ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η ημέρα που "θάφτηκε" το ποδόσφαιρο στην Ιταλία (videο)

Η ημέρα που "θάφτηκε" το ποδόσφαιρο στην Ιταλία (videο)

28/06/2014

Η ημέρα που "θάφτηκε" το ποδόσφαιρο στην Ιταλία (pics, vid)


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (27/06) η κηδεία του Τσίρο Εσπόζιτο. Του οπαδού της Νάπολι που πυροβολήθηκε στις 3 Μαΐου στη Ρώμη από αντίπαλο οπαδό και ο οποίος μετά από 53 ημέρες νοσηλείας, άφησε την τελευταία του πνοή, για να βυθίσει στο πένθος τη φίλαθλη Ιταλία.

Ο θάνατος του Εσπόζιτο ανακοινώθηκε την Τετάρτη (25/06). Μια ημέρα μετά -και πιο συγκεκριμένα από τις 19.00 η ώρα Ιταλίας- η σορός του βρισκόταν στην περιοχή Σκάμπια της Νάπολη για λαϊκό προσκύνημα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, πλήθος κόσμου έσπευδε να πει ένα τελευταίο "αντίο" στον άτυχο 32χρονο άνδρα.
Φίλαθλοι των "παρτενοπέι", αλλά και απλός κόσμος που γνώριζε τον Εσπόζιτο, υποδέχτηκε με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα την άφιξη της σορού από το νοσοκομείο "Τζεμέλι" της Ρώμης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και η σύζυγος του δημάρχου της πόλης, η οποία έδωσε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια.
"Κανένα συναίσθημα που σχετίζεται με μίσος και εκδίκηση δεν πρέπει να φωλιάσει στις καρδιές σας. Πάρτε στα γήπεδα τα κασκόλ και τις σημαίες των ομάδων που αγαπάτε, όχι λοστούς και μαχαίρια. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά πουθενά", είπε στο κήρυγμά του ο επικεφαλής ιερέας της τελετής.
Το φέρετρο είχε πάνω κασκόλ της Νάπολι, αλλά και άλλων ιταλικών συλλόγων. Ενώ το σύνθημα "για πάντα μαζί μας" κυριαρχούσε ανάμεσα σε αυτά που φώναζαν οι πάρα πολλοί οπαδοί που βρέθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που βρισκόταν μαζί τους στις εξέδρες στα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας.
Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις χαρακτήρισε την 3η Μαΐου 2014 "ημέρα που πέθανε το ποδόσφαιρο".
"Ποτέ ξανά, αναπαύσου εν ειρήνη Τσίρο… Θέλω να στείλω από εδώ όλο το σεβασμό μου, την υποστήριξή μου και την αγάπη μου στην οικογένεια και τους φίλους του Τσίρο Εσπόζιτο. Τα συλλυπητήριά μου, αναπαύσου εν ειρήνη", ήταν το μήνυμα του τεχνικού της Νάπολι, Ράφα Μπενίτεθ.
Ενώ η μητέρα του θύματος, που στάθηκε στο πλάι του γιου της για τις 50 ημέρες που χαροπάλευε πριν ξεψυχήσει, πρόλαβε να ξεστομίσει τις λέξεις "οπαδική ειρήνη". Δεν κατάφερε, όμως, να ολοκληρώσει την ομιλία της, καθώς ξέσπασε σε λυγμούς και κατέρρευσε…



 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου