι (61΄ Άρης)
Κίτρινες κάρτες: Οικονομόπουλος (9΄ Άρης), Ηρακλής (12΄ Άρης), Τάτος (12΄ Άρης), Καλτσάς (37΄ Βέροια), Σιόντης (43΄ Βέροια), Όστοιτς (48΄ Βέροια), Κύργιας (73΄ Άρης), Έλσνερ (77΄ Άρης), Πουλίδο (77΄ Άρης), Γεωργιάδης (80΄ Βέροια), Αγκάνθο (80΄ Άρης), Οικονομόπουλος (93΄ Άρης), Αναστασόπουλος (93΄ Βέροια), Αγκάνθο (94΄ Άρης), Πουλίδο (97΄ Άρης).
Κόκκινη κάρτα: Οικονομόπουλος (93΄ Άρης, δεύτερη κίτρινη), Αγκάνθο (94΄ Άρης, δεύτερη κίτρινη), Πουλίδο (97΄ Άρης, δεύτερη κίτρινη).

Ανασκόπηση αγώνα

Παιχνίδι κέντρου με λάθη οφσάιντ
Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε την μεγάλη ευκαιρία από τις δύο ομάδες ωστόσο ο Βοσκάκης δεν δίστασε να χρεώνει με κίτρινη κάρτα τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων για διαμαρτυρία.Ο δεύτερος βοηθός Βλάσσης,  ελέγχεται για τα οφσάιντ του σε βάρος του Άρη.
Καταρχήν στο 2΄ στην μπαλιά του Τάτου για τον Ουντότζι, στο 12΄ η μπάλα από το σουτ του Καλτσά κατέληξε άουτ ενώ στο 20΄ ο Διούδης δεν ανησύχησε από την κεφαλιά του Ορέστες όπως και στο 23΄ στο σουτ του Μπεν.
Άστοχα σουτ για Καλτσά και Μρντάκοβιτς για την Βέροια στο δίλεπτο 31΄ και 32΄ ενώ στο 35΄ και πάλι ο Βλάσσης σηκώνει την σημαία του στην πάσα του Τάτου στον Ουντότζι. Κι όσο για την τελευταία φάση ήρθε στο 40΄ από το σουτ του Παπαδόπουλου με τον Αναστασόπουλο να απέκρουσε σε κόρνερ.
Ο Ουντότζι είχε τον τρόπο
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον όσον αφορά το αγωνιστικό του κομμάτι μέχρι το 78' και την ενστικτωδώς απόκρουση του Διούση στην κεφαλιά του Σισοκό. Μάλιστα στο 70' ο Μπαργκάν είδε το δοκάρι να του αρνείται την ισοφάριση στο σουτ που επιχείρησε μετά το γκολ του Ουντότζι στο 61' που διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Τη φορά αυτή ο Νιγηριανός «χτύπησε» με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάτου.
Σε ένα πρώτο τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο Άρης έδειξε να έχει παθητικό ρόλο χωρίς όμως να του στοιχίσει. Κι αυτό γιατί η μπάλα από τα δύο σουτ του Καλτσά στο 51' και στο 54' έφυγε άουτ. Ακόμη και στο 63' ο Διούδης δεν ανησύχησε από το σουτ του Μρντάκοβιτς.
Οι 1+3 αποβολές του Βοσκάκη
Κι αν στο 73΄ ο Βοσκάκης έδωσε κίτρινη κάρτα στον Κύργια που ήταν στον πάγκο του Άρη από το 80΄ μέχρι και μετά το τελευταίο του σφύριγμα απέβαλε τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Όλους μετά το 90΄. Καταρχήν στο 80΄ απέβαλλε από τον πάγκο του Άρη τον προπονητή τερματοφυλάκων Θόδωρο Κάντα για να ακολουθήσουν οι αποβολές ποδοσφαιριστών.
Τον χορό άνοιξε η δεύτερη κίτρινη στον Οικονομόπουλο στο 93΄ για θέατρο, ένα λεπτό μετά, στον Αγκάνθο για φάουλ και μετά την λήξη του παιχνιδιού στο 97΄ στον Πουλίδο. Αυτό σημαίνειι ότι οι τρεις τους θα απουσιάσουν από το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Πλατανιά Χανίων.

Ο MVP

Ο Σαλόζε Ουντότζι εκτός από το γκολ που σημείωσε και χάρισε την νίκη στον Άρη επί της Βέροιας στο Δημοτικό Στάδιο της πρωτεύουσας της Ημαθίας ήταν μόνιμη απειλή για την εστία του Αναστασόπουλου.
Ο Μίλγιαν Μρντάκοβιτς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να διασπάσει την άμυνα ζώνης του Άρη με αποτέλεσμα ο πρώτος σκόρερ της Βέροιας να γίνει αλλαγή στο 65΄ από τον Ζεζίνιο.

Τα στατιστικά

0Γκολ1
0Ασίστ1
11Τελικές Προσπάθειες2
7Σουτ εντός μεγάλης περιοχής0
2Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
2Κεφαλιές1
2Αποκρούσεις3
10Επεμβάσεις16
23Κλεψίματα19
11Φάουλ24
0Οφσάιντ3
7Κόρνερ4
35Λάθη32
17/32Γεμίσματα2/14
Tα γκολ και τα highlights της αναμετρησης

Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός 1-1

Σε μία αναμέτρηση με λίγες κλασικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, Απόλλων και Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στη Ριζούπολη
Η παράδοση που θέλει να μη σπάει ποτέ η έδρα στο ζευγάρι του Απόλλωνα Σμύρνης και του Παναιτωλικού, όταν οι δύο ομάδες αναμετρώνται στη μεγάλη κατηγορία, διατηρήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Ριζούπολη.
Ο Μπάμπης Τεννές είδε τον Απόλλωνα, στο ντεμπούτο του στον πάγκο, να προηγείται μόλις στο 7' με το αυτογκόλ του Μπόγιοβιτς, με τον Παναιτωλικό να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μελισσά στο 73' και αμφότερους να αποχωρούν ευχαριστημένοι με τον έναν βαθμό στο φινάλε.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για την "ελαφρά ταξιαρχία" (2 νίκες-5 ήττες ήταν ο απολογισμός στις επτά πρώτες αγωνιστικές) ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Μάκη Χάβου είδε την εστία της να παραβιάζεται μετά από 49 ημέρες!
Πλέον, ο Απόλλωνας βρίσκεται στην 14η θέση του πίνακα με 7 βαθμούς ενώ ο Παναιτωλικός διατηρήθηκε στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας (9ος) έχοντας 10 βαθμούς.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας" (Ριζούπολη)
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής), Γιάννης Κοντιζάς (Πειραιά)
4ος διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Άλβαρες, Παντελιάδης, Κόρμπος (78' Ζουέλα), Τ. Καμαρά, Τσοκάνης (65' Μπάρκογλου), Γκουέλα, Διαμάντης (52' Έγκον), Φαρινόλα
Παναιτωλικός (Χάβος): Ραφαέλ, Κούσας, Α. Καμαρά (87' Καλογέρης), Μελισσάς, Γοδόι (60' Μπελόν), Ζούνιορ, Σφακιανάκης (46' Θεοδωρίδης), Γκάλο, Μπακάκης, Μπικέ, Μπόγιοβιτς
Γκολ: Μπόγιοβιτς (7' αυτογκόλ) / Μελισσάς (73')
Κίτρινες κάρτες: Δεληζήσης (55'), 81' Άλβαρες / Μπικέ (28'),  Κούσας (62')
Κόκκινες κάρτες:


Ανασκόπηση Αγώνα

Ιδανικότερο ξεκίνημα στην πρεμιέρα του στον Απόλλωνα Σμύρνης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Μπάμπης Τεννές, με την "ελαφρά ταξιαρχία" να ανοίγει το σκορ μόλις στο 7' και μάλιστα με σκόρερ από την... αντίπερα όχθη.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκάλο στο πρώτο δοκάρι γύρισε με το κεφάλι στο κέντρο της περιοχής, όπου ο Μπόγιοβιτς προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα αλλά την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα της ομάδας του!
Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Παναιτωλικός μετά από 1,5 μήνα καθώς η αμέσως προηγούμενη φορά που είχε παραβιαστεί η εστία του ήταν την 1η Σεπτεμβρίου (κόντρα στον Πανθρακικό).
 Η επόμενη φάση άξια αναφοράς στο ματς ήταν στο 18', η προσπάθεια του Κόρμπου να "κρεμάσει" τον Ραφαέλ χωρίς όμως επιτυχία, με τον Παναιτωλικό να φτάνει κοντά στην ισοφάριση στο 30', όταν ο Τζόρβας απέκρουσε το εντυπωσιακό "ψαλίδι" του Κούσα.
Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Χάβου απείλησε με αξιώσεις για δεύτερη φορά, με τον Τζόρβα να λέει και πάλι "όχι", αυτή τη φορά στην κοντινή κεφαλιά του Ανρί Καμαρά.
Ο Παναιτωλικός είχε ανεβάσει στροφές και στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα στο αγωνιστικό χώρο, με την τελευταία φάση του 45λεπτου να είναι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο (45+2') που έφυγε μόλις άουτ.
 Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις έβγαιναν με το... σταγονόμετρο. Ο Παναιτωλικός πίεζε ψάχνοντας την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει τις πολύ μεγάλες φάσεις, ενώ ο Απόλλωνας επιχείρησε να ελέγξει το τέμπο και να κρατήσει "ως κόρη οφθαλμού" το πολύτιμο "τρίποντο".
Στο 57' ο Ραφαέλ μπλόκαρε την κεφαλιά του Έγκον ενώ στο 68' το δυνατό σουτ του Φαρινόλα από τα δεξιά πέρασε άουτ για λογαριασμό των γηπεδούχων, με την ομάδα του Αγρινίου να απειλεί από την πλευρά της στο 70' με το στημένο του Γκάλο (εκτέλεση φάουλ έφυγε άουτ).
Τρία λεπτά αργότερα όμως ήταν η στιγμή της επιβράβευσης για τον Παναιτωλικό για τις (έντονες) προσπάθειές του να ισοφαρίσει, με το γκολ να έρχεται μάλιστα με έναν τυχερό τρόπο ώστε να "πατσίσει" η Θεά Τύχη για τη φάση του αυτογκόλ.
 Ο Μελισσάς προωθήθηκε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία και τελικά να καταλήγει σε αυτή "κρεμώντας" τον Τζόρβα που είχε κάνει κακό υπολογισμό (1-1).
Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα δεν είχε κάποια μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και έτσι το τελικό σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε αμφότερες τις ομάδες μάλλον συμφιλιωμένες για τον έναν κερδισμένο βαθμό.

MVP

Ο Ροντρίγκο Γκάλο αποτέλεσε "σταθερή αξία" για τον Παναιτωλικό στην αναμέτρηση της Ριζούπολης. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ έδειξε τις ικανότητές του και στο άλλο μισό του γηπέδου, έχοντας δύο εξαιρετικά χτυπήματα φάουλ που έστειλαν τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων.
Ο Αλέξανδρος Τζόρβας είχε δύο θετικές επεμβάσεις στο πρώτο μέρος όπου και κράτησε το 1-0 για την ομάδα του, όμως στη φάση του 73' "κρέμασε" την ομάδα του. Ο Μελισσάς επιχείρησε μία σέντρα-σουτ από τα αριστερά μετά από κούρσα που επιχείρησε, με τον Έλληνα γκολκίπερ να μην κάνει σωστή εκτίμηση της τροχιάς της μπάλας και έτσι να την βλέπει να περνάει από πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα. Αν είχε καλύτερη αντίδραση σε αυτή τη φάση, το πιθανότερο είναι πως το τρίποντο θα έμενε στην αθηναϊκή ομάδα αν κρίνει κανείς από τις ελάχιστες καλές φάσεις στο ματς.

Τα στατιστικά

1Γκολ1
0Ασίστ0
6Τελικές Προσπάθειες10
1Σουτ εντός μεγάλης περιοχής1
3Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής8
2Κεφαλιές1
3Αποκρούσεις2
16Επεμβάσεις8
11Κλεψίματα10
16Φάουλ16
5Οφσάιντ0
2Κόρνερ6
34Λάθη42
4/15Γεμίσματα5/22
Tα γκολ και τα highlights της αναμετρησης 

ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-1

Ο Εργοτέλης πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" κόντρα στον ΟΦΗ (1-1) και συνεχίσει αήττητος στο πρωτάθλημα ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση με 14 βαθμούς. Ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας ο ΟΦΗ ο οποίος είχε δοκάρι με τον Κουτσιανικούλη. Παπάζογλου και Διαμαντάκος τα γκολ.
Αήττητος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς φιγουράρει ο Εργοτέλης ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League.
Το ματς ήταν αρκετά γρήγορο και από τις δύο ομάδες με τον Εργοτέλη να προηγείται με τον Διαμαντάκο και τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει με τον Παπάζογλου στο ντεμπούτο του Σα Πίντο στον πάγκο της ομάδας. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Κουτσινικούλη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μοιρασμένο για τις δύο ομάδες. Τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο Εργοτέλης προσπαθούσαν να παίξουν οργανωμένο ποδόσφαιρο και να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ κάτι που έγινε μετά το πρώτο μισάωρο όπου σημειώθηκαν και τα δύο τέρματα με Παπάζογλου και Διαμαντάκο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν λίγες μπροστά από τις δύο εστίες με τον ΟΦΗ να έχει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η υπεροχή του να είναι ανούσια και με πολλά λάθη. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του δεν δυσκολεύτηκε και ιδιαίτερα να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και να παραμείνει αήττητος.
Ο ΟΦΗ που ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας έξι βαθμούς, είχε και δοκάρι με τον Κουτσινικούλη.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"
Καιρός: Καλός
Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής (Εύβοιας)
Βοηθοί: Δημήτριος Βερρής (Λέσβου), Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας)
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Ζορό (68' Ζβασίγια), Φραγκουλάκης, Κάλαϊτζιτς, Βερόν (56' Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Γκαλέτι (46' Κουτσιανικούλης), Ππαάζογλου.
Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Πελέ (92' Κοζορώνης), Ρομάνο, Μεχία, Καρντόσο, Μπαντιμπανγκά (74' Μπουχαλάκης), Χαντί (90' Χαλκιαδάκης), Διαμαντάκος.
Γκολ: Παπάζογλου (41', ΟΦΗ)-Διαμαντάκος (28', Εργοτέλης)
Κίτρινες κάρτες: Βερόν (38', ΟΦΗ), Ζε Εντουάρντο (77', ΟΦΗ)-Καρντόσο (44', Εργοτέλης), Ρομάνο (75', Εργοτέλης), Αθανασίου (91', Εργοτέλης)

Ανασκόπηση αγώνα

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και από τις δύο ομάδες που ήθελαν το γκολ. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς ήταν στο 16' όταν ο Φραγκουλάκης έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 25' ο ΟΦΗ απείλησε και πάλι με τον Φραγκουλάκη με το σουτ του να μην ανησυχεί τον Αθανασίου, ενώ ένα λεπτό αργότερα (26') ο Διαμαντάκος προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με τον Μπούρμπο να κόβει την τελευταία στιγμή.
Δύο λεπτά αργότερα (28'), ο Διαμαντάκος στάθηκε πιο τυχερός και έβαλε στην θέση του οδηγού τον Εργοτέλη. Ο Γκαλέτι έκανε λάθος στον χώρο του κέντρου ο Χαντί πήρε την μπάλα έδωσε στον Διαμαντάκο ο οποίος από πλάγια θέση αριστερά την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 0-1 για τους "κιτρινόμαυρους".
 Το γκολ αυτό ξύπνησε τους παίκτες του ΟΦΗ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς. Ένα σουτ του Πελέ στο 39' για τον Εργοτέλη δεν ανησύχησε τον Δασκαλάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα (41'), οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια.
Ο Γκαλέτι εκτέλεσε κόρνερ και ο Παπάζογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αθανασίου για να κάνει το 1-1 για τον ΟΦΗ.
Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες με 1-1 στα αποδυτήρια.
Δοκάρι ο ΟΦΗ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα και με τον Κουτσιανικούλη στην θέση του κουρασμένου Γκαλέτι, είχε και δοκάρι.
Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν για τον Εργοτέλη με την κεφαλιά του Διαμαντάκου στο 50' να φεύγει άουτ. Επτά λεπτά αργότερα (57') ο Φραγκουλάκης έκανε το σουτ με τον Αθανασίου να είναι σε καλή θέση και να αποκρούει την μπάλα.
Στο 62' ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Κουτσιανικούλης που είχε μπει ως αλλαγή, βρέθηκε στην περιοχή του Εργοτέλη έκανε και το σουτ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου.
 Δέκα λεπτά αργότερα (72') ο Μπαντιμπανγκά έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 76' ο Παπάζογλου έκανε την προβολή με τον Αθανασίου να μπλοκάρει την μπάλα.
Ένα σουτ του Πελέ δεν ανησύχησε τον Δασκαλάκη στο 77', ενώ στην συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, αλλά υπέπεσε σε πολλά λάθη.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε ΟΦΗ και Εργοτέλη ισόπαλους με 1-1 με του φιλοξενούμενους να συνεχίζουν αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Ο MVP

Ο Ντιέγκο Ρομάνο είναι από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Εργοτέλη.
Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του ΟΦΗ, αλλά από το σουτ του η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στατιστικά

1Γκολ 1
1Ασίστ 1
6Τελικές Προσπάθειες 6
2Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
2Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
2Κεφαλιές 0
2Αποκρούσεις 4
12Επεμβάσεις 17
40Κλεψίματα 32
25Φάουλ 24
3Οφσάιντ 1
2Κόρνερ 2
56Λάθη 61
8/27   Γεμίσματα 6/17
Tα γκολ και τα highlights της αναμετρησης

ΑΕΛ Καλλονής - Ξάνθη 1-5

Σε ένα ματς με "τρελό" ρυθμό η Καλλονή μπήκε καλύτερα, έχασε πολλές ευκαιρίες, δέχθηκε όμως δυο γρήγορα γκολ και στη συνέχεια κατέρρευσε γνωρίζοντας τελικά την ήττα με το βαρύ 5-1.
Το παιχνίδι ματς είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Η Καλλονή μπήκε φουριόζα στο ξεκίνημα του αγώνα και έχασε 3-4 κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ωστόσο χτύπησαν στις αντεπιθέσεις και με δυο γρήγορα γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών έφεραν τα πάνω κάτω.
Στη συνέχεια η Καλλονή κατέρρευσε, η αμυντική της γραμμή έκανε πολλά λάθη και γνώρισε την ήττα με 5-1.

Πλέον η Καλλονή αρχίζει και βυθίζεται στον βαθμολογικό πίνακα, αφού μετρά τέσσερις σερί ήττες έχοντας πετύχει μάλιστα μόλις ένα γκολ και έχοντας δεχθεί οκτώ!
'Όπως καταλαβαίνουμε όλοι ο Γιάννης Ματζουράκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που έχει αποδειχθεί... "προπονητοφάγο".

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Καιρός: Ηλιοφάνεια
Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου)
Βοηθοί: Φαντόπουλος Νικόλαος, Χαρίσης Κοσμάς
ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς (Χωριανόπουλος 59'), Λεάντρο, Ποντάνι, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης (Αγρίτης 58), Λεοζίνιο, Χουάνλου (Γάλας 66'), Γκαρσία, Καζάκης.
Ξάνθη (Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μάρτινς, Φλίσκας, Ντιέ (Χοσέμι 73'), Κάλβο (Ράνος 84'), Σουάρες (Βασιλακάκης 63'), Σολτάνι, Σολάρι.
Γκολ: Μαρσέλο (41' κεφαλιά) -- Σολάρι (κεφαλιά 24')-(45' πλασέ)-(92' σουτ), Σολτάνι (32' κεφαλιά)-(54' σουτ),
Κάρτες: Καζάκης (κίτρινη 12'), Αναστασιάδης (κίτρινη 34'), Σουάρες (κίτρινη 60'), Μαρσέλο (73' κίτρινη).

Η ανασκόπηση του αγώνα

Καλύτερη η Καλλονή στο ξεκίνημα του αγώνα έχασε τρεις μαζεμένες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος στο 7' και το 9' με δυνατό σουτ από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ νωρίτερα ο Χουάνλου με τον ίδιο τρόπο νικήθηκε από τον Ζαρόπουλο της Ξάνθης.
Στο 21ο λεπτό η Καλλονή έφτασε δυο φορές ακόμα στο γκολ με τον Λεοζίνιο αυτή τη φορά. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως τη πρώτη απέκρουσε ο Ζαρόπουλος, ενώ τη δεύτερη η μπάλα βγήκε για λίγο άουτ.
Κόντρα στη ροή
Η Ξάνθη στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να σκοράρει. Για την ακρίβεια στη δεύτερη αλλά στην ίδια φάση. Αρχικά ο Σουάρες έκανε εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, όμως ο Σιδεράκης έδιωξε σε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης ο Σολάρι με κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 24ο λεπτό.
Οκτώ λεπτά αργότερα η Ξάνθη έκανε δυο τα τέρματα της με τον Σολτάνι αυτή φορά που σκόραρε επίσης με το κεφάλι ανενόχλητος μέσα στην περιοχή της Καλλονής.
Η Καλλονή γλύτωσε την αποβολή μάλιστα στο 34ο λεπτό, όταν σε σέντρα μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Αναστασιάδης βρήκε πολύ άσχημα τον τερματοφύλακα Ζαρόπουλο, όμως ο διαιτητής έδωσε μόνο κόκκινη.
Και πάλι με το κεφάλι
Μέχρι στιγμής έχουμε δυο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα, και τα δυο με το κεφάλι. Η Καλλονή λοιπόν μπήκε ξανά στο παιχνίδι με το... κεφάλι. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ και ο Μαρσέλο, που έχασε πολλές ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα έκανε το 1-2 στο 41ο λεπτό.
Η χαρά των παικτών της Καλλονής δεν κράτησε πολύ, αφού τα λάθη στην άμυνα συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα ο Σολτάνι να μπει από τα αριστερά και να γυρίσει στον Σολάρι, ο οποίος με πλασέ από κοντά έκανε το 1-3 στο 45ο λεπτό.

Νωρίς νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη κλείδωσε το διπλό (αν το πούμε έτσι λόγω της ξενιτεμένης Καλλονής), με τον Σολτάνι να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ στο ματς. Ο Σολάρι αυτή τη φορά ήταν ο δημιουργός και ο Αλγερινός ο εκτελεστής με όμορφο πλασέ στο 54ο λεπτό έκανε το 1-4.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε 5ο γκολ στο 70ο λεπτό, όμως το πλασέ του Βασιλακάκη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιδεράκη. Η Καλλονή πάντως έφτασε μία ανάσα από το 2-4 στο 75ο λεπτό, όμως το σουτ του Λεοζίνιο έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μπαξεβανίδης.
Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Ανέστη Αγρίτη (που πέρασε ως αλλαγή) στο 83 λεπτό αν και ο τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος.
Σολτάνι και Σολάρι ολοκλήρωσαν την καταπληκτική τους παράσταση στο Κλεάνθης Βικελίδης κάνοντας άλλη μία συνεργασία που έφερε και το τελικό 5-1 στο 92ο λεπτό με τον Σολάρι.

Ο MVP

Το δίδυμο Σο(λτάνι)-Σο(λάρι) έκλεψε την παράσταση, αφού πέτυχαν από δυο γκολ ο καθένας (Ο Σολάρι βασικά τρία), ενώ συμμετείχαν ο ένας στη δημιουργία του γκολ του άλλου. Καλοί παίκτες και οι δυο το γνωρίζαμε. Αν βρουν χημεία και συνεχίσουν έτσι θα κάνουν... παππάδες.
Η αμυντική γραμμή της Καλλονής και κυρίως οι δυο ποδοσφαιριστές στα άκρα βρέθηκαν σε τραγική μέρα, αφού ο Σολτάνι έκανε ότι ήθελε. Γενικότερα η τετράδα των "Σαρδέλων" πίσω βρέθηκε σε άσχημη μέρα, αφού και τα τέσσερα γκολ που δέχθηκαν ήταν αυτό που λέμε και ως "προσωπικά".

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 5
1 Ασίστ 5
18 Τελικές Προσπάθειες 10
9 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 6
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
3 Κεφαλιές 2
3 Αποκρούσεις 6
11 Επεμβάσεις 11
39 Κλεψίματα 41
6 Φάουλ 19
3 Οφσάιντ 5
6 Κόρνερ 3
58 Λάθη 46
7/19 Γεμίσματα 4/14
Tα γκολ και τα highlights της αναμετρησης

Παναθηναικος-Πανθρακικος 1-2

Με μια εμφάνιση Α’ ποιότητας, ο Πανθρακικός, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη του εντός έδρας ήττα στη Λεωφόρο 2-1, χάρη σε ένα γκολ του Ρομέου.

Άλφα… Ρομέου
Αήττητο ήταν και πάει…

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό, στη Λεωφόρο με σκορ 2-1.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, με τον Φιγκερόα (67’) να ισοφαρίζει προσωρινά το γκολ του Ζεκίνια (18’), όμως να έρχεται ο Ρομέου (75’) και να χαρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του Μάντζιου, η οποία είχε και δοκάρι με τον Κάσες. Ευθύνη και στα δύο γκολ, φέρει ο Καπίνο.

Κινητικός, με κατοχή και κυκλοφορία ο Παναθηναϊκός, δεν είχε την τελική πάσα, ενώ όσες φορές την βρήκε… συνάντησε απέναντί του τον Σέρεμετ, ο οποίος σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν πολύ καλός. Προσπέρασε τους «πράσινους» η ομάδα του Μάντζιου.

Το ματς:

Από τη μία ο Παναθηναϊκός ερχόταν με τη διάθεση να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών μετά την ήττα στην Τούμπα και από την άλλη πλευρά ο Πανθρακικός, ταξίδευε στην Αθήνα, αφήνοντας πίσω την ισοπαλία με τον ΟΦΗ και έτοιμος για τη… «ζημιά». Οι «πράσινοι» ήταν από την αρχή πιο ζωηροί. Μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τον Πράνιτς να είναι κινητήριος μοχλός και το «μυαλό» της ομάδας και τον Μπεργκ με τον Κλωναρίδη να είναι κοντά του σε απόδοση, η ομάδα του Αναστασίου είχε καλή κυκλοφορία.

Στα καρέ του Σέρεμετ, όμως δύσκολα έφτανε για να απειλήσει, αφού ο Μάντζιος επέλεξε να κλείσει τα καρέ του με τρία στόπερ και τον Μπαϊκαρά να παίρνει όλη την δεξιά πτέρυγα. Σε μία από τις λίγες φορές, που… πατήθηκε η περιοχή του Καπίνο, ήρθε και το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντιόγκο έκανε τη σέντρα, ο Ζεκίνια έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά και το σκορ στη Λεωφόρο άνοιξε για την ομάδα της Κομοτηνής. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει, όμως αυτή του η πίεση δεν καρποφόρησε μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αναστασίου, αρχικά να μην αλλάζει κάτι, αλλά λίγο αργότερα να ρίχνει στο παιχνίδι τον Φιγκερόα. Ο Αργεντινός έφερε το παιχνίδι στα ίσα στην πρώτη φάση που του δόθηκε η ευκαιρία, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και παράλληλα δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του να κάνουν την ανατροπή. Τα λεπτά κυλούσαν, το παιχνίδι δεν γύριζε και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Πανθρακικό.

Ένα αχρείαστο φάουλ του Τριανταφυλλόπουλου στον Ζεκίνια, έδωσε την ευκαιρία στον Κάσες να γεμίσει στην περιοχή, ο Καπίνο έκανε… κάτι σαν έξοδο, ο Ρομέου το εκμεταλλεύτηκε και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Τα υπόλοιπα λεπτά, μέχρι το φινάλε, κύλησαν χωρίς να υπάρξει καν φάση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συναντούσε μια πολυπρόσωπη και μαζική άμυνα, όποιες αλλαγές και αν έκανε ο Αναστασίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναίκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (82’ Αμπεϊντ), Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (51’ Φιγκεόρα), Κλωναρίδης (60’ Ντίνας), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Σαρακατσάνος, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Κάσες (86’ Χρήστου), Ζεκίνια (79’ Χασομέρης).

Στον πάγκο: Κουτσόπουλος, Τριανταφύλλου, Πόποβιτς, Χρήστου, Καθάριος, Κατσικοκέρης.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Σταθόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»
Έντονος προβληματισμός στον Παναθηναϊκό μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Πανθρακικό. Ασφαλής ο Αναστασίου. Κρίσιμα τα πολύ δύσκολα ματς που ακολουθούν. Επαφές στο Λονδίνο για Νταμπίζα.

Πισωγύρισμα…
Μετά από ένα σερί ελπιδοφόρων εμφανίσεων, η διακοπή του πρωταθλήματος φαίνεται πως επηρέασε αρνητικά τον Παναθηναϊκό. Η ήττα με 2-1 από τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο αποτέλεσε πισωγύρισμα για τους «πράσινους», που προβλημάτισαν με την εικόνα τους.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο δημιουργικά, όσο στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Οι «πράσινοι» απειλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις, ήταν ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις και επιρρεπείς στα λάθη. Οι αμυντικοί έχαναν συχνά τους παίκτες τους, ο Καπίνο έκανε μία ακόμη κακή εμφάνιση, ενώ εντοπίστηκε και πάλι η αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Γιάννης Αναστασίου επωμίστηκε μετά το ματς την ευθύνη. Η θέση του δεν κινδυνεύει, καθώς εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Όμως όπως κάθε επαγγελματίας θα κριθεί εκ των αποτελεσμάτων και τα προσεχή παιχνίδια είναι κρίσιμα για όλους. Οι «πράσινοι» παίζουν το Σάββατο και την επόμενη Τετάρτη με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο (στη ρεβάνς του 2-1 της Λεωφόρου) αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο στις 2 Νοεμβρίου και μία εβδομάδα μετά η αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έχασε το ρεκόρ, χάλασε τη γιορτή

Η χθεσινή ήττα συνδυάστηκε με την 500η εμφάνιση της ομάδας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το πρωτάθλημα και ήταν η πρώτη μετά από 65 ματς, στα οποία ο Παναθηναϊκός είχε 55 νίκες και 10 ισοπαλίες. Οι «πράσινοι» ήταν αήττητοι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2002, όταν σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών είχαν χάσει με 1-0 από την Προοδευτική.

Μένει Αγγλία ο Νταμπίζας

Ο Νίκος Νταμπίζας παραμένει στην Αγγλία συνεχίζοντας παράλληλα και τις επαφές του για υποθέσεις που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Σήμερα θα δει τον αγώνα Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ και πληροφορίες αναφέρουν πως θα έχει συζητήσεις για τον Κουίνσι με ενδιαφερόμενες αγγλικές ομάδες, ενώ θα τα πει με τον Γιώργο Καραγκούνη (αν και δεν τίθεται θέμα επιστροφής του μέχρι το καλοκαίρι).  

Tα γκολ και τα highlights της αναμετρησης



Pre game ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος

Με την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος ολοκληρώνεται η 8η αγωνιστική αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague. Διαβάστε τα τελευταία νέα των δυο ομάδων
Κολοβός
Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής κλείνει με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που μοιάζουν αρκετά στο στιλ τους, παρότι δεν έχουν ξεκινήσει το ίδιο καλά.
Ο ΠΑΣ θέλει τους τρεις βαθμούς για να μπει ξανά σε τροχιά πλέι οφ, ενώ ο Πανιώνιος ψάχνει το τρίποντο για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Το "Χ" πάντως δεν... χαλάει κανέναν.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα έχουμε έναν Σάββα Παντελίδη να πονοκεφαλιάζει με τις πολλές απουσίες. Ντε Βισέντι και Κριστιάν Τσάβες είναι νοκ άουτ οπότε θα πρέπει να γίνουν αλχημείες στο δημιουργικό κομμάτι έτσι ώστε να επανέλθουν στις νίκες οι "παγουράδες" μετά την επεισοδιακή ήττα από τον Παναιτωλικό.
Αναλυτικά η αποστολή: Βελλίδης, Αμπάρης, Λίλα, Βίλα, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ,Ίλιτς, Ντάσιος, Ρουμπουλάκου, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Κεϊτά, Κρητικός, Βισέντο, Αυγενικού, Γιάκος, Στρούνα.
Πάμε και στο στρατόπεδο του φιλοξενούμενου Πανιώνιου. Ο Νίκος Παντέλης έχει μία απουσία, αυτή του Λάσνικ, και γι αυτό το λόγο θέλει να πάρει το καλύτερο δυνατό από το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Αναλυτικά η αποστολή: Γιαννακόπουλος, Ανέστης, Κούρος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Κούρντι, Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης, Ριβέρο, Καλτσάς, Ντούνης, Κολοβός, Αραβίδης, Καμπάνταης, Μενδρινός, Μαρουκάκης, Γιάννου, Πάνος.

Η προϊστορία

Καλή παράδοση ο ΠΑΣ στην έδρα του με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Μετρά 7 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες. Βέβαια εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πως στα τελευταία δυο παιχνίδια η κάθε ομάδα έχει κερδίσει την άλλη στην έδρα της. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στα Γιάννενα πάντως, ο Πανιώνιος μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ γενικότερα ο ΠΑΣ έχει κερδίσει μία φορά στα τελευταία 13 παιχνίδια τον Πανιώνιο (εντός/εκτός).
Τέλος να πούμε πως ο όβερ εμφανίζεται αρκετά συχνά με το σκορ 1-2/2-1 και 2-2 να είναι πιθανό.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου