ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Τα αποτελεσματα του Champions League (videos)

 Τα αποτελεσματα του Champions League (videos)

 24/10/2013

Μάντσεστερ Γ. - Σοθιεδάδ 1-0,Λεβερκούζεν - Σαχτάρ 4-0

Με αυτογκόλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Σοθιεδάδ στο "Ολντ Τράφορντ", ενώ η Λεβερκούζεν εντυπωσίασε νικώντας με 4-0 την Σαχτάρ
Το αυτογκόλ του Ίνιγο Μαρτίνεθ ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να νικήσει την Σοθιεδάδ στο "Ολντ Τράφορντ" και να μείνει μόνη στην κορυφή (1-0).
Αυτό διότι στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Λεβερκούζεν ήταν εντυπωσιακή και επικράτησε με 4-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Γερμανία.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σοθιεδάδ 1-0


Σκόρερ: 2' αυτ. Ίνιγο Μαρτίνεθ
Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Μπας Νάιχαϊς (Ολλανδία)
Ιδανικό, αλλά και τυχερό ξεκίνημα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς άνοιξε το σκορ στο 2' για τους Άγγλους με το αυτογκόλ του Ίνιγο Μαρτίνεθ (το πιο γρήγορο φετινό γκολ στο CL).
Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πέρασε όποιον βρέθηκε μπροστά του και πλάσαρε, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και εν συνεχεία ο Ίνιγο Μαρτίνεθ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ (59' Σμόλινγκ), Φιλ Τζόουνς, Έβανς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλένσια, Καγκάουα, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες (80' Άσλεϊ Γιάνγκ).
ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Κάρλος Μαρτίνεθ, Μίκελ Γκονθάλεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια, Μπεργκάρα, Θουρουτούθα (75' Γκονσάλο Κάστρο), Τσάμπι Πριέτο (68' Ρουμπέν Πάρντο), Βέλα, Γκριεζμάν, Σεφέροβιτς (75' Αχιρέτσε).

Λεβερκούζεν - Σαχτάρ 4-0


Σκόρερς: 22' και 72' Κίσλινγκ, 50' πέν. Ρόλφες, 57' Σαμ
Γήπεδο: "ΜπάιΑρένα", Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Πέντε μέρες μετά το γκολ-φάντασμα στην Bundesliga, ο Στέφαν Κίσλινγκ με κεφαλιά από σέντρα του Σον Χέουνγκ-Μιν άνοιξε το σκορ για την Μπάγερ στο Λεβερκούζεν.
Οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 50' με την εκτέλεση πέναλτι του Ρόλφες, ενώ ξανά από ασίστ του Σον Χέουνγκ-Μιν ο Σίντνεϊ Σαμ έκανε το 3-0 στο 57'.
Η Λεβερκούζεν δεν είχε... σταματημό, καθώς ο Στέφαν Κίσλινγκ σκόραρε για δεύτερη φορά στο 72', σπρώχνοντας την μπάλα σε κενό τέρμα, μετά από λάθος του Πιάτοβ, για το 4-0.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Ντονάτι, Σπάχιτς (56' Βόλσαϊντ), Τοπράκ, Μπένις, Ρόλφες, Εμρέ Τσαν, Γκονσάλο Κάστρο, Σαμ, Σον Χέουνγκ-Μιν (71' Χέγκελερ), Κίσλινγκ (76' Ντερντιγιόκ).
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνά, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σεβτσούκ, Φερνάντο (61' Ιλσίνιο), Χούμπσμαν, Αλέξ Τεϊσέιρα, Ντόουγκλας Κόστα, Τάισον (46' Μπερνάρντ), Λουίζ Αντριάνο (78' Φακούντο Φερέιρα).

 

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (6-3)
2. Λεβερκούζεν 6 (8-5)
3. Σαχτάρ 4 (3-5)
4. Σοθιεδάδ 0 (1-5)

Σκόρερς

7 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

6 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

4 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

3 γκολ
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Μάντσεστερ Γ. - Σοθιεδάδ 1-0

Manchester United 1-0 Real Sociedad Highlights από all-goals
 Λεβερκούζεν - Σαχτάρ 4-0

LevSha40GoHig από footballdaily1

Ρεάλ - Γιουβέντους 2-1, Γαλατάσαράι - Κοπεγχάγη 3-1

Η Ρεάλ νίκησε 2-1 την Γιουβέντους στην Μαδρίτη με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, διατηρώντας το απόλυτο, ενώ η Γαλατάσαράι επικράτησε με 3-1 της Κοπεγχάγης
Ούτε η Γιουβέντους κατάφερε να σταματήσει Ρεάλ και Ρονάλντο, καθώς με δύο γκολ του Πορτογάλου η "βασίλισσα" νίκησε με 2-1 την " γηραιά κυρία", κάνοντας στο "3 στα 3".
Ο CR7 έφτασε τα 7 γκολ φέτος στην διοργάνωση, ενώ στην άλλη αναμέτρηση του 2ου ομίλου η Γαλατάσαράι επικράτησε με 3-1 της Κοπεγχάγης και πέρασε στην 2η θέση.


Ρεάλ - Γιουβέντους 2-1


Σκόρερς: 4' και 29' πέν. Κρ. Ρονάλντο / 22' Γιορέντε
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Μάνουελ Γκράφε (Γερμανία)
Τέσσερα μόλις λεπτά χρειάστηκαν για να σκοράρει και στην 3η αγωνιστική ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να κάνει το 1-0 για την Ρεάλ με το 6ο γκολ του στην φετινή διοργάνωση.
Ο Άνχελ ντι Μαρία έκανε εξαιρετική πασά και ο Ρονάλντο βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν, πέρασε τον Ιταλό πορτιέρε και πλάσαρε σε κενό τέρμα, ανοίγοντας το σκορ για την "βασίλισσα".
Η Γιουβέντους απάντησε στο 22', με τον Φερνάντο Γιορέντε να κάνει το 1-1 με κοντινό σουτ, παίρνοντας το... ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Κασίγιας πάνω στην γραμμή σε κεφαλιά του Πογκμπά.
Στο 29' ήρθε και το 7ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο CL, με τον Πορτογάλο να δίνει ξανά προβάδισμα στους "μερένγκες" με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο έκανε ο Κιελίνι στον Σέρχιο Ράμος (τον "γκρέμισε").
Ο Τζόρτζο Κιελίνι στο 48' αποβλήθηκε και άφησε με 10 παίκτες την "Γιούβε", παίρνοντας μάλιστα απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Ρονάλντο έβαλε το χέρι στο λαιμό του άσου της Ρεάλ (κάτι σαν αγκωνιά).
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κεντίρα, Ιγιαραμέντι (72' Ίσκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία (79' Μοράτα), Κρ. Ρονάλντο, Μπενζεμά (67' Μπέιλ).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μαρτίν Κάσερες, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ογκμπόνα (69' Τζοβίνκο), Πίρλο (59' Κουάντουο Ασαμόα), Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Τέβες, Γιορέντε (50' Μπονούτσι).
*κόκκινη 48' Κιελίνι

Γαλατάσαράι - Κοπεγχάγη 3-1


Σκόρερς: 10' Φελίπε Μέλο, 38' Σνάιντερ, 45'+1 Ντρογκμπά / 88' Κλαουντεμίρ
Γήπεδο: "Αλί Σαμί Γεν", Κωνσταντινούπολη
Διαιτητής: Αλεκσάνταρ Στάβρεβ (Σκόπια)
Οι Δανοί αμυντικοί δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την μπάλα από τον Ντρογκμπά μέσα στην περιοχή, αυτός έδωσε στον Νουνκέ και ο τελευταίος έκανε την σέντρα, με τον Φελίπε Μέλο να πιάνει την κοντινή κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ για την Γαλατάσαράι στο 10'.
Οι Τούρκοι "καθάρισαν" το ματς από το πρώτο ημίχρονο, καθώς έκανε το 2-0 στο 38' ο Σνάιντερ και στο 45'+1 ο Ντρογκμπά, αμφότεροι μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Εμπουέ.
Το μόνο που κατάφερε η Κοπεγχάγη ήταν να μειώσει στο 88' με τον Καλουντεμίρ για το τελικό 3-1 στο "Αλί Σαμί Γεν".
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Σεμίχ Καγιά, Σετζού, Νουνκέ, Φελίπε Μέλο (76' Τσεϊχούν Γκιουλσελάμ), Σελτσούκ Ινάν, Μπρούμα, Σνάιντερ (80' Αμραμπάτ), Ντρογκμπά (86' Ουμούτ Μπουλούτ), Μπουράκ Γιλμάζ.
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Μέλμπεργκ, Σίγκουρτσον, Μπένγκτσον, Κλαουντεμίρ, Ντελανέι, Γκίσλασον (46' Μπολάνιος), Γιόργκενσεν, Μπράατεν (84' Τουτού), Βετοκέλε (46' Άντι).


Βαθμολογία


1. Ρεάλ 9 (12-2)
2. Γαλατάσαράι 4 (6-9)
3. Γιουβέντους 2 (4-5)
4. Κοπεγχάγη 1 (2-8)

Σκόρερς


7 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

6 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

4 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

3 γκολ
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Ρεάλ - Γιουβέντους 2-1


RMaJuv21GoHig από footballdaily1
 
Γαλατάσαράι - Κοπεγχάγη 3-1

Galatasaray 3-1 FC København All Goals από all-goals

ΤΣΣΚΑ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2, Μπάγερν - Πλζεν 5-0

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στο Χίμκι, κάνοντας ανατροπή με δύο γκολ του Αγκουέρο και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης, ενώ η Μπάγερν πήρε 3η νίκη με το 5-0 επί της Βικτόρια Πλζεν
Μεγάλο βήμα πρόκρισης για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε με 2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Χίμκι, κάνοντας ανατροπή με δύο γκολ του Αγκουέρο.
Η Μπάγερν, όπως αναμενόταν άλλωστε, επικράτησε εύκολα στο Μόναχο της Βικτόρια Πλζεν με 5-0, παίρνοντας την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάντσεστερ Σίτι 1-2


Σκόρερς:  32' Τόσιτς / 34' και 42' Αγκουέρο
Γήπεδο: "Αρένα Χίμκι", Χίμκι
Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)
Το σκορ στο Χίμκι άνοιξαν οι Ρώσοι στο 32' με το πλασέ του Τόσιτς, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χαρτ, έπειτα από το βολέ του Ακινφέεβ και την κεφαλιά-πάσα του Χόντα.
Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Αγκουέρο απάντησε, κάνοντας το 1-1 για την Μάντσεστερ Σίτι, έπειτα από την μπαλιά του Νταβίντ Σίλβα και το λάθος του Ιγκνασέβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει στο ύψος του πέναλτι και ουσιαστικά έκανε... κοντρόλ και έστρωσε την μπάλα στον Αγκουέρο που πλάσαρε εν συνεχεία ανενόχλητος.
Η ανατροπή για τους "πολίτες" ολοκληρώθηκε στο 42', με τον Αγκουέρο να σκοράρει ξανά, αυτήν την φορά με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Άλβαρο Νεγκρέδο.
Στο 93' η ΤΣΣΚΑ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίζει, με τον Κεϊσούκε Χόντα να σουτάρει από κοντά και τον Τζο Χαρτ να αποκρούει με το πόδι.
Ο Γιαγιά Τουρέ δήλωσε μετά το ματς πως δέχτηκε ρατσιστική επίθεση και μάλιστα τόνισε πως θα ζητήσει την τιμωρία της ΤΣΣΚΑ!
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Ναμπάμπκιν, Βασίλι Μπερεζούτσκι (6' Αλεξέι Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Σενίκοβ, Μιλάνοφ, Βέρνμπλουμ, Χόντα, Τόσιτς, Ζούμπερ (49' Μούσα), Ντουμπιά.
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ (3-5-2): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Νάστασιτς, Κολάροβ, Γιαγιά Τουρέ, Φερναντίνιο, Χάβι Γκαρθία, Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα (78' Νασρί), Αγκουέρο (88' Κλισί), Νεγκρέδο (70' Τζέκο).
 

Μπάγερν - Βικτόρια Πλζεν 5-0


Σκόρερς: 25' πέν. και 61' Ριμπερί, 37' Αλάμπα, 64' Σβάινσταϊγκερ, 91' Γκέτσε
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο
Διαιτητής: Άλαν Κέλι (Ιρλανδία)
Ο Άριεν Ρόμπεν κέρδισε πέναλτι από τον Χούμπνικ και ο Φρανκ Ριμπερί ευστόχησε από τα 11 βήματα, ανοίγοντας το σκορ για τους Βαυαρούς στο 25'.
Ο διεθνής Αυστριακός αμυντικός, Ντέιβιντ Αλάμπα (καταγωγή από Νιγηρία), μπήκε στην περιοχή της Βικτόρια Πλζεν στο 37' και με εξαιρετικό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Μπάγερν.
Στο 61' ο Φρανκ Ριμπερί σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς, κάνοντας το 3-0 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και εντυπωσιακό "σκαφτό" πλασέ μέσα από την περιοχή (με το... μυτάκι).
Τρία λεπτά μόλις αργότερα ήρθε το 4-0 για την Μπάγερν με τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ να σκοράρει αφού γύρισε όμορφα το σώμα του, έπειτα από πάσα του Μάριο Γκέτσε, ο οποίος στο 91' διαμόρφωσε το τελικό 5-0.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Βαν Μπούιτεν, Κοντέντο, Αλάμπα, Λαμ (63' Γκέτσε), Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί (67' Τόμας Μίλερ), Μάντζουκιτς (70' Πισάρο).
ΠΛΖΕΝ: Κοζάτσικ, Ρέζνικ, Τσιζόβσκι, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι (75' Κοβάρικ), Προχάζκα, Χόρβατ (63' Ντούρις), Χοράβα, Ραϊτόραλ, Πετρζέλα (86' Τετσλ), Κόλαρ.

 

Βαθμολογία


1. Μπάγερν 9 (11-1)
2. Μάντσεστερ Σίτι 6 (6-4)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (4-7)
4. Βικτόρια Πλζεν 0 (2-11)

Σκόρερς


7 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

6 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

4 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

3 γκολ
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάντσεστερ Σίτι 1-2


CSKA Moscow 1-2 Manchester City All Goals από all-goals
Μπάγερν - Βικτόρια Πλζεν 5-0

BayVik50GoHig από footballdaily1

Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1

Ο Ολυμπιακός έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το "Εστάντιο ντα Λουζ" (1-1), όμως μέχρι το 83' κρατούσε τη νίκη στα χέρια του. Τελικά, ο Καρντόσο ισοφάρισε το γκολ του Τσόρι (29'), όμως ακόμα κι έτσι οι Πειραιώτες έχει πλεονέκτημα για την πρόκριση στους "16". "Λίμνες" γέμισε στο δεύτερο μέρος ο αγωνιστικός χώρος.
Αν ρωτούσαμε πριν την έναρξη του ματς, οποιονδήποτε ασχολείται με τον Ολυμπιακό, ποια θα ήταν η αίσθησή του αν οι Πειραιώτες έφευγαν με το "Χ" από την Πορτογαλία, είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα εξέφραζαν την ικανοποίησή τους. Έτσι όμως όπως κύλησε το ματς, το "Χ" δεν ήταν αρκετό...
Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, αν εξαιρέσουμε μονάχα το πρώτο 5λεπτο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους Πορτογάλους, έκαναν το δικό τους παιχνίδι, δημιούργησαν φάσεις και τελικά σκόραραν με τον Τσόρι στο 29ο λεπτό.
Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη θα μπορούσε να πετύχει το 0-2 αν η μπάλα δεν κολλούσε στις λίμνες που δημιουργήθηκαν από την βροχή στον αγωνιστικό χώρο του "Εστάντιο ντα Λουζ". Ρεσιτάλ ατυχίας...
Κι αν δούμε την ισοφάριση, θα καταλάβουμε πως η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη στους Πειραιώτες. Στο 83', δηλαδή 10 λεπτά πριν τελειώσει το ματς (μαζί με τις καθυστερήσεις), ο διαιτητής χάρισε κόρνερ στους Πορτογάλους ενώ η μπάλα βγήκε άουτ και από 'κει προήληθε το 1-1 του Καρντόσο.
Άδικο αποτέλεσμα για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να φύγουν άνετα με τους τρεις βαθμούς της νίκης σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης, κάνοντας παράλληλα ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους "16" του Champions League.
Ακόμα κι έτσι όμως, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν το πάνω χέρι για τη δεύτερη θέση, αφού οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς (4 σε 3 ματς) και την επόμενη αγωνιστική θα τα παίξουν όλα για όλα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Εστάντιο Ντα Λουζ"
Καιρός: Βροχή
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο
Πρώτος Βοηθός: Ραούλ Καμπανιέρο Μαρτίνεθ
Δεύτερος Βοηθός: Ρομπέρτο Ντίαθ Πέρεθ ντελ Παλομάρ
Τέταρτος Διαιτητής: Πάου Θεμπριάν Ντεβίς
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Μάτιτς, Ένσο Πέρες (82' Αμορίμ), Γκαϊτάν (82' Ροντρίγκο), Λίμα, Καρντόσο, Όλα Τζον (46' Καβαλέιρο).
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, Σάμαρη, Μανιάτη, Φουστέρ (69' Γιαταμπαρέ), Βάις (56' Εντινγκά), Ντομίνγκες (88' Μετζανί), Μήτρογλου.
Γκολ: 83' Καρντόσο / 29' Τσόρι Ντομίνγκες
Κίτρινες: 55' Ένσο Πέρες 62' Γκαϊτάν / 36' Φουστέρ, 42' Βάις, 59' Μήτρογλου

Ο αγώνας

Ζεζούς VS Μίτσελ
Δίχως εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ, ενώ στο δίλημμα Σαβιόλα ή Τσόρι, επέλεξε τον δεύτερο και άφησε τον Αργεντινό φορ στον πάγκο. Κατά τ' άλλα, ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, ο Σαλίνο ήταν δεξιά στην άμυνα, αριστερά ο Χολέμπας, σέντερ μπακ οι Μανωλάς-Σιόβας, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Σαμαρης και Μανιάτης. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Φουστέρ και Βάις, μεσοεπιθετικός ο Φουστέρ και στην κορυφή ο Μήτρογλου.
Από την άλλη πλευρά, η Μπενφίκα και ο Ζόρζε Ζεζούς, κατέβασε την ομάδα του με άκρως επιθετική φιλοσοφία. Όλα Τζον και Λίμα ήταν στα πλάγια της επίθεσης, σέντερ φορ ο Καρντόσο, αμυντικό χαφ ο Μάτιτς και πιο μπροστά του οι Γκαϊτάν και Ένσο Πέρες.
Στα της αναμέτρησης τώρα, το ξεκίνημα ήταν δύσκολο όχι όμως και εφιαλτικό για τους Πειραιώτες, αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν την πίεση των πρώτων λεπτών από τους γηπεδούχους. Στα αρνητικά βάλτε και την τρομερή βροχή που δεν σταμάτησε να πέφτει και δυσκόλευε το έργο των ποδοσφαιριστών. Οι "Αετοί" έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 3', όταν ο Καρντόσο προσπάθησε να σκοράρει από εκτέλεση φάουλ όμως ο Ρομπέρτο με εξαιρετικέ απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ. Έπειτα ακολούθησαν τρία συνεχόμενα κόρνερ για τους Πορτογάλους και μια κεφαλιά του Λουιζάο στο 6', όμως στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" ισορρόπησαν το ματς.
Ο μαχητής Φουστέρ και το γκολ του Τσόρι (0-1)
 Για να είμαστε ακριβείς, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, όχι μόνο ισορρόπησαν το ματς, αλλά δημιούργησαν και ευκαιρίες. Μεγάλο τους όπλο ήταν ο ακούραστος, ο ανίκητος και ο εξαιρετικά μαχητικός Φουστέρ. Ο Ισπανός με την αφόρητη πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς κατάφερε να φτιάξει αρκετές ευκαιρίες για την ομάδα του και ιδιαίτερα για τον Κώστα Μήτρογλου. Στο 6' ο Φουστέρ με εξαιρετική μπαλιά, έβγαλε τετ α τετ τον Έλληνα φορ, αλλά ο Λουιζάο έδιωξε με σωτήριο τάκλιν, στο 9' ο Ισπανός έκανε σέντρα από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του "ερυθρόλευκου" επιθετικού κατέληξε λίγο άουτ,  ενώ η τριάδα των ευκαιριών συμπληρώθηκε στο 24', όταν και πάλι ο Φουστέρ πίεσε και ο Μήτρογλου σούταρε αναγκάζοντας τον Αρτούρ να πέσει και να διώξει.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποφύγει την... κατηφόρα του "Εστάντιο ντα Λουζ" και αντ' αυτού την μετέτρεψε σε ανηφόρα της Μπενφίκα. Στο 29', οι Πειραιώτες κατάφεραν τελικά με την 4η να σκοράρουν, όταν ο Μήτρογλου με τακουνάκι τροφοδότησε τον Τσόρι, εκείνος μπήκε στην περιοχή και αφού άδειασε με ντρίμπλα τον Γκαράι, με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. 0-1 λοιπόν, στην δύσκολη έδρα των Αετών. Το υπόλοιπο τέταρτο του ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια καλή φάση, αν εξαιρέσουμε μια κεφαλιά του Όλα Τζον στο 45' που κατέληξε άουτ.
Η βροχή πήγε να... πνίξει τους Πειραιώτες
Το ξεκίνημα της επανάληψης, θύμισε την αρχή του παιχνιδιού, αφού και πάλι η Μπενφίκα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 50' ο Λίμα εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε έξω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο. Θα πρέπει όμως να σταθούμε και στον αγωνιστικό χώρο, που είχε γεμίσει λίμνες από την έντονη βροχόπτωση και οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό λειτουργούσε εις βάρος των "ερυθρολεύκων" που ήθελαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, όμως η μπάλα κολλούσε στα περισσότερα μέρη του αγωνιστικού χώρου.
Βλέποντας όλα αυτά, ο Μίτσελ αποφάσισε να βγάλει τον Βάις και να βάλει τον Εντινγκά. Η ταχύτητα του Σλοβάκου δεν είχε νόημα σ' αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι ανάσες και οι μάχες του Κονγκολέζου μέσου, ήταν αυτό που έψαχνε η ομάδα του Πειραιά.
Στο 58' λοιπόν, είδαμε πόσο κακό έκανε αυτός ο αγωνιστικός χώρος στον Ολυμπιακό. Ο Φουστέρ βγήκε απέναντι από τον Αρτούρ, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κατέληγε στα δίχτυα, κόλλησε και το 0-2 δεν έγινε ποτέ. Φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις είχε μεγάλο πρόβλημα και η Μπενφίκα, αλλά τέτοια ευκαιρία δεν έχασαν λόγω βροχής οι γηπεδούχοι.
Ο Καρντόσο "χτύπησε" από το πουθενά (1-1)
 Κι ενώ τα λεπτά περνούσαν και ο Ολυμπιακός ροκάνιζε το χρόνο, δημιουργώντας μάλιστα ευκαιρίες κυρίως με τον Μήτρογλου, μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή έφερε το 1-1. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής έδωσε κόρνερ αντί για άουτ στην Μπενφίκα και από 'κει ήρθε η ισοφάριση. Ο Ρομπέρτο έκανε άστοχη έξοδο και ο Καρντόσο από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.
Κρίμα κι άδικο για τον Ολυμπιακό, που ήταν σαφώς καλύτερος και ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, κάτι που φάνηκε από τα τελευταία λεπτά, στα οποία οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν για το 1-2 και όχι η Μπενφίκα για το 2-1.
Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1

Benfica 1-1 Olympiakos All Goal από all-goals

Σαχτάρ - Μάντσεστερ Γ. 1-1, Λεβερκούζεν - Σοθιεδάδ 2-1

Σαχτάρ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Ντόνετσκ, ενώ η Λεβερκούζεν νίκησε 2-1 την Σοθιεδάδ με γκολάρα στο 92'. Ρεκόρ συμμετοχών ο Ράιαν Γκιγκς
Σαχτάρ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατηρήθηκαν μαζί στην κορυφή του πρώτου ομίλου, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Ντόνετσκ.
Η Λεβερκούζεν ακολουθεί με τρεις βαθμούς, καθώς νίκησε 2-1 στην Γερμανία την Σοθιεδάδ, χάρη σε φοβερή εκτέλεση φάουλ του Χέγκελερ στο 92'.

Ιστορικό ήταν το ματς στην Ουκρανία για τον Ράιαν Γκιγκς, καθώς έφτασε τις 145 συμμετοχές στο Champions League, αριθμός ρεκόρ, αφήνοντας δεύτερο τον Ραούλ με 144.

Σαχτάρ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1


Σκόρερς: 76' Τάισον / 18' Γουέλμπεκ
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)
Αφού ο διαιτητής δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ της Σαχτάρ στα πρώτα λεπτά (ανατροπή του Αλέξ Τεϊσέιρα από τον Κλέβερλι), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 18' με τον Ντάνι Γουέλμπεκ από κοντά, έπειτα από προσπάθεια του Μαρουάν Φελαϊνί από δεξιά.
Οι Ουκρανοί κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα και να μείνουν στην κορυφή μαζί με τους Άγγλους, καθώς σε 1-1 ισοφάρισε ο Τάισον στο 76' με κοντινό σουτ, έπειτα από αδυναμία του Βίντιτς να διώξει.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φερνάντο (84' Ιλσίνιο), Χούμπσμαν, Τάισον (92' Μπερνάρντ), Ντόουγκλας Κόστα, Αλέξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο (89' Φακούντο Φερέιρα).
MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φελαϊνί (66' Γκιγκς), Βαλένσια, Κλέβερλι, Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ (93' Φιλ Τζόουνς).

Λεβερκούζεν - Σοθιεδάδ 2-1


Σκόρερς: 45'+1 Ρόλφες, 92' Χέγκελερ / 52' Βέλα
Γήπεδο: "ΜπάιΑρένα", Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Λεβερκούζεν άνοιξε το σκορ με τον αρχηγό της, Σίμον Ρόλφες, να πλασάρει από κοντά, παίρνοντας το "ριμπάουντ" μετά την απόκρουση του Μπράβο σε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαμ.
Ο Κάρλος Βέλα στο 50 κέρδισε πέναλτι από τον Χίλμπερτ, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Λένο το απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Βέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.
Το φινάλε στο Λεβερκούζεν ήταν εντυπωσιακό, καθώς η Μπάγερ έκανε το 2-1 στο 92' με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γενς Χέγκελερ (και τα δύο της γκολ στις καθυστερήσεις).
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Βόλσχαϊντ, Τοπράκ, Μπένις (69' Εμρέ Τσαν), Ράιναρτς, Λαρς Μπέντερ, Ρόλφες, Σαμ (85' Χέγκελερ), Σον Χέουνγκ-Μιν (68' Ρόμπι Κρουζ), Κίσλινγκ.
ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Κάρλος Μαρτίνες, Μίκελ Γκονθάλεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια, Μπεργκάρα, Ελουστόντο, Θουρουτούθα (90' Χάβι Ρος), Βέλα, Γκριεζμάν (84' Γκονσάλο Κάστρο), Σεφέροβιτς (68' Αχιρέτσε).

 

Βαθμολογία


1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 (5-3)
2. Σαχτάρ 4 (3-1)
3. Λεβερκούζεν 3 (4-5)
4. Σοθιεδάδ 0 (1-4)

Σκόρερς


5 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

3 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Σαχτάρ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

MVsS 1-1, CL 2013 από futbolsapiens
 
 Λεβερκούζεν - Σοθιεδάδ 2-1

LVsS 2-1, CL 2013 από futbolsapiens

 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου