ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Γιατί Λαφαγιέτ και Μενσά-Μπονσού…

Γιατί Λαφαγιέτ και Μενσά-Μπονσού…

Γιατί Λαφαγιέτ και Μενσά-Μπονσού…Κι εκεί που επικρατούσε νηνεμία, η… καταιγίδα έκανε την εμφάνισή της στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, μαζί με τις πρώτες ανακοινώσεις. Μπορεί αυτή τη στιγμή να «καίει» η αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Βαγγέλη Μάντζαρη, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους Αγγελόπουλους να φέρουν στο μεγάλο λιμάνι τον Όλιβερ Λαφαγιέτ και τον Ποπς Μενσά-Μπονσού. Γιατί, όμως, αυτούς τους δύο;

Κανένας από τους δύο δεν κάνει «γκελ», όμως πρόκειται για παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά. Ο Λαφαγιέτ είναι αντί-σταρ, όμως έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε διάδοχο του… Έισι Λο. Η στατιστική του δεν εντυπωσιάζει, χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι εξαιρετικός παίκτης για τον ρόλο που προορίζεται. Η παρουσία του ήταν καταλυτική για Βαλένθια, που κατέκτησε το Eurocup κόντρα στην Ούνιξ Καζάν και «άγγιξε» την πρόκριση στους τελικούς της ACB στην ημιτελική σειρά με την Μπαρτσελόνα.
Ποια είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν; Αμερικανός που κοιτάζει πρώτα την πάσα και μετά το σουτ. Είναι αρκετά εκρηκτικός και έχει την ικανότητα να δημιουργεί «ρήγματα» στις αντίπαλες άμυνες τόσο σκοράροντας, όσο και μοιράζοντας ασίστ στους συμπαίκτες του. Παράλληλα, είναι αξιόπιστος αμυντικός, με υψηλές επιδόσεις την πίεση πάνω στη μπάλα. Είναι πλέι μέικερ και σίγουρα μπορεί να «χωρέσει» στην ομάδα ένας πιο επιθετικογενής ξένος «κόμπο» γκαρντ, χωρίς να… πέφτει πάνω του. Ο Σπανούλης τον περιμένει πώς και πώς!
Πάμε και στον Ποπς Μενσά-Μπονσού. Άραγε ποιος περίμενε όταν βγήκε στην επιφάνεια το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ότι θα αποκτηθεί άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες; Κι, όμως, ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη, βάζοντας στη μηχανή του τον Βρετανό άλλοτε ΝΒΑer και έβαλε στη μηχανή του έναν ψηλό… δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία είναι ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες αν βρει τον καλό του εαυτό, ενώ παράλληλα έχει το κακό πως αν δεν του κρατάει κάποιος τα χαλινάρια ξεφεύγει από κάθε όριο, όπως είχε συμβεί στις σκηνές μποξ από τον περσινό αγώνα των Πειραιωτών με τη Γαλατάσαραϊ.
Ο χαρακτήρας του είναι εκρηκτικός, ενώ οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να εξελιχθεί σε σταρ του ΝΒΑ. Παρόλα αυτά ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον πιστεύει και όχι άδικα, καθώς είναι παίκτης με τεράστιο ταλέντο και απίστευτα αθλητικά προσόντα. Συν άλλοις παίζει «σκυλίσια» άμυνα τόσο ψηλά, όσο και χαμηλά, αποτελώντας μια πολλά υποσχόμενη μεταγραφή στην οποία πάντως ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος ρίσκου. Αν είναι καλά θεωρούμε πως θα καταφέρει να δώσει το κάτι παραπάνω στη νέα του ομάδα.
Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ορθολογικά τις μεταγραφικές του κινήσεις. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι εξακολουθεί να βρίσκεται στα πλάνα του Μπαρτζώκα, που κοιτάζει κι άλλες περιπτώσεις Αμερικανών «κόμπο» γκαρντ. Το κόστος δεν ήταν απαγορευτικό για τα μεταγραφικά τους δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις, που αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου